مواد مخدر در افغانستان

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در ۱۷ سال گذشته با حضور کشورهای مدافع حقوق بشر در افغانستان، تولید مواد مخدر در این کشور از ۲۰۰ تن به ۹ هزار تن یعنی ۵۰ برابر افزایش یافته است.

به گزارش مشرق، سردار اسکندر مومنی امروز در سفر به آذربایجان غربی و در جمع خبرنگاران در ارومیه اظهار کرد: طبق آخرین آمار اعلامی سازمان ملل در افغانستان در سال ۲۰۰۱ میلادی، تولیدات مواد مخدر ۲۰۰ تن بوده و این میزان در سال ۲۰۱۷ به ۹ هزار تن رسیده که برابر با ۵۰ برابر شده است؛ در حالی که کشورهای مدعی حقوق بشر در این‌ سال‌ها در افغانستان حضور داشته‌اند.

بیشتر بخوانید:

زمان دسترسی به مواد مخدر ۵۸ دقیقه شد

وی افزود: از آنجا که ایران در همسایگی این کشور به عنوان بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر در جهان قرار دارد، بار سنگین مبارزه با مواد مخدر برعهده نیروهای نظامی ایران بوده و ایران در این راه شهدای بسیاری را تقدیم کرده است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، با اشاره به تاثیرات نامطلوب تبلیغات در مصرف مواد مخدر ادامه داد: بسیاری از مصرف‌کنندگان مواد مخدر در مصاحبه‌ها همگی اذعان کرده‌اند که از مضرات مواد مخدر آگاهی نداشته‌اند و این به دلیل تبلیغات مافیای تولید و توزیع مواد مخدر در سطح جهان بوده و به تبع آن گردش مالی خرید و فروش مواد مخدر نیز رو به افزایش است.

وی با اشاره به اینکه روش‌های بسیاری برای مبارزه با مواد مخدر در سطح جهان تاکنون امتحان شده است، تصریح کرد: قانونی و آزاد کردن مواد مخدر یکی از این راه‌ها بوده که موجب افزایش مصرف مواد شده است، به گونه‌ای که در این ارتباط در آمریکا مصرف مواد مخدر افزایش یافته و ۱۰ درصد جمعیت این کشور معتاد هستند.

مومنی با بیان اینکه مواد مخدر سرمنشا سایر مشکلات است، خاطرنشان کرد: مواد مخدر علت ۵۵ درصد طلاق‌های ثبتی در کشور بوده و حدود ۷۰ درصد زندانیان به دلیل مواد مخدر زندانی هستند و بسیاری از جرایم ناشی از مصرف مواد مخدر است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس