به گزارش مشرق به نقل از مهر، چندی پیش بعد از عاشورای حسینی در تلویزیون گزارشی را دیدم که خیلی جالب و در واقع تکان دهنده بود. خبرنگار صدا وسیمای ایران در لندن در گزارش گفته بود که برای عزاداری و دسته روی در روز عاشورا در شهر لندن و دیگر شهرهای این کشور لازم است که از مرکزی(شهرداری یا ...) مجوز دریافت شود. وقتی بانیان برگزاری دسته روی روز عاشورا برای مجوز می روند مسئول مربوطه با اشتیاق این مجوز را با اشتیاق به آنها می دهد و می گوید شما تنها گروهی هستید که وقتی از خیابان رد می شوید نه تنها خیابان کثیف نمی شود، بلکه زیباتر و پاک تر از گذشته می شود.
خبرنگار درگزارش تصویری مربوطه چند نفر از عزاداران را نشان داد که در انتهای دسته عزاداری با پلاستیکی بزرگ حتی اشغال های از قبل مانده را هم جمع می کردند. یکی از این افراد در گفتگو با خبرنگار گفت که دین اسلام و پیامبر(ص) به امر نظافت و بهداشت خیلی تأکید دارند و ما با این کار سفارش آنها را انجام می دهیم. پیامبر(ص) فرموده که نظافت نشانه ایمان است و ما با این کار داریم به مردم این شهر نشان می دهیم که اسلام چه دین خوبی است که راجع به همه امور فردی و جمعی سفارش کرده است و ما هم باید ملزم به اجرای آن باشیم.
به مناسبت های مختلف در کشور ما هم راهپیمایی، عزاداری و تجمع هایی برگزار می شود؛ در این تجمع ها و مناسبت ها مانند 22 بهمن ماه و ... مردم از امتحان بزرگی سربلند بیرون می آیند و دشمنان دین و اسلام و انقلاب را خجل و شرمسار می کنند. اما نکات ریزی مورد غفلت واقع می شود و در طول مدت هم این نکات برای ما به صورت یک فرهنگ در آمده است.
ازجمله این نکات اسراف و عدم رعایت نظافت است. در بسیاری از مراسم که به صورت های مختلف اعم از ملی و مذهبی و خانوادگی و شخصی برگزار می شود اسراف می شود و غذاهای زیادی حیف و میل می شود و به دور ریخته می شود، در حالی که در دیگر کشورها و حتی در برخی از نقاط کشور ما همین قدر غذا برای دیگران از ارزش بالایی برخوردار است.
علاوه بر این در هنگام برگزاری مراسم 22 بهمن، روز قدس، نماز جمعه و ... کالاهای فرهنگی، پوستر، روزنامه، عکس و پلاکارد و ... بطرز نامناسبی توزیع می شود که در خیابان های اطراف پراکنده می شود و زیبایی شهر را بر هم می زند؛ اگرچه در مدت کوتاهی زحمت کشان شهرداری آن را جمع می کنند و چهره شهر را به صورت سابق در می آوردند اما این کار در شأن یک ملت بزرگ، با فرهنگ و دارای تمدن بزرگ و کهن و همین طور یک مسلمان نیست.
این جشن بزرگ ملی ما، بهتر است سال آینده با اعتدال در مصرف و رعایت بهداشت و زیبایی شهر همراه باشد تا نماد کامل تری از یک حرکت اسلامی باشد.