کد خبر 981736
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۲:۳۰
قند و شکر نمایه

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت‌: اغلب کارخانه‌های تولیدات قند و شکر در فرآیند تولید قند و شکر از ترکیبات شیمیایی خطرناک استفاده می‌کنند.

به گزارش مشرق، مهران ولایی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران، درباره مواد افزودنی که برای سفید کردن قندها به آن اضافه می‌شود، اظهار کرد: اغلب کارخانه‌های تولید قند و شکر در فرآیند تولید قند سفید، شکر و قند حبه از ترکیبات شیمیایی استفاده می‌کنند تا محصول تولید شده رنگ داشته باشد.

وی بیان کرد: بیشتر کارخانه‌ها از ماده‌ «سدیم دی‌تیونیت» در تهیه این محصولات استفاده می‌کنند که آن را با به نام بلانکیت یا جوهرقند  هم می‌شناسند؛  نکته حائز اهمیت آنجاست که این ماده بر اثر مواجهه با حرارت منجر به انتشار گاز دی اکسید گوگرد می‌شود و مقدار زیاد این ماده خطرناک است.

بیشتر بخوانید:

ولایی درباره عوارض ناشی از استفاده از این ترکیبات شیمیایی گفت: ماده فوق نه فقط در تولید قند و شکر بلکه در بخش‌های مختلف صنعت به عنوان ماده رنگ‌بر استفاده می‌شود؛ برخی از بررسی‌ها نشان می‌دهد که استفاده بیش از حد از این ترکیبات می‌تواند منجر به ایجاد عوارضی مثل آسیب‌های کبدی شود یا خطر ابتلا به سرطان را کمی افزایش دهد؛ اما استفاده از آن در حد کنترل شده باعث ایجاد آسیب نمی‌شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به این که ماده فوق یعنی بلانکیت ترکیبی گوگردی است، تشریح کرد: میزان استاندارد استفاده از این ترکیبات شیمیایی در سطح ملی تعیین شده است و نظارت مناسب برای کنترل استفاده از این مواد غذایی وجود دارد، به دلیل احتمال بروز همین آسیب‌ها، اندازه‌گیری میزان سولفور باقی مانده  در قند به یکی از فاکتورهای مهم کنترل کیفیت آن تبدیل شده است. 

وی یادآوری کرد: اغلب تولیدکنندگان قندهای حبه و شکر از این ترکیبات استفاده می‌کنند اما مقدار آن تعیین شده است و نیازی نیست نگران استفاده از قند و شکر باشیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۳:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۶
    4 0
    چرا الان دارن میگن؟ از همون موقع حدود سال 1370 به بعد که صنایع قند و شکر تولید رو افزایش دادن و به مردم قندوشکر کپنی داده میشد باید رسما دولت و وزارت بهداشت یک استاندارد درست برای سلامتی این محصولات الزام میکرد....... و یا اینکه حداقلش دولتیها که این چیزا رو با کپن به خورد ما و مردم میدادن باید خودشون میومدن رسما این مسائل رو به همه مردم میگفتن تا همه بدونن دارن چه کوفتی میریزن تو حلقشون
  • CA ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۶
    1 0
    من که سالهاست از قند قهوه‌ای، شکر قهوه‌ای و خرما استفاده میکنم آنهم در حد کمتر از معمول
  • حقیقت IR ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۶
    0 0
    مگر وزارت بهداشت و دولت ضامن سلامتی جامعه نیست چراجلوی تولیداین محصول بیماریزا رو نمیگیرند خائن که شاخ ودم نداره
  • IR ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۶
    0 0
    آها ، فهمیدم. احتمالا دولت میخواهد قند و شکر را گران کند و این هم بهانه اش
  • IR ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۶
    0 0
    خیلی از نانوایی ها هم بجای جوش شیرین جدیدا از این ماده برای سفید کردن و تورم خمیر استفاده میکنند و در آزمایش هم معلوم نمیشه
  • IR ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۶
    1 0
    اول اینهمه ترسانده در آخر کلامش گفته نگران نباشید .این دوجور در نمیاد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس