دکتر مریم طباطباییان گفت:« شایعترین بیماری های پستان و علل مراجعه زنان به کلینیک های پستان ، بیماریهای خوش خیم پستان می باشد.»
«توده های خوش خیم پستان به دو دسته تقسیم می شوند دسته ای از این توده های خوش خیم همراه با تغییرات سلولی نیستند به این معنی که احتمال مبتلا کردن فرد به سرطان را ندارند و در آینده نیز نیاز به چکاب و بررسی اضافه ندارند که سردسته آن کیست های پستانی هستند.»
وی ادامه داد:«کیست های پستانی توده های خوش خیمی هستند که حاوی مایعات آبکی است و ممکن است رنگ های شفاف و یا قهوه ای و خاکستری داشته و ایجاد درد کند اما ارتباطی با سرطان ندارد و با سونوگرافی مشخص می شود و این کیست ها نه خود سرطانی هستند و نه به سرطان تبدیل می شوند.» یک درصد از کیستها که عموما با سایز بزرگتر از 3 سانتی متر ویا جدار ضخیم در هنگام معاینه و سونوگرافی تشخیص داده میشوند امکان بدخیمی داشته و نیاز به نمونه برداری دارند.
این متخصص و جراح سرطان سینه افزود:«فیبروآدنوم از دیگر انواع تومورهای خوش خیم پستان است که به صورت توده های منفرد یا متعدد بروز می کنند و در میان دختران جوان معمول است و در میان سنین 17 سالگی تا 35 سالگی شایع است و اندازه این توده ها از چند میلی متر با چند سانتی متر متفاوت است و به صورت توده های متحرک در سینه احساس می شود و این توده ها ارتباطی با سرطان ندارند و در صورتی که از 5/2 سانت بزرگ تر باشند نیاز به بررسی دارند و اگر بزرگ تر از 4 سانتی متر باشند اکثرا نیاز به جراحی دارند اما این توده ها در افراد زیر 35 سال معمولا نیاز به جراحی پیدا نمی کنند.»
این هماهنگ کننده فعالیت های کنترل سرطان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد:«لیپوم از دیگر توده های خوش خیم پستان هستند که به صورت توده های چربی بوده و خطری ندارند و برخی ضایعات خوش خیم هم در اثر عفونت و التهاب موضعی ایجاد می شوند و خطر بدخیمی ایجاد نمی کنند و به علا ایجاد علامت نیازمند درمان هستند.»
نوع دیگر از توده های خوش خیم پستانی هایپرپلازی است که به سه نوع خفیف، متوسط و شدید تقسیم بندی می شود و کم و بیش در آینده احتمال ایجاد سرطان پستان در مبتلایان به این توده ها وجود دارد.
در بیمارانی که نوع خفیف این بیماری را دارند احتمال ابتلا به سرطان در این افراد 2 تا 1.5برابر افراد عادی است و افرادی که به نوع متوسط این بیماری مبتلا می شوند 3 تا 4 برابر و مبتلایان به نوع شدید این بیماری 6 تا 8 برابر احتمال ابتلا به سرطان پستان را نسبت به افراد عادی خواهند داشت.»
دکتر مریم طباطباییان خاطرنشان کرد:«افراد مبتلا به هایپرپلازی در صورتی که در خانواده خود سابقه ابتلا به سرطان پستان را دارند بایستی دائما تحت نظر پزشک باشند اما این بیماران نیازی به شیمی درمانی ندارند چرا که این توده ها خوش خیم هستند اما احتمال ابتلا به سرطان در مبتلایان به این توده ها وجود دارد و با در نظر گرفتن ریسک فاکتورهایی همچون اشعه درمانی، سابقه فامیلی و یا سرطان سینه مقابل این افراد بایستی چکاب و غربالگیری دقیق تری نسبت به سایر افراد شوند.»
وی تاکید کرد:«بیماره های خوش خیم پستان به مراتب از بدخیمی ها شایع تر هستند اما تشخیص و تعیین نوع ضایعه به عهده جراح پستان بوده و زنان باید به محض مشاهده هر علامت جدید به پزشک مراجعه کنند.چون تشخیص بموقع بدخیمی های پستان تنها راه درمان موثر بیماری است.»
*خوردن آجیل چاق نمی کند
موضوع از این قرار است که پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا اخیرا نتایج پژوهششان را درباره آجیل هایی مانند بادام، گردو، پسته، فندق، بادام زمینی و تخمه آفتابگردان را منتشر کرده اند و ادعا کرده اند این آجیل ها به اندازه ای برای سلامتی عمومی بدن مفیدند که فرد فقط با خوردن آنها تا آخر عمر زندگی سالمی خواهد داشت.
همچنین مشخص شده است که آجیل ها یکی از بهترین دوست آقایان است زیرا یکی از بهترین مواد خوراکی برای پیشگیری علیه بیماری سرطان پروستات به شمار می آیند. اما آیا می دانستید روغن بسیار مفید امگا- 3 که فقط در گوشت سفید ماهی های دریایی وجود دارد و برای قلب انسان بسیار مفید است را می توان در یکی از آجیل ها به نام گردو یافت؟ همچنین آجیل ها منبع غنی ویتامین E هستند که برای پیشگیری از ابتلا به سرطان ها بسیار مفید است.
می توانید هر چه می خواهید آجیل بخورید ولی چاق نشوید. می دانید چرا؟ قبل از این، اینگونه اظهار نظر می شد که باید در خوردن آجیل احتیاط کرد و افراط نکرد چون باعث چاقی می شود.
این کاملا درست است که افراط در هر چیزی به نفع سلامت بدن نیست اما خوردن زیاد آن موجب هر چیزی بشود، موجب چاقی نمی شود. مقدار واقعی چربی آجیل، به طور کامل توسط روده جذب نمی شود و نیز به خاطر داشتن مقدار فراوان فیبر، حالت اشباع ، سریع صورت می گیرد و در نتیجه فرد، کمتر دچار پرخوری می شود.
آجیل، سرشار از مواد مغذی است و دارای مقادیر فراوانی فیبر رژیمی می باشد. این مواد غذایی، دارای مقادیر فراوانی چربی اشباع نشده و مقدار کمی چربی اشباع شده هستند. آن ها همچنین دارای اسید فولیک، مس، منیزیم و ویتامین E است.
با خوردن حدود 50 گرم آجیل در روز، کلسترول بد خون، هشت تا دوازده درصد و ابتلا به سکته قلبی، تا 50 درصد کاهش می یابد. کاهش احتمال ابتلا به سکته مغزی، کاهش پیشرفت دیابت نوع 2 ، کاهش پیشرفت جنون و زوال عقل و نیز کاهش احتمال تشکیل سنگ صفرا، از جمله خواص مصرف آجیل هستند.
*چرا زمستان ها موجب افسردگی می شود؟
برای بعضی از افراد، تغییرات در حالت روحیشان کمی عمیقتر است. تاثیرات فصلی، نوعی از افسردگی را بوجود می آورد که بیشتر از تمام فصل ها به زمستان مربوط می شود.
تقریبا 5 درصد آمریکایی ها از این افسردگی رنج می برند و 10 تا 20 درصد نیزهر چند خفیف، ولی به آن دچار می شوند. اینکه بیرون از خانه هوا خیلی زود تاریک می شود یکی از عواملی است که موجب تشدید افسردگی می شود. در اینجا به مواردی اشاره میکنم که دانستش برایتان خالی از لطف نیست.
نشانه ها
نا امیدی، خستگی، گرسنگی و بخصوص تمایل به چیزهای شیرین از نشانه های افسردگی است. پس ازبروز این نشانه ها افزایش وزن، خوابیدن بیش از حد و عدم تمرکز و سر باز زدن از مسئولیت های اجتماعی کاملا طبیعی است. در اغلب موارد نشانه های افسردگی در اواخر پاییز و یا اوایل زمستان ظاهر می شود.
درمان
به نظر می رسد نور درمانی در اغلب مردم جواب می دهد. می توانید در مقابل نور بنشینید و یا لباس های روشن بپوشید. اینکه روزانه حداقل 30 دقیقه در معرض نور ملایم آفتاب قرار بگیرید بر قسمتی در مغز شما که مربوط به خلق و خوی شماست تاثیر می گذارد.
بعضی از افراد که از افسردگی رنج می برند باید قرص های ضد افسردگی مصرف کنند و برای برخی دیگر گفتار درمانی مناسب است. اما نورهایی با طیف نارنجی تاثیر بدی بر روی شما خواهد گذاشت چرا که هم برای پوست شما مضر است و هم موجب بروز افسردگی می شود.در صورت بروز افسردگی حتما به پزشک مراجعه کنید.
آیا میتوان از بروز افسردگی در زمستان جلوگیری کرد؟
نه، باید بگوئیم که هیچ راهی برای جلوگیری از افسردگی فصلی وجود ندارد، اما اگر بتوانید در مراحل اولیه آنرا تشخیص دهید می توانید آنرا کنترل و از پیش روی و بدتر شدن آن جلوگیری کنید.
حتی اگر هوا ابری است، مدتی را بیرون از فضای خانه بگذرانید. قرار گرفتن در نور خورشید به خصوص در اوایل صبح که از خواب بیدار می شوید، می تواند سودمند باشد. بیشتر با دوستانتان وقت بگذرانید.
تمام اینها میتواند حامی فوق العداده ای برایتان باشد و در بهتر گذراندن فصل زمستان به شما کمک کند.
*مردی که بدون ضربان قلب زندگی می کند
ضربان قلب در تصور عام نشانه ای از حیات است. این درحالی است که به نظر می رسد تپش قلب یک نشانه لازم و حتمی برای حیات به شمار نمی رود. به طوریکه دو پزشک موسسه قلب تکزاس نشان دادند "قلبی که نمی تپد" و "بیمار بدون نبض"، حقیقت و آینده جراحی قلب هستند.
این پزشکان که "بیلی کوهن" و "باد فرازیر" نام دارند در مارس سال گذشته، پس از اینکه قلب "کرگ لویس"، 55 ساله را خارج کردند این فرصت را به وی دادند که به مدت یکماه با دستگاهی زندگی کند که به طور مداوم کار می کرد و در واقع یک قلب مصنوعی بدون ضربان بود.
"کرگ لویس" از شکل وخیم آمیلوئیدوز قلبی رنج می برد و پزشکان از این واهمه داشتند که بدون تلاشهای لازم، زندگی این مرد 55 ساله ظرف مدت 12 ساعت به پایان برسد.
براساس گزارش دیلی میل، این قلب که نمونه آزمایشی 8 سال تحقیقات بود و پیش از این روی حدود 50 گوساله آزمایش شده بود، از دو پمپ سانتریفوژ تشکیل شده است که حرکت خون را بدون توقف تضمین می کنند. اما اگر دستگاه استسکوپ (گوشی پزشکی) روی سینه فرد گذاشته شود هیچ تپشی احساس نمی شود. باوجود این به دلیل اینکه از مکانیزم بسیار ساده ای برخوردار است می تواند در مدت زمان طولانی و با کمترین مشکلات کار کند.
آنها در مرحله آزمایش، قلب حیوانات را خارج کردند و این دستگاه را به جای آن قرار دادند. از فردای آن روز، گوساله ها فعالیتهای عادی خود از قبیل راه رفتن، غذاخوردن و راه رفتن را از سر گرفتند. اولین عمل پیوند قلب مصنوعی را دکتر "دنتون کولی" در سال 1962 با موفقیت پیوند زد.
چند ماه قبل نیز پزشکان موسسه کلینیکی "هیومنیتاس" در میلان نسل جدیدی از قلب مصنوعی را به یک بیمار 65 ساله مرد پیوند زدند. این قلب مصنوعی قادر است اطلاعات را مستقیماً و از راه اینترنت به پزشکان انتقال دهد.
این قلب مصنوعی در واقع یک دستگاه کوچک 5 سانتیمتری با وزن حدود 100 گرم است که "دستگاه همراه بطنی" نام دارد و از یک پمپ برخوردار است که در ابتدای بطن چپ قرار می گیرد و به قلب بیمار کمک می کند که خون را به روشی طبیعی پمپاژ کند.
*واقعیت هایی در مورد داروهای جنسیدارو های محرک جنسی می توانند عوارض جسمي جبرانناپذيري چون سكتههاي قلبي و مغزي، تنگي نفس، نابينايي ناگهاني، بالا رفتن فشارخون و مرگهاي ناگهاني را به همراه داشته باشند.
البته با وجود مطرح شدن مكرر اين هشدارها به نظر ميرسد با تداوم اين تبليغات و تمايل به استفاده از اين داروها، خطرات ذكر شده همچنان برخي از افراد را تهديد ميكند.
البته نميتوان منكر شد كه براي درمان ناتوانيهاي جنسي آزاردهنده در مردان و زنان، با پيشرفتهاي علمي و دارويي راههاي درمان خوبي پيدا شده است، اما نكته اينجاست كه مصرف دارو براي حل اين نوع اختلالات، با توجه به حساسيت مساله و ابعاد روحي و رواني مشكلات جنسي، بايد تحت نظر يك پزشك متخصص صورت بگيرد.
یک متخصص اورولوژي و جراح كليه در خصوص این داروها ميگويد: بسياري از كساني كه به مصرف داروهاي محرك جنسي از طريق تبليغات و بدون مشاوره پزشك متخصص روي ميآورند، نه تنها از مصرف اين داروها سود نميبرند، بلكه با عوارض و مشكلات جسمي تازهاي مواجه ميشوند كه برخي از آنها بسيار خطرناك هستند.
دكتر امير ايجادي تاكيد ميكند: استفاده از داروهاي جنسي تبليغي به دليل اينكه در بسياري موارد، سازندههاي نامعلوم و نامشخص دارند، مشكلساز بوده و ميتواند سلامت افراد را دچار اختلال كند بنابراين قبل از استفاده از اين داروها بايد مشكل بيمار توسط پزشك بررسي و سپس نسبت به تجويز دارو اقدام شود.
مشكل از كجاست؟
متخصصان اورولوژي تاكيد ميكنند كه براي يافتن بهترين راه درمان ناتوانيهاي جنسي، ابتدا بايد تشخيص داد كه اين ناتواني از چه نوعي است، يعني از نوع اوليه يا ثانويه است. مرداني كه ناتواني جنسي از نوع اوليه دارند، توانايي كافي براي انجام يك رابطه جنسي را به طور مطلوب ندارند؛ اين نوع ناتواني بيشتر دلايل رواني و اضطرابي دارد و درمان آن به مشاورههاي روانشناسي وابسته است.
کارشناسان این امر معتقدند، كه دسته بزرگي از ناتوانيهاي جنسي كه به طور تدريجي هم ايجاد ميشود، به وجود بيماريهاي زمينهاي در شخص برميگردد.
براساس تحقيقات پزشكي 70 درصد از ناتوانيهاي جنسي از عواقب ابتلاي افراد به ديابت، بيماريهاي كليه، سفتشدگي بافتها، اختلالات غدد، فشار خون بالا و همچنين بيماريهاي اعصاب باز ميگردد.
يافتهها نشان ميدهد كه بين 50 تا 60 درصد افراد مبتلا به ديابت دچار ناتواني جنسي هستند. در چنين مواردي هم بايد به جاي بهرهگيري از داروهاي محرك جنسي، به دنبال درمانهاي تخصصي براي بيماريهاي زمينهاي بود.
دكتر ايجادي نيز با تاكيد بر مصرف سيگار و برخي مواد مخدر به عنوان كاهشدهنده قواي جنسي ميگويد: برخي از داروهايي كه براي درمان فشار خون، زخم معده، افسردگي، سرطان پروستات يا حتي براي جلوگيري از طاسي و كمك به رژيمهاي غذايي استفاده ميشود، ممكن است عوارض جانبي مثل ناتواني جنسي داشته باشد. در اين موارد ناتواني جنسي فقط تا زمان مصرف اين داروها ادامه خواهد داشت. حتي برخي اعمال جراحي بر روي نخاع، پروستات، مثانه و لگن نيز ممكن است به ناتواني جنسي منتهي شود كه درمان خاص خود را ميطلبد.
عوارض قلبي مرگآور
به گفته دكتر ايجادي، داروهاي محرك جنسي تبليغي نه تنها روي سيستم قلب و عروق اثر ميكند، بلكه براي كساني كه عوارض قلبي دارند، كشنده است.
وي تاكيد كرد: سردرد شديد، التهاب در عصب بينايي و در مواردي كوري از عوارض مصرف داروهاي تبليغي (گروه وياگرا) است و بديهي است مردان بايد پيش از استفاده از هر نوع داروي محرك جنسي با متخصص قلب و عروق مشاوره كنند.
داروهاي محرك هورموني سرطانزا
بسياري از مردان بر اين باورند كه پايينبودن هورمون جنسي مردانه (تستوسترون) در آنها مهمترين دليل ابتلا به ناتواني جنسي است، اما ورود هورمون اضافي در مرداني كه مشكل هورموني ندارند نه تنها به بروز عوارض ناشناختهاي در ارگانهاي بدن از جمله بافت عضلاني منجر ميشود، بلكه تستوسترون اضافي ميتواند فعال شدن كانونهاي خفته سرطان پروستات را در مردان فعال كند.
همچنین باید گفت که داروهاي محرك جنسي نميتواند در افزايش رشد دستگاه تناسلي موثر باشد.
رفتار درماني، ارجح بر دارودرماني
متخصصان اورولوژي تاكيد ميكنند در بسياري موارد رفتار درماني براي كساني كه مبتلا به ناتواني جنسي هستند، بر دارو درماني ارجحيت دارد، چراكه آمارها نشان ميدهد حدود 10 تا 20 درصد از ناتوانيهاي جنسي نتيجه مستقيم بعضي مشكلات رواني مثل كمبود اعتماد به نفس، افسردگي و به خصوص استرس و اضطراب است. همچنين جراحي و تزريق داروها در اكثر موارد به علت تاثيرات نامطلوب رواني توصيه نميشود.
اين متخصصان ميگويند؛ خستگي و بيحوصلگي، مشكلات زناشويي يا تفكرات منفي نسبت به همسر ميتواند به بروز ناتواني منتهي شود.
ناتوانيهاي جنسي كه از مشكلات رواني ناشي ميشود معمولا موقتي هستند و فقط تا زماني وجود دارند كه آن مشكل رواني نيز در فرد وجود داشته باشد.