به گزارش مشرق به نقل از فارس، ساعت 8: 47 دقیقه صبح امروز (چهارشنبه)، علی لاریجانی رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان، زنگ اغاز چهارصد و یکمین جلسه علنی هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی را به صدا درآود.
* ارائه گزارش افشار به نمایندگان درباره طرح تحول اجتماعی در جلسه غیرعلنی مجلس
جلسه علنی امروز با 45 دقیقه تاخیر آغاز شد چراکه نمایندگان پارلمان میزبان افشار معاون فرهنگی- اجتماعی وزارت کشور بودند که برای ارائه گزارش در زمینه طرح تحول اجتماعی به مجلس آمده بود.
حجتالاسلام سبحانینیا نیز بر همین اساس به فارس گفت که افشار در خصوص چگونگی نحوه اجرای این طرح و ویژگیهای آن به نمایندگان توضیح داد و این طرح درباره بحثهای اجتماعی و خانواده، امنیت اجتماعی و خانواده و وحدت و همبستگی خانوادهها و مسائلی از این قبیل است.
وی همچنین یادآور شد: هنوز متن طرح مذکور آماده نشده و فعلا معاون فرهنگی- اجتماعی وزارت ارشاد در خصوص کلیات این طرح توضیحاتی را به نمایندگان ارائه میکند و ممکن است در آینده به عنوان یک طرح برای بررسی در صحن علنی مجلس ارائه شود.
* لاریجانی: آشفتهگویی اوباما بیانگر اضطراب آمریکا از شرایط داخلی و انقلابهای منطقه است
علی لاریجانی رئیس مجلس نیز صبح امروز طی نطق پیش از دستور در صحن علنی مجلس با تبریک ولادت پیامبر اکرم (ص) و ایام دهه فجر و با اشاره به خیر و برکت پدیده انقلاب اسلامی اظهار داشت: انقلاب در خیر بیرونی کشور نیز مبدا تحول در ملتها شد که با همه دسیسهها و نیرنگهای دشمنان برای کمتاثیر کردن بعد الهام بخشی انقلاب، پدیده انقلاب اسلامی نمایشی از خیر خود را در تحولات یک سال اخیر منطقه به ظهور رساند.
لاریجانی با اشاره به دسیسههای دشمن در این زمینه تصریح کرد: علیالقاعده دشمن تلاش میکند بر ثمرات انقلاب خاک بپاشد و فضا را غبارآلود کند که یکی از این میدانها انتخابات است البته انتظار جدی از دوستان انقلاب و خردمندان امت است که دشمن را در غبارآلود کردن فضا یاری نکنند و با اخلاق اسلامی و جوانمردی فضای انتخابات را به میدان مسابقه خیرات بدل کنند.
وی با اشاره به سخنان اخیر رئیس جمهور آمریکا در نگرانی از سلاح هستهای گفت: این نگرانیها با آشفتهگویی نسبت به امنیت اسرائیل و آمریکا بیش از اینکه قدرت عمل و ابتکار ایالات آمریکا را نشان دهد، اضطراب از شرایط داخلی آن کشور و بیسامانی در مقابل انقلابهای منطقه را میتوان درک کرد که هیچ نشانی از هوشمندی در آن دیده نمیشود.
رئیس مجلس ادامه داد: شاید قصد آنها از این مانورهای سیاسی روحیه دادن به حکام دست نشانده و نگران کردن انقلابیون باشد؛ به این معنا که ما قصد برخورد با مبدا این انقلابها را داریم البته خودشان آزمودهاند و به خوبی دریافتهاند حال و وضع خود را در مبارزه با حزبالله قهرمان و حماس پیروز و مردم شجاع عراق و افغانستان.
* کوچکزاده: میتوانیم بودجه را تا پایان سال تصویب کنیم
** لاریجانی: نمیتوان بودجه را "سَرسَری" تصویب کرد
قبل از ورود نمایندگان به دستورکار امروز خود، مهدی کوچکزاده نماینده تهران در تذکری با استناد به آئیننامه داخلی مجلس و با بیان اینکه بنده برای حفظ شأن مجلس این تذکر را بیان میکنم، گفت: فارغ از اینکه دیگرانی که از مجلس نیستند، چه تعللی کرده و لایحه را دیر تقدیم کردند و خلاف قانون عمل کردند، ما نمیتوانیم بین خودمان امر به معروف نکنیم بنابراین باید از فرصتها استفاده حداکثری داشته باشیم.
نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر لزوم رسیدگی به لایحه بودجه در ایام باقیمانده از سال ۹۰، تصریح کرد: با زمانبندی پیشبینی شده در آئیننامه و همچنین فرصت تبلیغات انتخاباتی برای نمایندگان، مجلس میتواند در روز ۱۵ اسفند وارد بررسی لایحه بودجه شده و آن را تا پایان سال به اتمام برساند؛ این به نفع ملت و جهت تامین آبروی مجلس است.
علی لاریجانی نیز در پاسخ به این تذکر گفت: همانطور که خودتان اشاره کردید، دولت باید ۱۵ آذر بودجه را به مجلس میآورد و لذا ۲ ماه تاخیر داشته است اما حتما باید تلاش کنیم که بودجه در اسرع وقت تصویب شود و این اراده درستی است و لذا بر همین اساس به محض دریافت لایحه، آنرا تکثیر و بین نمایندگان توزیع کردیم.
وی با بیان اینکه نمیتون کار را سرسری انجام داد، تاکید کرد: نمایندگان باید بررسی جامعی در مورد بودجه انجام دهند نه اینکه به خاطر ضیق وقت بودجه سرسری تصویب شود ولی ضمن دقت باید از زمان هم استفاده شود.
* مهلت تحویل سلاحهای شکاری غیرمجاز به مراجع قانونی تا ۳۰ بهمن تمدید شد
وکلای ملت در جلسه علنی امروز پارلمان طرح یک فوریتی اصلاح تبصره یک ماده ۱۶ قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیر مجاز را مورد بحث و بررسی قرار داده و با ۱۲۵ رای موافق، ۱۲ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع از ۱۹۶ نماینده حاضر در جلسه، با کلیات این طرح موافقت کردند.
بر اساس مصوبه مجلس در جزئیات طرح مذکور، مقرر شد: چنانچه دارندگان غیرمجاز انواع اسلحه، مهمات، اقلام و مواد تحت کنترل، داوطلبانه ظرف ۶ ماه از تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون موارد مذکور را به یکی از مراکز نظامی، انتظامی یا امنیتی تحویل دهند، از مجازات مقرر معاف میشوند و در صورتی که با سلاح مزبور مرتکب جرمی شوند، فقط به مجازات مقرر در قوانین مربوط به همان جرم محکوم میشوند.
در اصلاحیه مصوب مجلس در تبصره یک ماده ۱۶ قانون مجازات قاچاق اسلحه، تصویب شد، چنانچه سلاح تحویلی از نوع شکاری باشد و تا تاریخ ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۰ تحویل شود، مراجع ذیربط مکلفند سلاح مذکور را ظرف ۳ ماه از تاریخ تحویل به تحویلدهنده آن در صورت عدم سابقه محکومیت مؤثر کیفری و احراز شرایط با صدور جواز حمل و نگهداری مسترد کند.
وکلای ملت جزئیات ماده واحده طرح مذکور را با ۱۳۲ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع از ۱۹۶ نماینده حاضر در جلسه، تصویب کردند.
* بررسی کلیات لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم
** حیدری (مخالف): هیچ کس مخالف برخورد شدید با پدیده غیرانسانی تروریسم نیست
در جریان بررسی کلیات لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم، نورالله حیدری نماینده اردل و فارسان در سخنانی در مخالفت با کلیات این لایحه اظهار داشت: نه بنده و نه هیچکس دیگری با لزوم برخورد شدید با هر عاملی که پدیده زشت و غیر انسانی تروریسم را ایجاد و یا تشدید میکند، تردیدی ندارد اما مخالفت بنده ناظر بر محتوای این گزارش است و امیدوارم سخنگوی کمیسیون به سؤالات بنده پاسخ دهد.
حیدری بر همین اساس یادآور شد: متن این لایحه چندان گویا و رسا نیست و باید عبارات رسا و گویاتر باشد، عنوان لایحه میگوید که باید با پدیده منابع مالی تروریسم به مقابله بپردازیم و ریشه کمکهای مالی آنها را بخشکانیم اما زمانی که به متن این لایحه دقت میکنیم، شاهدیم که گویا قرار است همه مشکلات اسلام و مسلمین را در این لایحه حل کنند.
** جلالی (موافق): ایران همواره قربانی ترور و ترویسیم بوده است
همچنین کاظم جلالی نماینده مردم شاهرود نیز طی سخنانی در موافقت با کلیات لایحه یکفوریتی مبارزه با تامین مالی تروریسم، با تاکید بر اینکه ایران همواره قربانی تروریسم بوده است، گفت: برخی از کشورها میخواهند ما را به عنوان کشوری تروریستی معرفی کنند. در بخشهای مختلف مربوط به ترور قانونگذاری در کشور ما وجود ندارد و ما در این زمینه با مشکلات جدی مواجه هستیم.
کاظم جلالی بر همین اساس متذکر شد: باید ساز و کار مقوله پولشویی در بحث تروریسیم مشخص باشد و در لایحه دولت هدف آن است که بتوانیم در بخشهای زیان مالی، سرمنشاءها را شناسایی و با آنان برخورد کنیم.
** نماینده دولت: میخواهیم به جهانیان اعلام کنیم که در مبارزه با تروریسم پیشقدم هستیم
نمایندگان مجلس با ۱۲۲ رای موافق، با کلیات لایحه مبارزه با تامین مالی تروریسم موافقت کردند.
در این جلسه پس از سخنرانی نورالله حیدری نماینده اردل و فارسان در مخالفت با کلیات لایحه مذکور و کاظم جلالی نماینده شاهرود در موافقت با کلیات این لایحه، نماینده دولت پشت تریبون قرار گرفت و به ارائه توضیحاتی در خصوص لایحه یک فوریتی مبارزه با تأمین مالی تروریسم پرداخت.
نماینده دولت در بخشی از سخنانش تصریح کرد: امروز کشور ما متاسفانه از سوی استکبار جهانی به سرکردگی آمریکای جنایتکار، متهم به انجام اقدامات تروریستی است.
وی افزود: رؤسای جمهور و رؤسای قوه قضائیه و وزرا و نمایندگان ما و اقشار مختلف جامعه، هدف و قربانی تروریسم بودهاند.
نماینده دولت بر همین اساس تاکید کرد: برای آنکه به جهانیان و جامعه بینالمللی این پیام را بدهیم که جمهوری اسلامی ایران میخواهد در مبارزه با تروریسم جزء پیشتازان باشد، کلیات و جزئیات این لایحه را به تصویب برسانید.
وی ادامه داد: ما میخواهیم به جهانیان اعلام کنیم که با تصویب این لایحه نه تنها از تروریسم حمایت نمیکنیم بلکه در مبارزه با آن پیشقدم هستیم.
نماینده دولت در خاتمه ابراز امیدواری کرد که وکلای ملت با رأی قاطع به کلیات لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم در این برهه از دهه فجر، این پیام را به جهانیان بدهد که ایران حمایت از تروریسم را محکوم میکند.
* موافقت مجلس با کلیات لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم
نمایندگان مجلس پس از استماع این سخنان با کلیات لایحه یک فوریتی مبارزه با تامین مالی تروریسم که گزاش کمیسیون قضایی و حقوقی بود، با 122 رای موافق، 7 رای مخالف و17 رای ممتنع از 195 نماینده حاضر در جلسه، رای مثبت دادند.
* ایران حامیان مالی اقدامات تروریستی را تحت تعقیب قرار میدهد
بهارستاننشینان پس از تصویب کلیات لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم، بررسی جزئیات آن را آغاز و ماده یک این لایحه را بررسی و با ۱۳۰ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۱۴ رأی ممتنع تصویب کردند.
وکلای ملت در ماده یک مقرر کردند که تهیه و جمعآوری وجوه و اموال به قصد تأمین مالی تروریسم و یا مصرف تمام یا بخشی از منابع مالی حاصله از طریق قاچاق ارز، جلب کمکهای مالی و پولی، اعانه، انتقال پول، خرید و فروش اوراق مالی و اعتباری، افتتاح مستقیم یا غیرمستقیم حساب یا تأمین اعتبار یا انجام هرگونه فعالیت اقتصادی اشخاص توسط خود یا دیگری برای انجام اعمالی جرم محسوب میشود.
* مجلس مجازات معاونت در تأمین مالی تروریسم را تعیین کرد
وکلای ملت در ادامه بررسی جزئیات لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم، مواد 2، 3 و 4 این لایحه را بررسی و تصویب کردند.
وکلای ملت در ماده 2 مصوب کردند که تأمین مالی تروریسم در صورتی که در حکم محاربه یا افساد فیالارض تلقی شود، متهم به مجازات آن محکوم و در غیر این صورت علاوه بر مصادره اموال و وجود مذکور در ماده 1 این قانون به مجازات 2 تا 5 سال حبس تعذیری و جزای نقدی معادل دو تا پنج برابر منابع مالی تأمین شده محکوم میشود.
در تبصره ذیل این ماده نیز، شروع به این جرم، معاونت محسوب شده و مرتکب به مجازات حبس به مدت دو سال محکوم میشود.
نمایندگان همچنین در ماده سه این لایحه مقرر کردند، هر شخصی سازماندهی یا هدایت دیگران را برای ارتکاب جرایم موضوع این قانون برعهده گیرد و یا به گروههایی که قصد مشترک در ارتکاب جرایم را دارند، کمک کند، معاون محسوب به مجازات مقرر در تبصره ماده 1 این قانون محکوم میشود.
در تبصره این ماده مقرر شد که کلیه افراد مطلع از جرایم موضوع این قانون که با عدم اطلاعرسانی به موقع آنها به ضابطین قضایی جرایم مذکور واقع شود، به حبس از 91 روز تا 6 ماه محکوم میشوند.
در ماده 4 این لایحه نیز نمایندگان مصوب کردند که در صورت ارتکاب جرایم موضوع ماده 1 توسط یکی از اعضا یا کارکنان شخصیتهای حقوقی، افراد مسئول مدیریت یا کنترل آنها به مجازات معاون محکوم میشود؛ این مجازات رافع مسئولیت کیفری مرتکبین این جرایم نیست و شخص حقوقی نیز به جزای نقدی تا 5برابر جزای نقدی موضوع ماده 2 این قانون محکوم میشود.
* پیشبینی حداکثر مجازات برای ارتکاب جرایم سازمانیافته
نمایندگان مجلس در ادامه بررسی مواد لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم، مواد 5، 6 و 7 این لایحه را بررسی و تصویب کردند.
نمایندگان در ماده 5 مراجع تعقیب جرایم ذکر شده در این قانون را مکلف کردند که جهت شناسایی، ردیابی و مسدود کردن یا ضبط و مصادره هرگونه اموال و وجوه، ابزار و ادواتی که برای ارتکاب جرایم موضوع این قانون هزینه میشود یا تخصیص مییابد و نیز عواید حاصله از آن اقدامات قانونی را انجام دهند.
بر اساس ماده 6 نیز دادگاه مکلف شد که علاوه بر مجازاتهای مقرر در ماده یک این قانون، مرتکب را به مجازات تکمیلی محرومیت از حقوق اجتماعی مطابق قانون مجازات اسلامی محکوم کند.
در ماده 7 نیز سردستگی دو یا چند نفر در ارتکاب جرایم موضوع این قانون اعم از اینکه عمل آنان مباشرت یا معاونت در جرم باشد علل مشدده مجازات محسوب میشود و چنانچه جرم به صورت سازمان یافته ارتکاب یابد، حداکثر مجازاتهای مندرج در این قانون اعمال میشود.
* کوچکزاده: لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم بنیاد 15خرداد را محکوم به زندان میکند
همچنین مهدی کوچکزاده نماینده تهران در مجلس نیز در جریان بررسی لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم طی اخطاری با استناد به اصل چهارم قانون اساسی گفت: با توجه به اینکه در کشور مؤسسات حقوقی وجود دارد که هزینههای قتل موجودات مفلوکی همچون سلمانرشدی را تأمین میکنند لذا این لایحه ممکن است آنها را دچار مشکل کند و در واقع این قانون بنیاد 15خرداد را محکوم به زندان میکند چراکه این بنیاد حاضر است هزینههای قتل سلمان رشدی را تأمین کند.
علی لاریجانی در پاسخ به این اخطار گفت: باید واجبالقتل بودن افراد طبق قانون و نظاماتی مشخص شود لذا هرکس نمیتواند فردی را همانطور که خود تشخیص داد، اعدام کند؛ لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم نظامات واجبالقتل بودن افراد را مشخص و تعیین میکند.
* فوریت طرح خرید کالاهای ایرانی به جای کالاهای خارجی تصویب شد
** گام مهم مجلس برای حمایت مضاعف از تولید داخلی در سال جهاد اقتصادی
در ادامه بهارستاننشینان با یکفوریت طرح حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور و تقویت آنها در امر صادرات با 110 رای موافق، 4 رای مخالف و 11 رای ممتنع از 195 نماینده حاضر در جلسه، موافقت کردند.
این طرح که به امضای 73 نفر از وکلای ملت رسیده، شامل یک مقدمه توجیهی و 14 ماده است که در صورت تصویب نهایی آن پیشبینی شده که شرکتها و مؤسسات در ابتدا برای تامین نیازهایشان از کالاهای داخلی استفاده کنند و در صورت نبود کالای داخلی، تحت شرایطی از کالاهای تولیدی شرکتهای ایرانی-خارجی و سپس خارجی- ایرانی استفاده کنند.
حمیدرضا فولادگر نماینده اصفهان و رئیس کمیسیون ویژه نظارت و پیگیری اجرای اصل 44 قانون اساسی به عنوان یکی از طراحان طرح مذکور در صحن علنی سخنرانی کرد.
یک فوریت این طرح هیچ مخالفی نداشت و بر این اساس موافق یک فوریت نیز در جلسه سخنرانی نکرد.
* معافیت اعضای گروههای حامی مالی تروریسم از مجازات به شرط همکاری با مأموران
نمایندگان مجلس در ادامه رسیدگی به لایحه مبارزه با تامین مالی تروریسم، ماده 8 این لایحه را بررسی و با 104 رای موافق، 3 رای مخالف و 10 رای ممتنع از 194 نماینده حاضر در جلسه، به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، هر شخصی که داخل گروههای حامی مالی تروریسم باشد و ریاست یا مرکزیتی نداشته باشد و قبل از تعقیب قصد مجرمانه و اسامی اشخاصی که در جرایم موضوع این قانون دخیل هستند را به ماموران دولتی اطلاع دهد و یا پس از شروع به تعقیب با ماموران دولتی همکاری موثری کند، از مجازات معاف میشود و در صورتی که در ارتکاب جرم دیگری شرکت داشته باشد، فقط به مجازات آن جرم محکوم میشود.
بهارستاننشینان در تبصره این ماده مقرر کردند مرتکبین جرائم موضوع ماده یک که قبل از کشف جرم یا حین تحقیقات برای روشن ساختن ابعاد جرم و کشف آن با مراجع ذیصلاح همکاری کنند، مشمول تخفیف مجازات میشوند.
* دادگاههای کیفری استان مرجع رسیدگی به جرائم تأمین مالی تروریسم هستند
وکلای ملت همچنین در ادامه رسیدگی به جزئیات لایحه مبارزه با تامین مالی تروریسم، مواد 9 و 10 این لایحه را بررسی و تصویب کردند.
براساس مصوبه مجلس، رسیدگی به جرائم موضوع این قانون حسب مورد در صلاحیت دادگاههای کیفری استان و مرجع تجدید نظر از احکام صادره دیوان عالی کشور است.
وکلای ملت با 105 رای موافق، 2 رای مخالف و 9 رای ممتنع از 194 نماینده حاضر در جلسه، ماده 9 را تصویب کردند.
بهارستاننشینان در مصوبه دیگری در ماده 10 لایحه مذکور، مقرر کردند جرائم موضوع این قانون مشمول اصل یکصد و شصت هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نمیشود.
مجلس با 113 رای موافق، یک رای مخالف و 6 رای ممتنع از 194 نماینده حاضر در جلسه، ماده 10 را تصویب کردند.
* مشارکت ضعیف نمایندگان در رأیگیریها پایان ندارد
** باهنر: برخی از آقایان از راه دور رأی میدهند!
وکلای ملت در جلسه علنی امروز پارلمان نیز در رأیگیریها مشارکت ضعیفی داشتند و همین موضوع تذکرات پی در پی لاریجانی و سایر اعضای هیئت رئیسه مجلس را به دنبال داشت.
محمدرضا باهنر نایب رئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست ساعتی از صحن علنی را بر عهده داشت، در حین رأیگیریها نسبت به مشارکت پایین نمایندگان در رأیگیریها انتقاد کرد و خطاب به نمایندگان گفت: شرکت در رأیگیریها بسیار پایین است و از ۱۹۴ نماینده حاضر در جلسه، در یکی از رأیگیریها تنها ۱۲۰ نفر رأی دادند.
"برخی از آقایان از راه دور رأی میدهند"، این جمله را باهنر میگوید و در ادامه میافزاید دوستان بفرمایید رأی دهید، آقای موسوی رامهرمز محبت کنید، تشریف بیاورید و رأی دهید؛ ما منتظر آرای شما هستیم.
در این جلسه همچنین امیدوار رضایی عضو هیئت رئیسه مجلس نیز مدام به وکلای ملت برای حضور بیشتر آنان در رأیگیریها تذکر میداد و خطاب به یکی از نمایندگان گفت: آقای آقازاده از اینکه زیاد جلوی درب خروجی مجلس بایستید خسته میشوید؛ بفرمایید رأی دهید.
جاسم ساعدی عضو هیئت رئیسه مجلس نیز در این جلسه به نمایندگان تذکر میداد که از صحن علنی خارج نشوند و ادب جلسه را مراعات کنند.
* محاکم ایران صلاحیت محاکمه متهمان جرائم تأمین مالی تروریسم را دارند
مجلسیها در ادامه رسیدگی به لایحه مبارزه با تامین مالی تروریسم، مواد ۱۱ و ۱۲ این لایحه را بررسی و تصویب کردند.
طبق مصوبه مجلس، در مواردی که به موجب معاهدات بینالمللی لازمالاجرا برای جمهوری اسلامی ایران، رسیدگی به جرایم موضوع این قانون در صلاحیت هر یک از کشورهای عضو معاهده باشد و متهم در ایران یافت شود، محاکم ایران طبق این قانون صلاحیت رسیدگی دارند.
وکلای ملت با ۱۱۱ رای موافق، ۳ رای مخالف و ۷ رای ممتنع از ۱۹۴ نماینده حاضر در جلسه ماده ۱۱ را تصویب کردند.
بهارستاننشینان همچنین در مصوبه دیگری مقرر کردند که هرگاه جرایم موضوع این قانون در خارج از کشور و علیه جمهوری اسلامی ایران یا سازمانهای بینالمللی مستقر در خاک ایران ارتکاب یابد، رسیدگی به آن حسب مورد در صلاحیت دادگاههای کیفری استان تهران است.
مجلسیها با ۱۰۶ رای موافق، ۲ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع از ۱۹۴ نماینده حاضر در جلسه ماده ۱۲ را نیز تصویب کردند.
* مجلس وظایف دولت برای جلوگیری از جرائم تأمین مالی تروریسم را تعیین کرد
در ادامه نیز نمایندگان پارلمان ماده ۱۳ این لایحه را بررسی و با ۱۰۱ رای موافق، ۷ رای مخالف و ۷ رای ممتنع از ۱۹۴ نماینده حاضر در جلسه به تصویب رساندند.
بهارستاننشینان دولت را مکلف کردند به منظور جلوگیری از ارتکاب جرایم موضوع این قانون، اولاً برای ممانعت از انجام فعالیتهای غیرقانونی افراد، گروهها و سازمانهایی که ارتکاب جرایم یادشده را تشویق، تحریک، سازماندهی یا درآنها دخالت میکنند، تدابیری اتخاذ کند و ثانیاً نظارت لازم را بر اشخاصی از قبیل مؤسسات اعتباری، خیریه، غیرانتفاعی، سازمانهای مالی، اصناف و روشهایی مانند دریافت و پرداخت وجوه غیررسمی و حمل و نقل فیزیکی وجه نقد اعمال کند تا برای مقاصد تامین مالی تروریسم مورد سوءاستفاده قرار نگیرند.
* تجمیع گزارش عملیاتهای مشکوک به تامین مالی تروریسم در شورای مبارزه با پولشویی
نمایندگان ملت در ادامه رسیدگی به جزییات لایحه مبارزه با تامین مالی تروریسم، ماده ۱۴ این لایحه را بررسی و تصویب کردند که به موجب این مصوبه مجلس همه اشخاص مشمول قانون مبارزه با پولشویی مصوب ۲ بهمن ماه ۱۳۸۶، موظفاند گزارش عملیات مشکوک به تامین مالی تروریسم را به شورای عالی مبارزه با پولشویی موضوع ماده ۴ قانون مذکور ارسال کنند.
ماده ۱۴ لایحه مبارزه با تامین مالی تروریسم با ۱۱۶ رای موافق، ۳ رای مخالف و ۱۴ رای ممتنع وکلای ملت از ۱۹۴ نماینده حاضر در جلسه به تصویب رسید.
* رسیدگی به لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم در مجلس پایان یافت
نمایندگان مجلس همچنین مواد ۱۵، ۱۶ و ۱۷ لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم را مورد بحث و بررسی قرار داده و با تصویب این مواد، رسیدگی به این لایحه را به اتمام رساندند.
به موجب مصوبه مجلس در ماده ۱۵ لایحه مذکور، همه اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی که ارتکاب جرایم موضوع این قانون را تسهیل کنند، به مجازات معاون جرم محکوم میشوند.
وکلای ملت با ۱۰۳رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع از ۱۹۴ نماینده حاضر در جلسه ، ماده ۱۵ این لایحه را تصویب کردند.
خانه ملتیها در مصوبه دیگری مقرر کردند چنانچه تأمین مالی تروریسم به عملیات پولشویی منجر شود، مرتکب به حداکثری مجازاتهای مقرر در این قانون محکوم میشود.
۱۰۹ رأی موافق نمایندگان، یک رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از ۱۹۴ نماینده حاضر در جلسه، منجر به تصویب ماده ۱۶ لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم شد.
بهارستان نشینان در ماده ۱۷ لایحه مذکور نیز به دولت جمهوری اسلامی ایران اجازه دادند در اجرای این قانون مطابق تعهدات بینالمللی خود در مبادله اطلاعات یا معاضدت قضایی با سایر کشورها و با رعایت اصل ۷۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران عمل کند.
مجلسیها با ۱۱۲ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از ۱۹۴ نماینده حاضر در جلسه ماده ۱۷ لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم را تصویب کردند.
* موافقت مجلس با اجرای آزمایشی "آیین دادرسی کیفری" به مدت 3 سال
وکلای مردم در ادامه جلسه علنی صبح امروز، به بررسی تقاضای کمیسیون قضایی در رابطه با اجرای آزمایشی لایحه آیین دادرسی کیفری به مدت سه سال پرداخته و این پیشنهاد را با 126 رأی موافق، 3 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع تصویب کردند.
بر پایه این گزارش لایحه آیین دادرسی کیفری بر اساس اصل 85 توسط کمیسیون حقوقی و قضایی تصویب شده بود که با تصویب اجرای آزمایشی این لایحه، لایحه مذکور به مدت سه سال به صورت آزمایشی در کشور اجرا میشود.
* نطقهای میان دستور بهارستاننشینان
** جعفرزاده: صیانت از آراء با وجود مقام معظم رهبری و شورای نگهبان تضمین شده است
سلیمان جعفرزاده نماینده مردم ماکو به عنوان نخستین ناطق میان دستور صحن مجلس طی سخنانی اظهار داشت: امروز بعد از سی و سه سال شاهد پشت سر گذاشتن بحرانهایی بودهایم و دشمنان داخلی و خارجی کشورمان فشارهای زیادی را در طول این 33 سال به انقلاب ما وارد کردند و مردم ما با صلابت، وحدت، اعتقاد به خدا و اسلام و رهبریت امام و مقام معظم رهبری همه توطئههای دشمنان نظام را پشت سر گذاشتند.
وی افزود: امروز در طول تمام انقلابهای دنیا با صلابتترین و قویترین انقلابی که در تاریخ بشریت ثبت شده و توانسته تمام توطئههای دشمنان را خنثی کند، انقلاب اسلامی ایران بوده است.
نماینده مردم ماکو در خانه ملت اظهار داشت: نباید در ارتباط با برگزاری انخابات نگران بود، چراکه همان طور که بعد 33 سال سالمترین انتخابات را برگزار کردیم، تا زمانی که در رأس نظام مقام معظم رهبری و شورای نگهبان قرار دارند، از آراء صیانت خواهد شد و با وجود ناظران شورای نگهبان امروز با افزایش صندوقهای آرا نیز هیچ کاری صورت نخواهد گرفت.
** سواری: نامزدهای مجلس به جای اثبات خود با نفی دیگران برنامههای خود را اعلام کنند
همچنین هاشم سواری نماینده مردم دشت آزادگان نیز طی نطقی میان دستور در صحن علنی با تبریک به مناسبت ایامالله دهه فجر اظهار داشت: دشمنان در طول 33 سال گذشته جهت عدم تحقق اهداف انقلاب اسلامی سعی و تلاش وافر داشتهاند و در حوادث سال 88 با استفاده از 110 کانال به زبان فارسی برای عدم اعتماد ملت به نظام تلاش کردهاند.
وی با اشاره به اینکه در طول چند سال بعد از انقلاب هرگز انتظار حمایت و تعریف از دشمنان را نداشتهایم، افزود: با هزاران تأسف در این حوادث صدای این دشمنان را از حنجرههای عدهای از داخل کشور شنیدیم و دشمن بر این تصور بود که از این راه بهتر میتواند به اهداف پلیدش دست یابد، غافل از اینکه سکان کشتی انقلاب در دست با کفایت سیدی از سلاله پیامبر اکرم (ص) است و با کوچکترین اشاره ایشان ملت آگاه ما آماده جانفشانی هستند و در 9 دی 88 دیدیم که در صحنه حاضر شدند و فتنه فتنهگران را که نه تنها از تمام ظرفیت خود بلکه همه هستی خود را خرج کرده بودند تا نظام ما را دچار بحران کنند، در نطفه خفه کردند و از سختترین گذرگاه تاریخ با اتکال به قدرت لایزال الهی و پیروی از رهبر و لبیک گفتن به ندای او گذشتند.
سواری گفت: مسئولان ذیربط در این خصوص کمال همکاری را با آنها داشتهاند و باید گفت که هیچ کشوری به اندازه کشور ما به معاهده NPT متعهد نیست، اما سردمداران آمریکا و انگلیس علاوه بر تحریرهای اقتصادی، ما را به جنگ تهدید میکنند، مگر آنها نبودند که در 8 سال جنگ تحمیلی علیه ایران نقش اول را بازی کردند و شجاعت جوانان این مرز و بوم را آزمودند.
** شعبانی: خطبه بزرگ و تاریخی رهبر معظم انقلاب معادلات جهانی را بر هم زد
محمدرضا شعبانی نماینده مردم کرمانشاه در نطق میان دستور در صحن علنی مجلس با تبریک ولادت پیامبر اکرم و ایام دهه فجر انقلاب اسلامی اظهار داشت: فجر سوگند ماندگار و پایدار خداوند است که مدام و مستدام نوید بخش پگاه پیروزی است و در افق پیکار و مبارزه میدرخشد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه در دو روز گذشته جهانیان شاهد عقبنشینی آشکار مقامات سیاسی آمریکا در مقابل هشدار حکیمانه و قدرتمندانه رهبر انقلاب بودند، تصریح کرد: پس از چند ماه کوبیدن بر طبل جنگ و تحریم از سوی مقامات آمریکایی و صهیونیستی، مقام معظم رهبری در خطبه تاریخی عمق استراتژیک جمهوری اسلامی ایران را به رخ کشیدند و خط قرمزها را در مقابل حکام جنگ افروز غرب روشن ساختند.
شعبانی ادامه داد: بیشک در زمانهای که قدرتها رقابت تسلیحاتی خود را به رخ میکشند، آن خطبه بزرگ و تاریخی معادلات جهانی را بر هم زد و نشان داد که هر گونه اقدام علیه ایران اسلامی به محو رژیم صهیونیستی منجر خواهد شد و مدیریت جنگ در اختیار فرزندان ایران قرار خواهد گرفت.
** سنایی: بیداری اسلامی نشانه تحقق آرمانهای انقلاب ذیل رهبری مقام معظم رهبری است
همچنین مهدی سنایی نماینده مردم نهاوند نیز طی نطق میان دستور در صحن علنی مجلس با یادآوری ایام دهه فجر و حماسهآفرینیهای مردم شهر نهاوند در پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: با خیزش موج بیداری اسلامی در منطقه و جهان و پیوستن ملتهای منطقه به روند انقلاب اسلامی، نظارهگر تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی، ذیل رهبری مقام معظم رهبری هستیم.
وی بر همین اساس ابراز امیدواری کرد این موج بیداری اسلامی منطقهای به کاهش وابستگی کشورهای منطقه و ظهور دولتهای مستقل در منطقه عربی و اسلامی بینجامد.
این نماینده مجلس در پایان از مسئولان اجرایی خواست تا نسبت به ساخت راه روستایی، گازکشی روستاها و ساخت مسکن اقدام کرده و مشکل کود شیمیایی و نهادهای کشاورزی را حل کنند.
** جعفری: رئیسجمهور با تقدیم یک لایحه نیازهای نیروی هوایی ارتش را رفع کند
عیسی جعفری نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ نیز در نطق میان دستور در صحن علنی مجلس با تبریک ولادت پیامبر اسلام (ص) و ایام دهه فجر و با اشاره به سالروز بزرگداشت نیروی هوایی ارتش اظهار داشت: نیروی هوایی ارتش در 19 بهمن 57 در مقابل طاغوت ایستاد و با بیعت تاریخی خود با امام خمینی برگ زرینی در تاریخ انقلاب ثبت کرد.
وی افزود: نیروی هوایی با این اقدام خود نقش بسزایی در پیروزی انقلاب ایفا کرده و در همان ابتدای جنگ با پرواز 140 فروند هواپیمای شکاری و بمبباران نقاط حساس کشور عراق، پوزه صدام و حامیان آشکار و پنهان او را به خاک مالید.
جعفری با بیان اینکه "نیروی هوایی ارتش نیازمند حمایتهای قانونی مجلس است"، از رئیس جمهور خواست تا با تقدیم لایحهای نیازهای نیروی هوایی اعم از افزایش حقوق پرسنل را حل کند.
* مناظره بودجهای کوچکزاده و باهنر در صحن علنی مجلس
در ادامه جلسه امروز مهدی کوچکزاده نماینده مردم تهران نیز طی تذکری آییننامهای نسبت به عدم بررسی لایحه بودجه 1391 کل کشور پیش از پایان سال جاری در خانه ملت انتقاد کرد.
در حین سخنرانی کوچک زاده، محمدرضا باهنر نایب رئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست ساعتی از صحن علنی را بر عهده داشت، چندین بار اقدام به صحبت کردن در خلال سخنرانی کوچکزاده کرد که این موضوع واکنش شدید کوچکزاده را به دنبال داشت که خطاب به باهنر گفت: آقای باهنر چرا در وسط صحبت من، حرف میزنید؟ ماده ۱۲۲ آییننامه داخلی مجلس، چنین اجازهای را به شما نمیدهد.
باهنر نیز در پاسخ به کوچک زاده گفت: تریبون شما برای سخنرانی باز است اما به من اجازه دهید تا جملاتی را بیان کنم، ما برای رسیدگی به لایحه بودجه ۹۱ نیازی به قرائت ماده آییننامه نداریم. شما در بیان تذکرتان، به ماده ۷۷ آییننامه داخلی مجلس استناد کردید که طبق این ماده، هر فرد یا شخصی در جلسه اگر به شما توهین کرده یا عقیده شما را طور دیگری جلوه داده باشد، شما میتوانید تذکر دهید.
در ادامه مهدی کوچکزاده با اشاره به سخنان صبح امروز رئیس مجلس در خصوص نحوه رسیدگی به لایحه بودجه ۹۱، نسبت به این سخنان لاریجانی انتقاد کرد و گفت: آقای رئیس در جلسه امروز گفتند ما نمیتوانیم بودجه را سرسری بررسی کنیم؛ تذکر بنده با استناد به ماده ۷۷ بود. طبق این ماده، آییننامه داخلی مجلس فرصت ۳۰ روزه از زمان چاپ لوایح بودجه سنواتی تا رسیدگی به آن در صحن علنی، در نظر گرفته است.
وی ادامه داد: ۱۶بهمن ماه لایحه بودجه ۹۱ به چاپ رسیده و ۳۰ روز بعد از آن میشود ۱۶اسفندماه و میتوان ۱۶اسفندماه بودجه را در صحن علنی مطرح کرد.
باهنر در پاسخ به کوچکزاده گفت: برداشت ما این است که ۳۰ روز کاری باشد.
نماینده تهران نیز در پاسخ به باهنر یادآور شد: در آییننامه داخلی مجلس قیدی مبنی بر اینکه این مهلت تعیین شده، ۳۰ روز کاری باشد، وجود ندارد. اگر مجلس بخواهد، میتواند بودجه را بررسی کند و اگر بررسی بودجه را مصلحت بالاتر کشور بدانیم، ۱۶ اسفندماه، بودجه را از کمیسیون تلفیق به صحن علنی میآوریم و بررسی میکنیم و اگر مصلحت بالاتری وجود دارد، میتوانیم بررسی نکنیم.
کوچکزاده ادامه داد: بنده هیچ وقت نگفتم که بودجه را سرسری بررسی کنید، اما چرا آقای رئیس مجلس میخواهد بگوید همه سرسری حرف میزنند، غیر از ایشان؟ ناسلامتی آقای لاریجانی نامزد چهار مرجع تقلید هستند؛ چرا حق ما را ضایع و به ما توهین میکند؟
وی با طرح این سؤال که آیا این رسم انتخابات است؟ توضیح داد: بعد از آنکه بنده سخنانم به اتمام برسد و میکروفن قطع شود، شما به من طعنه خواهید زد. اگر بودجه مهمترین کار مملکت است، طبق این قانون شما باید ظرف ۳۰ روز آن را به صحن علنی مجلس بیاورید و ۳۰ روز هم یعنی ۱۶اسفند ۹۱.
در ادامه این جلسه محمدرضا باهنر نایب رئیس اول مجلس در پاسخ به این تذکر کوچکزاده، گفت: هیئت رئیسه کاری را انجام میدهد که از آییننامه داخلی مجلس برداشت میکند.
وی افزود: اگر برداشت نمایندگان چیز دیگری غیر از برداشت هیئت رئیسه از آییننامه داخلی مجلس است، میتوانند درخواست تفسیر و یا طرح اصلاحیه بدهند.
نایب رئیس اول مجلس در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: برداشت ما از آییننامه داخلی پارلمان برای رسیدگی به لوایح بودجه سنواتی، یک ماه کاری است. نمایندگان مجلس ۱۰ روز برای بیان پیشنهاداتشان فرصت دارند، یعنی ۱۰ روزی که مجلس حیات دارد و در حال کار کردن است.
باهنر ادامه داد: این برداشت هیئت رئیسه است و همواره به آن عمل کردیم.
وی اضافه کرد: اینکه گفته شده ۱۵آذرماه دولت لایحه بودجه سنواتی را تقدیم مجلس کند، برای همین است و دولت میتوانست این لایحه را زودتر تحویل مجلس دهد تا ما به وظایف قانونی خودمان عمل کنیم.
باهنر با تأکید بر اینکه دولت باید به ما در زمینه رسیدگی به لایحه بودجه ۹۱ کمک کند، گفت: دولت یا باید لایحه چند دوازدهم برای بودجه ۹۱ ارائه دهد یا مجلس یک راه قانونی برای این موضوع پیدا کند تا انشاءالله از اول فروردین ۱۳۹۱ دولت بتواند به صورت قانونی دخل و خرج داشته باشد.
* اعلام وصول سؤال ملی کوثری از عباسی درباره علت برکناری یزدانیخرم
امیدوار رضایی عضو هیئت رئیسه مجلس نیز پیش از پایان جلسه علنی امروز پارلمان، موارد اعلام وصولی را قرائت کرد که بر این اساس، سؤال ملی اسماعیل کوثری نماینده تهران از محمد عباسی وزیر ورزش و جوانان درباره علت کنار گذاشتن یزدانی خرم رئیس فدراسیون کشتی، اعلام وصول شد.
* بیانیه نمایندگان مجلس در حمایت از قطع صادرات نفت به اروپا
نمایندگان مجلس در بیانیهای از اقدام وزارت نفت در قطع رابطه نفتی با شرکتهایی که به تحریم اتحادیه اروپا علیه ایران پیوستند، حمایت و اعلام کردند: ایران منتظر فرا رسیدن زمان تحریم خرید نفتی نمیماند و خواستار جایگزین کردن خریداران نفت ایران در اروپا با کشورهای دیگر است.
* باهنر: نمایندگان یادشان باشد تا ۶خرداد ۹۱ نماینده مجلس هستند
محمدرضا باهنر پیش از پایان آخرین جلسه علنی مجلس قبل از انتخابات بهارستان نهم، طی سخنانی اظهار داشت: جلسه بعدی مجلس یکشنبه ۱۴اسفندماه یعنی 2 روز پس از برگزاری انتخابات مجلس نهم تشکیل میشود.
وی افزود: برای همه دوستان و همکاران آرزوی توفیق میکنیم البته توفیق غیر از موفقیت است و دوستانی که در انتخابات مجلس نهم پیروز شوند یا نشوند، یادشان باشد که تا ششم خرداد ۹۱ ، نماینده مجلس هستند و باید تا آخرین روز به انجام وظیفهشان بپردازند.
* آخرین جلسه مجلس پیش از انتخابات بهارستان نهم پایان یافت/جلسه بعدی ۱۴اسفند
آخرین جلسه علنی نمایندگان مجلس پیش از انتخابات مجلس نهم، ظهر امروز با اعلام محمدرضا باهنر نایب رئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست ساعتی از صحن علنی را بر عهده داشت، پایان یافت.
وکلای ملت از امروز تا ۱۴اسفندماه برای تبلیغات انتخاباتی و انجام امور مربوط به انتخابات مجلس نهم، جلسه علنی نخواهند داشت و جلسه بعدی پارلمان یکشنبه ۱۴اسفندماه تشکیل میشود.