به گزارش مشرق به نقل از مهر، شماری ازشهروندان افغانستان در واکنش به انتشار لیست افراد طالبان در زندان گوانتانامو، این اقدام امریکا را بازی سیاسی دیگر برای تداوم اشغال کشورشان دانستند.
براساس گزارش رسانه های افغانستان، "ملا خیرخواه" وزیر کشور رژیم طالبان، "ملا فاضل" معاون وزیر دفاع، "ملا نورالله نوری"، "ملا عبدالحق وثیق" معاون استخبارات رژیم طالبان و "محمد نبی عمری" از جمله افرادی هستند که کاخ سفید در حال بررسی رهایی آنها از زندان گوانتانامو می باشد.
بر اساس گزارش رسانه ها، "ملا خیرخواه" وزیر کشور رژیم طالبان که 40 سال عمر دارد و از 9 سال پیش در زندان گوانتانامو به سر می برد، یکی از 5 زندانی است که در مورد آن بررسی ها آغاز شده است. خیر خواه متهم است که با اسامه "بن لادن" و "مصعب الزرقاوی" رابطه نزدیک داشته است.
"ملا فاضل" معاون وزیر دفاع رژیم طالبان که حدود 43 سال عمر دارد و از 9 سال پیش در زندان گوانتانامو است، نیز در فهرست 5 نفری است. ملافاضل متهم است که در انتقال سران القاعده از افغانستان به پاکستان و تبادل پیام های آنها کمک کرده است.افزون بر این، وی به کشتار شیعیان در افغانستان نیز متهم است.
در این فهرست از "ملا نورالله نوری" که حدود 40 سال عمر دارد نیز نامبرده شده است. در پرونده نوری ذکر شده که او در خط مقدم در مزار شریف می جنگید و سپس به قندوز رفته تا خط جنگ را در آنجا رهبری کند. نوری نیز متهم به کشتار شیعیان است.
فرد دیگر این فهرست "ملاعبدالحق وثیق" معاون استخبارات رژیم طالبان است. وثیق به سی ان ان گفته او به سربازان آمریکایی برای بازداشت مقام های بلند پایه طالبان کمک کرده و هیچ رابطه ای با تندروها نداشته است، اما امریکایی ها می گویند در زمان معاونت وثیق در استخبارات طالبان، مخالفان این گروه بوسیله استخبارات مورد شکنجه قرار گرفتند.
پنجمین زندنی طالبان این گروه که خواستار رهایی آن از زندان گوانتانامو شده، "محمد نبی عمری" است. عمری متهم است که عضو رهبری گروه طالبان بوده و با القاعده، شبکه حقانی و حزب اسلامی همکاری نزدیک داشته است. وی همچنین متهم به سازماندهی حملات علیه سربازان خارجی و داشتن مخفیگاه سلاح و مهمات است.
کاخ سفید در حالی رهایی این پنج عضو ارشد طالبان از زندان گوانتانامو را تحت بررسی قرار داده است که گزارشها حاکی از آن است که تماس ها با طالبان تاکنون هیچ نتیجه ای درپی نداشته است.
شهروندان افغان نسبت به بررسی پرونده آزادی رهبران پیشین گروه طالبان از زندان های گوانتانامو اعتراض کردند و آن را مشکوک دانسته اند.