به گزارش مشرق، اتفاق دربي در دقيقه 67 رخ ميدهد؛ وقتي كه رئيس جمهور وارد تحريريه روزنامه ايران ورزشي ميشود و با سلامي كه آميخته با شادي و لبخند است، همه نگاهها را به سمت خود تغيير ميدهد و بعد ميگويد: «اينجا روزنامه ايران ورزشي است؟»
دكتر احمدينژاد در حالي كه با اعضاي روزنامه دست ميدهد و به آنها خسته نباشيد ميگويد، يك سوال ديگر هم دارد كه نشانگر توجه رييس جمهور به موضوع ورزش است: «بچههاي ايران ورزشي كه از ورزش مينويسند، خودشان هم ورزشكار هستند و هر روز ورزش ميكنند؟» از همين جا گفت و گوي ما با رييس جمهور كه براي جشن هجدهمين سالگرد تاسيس موسسه فرهنگي مطبوعاتي ايران به روزنامه آمده شروع ميشود.
رييس جمهور همانطور كه براي ما صحبت ميكند، نيمنگاهي هم به تلويزيون تحريريه دارد و انگار ميخواهد از نتيجه دربي باخبر شود كه يكي از خبرنگاران به او ميگويد كه استقلال 2- صفر جلو افتاده و در همين لحظه مهرداد اولادي هم اخراج ميشود و رييس جمهور دوباره چند جمله كوتاه به زبان ميآورد: «فوتبال 3 حالت كه بيشتر ندارد؛ برد، مساوي و باخت. امروز يك تيم ميبرد و فردا ممكن است تيم ديگر پيروز شود. همين چيزها باعث شده تا فوتبال به يك ورزش زيبا و مردمپسند تبديل شود.»
حالا كه رييس جمهور خودش باب گفت و گو درباره فوتبال را باز كرده، چه خوب است نظر او را درباره وضعيت كلي فوتبال جويا شويم. دكتر احمدينژاد در پاسخ به اينکه اوضاع فوتبال ايران را چطور ارزيابي ميكند، با كمي مكث و تغيير در چهره و تكان دادن سرش به نشانه اينكه اوضاع خوب نيست پاسخ ميدهد: «اوضاع كه خوب نيست... فوتبال به يك اتفاق عظيم فرهنگي نياز دارد و بايد در فوتبال يك تحول اساسي رخ دهد.»
رييس جمهور كه حالا در جمع كاركنان ايران ورزشي ايستاده و ويژهنامههاي فوتبال پاك و انتخابات فدراسيون فوتبال را در دست گرفته و نگاه ميكند، در پاسخ به اينكه آيا در انتخابات فدراسيون بايد گروه جديدي مديريت فوتبال را در دست بگيرند ميگويد: «منظور تغيير اشخاص و شخص خاصي نيست بلكه بايد نوع نگرش و ديدگاه حاكم بر فوتبال كشور تغيير كند.» ر
ييس جمهور با اشاره به اينكه ميتواند در فوتبال پول زياد وجود داشته باشد و نتيجه بهتري هم بگيريم، حرفهايش را اينطور ادامه ميدهد: «بايد كارهاي خوب را تقويت كنيم و كارهاي بد را كنار بگذاريم. به اعتقاد من تنها مشكل فوتبال پولهاي هنگفت و زياد نيست بلكه ميشود در كنار پولهاي زياد، خروجي بهتري از فوتبال بگيريم. نگاه من اين نيست كه پول فوتبال را خراب كرده بلكه بايد اين ورزش را مردمي كرد و اين امكان را بهوجود آورد كه تمام مردم از اين پول و از اين فوتبال استفاده كنند. اكثر مردم ما به فوتبال علاقهمند هستند و بازيها- چه باشگاهي و چه ملي- را ميبينند و نتايج را دنبال ميكنند. مردميترين ورزشي كه ميتواند 100 هزار نفر را يكجا جمع كند همين فوتبال است. بنده هم به فوتبال علاقهمندم اما از شما ميپرسم؛ آيا اين فوتبال، با مرام، تاريخ و فرهنگ اسلامي و ايراني ما سازگار است و در اين چارچوب قدم برميدارد؟ بايد فوتبال به تقويت دوستيها كمك كند و روحيه فداكاري و از خود گذشتگي را به جامعه تزريق كند و همانطور كه ملت ما در سطح جهان مطرح هستند، بازيكنان و تيمهاي ما هم در سطح جهاني بدرخشند. اين موضوعات به بحثهاي كوچك بازيكنان و خرج پول در فوتبال ارتباطي ندارد.»
رييس جمهور در پايان ضمن آرزوي موفقيت براي روزنامه ايران ورزشي، در حالي كه قصد ترك تحريريه را دارد تا در مراسم جشن هجدهمين سالگرد تاسيس موسسه فرهنگي مطبوعاتي ايران شركت كند به اين پرسش كه آيا دولت دخالتي در انتخابات فدراسيون فوتبال دارد يا خير اينگونه پاسخ ميدهد: «دولت هيچ دخالتي در اين موضوع نخواهد داشت. براي ما هم فرقي ندارد كه چه كسي در آينده رييس فدراسيون فوتبال باشد چرا كه همه براي موفقيت ورزش و فوتبال تلاش ميكنند.»
رييس جمهور در حالي كه نگاهي به تلويزيون تحريريه مياندازد، با اين جمله كه دقيقه 75 است هنوز يك ربع ديگر از بازي باقي مانده، ما را به تماشاي بازي دعوت ميكند و با خداحافظي از اعضاي روزنامه به سالن آمفي تئاتر ميرود. پرسپوليس در 15 دقيقه پاياني 3 گل ميزند و بازي را ميبرد. همه از تعويضهاي طلايي دنيزلي و غرور بازيكنان استقلال صحبت ميكنند اما مهمترين اتفاق دربي براي ما حضور رييس جمهور و جمله كليدي او بود: «فوتبال نياز به تحولي اساسي و عظيم دارد»




