2850770.jpg

مقام‌های سریلانکا از وقوع چند انفجار در این کشور خبر دادند، انفجارهایی که طبق گزارش‌ها صدها کشته و زخمی بر جای گذاشته است.

به گزارش مشرق، منابع خبری صبح امروز (یکشنبه) از وقوع شش انفجار همزمان در سه هتل و سه کلیسا در پایتخت و شهرهای دیگر سریلانکا با صدها کشته و زخمی خبر دادند. ساعاتی بعد پلیس سریلانکا از وقوع انفجار هفتم در نزدیک پایتخت و نیز انفجار هشتم خبر داد. همچنین با افزایش تعداد انفجارها مقامات این کشور از ساعت ۶ عصر امروز تا ۶ صبح فردا وضعیت منع آمد و شد اعلام کرده‌اند.

اخبار بیشتر از سریلانکا:

عکس / انفجارهای مرگبار در سریلانکا

در سریلانکا چند آمریکایی کشته شدند؟

واکنش حزب الله لبنان به حمله تروریستی در سریلانکا

گاف ترامپ درباره حملات سریلانکا

واکنش ایران به عملیات تروریستی امروز در سریلانکا

فیلم / کلیسای سریلانکا پس از انفجار مرگبار

کلیسای «سنت آنتونی» در «کوچچیکاده» پایتخت سریلانکا (کلمبو) و همچنین کلیسای «کاتوواپیتیا» در «کاتانا» هدف انفجار قرار گرفت. بنا بر گفته پلیس سریلانکا، در هتل «شانگری-لا» و «کینگبری» در پایتخت این کشور هم انفجارهایی صورت گرفته است.

پلیس سریلانکا صبح امروز (یکشنبه) اعلام کرد که انفجارهای هم‌زمان سه کلیسای این کشور را در مراسم عید پاک هدف قرار دادند. همچنین سه هتل نیز در این حملات هدف قرار گرفتند.

تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، نشان می‌داد که سقف کلیسای سن‌سباستین در شهر نگومبو ویران شده و خون و خرده شیشه در همه جا دیده می‌شود.

۱۱:۲۵: شبکه «العربیه» در خبری فوری به نقل از منابع پلیس سریلانکا گزارش داد: حداقل ۹ تبعه خارجی در سلسله انفجارهای امروز کشته شدند.

۱۱:۲۰- شبکه «ان‌دی تی‌وی» هند از افزایش تلفات سلسله انفجارهای مرگبار سریلانکا به ۱۶۰ کشته خبر داد.

۱۱:۱۴- خبرگزاری فرانسه در خبری فوری گزارش داد، تلفات سلسله انفجارهای روز یکشنبه در سریلانکا به ۱۲۹ کشته افزایش یافت.

منابع پزشکی و دولتی اعلام کردند که در این انفجارها تاکنون ۲۰۷ تن کشته شده و بیش از ۵۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

از سوی دیگر، نخست وزیر سریلانکا جلسه فوق‌العاده‌ای را برای بررسی تحولات کشور پس از این انفجارها تشکیل داد.

وی از شورای امنیت سازمان ملل نیز خواست تا جلسه اضطراری را پس از وقوع این انفجارها برگزار کند.

نخست وزیر سریلانکا با محکوم کردن این انفجارها، این حملات را اقدامی بزدلانه علیه مردم خواند و نسبت به انتشار اطلاعات غیرقطعی هشدار داد. وی تاکید کرد که دولت گام‌های سریعی برای مقابله با وضعیت موجود بر می‌دارد.

در همین حال، رئیس پلیس سریلانکا اعلام کرد که پیش از انفجارهای امروز، نسبت به وقوع حملات انتحاری هشدار داده بود.

به گفته رسانه‌های سریلانکایی، احتمالاً تعدادی از توریست‌های خارجی نیز در این حملات کشته شده‌اند. به گفته برخی رسانه‌ها از میان کشته‌ها ۳۵ تن خارجی هستند.

هیچ طرفی تا به این لحظه مسئولیت این انفجارها را برعهده نگرفته است، با این حال به گفته مقامات، چندین تن بازداشت شده‌اند و سه نیروی پلیس در حمله به خانه‌ای در کلمبو کشته‌اند.

در پی وقوع این انفجارها که گفته می‌شود شاید از سوی عوامل انتحاری نیز صورت گرفته باشند، شبکه‌های اجتماعی از جمله واتس‌اپ، فیس‌بوک، وایبر و … به طور موقت فعالیتشان در سریلانکا متوقف شده است.

هم‌چنین به گفته اعظم امین، خبرنگار بخش سینهالی بی‌بی‌سی در محل یکی از این حملات، حملات بسیار منظم و با برنامه ریزی دقیقی صورت گرفته است. او می‌گوید: "هیچکس انتظار چنین حملاتی را نداشت. همه برای مراسم عید پاک به کلیسا می‌رفتند؛ و ناگهان این حملات."

به گفته این خبرنگار پس از خشونتها و حوادث مربوط به شورشیان جدایی طلب "ببرهای تامیل" که در نهایت در سال ۲۰۰۹ خاتمه یافت، حادثه‌ای از این دست و با این ابعاد در سریلانکا اتفاق نیفتاده بود و به همین دلیل بسیاری در بهت این حملات که باعث کشته شدن بسیاری شده به سر می‌برند.

مراسم عید پاک که روز یکشنبه برگزار می‌شود، یکی از اصلی‌ترین اعیاد مذهبی مسیحیان جهان است.

سابقه درگیری‌ها در سریلانکا چیست؟

از سال ۲۰۰۹ میلادی که جنگ داخلی در سریلانکا به پایان رسید، خشونت‌های مذهبی همچنان به شکل مداوم ادامه داشته است.

در بسیاری از این خشونت‌ها به طور معمول گروههای تندروی بودایی به مساجد یا املاک متعلق به مسلمانان حمله می‌کنند. اکثریت جمعیت سریلانکا بودایی هستند.

به دلیل همین خشونت‌ها در ماه مارس سال ۲۰۱۸ میلادی (حدود یکسال پیش) در این کشور وضعیت اضطراری اعلام شد.

جنگ داخلی سریلانکا نتیجه مبارزه مسلحانه شورشیانی بود که با نام "ببرهای تامیل" برای استقلال سرزمین‌هایی که اقلیت قومی تامیل در آن زندگی می‌کنند، می‌جنگیدند.

این جنگ داخلی که به مدت ۲۶ سال به طول انجامید، در نهایت با شکست "ببرهای تامیل" به پایان رسید. در جریان این جنگ بین ۷۰ تا ۸۰ هزار نفر کشته شدند.

بر اساس تازه‌ترین سرشماری‌ها، حدود ۷۰ درصد جمعیت ۲۲.۵ میلیونی سریلانکا از بودائیان ترواده هستند. پیروان این دین در سریلانکا از قومیت سینهالی هستند که اکثریت جمعیت این کشور را در بر می‌گیرند. سینهالی‌ها بر اساس قانون اساسی سریلانکا نسبت با باقی شهروندان از امتیازهایی برخوردارند.

جمعیت هندوی سریلانکا نزدیک به ۱۳ درصد و مسلمانان نیز حدود ۱۰ درصد از جمعیت این کشور هستند.

بر اساس سرشماری سال ۲۰۱۲، حدود یک و نیم میلیون مسیحی نیز در سریلانکا زندگی می‌کنند که اکثریت آنها از پیروان کلیسای کاتولیک رم هستند.

واکنش‌ها

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در پی حمله تروریستی رخ داده در سریلانکا با تسلیت به دولت و مردم سریلانکا، تروریسم را یک تهدید جهانی خواند و اظهار کرد که باید به صورت جهانی با آن مقابله شود. ظریف در پیامی توییتری نوشت: از حمله تروریستی علیه عبادت‌کنندگان در روز عید پاک در سریلانکا بسیار اندوهگین شدم. به مردم و دولت دوست سریلانکا تسلیت می‌گوئیم. با قربانیان و خانواده‌های آن‌ها ابراز همدردی کرده و برایشان دعا می‌کنیم. تروریسم یک تهدید جهانی بدون دین است و باید به صورت جهانی محکوم شده و با آن مقابله شود.

سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عملیات تروریستی امروز در پایتخت سریلانکا بویژه حمله به کلیساها در روز عید پاک را که صدها کشته و مجروح بر جای گذاشت به شدت محکوم و با خانواده قربانیان این جنایات و دولت و ملت سریلانکا عمیقاً ابراز همدردی کرد. او گفت: جنایت امروز بار دیگر نشان داد پدیده نفرت‌انگیز تروریسم به معضلی جهانی، فارغ از هرگونه مرز و نژاد و ملت و مذهب تبدیل شده که جز با اراده پولادین همه کشورها و استفاده از تمام ظرفیت‌ها، بدون برخوردهای دوگانه با آن قابل ریشه‌کن شدن نیست.

در پی انفجارهای امروز ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه به "مایتریپالا سیریسنا"، رئیس‌جمهوری سریلانکا تسلیت گفت. وبسایت کرملین به نقل از پوتین نوشت: آقای رئیس‌جمهوری، مراتب تسلیت مرا بابت تبعات فاجعه‌بار یک سری حملات تروریستی که شهرهای کشورتان را درگیر کرده است، بپذیرید. تمایل دارم که تأیید کنم روسیه در مباره با تهدید تروریسم بین‌المللی یک شریک معتبر برای سریلانکا بوده و خواهد بود. ما در کشورمان با بستگان و دوستان قربانیان ابراز همدردی می‌کنیم و آرزوی بهبود فوری برای تمامی مجروحان را داریم.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نیز "حملات تروریستی هولناک" در سریلانکا را محکوم و به خانواده‌های قربانیان تسلیت گفت.

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان انزجار نفرت پراکنی‌های دینی و تعصب را در پی این حملات محکوم کرد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز این حملات را محکوم کرد.

احمد الطیب، شیخ الازهر نیز حملات تروریستی خونین در سریلانکا را محکوم کرد.

همزمان، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان گفت: با تأسف بسیار، خبر حملات وحشیانه امروز به من رسید، این حملات در عید پاک در کلیساهای سریلانکا رخ داد. من نزدیک بودن خود را با مسیحیان در سریلانکا ابراز می‌کنم و برای شما در تمامی مناطق کشور عید پاک مبارک را آرزو می‌کنم.

در پی این حمله نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند نیز در پیامی توئیتری این حملات را محکوم کرد. او نوشت: هیچ جایگاهی برای چنین وحشیگری‌ای در منطقه ما وجود ندارد. هند با مردم سریلانکا ابراز همبستگی می‌کند.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه هم در اظهاراتی اعلام کرد: حملات اخیر در سریلانکا را قویاً محکوم می‌کنم. این حملات علیه تمام بشریت است.

وی ادامه داد: این حملات دوران بربریت، بار دیگر نشان داد که با قاطعیت باید با هرگونه تروریسم مبارزه کنیم.

هم چنین مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در پیامی در توئیتر با اشاره به انفجارهای سریلانکا اعلام کرد: حملات تروریستی انجام شده در کلیساها و هتل‌ها و کشته شدن انسان‌های بیگناه در این حملات را محکوم می‌کنیم.

ترزا می، نخست‌وزیر انگلیس هم در پیامی توییتری نوشت: این اقدامات خشونت‌بار علیه کلیساها و هتل‌هایی در سریلانکا عمیقاً ترسناک است و از اعماق قلبم با کسانی که تحت تأثیر این حملات غم‌انگیز قرار گرفتند، ابراز همدردی می‌کنم. ما باید متحد در کنار یکدیگر بایستیم و اطمینان حاصل کنیم که هیچکس در ترس و نگرانی عبادت انجام نمی‌دهد.

عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان هم انفجارهای مرگبار سریلانکا را محکوم کرد. او گفت: قویاً این حمله تروریستی وحشتناک در سریلانکا در روز عید پاک را که منجر به از دست رفتن جان تعدادی از انسان‌ها و مجروح شدن صدها تن شده است، محکوم می‌کنم. پاکستان همبستگی کامل خود را با سریلانکا در این وقت جانسوز ابراز می‌کند.

عربستان سعودی نیز این حملات تروریستی در سریلانکا را محکوم کرد.

وزارت خارجه امارات با صدور بیانیه‌ای این حملات را محکوم کرده است. در این بیانیه آمده است: امارات متحده در برابر همه اشکال تروریسم، خشونت و افراط‌گرایی که تمام انسان‌ها را، جدا از مذهب و نژاد آنها هدف می‌گیرد، می‌ایستد. امارات با دولت و مردم سریلانکا ابراز همدردی کرده و از جامعه بین‌المللی می‌خواهد تا در مبارزه با تروریسم در جهت تضمین امنیت و صلح بین‌المللی همکاری کند.

وزارت خارجه مصر نیز در بیانیه‌ای تاکید کرد: این اقدامات وحشیانه علیه انسان‌های بی گناه و عبادت‌گاه‌ها هرگز منجر به تحقق اهداف آن حملات نخواهد شد و ما اطمینان داریم که سریلانکا می‌تواند از این بحران عبور کند.

عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر انفجارها در سریلانکا را محکوم کرده و به خانواده‌های قربانیان تسلیت گفت.

سیسی گفت: این انفجارها فقط یک کشور خاص را هدف قرار نمی‌دهد بلکه تمامی بشریت را هدف می‌گیرد، ما همه باید به مسئولیت تاریخی خود در قبال این اقداماتی که عاری از هر گونه انسانیت است، عمل کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان هم این حملات را محکوم کرد. محمد فیصل در پیامی توییتری نوشت: پاکستان این حملات و انفجارها علیه کلیساها و هتل‌های سریلانکا را که تلفات و فقدان بزرگی بر جای گذاشته است، محکوم می‌کند. دولت و مردم پاکستان در این لحظه غم‌انگیز و برای مقابله با تروریسم در کنار مردم و دولت سریلانکا ایستاده‌اند.

رائول گاندی، رئیس حزب کنگره ملی هند هم این حملات را محکوم کرد. او نوشت: با شنیدن اخباری از انفجارهای متعدد در سریلانکا که بیش از ۱۰۰ کشته و بیش از ۳۰۰ زخمی بر جای گذاشته است، عمیقاً ناراحت و نگران شدم. قویاً این اقدام شیطانی تروریسم را محکوم می‌کنم. به خانواده قربانیان تسلیت عرض می‌کنم. آروزی بهبودی فوری برای زخمی‌ها دارم.

دونالد تاسک، رئیس شورای اروپایی با محکوم کردن این حملات گفت: یک اتفاق غم‌انگیز در سریلانکا رخ داده است. با خانواده کشته‌شدگان حملات در کلیساها و هتل‌ها و کسانی که هنوز برای زنده ماندن می‌جنگند، ابراز همدردی می‌کنم.

یورگن استاک، مدیرکل پلیس بین‌الملل، اینترپل نیز ضمن محکوم کردن انفجارهای امروز برای یافتن عاملان این حمله اعلام آمادگی کرد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 26
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • IR ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    20 0
    نقشه چه کسی بوده و میخواهد چه نتیجه ای بگیرد ؟
    • AE ۱۹:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
      6 7
      خدا به خیر کنه چه داستان جدیدی میخوان راه بندازن ،معلوم نیست.
    • مهربان IR ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
      1 0
      کار شخص یا گروه خاص نیست مطمئنا یک سازمان اطلاعاتی خیلی قوی با هماهنگی طراحی منسجم این سلسله انفجار را انجام داده است
  • IR ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    17 1
    هر چند به احتمال قوی اینها جنایات ببرهای تامیل و جدایی طلبان شبه جزیره جافنا است اما خواهید دید که در یک برنامه از پیش طراحی شده همه چیز گردن مسلمانان انداخته خواهد شد و بزودی اقلیت مسلمان سری لانکا و هند و سایر کشور ها مورد بیرحمانه ترین حملات قرار می گیرند.
    • N IR ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
      7 6
      شدیدا با این نظر موافقم، هر جا تو هر کشوری تو هر مکان مذهبی بمب گذاری تیر اندازی شود مسلمانای مظلوم مورد حمله قرار میگیرند
  • مهماندار هواپیما IR ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    21 7
    کار سازمان جاسوسی انگلیس است
    • IR ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
      5 6
      حاجی همیشه کار کار اینگیلیساس!!!
  • GB ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    18 5
    این در راستای همون آتش گرفتن کلیسا در فرانسه است. بازی جدیدی رو با خودزنی شروع کردند. خدا آخرش رو بخیر کنه
    • IR ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
      11 8
      خود مقامات فرانسه گفتن اتصال برق بوده. ولی ذهن مریض شما را درمانی نیست.
  • IR ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    18 8
    مردم ما هنوز قدرت امنیت نمی دونن امنیتی که امثال شهید حججی درست کردن
  • MD ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    2 22
    به نظر من تلافی کشتار مسجد اروپا است
    • IR ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
      7 0
      احتمالا منظورت مسجد نیوزلند هست
  • هومن IR ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    3 10
    ديدي آن قهقهه كبك خرامان حافظ كه ز سرپنجه شاهين قضاء غافل بود اينها وقتي مسلمانان بيچاره در روز جمعه در مسجد به خاك و خون كشيده مي شدند احتمالا خيلي خوشحال بودند
    • IR ۱۷:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
      3 12
      بعضی از کارهای داعش خوبه
    • MD ۱۸:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
      6 0
      از کجا میدونی برادر اینا خوشحال بودن؟ یکم فکر کن. من مطمئن هستم اونی که مسلمانان در مسجد کشت حتی یکبار هم کلیسا نرفته و دعا نکرده
    • IR ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
      1 0
      لابد این رو میخوان به قضیه مسلمون کشی در نیوزیلند ربط بدن... یا باز پای سپاه رو وسط بکشن...
    • CA ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
      0 1
      البته توجه کن ، مسجد نیوزیلندم کار استکبار بود و این هم کارخودشونه ، نظریته هانگتینتون رو مطالعه کنید که ، داعش روایجاد کردند تا نام اسلام رو خراب کنند ، و قضایای اخیر و بمب گزاری سریلانکا را راه انداختن تا مسحیا و مسلمانو رو به جون هم بندازن
  • هومن IR ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    2 11
    ديدي آن قهقهه كبك خرامان حافظ كه ز سرپنجه شاهين قضاء غافل بود اينها وقتي مسلمانان بيچاره در روز جمعه در مسجد به خاك و خون كشيده مي شدند احتمالا خيلي خوشحال بودند
  • IR ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    6 2
    مسلمانان تمام‌شدن الان نوبتِ مسیحی ها و کلیساهاست
  • ناشناس AE ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    22 12
    کار صهیون اسراییلی هست دیدند جنگ شیعه وسنی نتیجه نداد ( داعش) رفتن سراع مسیحی و سنی لعنت خدا بر شیطان پرستان کابالیست
  • MD ۱۸:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    11 1
    اینا بی که در کلیسا بودن به خدا معتقد بودن. این جنایت از سور هر کسی بوده محکوم هست
  • IR ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    31 6
    کار صهیونیست ها است. مرگ بر اسرائیل
  • IR ۱۹:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    8 5
    روز تولد امام زمان خودتون می تونید مقصران را پیدا کنید یک سری افراطی دینی که فکرمی کنند با نا امن کردن دنیا امام زمان ظهور میکنه
    • محمد IR ۰۰:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
      1 0
      اتفاقا این انگلیس و آمریکاست که با تروریست پروری موجب این اتفاقات می شوند . امام زمان وقتی ظهور می کنه که مردم به فهم و رشد و درک انسانی کافی رسیده باشند و ظرفیت ظهور را داشته باشند . وگرنه اگر با زیاد بودن ظلم وجور بود باید در هنگام حمله مغول یا جنگ جهانی اول یا دوم ظهور می کرد .
  • DE ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
    1 0
    جالبه اون وسط عرعرستان و امارات و مصر هم محکوم کردن! اینها خودشون زادگاه و خواستگاه تروریسم جهانی هستن. به خصوص عرعرستان. بعید نیست این حملات کار گروههای وابسته به اونها باشه!
  • IR ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
    0 0
    تروریسم، همه بدبختی/خوشبختی‌های بشر حاصل یک چیز است.... تفکر یا عدم تفکر..... این دنیایی هست که خودمون ساختیم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس