نشست خبری سوره مهر

مدیرعامل انتشارات سوره مهر از عرضه ویژه آثار مزین به تقریظ رهبر انقلاب در مجموعه "دستخط" خبر داد.

به گزارش مشرق، نشست خبری تشریح برنامه‌های سوره مهر در سی و دومین دوره نمایشگاه کتاب تهران با حضور عبدالحمید قره‌داغی مدیرعامل انتشارات سوره مهر، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر هنر و ادبیات پایداری حوزه هنری، امین نادری مدیر سوره مهر الکترونیک در دفتر این انتشارات برگزار شد.

قره‌داغی در ابتدای این نشست با بیان اینکه سوره مهر معرف و مروج فرهنگ دفاع مقدس و اندیشه و هنر انقلاب اسلامی است، گفت: از افتخارات ما در سال گذشته این بود که برای هفتمین بار ناشر برگزیده در بخش عمومی انتخاب شد. سوره مهر در سال گذشته با وجود نکات مثبت، سال سختی را گذراند. سوره مهر توانست با وجود مشکلاتی که در حوزه کاغذ وجود داشت، هم در حوزه تولید و هم در بخش فروش توفیق داشته باشد؛ به طوری که در حوزه فروش با ۱۵ درصد افزایش مواجه بودیم.

مدیر عامل انتشارات سوره مهر ادامه داد: در نمایشگاه کتاب امسال نیز حدود ۱۷۰ اثر چاپ اول خواهیم داشت که برای اولین بار در نمابشگاه کتاب عرضه می‌شود. در سال گذشته برخی از آثار بیش از ۲۰ بار تجدید چاپ شد که در مجموع ما ۵۳۰ دروه چاپ داشتیم. همچنین حدود یک میلیون جلد کتاب توسط سوره مهر منتشر شده که میانگین آن ۲۰۰ صفحه بود. از سوی دیگر حدود ۲۰۰ میلیون صفحه در سال گذشته منتشر و عرضه شد.

قره‌داغی در ادامه با بیان اینکه تلاش کردیم نا در سال گذشته تنوع محصولات را افزایش دهیم، اضافه کرد: از سال گذشته تاکنون ۲۰۰ عنوان در حوزه ادبیات انقلاب و مقاومت، ۵ عنوان در حوزه موسیقی، ۵۰ عنوان در حوزه کودک و نوجوان و ۲۲ عنوان در حوزه طنز منتشر کردیم.

وی افزود: انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب "فرنگیس" نیز از دیگر رویدادهای مهم بود که سبب شد تا موضوع مرزنشینان و منطقه کردستان م (بار دیگر مورد توجه قرار گیرد. این اثر با اینکه چند سال از چاپ آن می‌گذشت، بعد از تقریظ مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
فردا هم قرار است در برنامه‌ای تحت عنوان هشتمین پاسداشت ادبیات مقاومت از تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب در "کمین گل سرخ" رونمایی شود. انتشار این اثر در دهه ۸۰ صورت گرفت و جوایز متعددی را دریافت کرد. از جمله ویژگی‌های این کتاب روایت داستانی اثر است. تقریظ رهبر انقلاب نیز مربوط به دهه ۸۰ است. توجه دادن مخاطبان به سمت کتاب و کتابخوانی از جمله اهداف این تقریظ‌هاست.

مدیرعامل انتشارات سوره مهر با بیان اینکه راه‌اندازی نهضت ترجمه برای آثار در حوزه ادبیات انقلاب و مقاومت از جمله تاکیدات رهبر انقلاب است، اضافه کرد: سوره مهر در سال‌های گذشته تلاش کرد تا تعداد این آثار را افزایش دهد. تاکنون ۱۲۰ اثر به زبان‌های مختلف از جمله عربی، اردو، انگلیسی و… ترجمه شده است. امسال هم بر این تعداد افزودیم که در نمایشگاه نیز در غرفه‌ای مستقل عرضه خواهد شد. همچنین در این سال‌ها کتاب‌های شاخصی داشتیم که گاه مورد فراموشی قرار گرفت. امسال با نیازسنجی، ویراستاری و صفحه‌بندی جدید و متناسب با نیاز و سلیقه روز این دسته از آثار عرضه خواهد شد. از جمله این آثار می‌توان به کتاب‌های اکبر ایرانی قمی و تعدادی از آثار مزین به تقریظ رهبر انقلاب اشاره کرد که در مجموعه دستخط عرضه می‌شود.

قره‌داغی به فعالیت‌های سوره مهر در بخش کودک و نوجوان در سی و دومین دوره نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: در این بخش نیز در سه گروه سنی خردسال، کودک و نوجوان میزبان مخاطبان خواهیم بود. ۴۹ عنوان کتاب جدید در این بخش عرضه می‌شود. در حوزه کتاب‌های الکترونیک نیز امسال ۱۵۰۰ عنوان کتاب الکترونیک و ۱۳۰ عنوان کتاب صوتی عرضه می‌شود. فلش بوک و… نیز از دیگر قالب‌هایی است که آثار جدیدی عرضه می‌شود.

سرهنگی: حفظ ادبیات پایداری، حفظ مرزهای این کشور است

سرهنگی در این نشست با اشاره به اهمیت حضور زنان در حوزه ادبیات پایداری گفت: امسال با نویسندگان جدیدی در این حوزه آشنا می‌شوید و این حاصل فعالیت‌های حوزه هنری در سال‌های گذشته است که هدف آن، باز کردن راه برای کسانی است که می‌خواهند در این حوزه بنویسند.

وی ادامه داد: جنگ ما یک جنگ مردمی بود و ادبیات جنگ همدمی جز انسان ندارد؛ از این جهت نویسندگان این آثار نیز راه خودشان را پیدا خواهند کرد. نگارش در این حوزه در تمامی کشورها از اهمیت خاصی برخوردار است؛ به عنوان مثال آلمان در سال ۱۹۴۷، گروهی ۴۷ نفره را برای جمع کردن خاطرات جنگ تشکیل داد که از این میان، سه نفر برنده جایزه نوبل شدند.

سرهنگی با بیان اینکه ادبیات پایداری ذاتش مردمی است، به همین دلیل نویسنده‌اش را پیدا خواهد کرد، گفت: برخی می‌گوینند که چرا نگارش و فعالیت در این زمینه از سوی حوزه هنری جدی گرفته می‌شود؟ پاسخ این است که حفظ این ادبیات مانند حفظ حدود و ثغور این کشور است. در این میان حضور زنان اهمیت بسیاری دارد، زیرا برخی از صحنه‌های جنگ را آنها بهتر درک می‌کنند. با توجه به همین موضوع، صداهای جدیدی از خاطرات زنان در این حوزه را امسال شاهد خواهیم بود.

وی با بیان اینکه روایت شاهد عینی از حوادث و خاطرات اهمیت بسیاری دارد، اضافه کرد: خاطرات، درهای جنگ را به روی نسل‌ها باز می کند. اساساً ادبیات جنگ به خاطر انسان‌ها به وجود می‌آید. همه کشورهایی که در آن زمان به کمک عراق آمدند، با همه تجهیزات به صدام کمک کردند؛ به طوری که تنها در روز اول جنگ ۱۹۲ هواپیما از طرف عراق به ایران آمد؛ به همین دلیل همه می‌خواهند بدانند چه اتفاقی برای انسان‌ها در آن زمان افتاده است.

وی با بیان اینکه هنوز اتفاقات بسیاری رخ داده که متأسفانه نوشته نشده است، یادآور شد: روایت‌های کوچک با در کنار هم قرار گرفتن، سبب می‌شود تا ما به یک روایت کلی از یک حادثه و واقعه برسیم.

سرهنگی همچنین به برنامه رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب از کتاب «در کمین گل سرخ» اشاره کرد و درباره این کتاب گفت: این اثر عنوان زیبایی دارد که ماجرا را در یک بستر تاریخی روایت می‌کند. ضمن اینکه ما در این کتاب با شخصیت شهید صیاد شیرازی آشنا می‌شویم، در جریان حوادث نیز قرار می‌گیریم. یکی از ویژگی‌های مثبت این اثر، روایت داستانی آن است.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس