آيتالله مهدوي كني شب گذشته در يادواره حجتالاسلام شهيد عبدالله ميثمي هشدارهای جدی را نسبت به فضای سیاسی کشور مطرح ساخت و تاکید کرد: به صداها و نداهايي كه خلاف جهت رهبري است گوش ندهيد و به موضوعاتي كه اختلافبرانگيز است، گوش ندهيد. امام علماي آن زمان را دعوت كردند و فرموند: به شما اين نويد را ميدهم كه اين انقلاب راه خودش را خودش باز كرده و روي غلطك افتاده است، دشمن كاري را پيش نميبرد. شايد كارهاي ايذايي انجام دهد ولي اين انقلاب ثابت شده است. اگر باهم باشيم دشمنان كاري را پيش نميبرند.
* با سکوت نمی توان اسلام را حفظ کرد
رئيس مجلس خبرگان رهبري با اشاره به سازش كاري عدهاي كه ميخواستند دين و اسلام را حفظ كنند، ادامه دادند: بعضي گمان ميكردند كه با سازش، سكوت و ملاحظه ميتوانند دين و اسلام را حفظ كنند. ما در دوران قبل از پيروزي انقلاب اسلامي با كساني كه دعوت به سكوت و مدارا ميكردند مواجه بوديم. بعد از پيروزي انقلاب هم بودند و هستند افرادي كه معتقدند سكوت كنيم. ولي خداوند ميفرمايد:اگر شهدا و مجاهدان نبودند تمام مراكز الهي، حتي آنها كه مربوط به غير اسلام هستند مانند كنيسهها و كليساها در آن نمازي باقي نميماند، اگر فقط بحث مدارا و ساختن مطرح باشد.
* آقايان، آخوند ابزاري نشويد
رئيس مجلس خبرگان رهبري خطاب به روحانيون تأكيد كرد: آقايان، آخوند ابزاري نشويد كه سياستها شما را براي خواستههاي خودشان ابزار كنند. روحانيت بايد استقلال فكري و عملي داشته باشد. اما معني اين حرف اين نيست كه با ولايت و دولت ناسازگاري داشته باشيد. روحاني بايد شخصيت خودش را در علم و عمل نشان دهد و وقتي چنين شخصيتي را نشان داد، ميتواند مستقل باشد. ما نبايد ابزار باشيم در عين حال كه بعضي وقتها وظيفهمان اين است كه دولتي را تائيد كنيم و وارد مسائل سياسي شويم، اگر ابزار شويم مانند سالهاي سابق كه دولتها علما را ابزار خودشان كردند، ميشويم.
آيتالله مهدوي كني در اين يادواره همچنين اظهار كرد:امام در وصيتنامهشان به روحانيت فرمودند كه هميشه در صحنه باشيد و در تمام انتخابات حضور داشته باشيد چرا كه روحاني بايد بصير باشد.
* اگر باهم باشيم دشمنان كاري را پيش نميبرند
وي ادامه داد: ميخواهم به برادران روحانياي كه در نمايندگي ولي فقيه در سپاه فعاليت ميكنند، چند تذكر بدهم. شما كه در اين مكانها خدمت ميكنيد حواستان جمع باشد يكي اينكه ابزار نشويد، به صداها و نداهايي كه خلاف جهت رهبري است گوش ندهيد و به موضوعاتي كه اختلافبرانگيز است، گوش ندهيد. امام علماي آن زمان را دعوت كردند و فرموند: به شما اين نويد را ميدهم كه اين انقلاب راه خودش را خودش باز كرده و روي غلطك افتاده است، دشمن كاري را پيش نميبرد. شايد كارهاي ايذايي انجام دهد ولي اين انقلاب ثابت شده است. اگر باهم باشيم دشمنان كاري را پيش نميبرند.
* اگر ما طرفدار ولايت هستيم، بايد تا ميتوانيم جذب حداكثري داشته باشيم
رئيس مجلس خبرگان رهبري به خصوصيات شهيد ميثمي اشاره كرد و افزود: او توانست ارتش و سپاه را گردهم آورد. اين هنر است و گرنه دعوا ايجاد كردن كه هنر نيست. مقصودم اين نيست كه كساني كه ضد انقلاب هستند را زيرپوشش خودمان قرار دهيم. از سوي ديگر، كساني كه داخل اين انقلاب هستند ممكن است مسئوليتهايشان با هم تفاوت داشته باشد. اگر ما طرفدار ولايت هستيم، بايد تا ميتوانيم جذب حداكثري داشته باشيم.
آيتالله مهدوي كني با اشاره به وجود برخي اختلاف سليقهها گفت: ما اكنون دشمن داخلي و خارجي زيادي داريم خودمان هم اشتباهاتي در مديريتمان داريم اما بايد دست يكديگر را بگيريم تا اين مشكلات جبران شود.
رئيس مجلس خبرگان رهبري، صداقت، صفا و صميمت را از ديگر ويژگيهاي شهيد ميثمي برشمرد و افزود: در بهشت دلهاي عقدهاي را راه نميدهند چرا كه بهشتيان اهل كينه و حسد نيستند.
رئيس مجلس خبرگان در پايان گفت: بعضي از دوستان قبول دارند كه اگر من الان حرف ميزنم از روي عقيده است و سياسي كاري بلد نيستم گرچه آخوند سياسياي هستم اما سياسي كاري بلد نيستم حتي به تصريح رفقاي خودم، مهدويكني حرفي كه زده است عقيدهاش است. ما بايد در جمع باشيم و توسلمان به خدا، شهداء،امام زمان (عج) باشد و از خدا بخواهيم كه به راه راست هدايتمان كند. مبادا من و شما بعد از سالها ورود به اين انقلاب روسياه باشيم و روزي در پيشگاه خدا حسرت بخوريم و بگوييم خدايا ما يك عده را هدايت و رهبري كرديم. آنها به بهشت ميروند اما ما خودمان از قافله عقب ماندهايم.
* صداقت،صفا و صميمت از ويژگيهاي شهيد عبدالله ميثمي
رئيس مجلس خبرگان رهبري گفت:صداقت،صفا و صميمت از ويژگيهاي شهيد عبدالله ميثمي بود.
آيتالله مهدوي كني كه شب گذشته در يادواره حجتالاسلام شهيد عبدالله ميثمي در تالار وزارت كشور سخن ميگفت،افزود: من امروز از يكي از كلامهاي امام راحل اقتباس ميكنم و ميگويم: «شهيد ميثمي و ما ادراك ما شهيد».
آيتالله مهدوي كني خاطرنشان كرد:خداوند در قرآن ميفرمايد: مهم اين است كه بعضي به عهده خود وفا كردهاند و گروهي نيز منتظر وفاي عهد هستند. امتياز چنين افرادي اين است كه راه امام را پذيرفتهاند و تا آخر ادامه خواهند داد. ثابتقدمان در راه انقلاب، چه در قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب مشمول اين سخن خداوند هستند.
وي يادآور شد: شهيدان و مخصوصا شهيد عبدالله ميثمي مصداق اين فرموده خداوند هستند كه هيچ چيز آنها را از راه خدا و ياد خدا باز نميدارد. در آن روزي كه دلها منقلب ميشوند اين شهيدان مصاديق بزرگ اين آيه هستند.
وي در بخش ديگري از سخنانش گفت: اين حديث را شنيدهام ولي نديدهام. اما ميگويد: هر مسجدي كه در هر جا ساخته ميشود قطره خون شهيدي كه در آن جا ريخته شده است را ميتوان به دو گونه معنا كرد. معناي اولش اين است كه قطره خون شهيد منشاء ساختن مسجدهاست و معناي ديگرش نيز اين است كه در همان جا خون شهيد ريخته شده است. هر دوي اين تعبيرها صحيح است. چرا كه اگر خون شهدا نبود مساجد باقي نميماند. اگر مردان در راه خدا نباشند هيچ چيز باقي نخواهد ماند و اين مجاهدان و مبارزان در راه خداوند هستند كه دين را حفظ ميكنند.
آيتالله مهدوي كني گفت: در مقابل مجاهدان چيز ديگري هم هست كه گاهي با جهاد توأم ميشود و گاهي راه جهاد را ادامه ميدهد و آن مساله علم دين و بيان آن براي مردم است. شهداء و مجاهدان ابتدا راه را باز ميكنند و علما و مبلغين و انبياء هستند كه بايد اين رسالت الهي را به مردم برسانند. كساني كه تنها خشيت الهي دارند علما هستند و منظور از علما،علماي دين است چرا كه در اسلام، تمام علوم واجب و محترم است و هر علمي كه براي رشد و اداره بشر باشد واجب كفايي و گاهي واجب عيني است. آن علمي كه در اسلام براي آن احترام قائل شده است و به آن تكيه ميكند علم دين است و در صورت نبود آن، تمام علوم ديگر ابزار هواي نفساني انسانها قرار ميگيرد.
رئيس مجلس خبرگان با اشاره به حديث «مدادالعلما افضل من دماء شهداء» خاطرنشان كرد:چرا مداد علما افضل است؟ چون كه زحمات شهداء را علما و مبلغان دين بايد حفظ، برنامهريزي و هدايت كنند.
آيتالله مهدوي كني با بيان اينكه شاهكار امام راحل اين بود كه روحانيت را با مديريت،ولايت و حكومت جمع كردند، به واقعه تاريخي جنگ فتحعليشاه با روسيه اشاره كرد و گفت: «مرحوم صديق مجاهد» براي اداره جنگ از عراق به ايران آمد و هنگامي كه به شهر قزوين رسيد با آب حوض مسجد وضو گرفت و مردم تمام آب را به عنوان تبرك با خود بردند. وي در آن جنگ شكست خورد چرا كه حكومت را به دست فتحعلي شاه داده بود عظمت و بزرگي او در مقابل امام ما خيلي كوچك بود چرا كه او روحانيت را در اختيار شاه قرار داده بود. كاري كه امام كرد و ديگر روحانيون قبل از آن انجام ندادند اين بود كه آنها نتوانستند در اين عرصه حكومت را خودشان به دست بگيرند.
رئيس مجلس خبرگان رهبري افزود: امام راحل برحسب تجربه واعتقاد به مقام ولايت فرمودند كه ولايت را بايد خودمان به دست بگيريم و در روزهاي اول انقلاب به قم مشرف شدند و فرمودند كه آقاي بازرگان حكومت را اداره كنند و ما هم هنگامي كه از طرف رياست جمهوري خدمت ايشان رفتيم، فرمودند:ما نميخواهيم كه حكومت داشته باشيم بلكه بايد قوه قضائيه و مجلس داشته باشيم اما بعدها در همين حسينه جماران فرمودند: حكومت نوپا را نميشود به دست ديگراني بدهيم كه اعتقادي كه موسس آن حكومت دارد، را ندارند. امام درباره مهندس بازرگان فرمودند:او آدم خوبي است. اهل نماز شب خواندن و مسلمان است ولي خب سليقهاش خوب نبود و خودش هم گفت كه انقلابي نيستم.
آيتالله مهدوي كني با بيان اينكه بنده سعادت شهادت و جانبازي را نداشتم، افزود: با مرحوم شهيد محلاتي گاه گاهي به جبهه ميرفتيم. در يكي از حملات شنيديم كه فرماندهان سپاه و ارتشي نزد امام آمدند و گفتند كه در اين حمله ما سه هزار شهيد دادهايم. اما فرمودند آنان كه شهيد شدند و نبايد غصه آنان را خورد. بلند شويد برويد و ادامه كار را بگيريد. اين به اين معني نيست كه امام انسان نبودند و عواطف نداشتند، خير. امام فردي عاطفي بودند. يادم ميآيد در يكي از عملياتها كه در دزفول انجام شده بود من مسئوليت مناطق بمباران شده را به عهده داشتم. به آنجا رفتم و جواني را ديدم كه به سر خرابهاي نشسته بود و گريه ميكرد. جلو رفتم تا به او تسليت بگويم. به من گفت ۱۳ تن از اعضاي خانوادهام را از دست دادهام حالا آمدهاي به من تسليت بگويي؟ جريان اين خاطره را براي امام شرح دادم. امام با شنيدن اين واقعه زار زار گريه كردند به گونهاي كه شانههايشان ميلرزيد و فرمودند آن جوان راست ميگويد و حق با اوست. امام نگفتند كه آن جوان منافق و يا بيدين است و يا بيراه ميگويد. امام يك چنين عواطفي داشتند.
آيت الله مهدوي كني با اشاره به آمار ارائه شده مبني بر شهادت بيش از چهار هزار روحاني در ايام انقلاب و دوران دفاع مقدس نيز گفت: در طول دفاع مقدس و انقلاب از هزار نفر مردم عادي چهار نفر شهيد شدهاند اما از هر هزار روحاني ۴۰ نفر به شهيد رسيده اند كه شهيدان محلاتي، مفتح،مطهري ،شاه آبادي و شهداي ائمه جمعه مصداق اين آمار است. حضور اين شهدا يك حضور عملي بوده است و تنها يك حضور «مداد العلمايي» نبوده است بلكه حضور آنها «دماء العلمايي نيز بوده است».
رئيس مجلس خبرگان رهبري همچنين درباره شخصيت شهيد محلاتي نيز خاطرنشان كرد: شهيد محلاتي از دوستان باوفاي ما در جامعه روحانيت بود و به عقيده من شهيد مظلومي بود. چنانچه دوستانش مظلوم واقع شدند. ما قبل از انقلاب نام او را «موتورالعلماء» گذاشته بوديم چرا كه در يك شب گاهي براي اعلاميههاي امام چند شهر را با ماشين خودش طي ميكرد تا از علما براي اعلاميههاي امام امضاء بگيرد.
آيتالله مهدوي كني به حضور در مسجد آيتالله طالقاني اشاره كرد و گفت:ما قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، گاهي به مسجد آيتالله طالقاني ميرفتيم. در روزي كه مبعث پيامبر (ص) بود، مرحوم بازرگان سخنراني ميكرد و هميشه هم سخنراني خوبي داشت. در آن روز خطاب به علمايي كه در مجلس حضور داشتند، گفت: آقايان علما، از محرابها بيرون بياييد. اسلام فقط نماز و روزه و غسل نيست. اسلام، اقتصاد، سياست، حكومت و مديريت دارد ما اين حرفها را آن روز شنيديم وبعدها وقتي با آقاي بازرگان در شوراي انقلاب جمع شديم آقاي بازرگان گفت: آقايان، شما بازگرديد به همان مسجدهايتان. من گفتم آقاي مهندس بازرگان ما ديگر به مسجد باز نميگرديم. يادت هست در مسجد مرحوم طالقاني چه ميگفتي؟ ما را ميخواهيد ابزار كنيد؟