به گزارش مشرق، "کنت راس" در گفتگو با مهر در پاسخ به این پرسش که "چرا کشورهای غربی با موضوع حقوق بشر با استانداردهای چندگانه برخورد می کنند؟" گفت: تنها یک استاندارد برای حقوق بشر وجود دارد که در پیمان های بین المللی مدون شده، اما بسیاری از حکومت ها که کشورهای غربی نیز از جمله آنها هستند این استاندارد را به شکل دیگری به کار می گیرند و استفاده از حقوق بشر بستگی به آن دارد که هدف مورد نظر دوست آنهاست یا دشمن و بر همین اساس تعریف آنها از حقوق بشر متغیر می شود. این تناقض مایه تاسف است و دیده بان حقوق بشر تلاش های زیادی را برای پایان دادن به این تناقض ها به خرج داده است. بنابراین تمامی کسانی که حقوق بشر را نقض و از آن سوءاستفاده می کنند هدف اقدامات ما هستند. در تکمیل این موضوع باید بگویم که نباید ناقضان حقوق بشر را به دلیل آنکه تعدادی دیگر نادیده گرفته شده اند، نادیده گرفت.
پرسش بعدی مهر از مدیر سازمان دیده بان حقوق بشر و برنده جایزه سازمان ملل در بخش حقوق بشر در مورد گزارش های سالانه آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف با این مضمون بود که "امریکا هر ساله گزارش هایی را درباره وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف منتشر می کند و این در حالی است که گزارش های متعددی درباره نقض حقوق بشر در آمریکا منتشر می شود، به نظر شما چرا آمریکا توجهی به این تناقض نشان نداده و چشم خود را بر روی آن می بندد؟"
کنت راس: دیده بان حقوق بشر گزراش های متعددی درباره وضعیت حقوق بشر در آمریکا و نقض آن منتشر کرده که نمونه های آن در سایت این سازمان قابل دسترسی است. ما مرتبا دولت آمریکا را تحت فشار قرار می دهیم تا نقض حقوق بشر در کشور را پایان داده و وضعیت آن را اصلاح کند و باید بگویم تلاش های ما در برخی موارد منجر به نتیجه شده و در برخی موارد به نتیجه نمی رسد.
"کنت راس" مدیر سازمان دیدهبان حقوق بشر و برنده جایزه سازمان ملل
"نگاه آمریکا به حقوق بشر نشان می دهد که این موضوع ماهیت خود را از دست داده و تبدیل به یک اهرم سیاسی شده است. نظر شما در این مورد چیست؟"
کنت راس: با نظر شما چندان موافق نیستم اما همواره یک تصمیم سیاسی در اینکه ما به حقوق بشر احترام بگذاریم و یا اینکه آنرا نقض کنیم تاثیر گذار بوده است. و دقیقا به همین علت می گوئیم برای آنکه تصمیمات سیاسی به نفع حقوق بشر بوده و برای رعایت آن اتخاذ شوند نیازمند تحت فشار قرار دان سیاستمداران هستیم.
پرسش بعدی مهر درباره وضعیت حقوق بشر در کشورهای عربی خاورمیانه بویژه بحرین و عربستان که با موج بیداری اسلامی مواجه شده اند بود. در مورد بحرین سوال مهر این بود که "وضعیت حقوق بشر در بحرین را چگونه ارزیابی می کنید و چرا کشورهای غربی بویژه آمریکا سرکوب معترضین بدست رژیم آل خلیفه و نقض حقوق بشر در بحرین را محکوم نمی کنند؟"
کنت راس: در بحرین سرکوب جدی معترضینی که به دنبال اصلاحات دموکراتیک هستند همچنان ادامه دارد . از طرف دیگر وعده های داده شده از سوی حکومت برای اصلاحات بسیار دور از دسترس و اجرا نشدنی هستند . در برخورد با این وضعیت، آمریکا بسیار نرم با نقض جدی حقوق بشر در بحرین برخورد می کند که دلیل آن وجود ناوگان پنجم دریایی آمریکا در این کشور عربی است. اما هیچ یک از این موارد دلیل موجهی برای نادیده گرفتن نقض حقوق بشر در این کشور نیست.
"آمریکا حساسیت زیادی بر روی وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف دارد اما با این وجود وضعیت حقوق بشر در عربستان خجالت آور است. چگونه ممکن است چنین وضعیتی در یکی از نزدیکترین همپیمانان آمریکا وجود داشته باشد؟"
کنت راس: عربستان سعودی نمونه خوبی برای آن است که نشان دهیم حقوق بشر همواره در نوک پیکان سیاست خارجی آمریکا نیست. در مورد عربستان آمریکا متوجه منافع دیگری همچون دستیابی به نفت این کشور است و این موضوع نشان می دهد که رسیدن به این هدف ( نفت عربستان ) منفعت بیشتری برای آمریکا از پرداختن به وضعیت حقوق بشر در این کشور عربی دارد و این یک انتخاب تاسف آور است.
استانداردهای دوگانه غرب بویژه آمریکا در برخورد با حقوق بشر و وضعیت حقوق بشر در بحرین و عربستان از جمله مواردی بودند که در گفتگوی مهر با مدیر "سازمان دیدهبان حقوق بشر" در نیویورک مورد بحث قرار گرفت و وی وجود چنین رویکردهای دوگانه ای را مایه تأسف دانست.