کد خبر 937
تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۴

براساس مصوبه هيئت وزيران، سازمان تربيت بدني موظف شد با همکاري سازمان هاي دست اندر کار با هدف اشاعه ورزش همگاني طرح استفاده عمومي از دوچرخه را تدوين کند.

به گزارش مشرق به نقل از «جوان»، روز گذشته هيئت وزيران مصوبه اي را تصويب کرد که براساس آن تدوين برنامه عملياتي مديرت عوامل موثر بر سلامت جامعه برعهده وزارت بهداشت و سازمان هاي ذيربط قرار گرفت و براساس آن اين وزارتخانه موظف شد با همکاري معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبري رياست جمهوري نسبت به تدوين اين برنامه در چارچوب سياست هاي برنامه پنجم توسعه در سال 89 اقدام کند.
طبق اين مصوبه وزارت بهداشت موظف شده است نسبت به تعيين و اعلام اقلام اطلاعاتي مورد نياز براي تهيه بانک اطلاعات عوامل اجتماعي تعيين کننده سلامت اقدام و به مرکز آمار ايران اعلام کند و مرکز آمار ايران هم بايد نسبت به توليد يا جمع‌آوري آمارهاي مورد نياز و ايجاد بانک‌ اطلاعاتي حداکثر تا پايان سال 1389 اقدامات لازم را انجام دهد.
اين مصوبه در شرايطي از طرف هيئت دولت به وزرات بهداشت ابلاغ مي شود که مدتي پيش هم نمايندگان کميسون بهداشت و درمان مجلس نسبت ابلاغ مصوبه اي از طرف دولت در رابطه با بحث سلامت عمومي تاکيد داشتند و به نظر مي رسد با توجه به اهميت مباحث سلامت در جامعه، اين دغدغه در بين اعضاء هيئت دولت به وجود آمده و از اين پس شاهد ابلاغ مصوبه هايي از اين دست خواهيم بود.

چهار ابلاغيه در دل يک مصوبه
اما مصوبه روزگذشته هيات دولت داراي نکات قابل توجهي است که از آن جمله مي توان به چهار ابلاغيه مهم و تاثير گذار در يک مصوبه اشاره کرد، بر اين اساس تصميمات عملي براي ريشه کني مالاريا و سالک ،ساماندهي فروشندگان دوره گرد مواد غذايي ،ميزان نمک و شکر استاندارد و ترويج فرهنگ ورش همگاني و استفاده از دوچرخه در دستور کار سازمان هاي دست اندرکار قرار خواهد گرفت.
همچنين استانداران استان هاي کرمان، سيستان و بلوچستان و هرمزگان موظف شده اند با هدف حذف مالاريا در سطح استان هاي مذکور نسبت به ايجاد کارگروه حذف مالاريا در زيرمجموعه شوراي برنامه‌ريزي و توسعه استان با عضويت دستگا‌ه‌هاي ذي‌ربط به منظور تهيه برنامه عملياتي مربوط شامل اقدامات و اعتبارات مورد نياز براي حذف مالاريا ظرف سه سال اقدام کنند.
دکتر سيدعليرضا مرندي عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس در اين مورد به «جوان» گفت: مصوبه هيات وزيران مبني بر تدوين برنامه عملياتي مديريت عوامل موثر بر سلامت جامعه آغاز حرکت جدي دولت و مجلس براي توجه به بحث سلامت در جامعه است البته اين 4 مصوبه ناکافي است و تنها بخشي ازدغدغه هاي بخش سلامت جامعه را برطرف مي کند.

بيماري هاي غير واگير دشمن سلامت است، دوچرخه سواري کنيد
عضو کميسيون بهداشت و درمان با با اشاره به بند چهارم اين مصوبه مبني بر ترويج فرهنگ دوچرخه سواري افزود: در شرايط کنوني با توجه به آمار موجود و مراجعه مردم به مراکز درماني بيماري هاي غير واگير همچون درد عضلاني و فقر حرکتي از جمله مهمترين بيماري هاي عمومي جامعه است که ترويج فرهنگ دوچرخه سواري مي تواند تا حد زيادي در کاهش آمار بيماري هاي ناشي از فقر حرکتي موثر باشد.
مرندي براين باور است که در هر کدام از بخش هاي مصوبه جديد دولت بايد به سلامت زنان و دختران توجه جدي شود و در غير اين صورت اقدامات و راهکارهاي ارتقاء بخش سلامت نتيجه مطبلوب را نخواهد داشت.

عوامل اجتماعي اثر مستقيم بر سلامت عمومي دارد
اما محمد نظري کارشناس سلامت و استاد دانشگاه در رابطه با اهميت ابلاغ مصوبه جديد دولت در بخش سلامت به «جوان» گفت: در حقيقت مهم ترين عامل مؤثر بر سلامت در جوامع، عوامل اجتماعي است و 50 درصد عوامل مؤثر بر سلامت را عوامل اجتماعي تشکيل مي دهد .
نظري با بيان اينکه ژن و عوامل بيولوژيک 15 درصد، عوامل پزشکي 25 درصد، عوامل رفتار فردي و اجتماعي 10 درصد در اين خصوص نقش دارند مي افزايد: اين مساله ضرورت توجه مسوولان و برنامه ريزان کشور براي حل معضلات اجتماعي و انجام تحقيقات در اين زمينه را نشان مي دهد.
وي با اشاره به اين مطلب که پيگيري دولت در رابطه با اجرايي شدن اين مصوبات ضروري است ؛اظهار داشت : تجربه سال هاي گذشته نشان داده است که بسياري از مصوبات دولت در بخش سلامت توسط سازمان هاي دست اندر کار به درستي اجرايي نشده است و اين تجربه لزوم پيگيري مستمر براي اجرايي شدن اينگونه از مصوبات را دوچندان افزايش مي دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس