کد خبر 936410
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۴
ونزوئلا

آمریکا در حال حاضر بر مساله ورود به اصطلاح "کمک‌های بشردوستانه" به داخل ونزوئلا تمرکز کرده است. در مقابل، دولت ونزوئلا اجازه ورود هیچ کالا یا کمکی به این کشور را نداده و تمامی مرزها را مسدود کرده.

به گزارش مشرق، امیر تفرشی کارشناس مسائل ونزوئلا در کانال تلگرامی خود نوشت:

برای کسانی که دورادور تحولات ونزوئلا را دنبال می‌کنند و می‌خواهند بدانند آخرین وضعیت چیست:

دولت آمریکا در حال حاضر بر مساله ورود به اصطلاح "کمک‌های بشردوستانه" به داخل ونزوئلا تمرکز کرده است. در مقابل، دولت ونزوئلا اجازه ورود هیچ کالا یا کمکی به این کشور را نداده و تمامی مرزهای مرتبط با این موضوع را مسدود کرده.

بیشتر بخوانید:

بخشی از بدنه وزارت خارجه، حامی «گوایدو» است

نولیبرال‌های ایرانی تحولات ونزوئلا را چگونه تحلیل می‌کنند؟

فرآیند انتخابات در ونزوئلا چگونه است؟

آمریکا دو هدف عمده را در ارتباط با ورود کمک‌های بشردوستانه به داخل ونزوئلا دنبال می‌کند:

۱- در صورت ورود کمک‌های خارجی به داخل ونزوئلا، هم در داخل این کشور و هم در فضای بین‌المللی اینگونه تبلیغ خواهد شد که دولت مادورو، توان مدیریت و اداره کشور را ندارد و به همین دلیل با ورود کمک‌های خارجی موافقت کرده است.

۲- در صورت عدم ورود کمک‌های بشردوستانه، پروپاگاندای گسترده در داخل ونزوئلا صورت می‌گیرد تا نشان دهند دولت #مادورو مانع بهبود شرایط زندگی مردمی است که در حال تجربه شرایط اقتصادی دشواری هستند. لذا فشارها در داخل بر مادورو افزایش می‌یابد.

بر مبنای این توضیحات، آمریکا می‌گوید یک بازی دو سر بُرد را طراحی کرده است.

به موازات تلاش فوق‌الذکر، دولت آمریکا در حال انسداد کامل درآمدهای دولت ونزوئلا است و بر این عقیده هستند که با تداوم وضعیت کنونی، روز به روز شرایط اداره کشور برای مادورو پیچیده‌تر خواهد شد و وی ناچار خواهد شد با ورود کمک‌های بشردوستانه موافقت کند.

دست‌اندرکاران پروژه ونزوئلا در داخل آمریکا معتقدند ورود کمک‌های بشردوستانه به داخل ونزوئلا «دیر و زود دارد و سوخت و سوز ندارد». آنها می‌گویند مسیر طراحی شده برای برکناری دولت مادورو غیر قابل بازگشت است ولی ممکن است کمکی زمان ببرد.

حتی بکارگیری زور برای ورود کمک‌های خارجی به این دلیل که ممکن است دامنه منازعه را به سطح بالاتر بکشاند، منطقی بنظر نمی‌رسد.

در صحنه دیپلماتیک هم تلاش‌ها ادامه دارد. آمریکا و روسیه هر کدام یک پیش‌نویس درخصوص حل بحران ونزوئلا روی میز شورای امنیت گذاشته‌اند:

پیش‌نویس آمریکا بر حمایت کامل از پارلمان ونزوئلا به‌عنوان تنها نهاد انتخابی در این کشور که در اختیار مخالفان دولت است، تاکید دارد.

پیش‌نویش روسیه نیز بر نگرانی بابت تلاش برای مداخله در مسائلی که ضرورتاً در حوزه امور داخلی محسوب می‌شود، تاکید دارد.

باید منتظر ورود مولفه‌های جدید در صحنه تحولات ونزوئلا در روزهای آینده باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس