کد خبر 93425
تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۰ - ۰۸:۴۶
به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، امروز (شنبه) برابر با اول بهمن 1390 و بیست وهفتم صفر 1433 هجری قمری و بیست و یكم ژانویه سال 2012 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

1 بهمن 1359
كلیه دیپلمات‌های آمریكایی در تهران كه از 13 آبان 1358 در پی تصرف سفارت آمریكا توسط دانشجویان مسلمان پیرو خط امام در گروگان بودند، آزاد شدند.

1 بهمن 1358
دو نفر از گروگانهای آمریكایی آزاد شده، در نامه‌ای كه در روزنامه بوستون هرالد به چاپ رسید تأكید كردند دولت آمریكا باید 'محمد رضا پهلوی' را به دلیل ارتكاب به ظلم های بسیار علیه مردم به دولت ایران تحویل دهد.

1 بهمن 1357
'شاپور بختیار' گفت: 'حتی پس از بازگشت آیت‌الله خمینی به تهران منصب نخست‌وزیری را ترك نخواهم كرد. امام‌ در همین روز در مصاحبه‌ای تاكید كردند دولت بختیار خیانتكار است و باید واژگون شود.'

1 بهمن 1357
روزنامه پراودا ارگان حزب كمونیست شوروی نوشت: بحران ایران تنها نتیجه مخالفت مردم با سلطنت نیست بلكه جنبش ملت ایران علیه امپریالیسم آمریكاست كه در صدد ایجاد یك دیكتاتوری نظامی است .

1 بهمن 1357
كاركنان صنعت نفت جنوب اعلام كردند كه هیچگونه خللی در اراده راسخ كاركنان صنعت نفت در ادامه اعتصابات وجود ندارد .

1 بهمن 1357
حمله چماقداران رژیم به تظاهرات مردم شهرهای مشكین شهر و قوچان منجر به شهید و مجروح شدن عده زیادی از مردم شد .

1 بهمن 1357
اعتصاب كاركنان شركت هواپیمائی ملی تبدیل به اعتصاب نشسته در محل كار آنها شد.

1 بهمن 1357
'سیدجلال الدین تهرانی' رئیس شورای سلطنت، كه برای دیدار امام (ره ) به فرانسه رفته بود، بدنبال اعلام شروط امام برای پذیرش او، از مقام خود استعفا كرد و متذكر شد شورای سلطنت غیرقانونی است.

1 بهمن 1357
از طرف 'امام خمینی' (ره) هیاتی مأمور حفظ اسناد و مدارك سفارتخانه ها و كنسولگری ها شدند .

1 بهمن 1357
'امام خمینی'(ره) در یك مصاحبه مطبوعاتی فرمودند: كلیه قراردادهایی كه علیه منافع مردم ایران باشد، لغو می شود.

1 بهمن 1357
به دنبال تهدیدهای گروه های طرفدار' محمدرضا پهلوی'، در فرانسه تدابیر امنیتی در اطراف خانه 'امام خمینی' (ره) دو برابر شد. پلیس فرانسه بخشی از خدمات امنیتی را در اطراف منزل ایشان بر عهده گرفت .

1 بهمن 1357
روزنامه لبنانی‌السفیر از قول 'امام‌خمینی'(ره) نوشت: 'كارتر به خاطر بی‌عدالتی‌ها و جنایاتی كه نسبت به ملت ایران روا داشته بی‌ارزش‌ترین مرد روی زمین است.'

1 بهمن 1357
آنتونی پارسونز آخرین سفیر انگلستان در حكومت پهلوی، تهران را به قصد تصدی مسئولیت جدیدی در وزارت خارجه كشورش ترك كرد .

1 بهمن 1354
سازمان سیا در گزارشی محرمانه راجع به اشرف پهلوی به فساد مالی و اخلاقی گسترده وی اشاره كرد.

1 بهمن 1350
محمدرضا پهلوی اعلام كرد: قدرت نظامی ایران را به سراسر دریای عمان گسترش خواهیم داد و در برابر هیچ یك از تحولات خاورمیانه بیطرف نخواهیم ماند.

1 بهمن 1348
'امام‌‌خمینی'(ره)، تدریس موضوع ولایت فقیه را در عراق آغاز كرد. حاصل درس ایشان توسط جمعی از همرزمان ایشان چاپ و توزیع ‌شد.

1 بهمن 1348
'عزت‌الله عاملی'، سفیر ایران در عراق به اتهام شركت در آشوبهای عراق از بغداد اخراج شدند.

1 بهمن 1343
'حسنعلی منصور'، نخست‌وزیر در مقابل مجلس شورای ملی هدف تیراندازی 'محمدبخارائی' عضو جمعیت فدائیان اسلام قرار گرفت و به بیمارستان انتقال داده شد.

1 بهمن 1341
جمعی از علمای تهران در نامه‌ای به 'امام‌خمینی'(ره) نظر ایشان را راجع به تصمیم دولت برای برگزاری رفراندوم ششم بهمن خواستار شدند. امام در پاسخ، رفراندوم را محكوم و حكم به تحریم آن دادند. این رفراندم به منظور تحمیل طرح اصلاحات ارضی محمدرضا پهلوی با عنوان 'انقلاب سفید' صورت می پذیرفت.

1 بهمن 1340
رسانه‌های دولتی نوشتند تظاهرات مخالفان اصلاحات ارضی'محمدرضا پهلوی' منجر به درگیری مردم با نیروهای نظامی رژیم شد و عده زیادی در این رابطه دستگیری شدند.

1 بهمن 1330
در پی اعلام تصمیم دولت ' محمدمصدق' برای بستن كنسولگریهای انگلیس در ایران، در سراسر كشور تظاهرات گسترده‌ای علیه سیاستهای انگلیس در ایران برگزار شد.

1 بهمن 1321
'علی امینی'، معاون نخست‌وزیر به ریاست هیأت اقتصادی ایران در آمریكا تعیین شد.

1 بهمن 1319
آیت‌الله 'شیخ عباس قمی' از علما و محدثان عصر حاضر و صاحب 'مفاتیح‌الجنان' دار فانی را وداع گفت.

1 بهمن 1318
'محمدعلی مقدم'، وزیر مختار ایران در لندن به وزارت خارجه انگلیس پیشنهاد كرد پیمان نظامی محرمانه‌ای میان ایران و انگلستان منعقد شود. این پیمان خواسته رضاخان بود.

1 بهمن 1300
اولین كابینه 'احمد قوام'، قوام‌السلطنه، پس از كودتای رضاخان با استعفای وی به كار خود خاتمه داد. این كابینه در 9 خرداد همین سال تشكیل شده بود.

1 بهمن 1300
میرزا 'حسن‌خان مشیرالدوله'، پس از استعفای قوام مامور تشكیل كابینه شد. دولت وی چهار ماه دوام داشت و در 27 اردیبهشت 1301 با استعفای وی به كار خود خاتمه داد.

1 بهمن 1299
تعداد زیادی از نمایندگان مجلس شورای ملی از 'احمد شاه' خواستند میرزا 'فتح‌الله خان سپهدار' معروف به 'سپهدار اعظم رشتی' را مجدداً به رئیس‌الوزرائی منصوب كند. سپهدار در چهار آبان همین سال رئیس‌الوزرا شده ولی به دلیل سنگینی مسئولیت در 25 دی استعفا كرده بود.

1 بهمن 1285
میرزا 'نصر‌الله خان مشیرالدوله' اولین صدراعظم دوره مشروطه، اولین كابینه این دوره را 12 روز پس از مرگ مظفرالدین شاه و سه روز پس از تاجگذاری 'محمدعلیشاه' قاجار توسط معاون خود به مجلس شورای ملی معرفی كرد.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس