کد خبر 933458
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۷
چرا بازار گوشت تنظیم نشد؟/فروشگاه‌هایی که از آب کره می‌گیرند

بررسی ها نشان میدهد، با وجود ابهام کاهش تولید داخل گوشت دام، تا پایان پاییز سال جاری واردات برخی نهاده ها و خوراک دامی مثل ذرت با رشد ۳۰ درصدی مواجه شده است.

به گزارش مشرق، در هفته های اخیر، همزمان با افزایش قابل ملاحظه قیمت،  شاهد تشکیل صفهای طویل مردم برای تهیه گوشت قرمز هستیم. بر اساس آمارهای رسمی سالیانه 1 میلیون تن گوشت قرمز در کشور مصرف میشود که بیش از دو سوم آن در داخل تولید شده و مابقی از مسیر واردات تامین میشود. دولت برای تثبیت قیمتها بعد از جهش ارزی اوایل سال جاری تصمیم گرفت برای واردات 25 قلم کالای اساسی 18 میلیارد دلار با نرخ تسعیر 4200 تومان اختصاص دهد.

گزارش مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد،  ارز مورد نیاز واردات گوشت قرمز نزدیک به 1.6 میلیارد دلار است. گفتنی است گزارشهای احصاشده از خروجی بانک مرکزی و وزارت صنعت نشان می‌دهد دولت برای تأمین 25 قلم کالای اساسی از جمله گوشت از ابتدای سال تا پایان آذر ماه سال جاری رقمی نزدیک به 11 میلیارد دلار ارز 4200تومانی تزریق کرده که این رقم نسبت به سال گذشته نیز رشد داشته است.

همچنین گزارش نیروی انتظامی نشان میدهد، سالیانه نزدیک به 10 هزار تن دام زنده از کشور قاچاق میشود که سهم یک درصدی آن نسبت به کل واردات و تولید داخل کشور نمیتواند عامل اصلی برهم خوردن تعادل در بازار باشد. همچنین برخی گزارشها حکایت از افزایش 25 درصدی گوشت،  تاپایان اذر ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد. این درحالی است که  افزایش واردات گوشت دام دراذر ماه امسال نسبت به اسفند 96 حدود 54 درصد بوده است.

به عقیده برخی کارشناسان در سالهای اخیر تولید داخل گوشت قرمز در کشور با چالش رو به رو شده است البته دولت تلاش کرده با تخصیص ارز مورد نیاز به واردات نهاده های دامی نیاز بازار داخل را تامین کند. بررسی آمارهای گمرک نشان میدهد، در 9 ماهه ابتدایی سال جاری واردات برخی نهاده های دامی مثل ذرت دامی با افزایش 30 درصدی مواجه شده است که این موضوع نشان میدهد  با توجه به ثبات نسبی مصرف در تامین خوراک دام در داخل با مشکل جدی مواجه نبوده ایم. گفتنی است، تا پایان آذر ماه حدود 6.3 میلیون تن ذرت دامی به ارزش 1.4 میلیارد دلار وارد کشور شده که مدت مشابه سال قبل 1.1 میلیارد دلار از این محصول واردات صورت گرفته است.

بر این اساس با توجه به افزایش قابل توجه برخی اقلام مربوط به خوراک دام و همچنین تثبیت واردات سایر اقلام مرتبط با تغذیه دام در کشور این سوال جدی مطرح میشود که اگر تولید داخل در حوزه گوشت دام با کاهش رو به رو شده است، دلیل افزایش قابل توجه واردات نهادههای دامی چیست؟
بر هر ترتیب به نظر میرسد آمار رشد واردات نهاده های دامی و تاثیر آن بر تولید داخل باید از سوی مسئولان مربوطه مشخص شود. نکته مهم این است که این امار نشان میدهد کاهش عرضه گوشت در بازار نمیتواند به مساله تحریم ارتباط داشته باشد و مسئولان باید در خصوص چالشهای ایجاد شده در حوزه عرضه توزیع گوشت قرمز شفاف سازی کنند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۲
    7 0
    گوشت بخورید چاق و چله بشید به روحانی رای بدید
  • IR ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۲
    0 0
    انشاءالله که ظهور نزدیکه
  • IR ۲۲:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۲
    0 0
    از بی عرضگیست
  • ES ۲۲:۵۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۲
    0 0
    گرون تر هم میشه.
  • حزب الله IR ۰۰:۵۸ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۳
    3 1
    این گرانیها ربطی به تحریم ندارد.این کار داخلی است.قتنه ای بزرگ در راه است.امان. از نفوذیها .ملت بیدار باشید.منافقین سبک مبارزه را عوض کرده اند و وارد فاز اقتصادی و نفوذ شده اند.
  • IR ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۳
    0 0
    عدم اطمینان به قیمتها وافزابش آن . دامداری سنتی .قاچاق دام .بی برنامگی مدیران وقتی دامدار متوجه افزایش هرروزه قیمت دام خود می شود تا لزومی پیدا نکند دام را نمی فروشد از محرم تا الان دام زنده کیلویی ۱۰ تا ۱۲ هزارتومان حدود ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته با توجه به خرید شب عید مردم افزایش بعید نیست هم دامدار می داند هم دلال بی برنامگی هم عدم توسعه دامداری صنعتی هم قراداد فروش هست هم بازار تکلیف خود را می داند هم دولت قاچاق دام هم مزید برعلت شده اما نه در این ابعاد که تبلیغ می شود
  • بهزاد IR ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۳
    0 0
    قیمت گوشت نتیحه بی لیاقتی و بی عرضگی دولته ،خجالت هم خوب چیزیه تیشه ب ریشه تولیدات دامی ،کشاورزی و صنعتی زدین.لعنت بر شما

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس