صفحه نخست روزنامه‌های چهارشنبه۲۶دی

عبدی، بازخوانی اتفاقات در برهه‌های حساسی همچون سال ۷۸ آن هم با حضور هر دو طرف ماجرا و در شرایط کاملاً برابر را مچ گیری نامیده و مدعی شده است که مناظراتی شبیه آقایان زاکانی و تاجزاده نباید تکرار شود.

سرویس سیاست مشرق - ر وزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** عباس عبدی: مناظره‌ها را ادامه ندهید، نباید گذشته را شخم بزنیم!

«عباس عبدی» فعال سیاسی اصلاح طلب در یادداشتی در روزنامه اعتماد با عنوان «تقابل فکری یا تعامل علمی» نوشت: «دوست عزیز آقای مصطفی تاجزاده که در سال ۷۸ معاون سیاسی وزارت کشور بود و آقای دکتر علیرضا زاکانی، نماینده اصولگرای پیشین مجلس روز سه شنبه درباره برخی مسائل مهم سیاسی کشور به ویژه ماجرای کوی دانشگاه در تیرماه ۷۸ با یکدیگر به مناظره نشستند که با توجه به مسائل مطرح شده در این نشست، طبعاً بازتابی گسترده به همراه خواهد داشت».

عبدی در ادامه نوشت: «چنین گفت و گوهایی در عمل مچ گیری از یکدیگر و متهم کردن طرف مقابل است. در نتیجه مخل نگاه مثبت به آینده است؛ البته این گفته به آن معنا نیست که ما در مورد اتفاقات گذشته فکر نکرده و صحبت نکنیم؛ بلکه اتفاقاً باید در مورد گذشته با رویکردی تاریخی فکر کنیم و سخن بگوییم؛ اما اگر قرار بر بازتولید گذشته باشد و خروجی آن نوعی پرونده سازی علیه یکدیگر باشد، این اقدام نتایج منفی به همراه خواهد داشت».

این فعال اصلاح طلب در ادامه نوشت: «اگر بخواهیم وقایع ۷۸ را با رویکردی بی طرف و عادلانه بررسی کنیم، باید به یک طرف ثالث رجوع کنیم؛ بنابراین به عقیده من برگزاری مناظره‌هایی از این دست، پوست خربزه‌ای است که بعضاً رسانه‌ها زیر پای سیاسیون می‌اندازند زیرا رسانه‌ها برای تیراژ نیز به خوراک نیاز دارند و خوراک رسانه‌ها در مطرح کردن چنین موضوعاتی است؛ حتی اگر در این مورد رسانه نقشی نداشته باشد. البته به هیچ عنوان قصد ندارم دوستان رسانه‌ای را محکوم کنم، آن‌ها کار خود را می‌کنند اما معتقدم ادامه این رویه در آینده، نه به نفع کشور خواهد بود و نه به نفع جامعه و جناح‌ها…مشابه چنین اتفاقی در روزهای گذشته در مورد مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی نیز رخ داد…چنین مباحثی آن هم در شرایطی که اساساً مسئله امروز جامعه این مسائل نیست، فایده چندانی ندارد. متاسفانه امروز با مسائل مهم بسیاری در حوزه‌های مختلف روبرو هستیم و با وجود چنین شرایط سیاسی، فرصت مناسبی برای پرداختن به این قبیل مسائل نیست.»

ژست «دانستن حق مردم است» همیشه به قیافه اصلاح طلبان زار می زند. عباس عبدی، بازخوانی اتفاقات در برهه‌های حساسی همچون سال ۷۸ آن هم با حضور هر دو طرف ماجرا و در شرایط کاملاً برابر را مچ گیری نامیده و مدعی شده است که مناظراتی شبیه مناظره آقایان زاکانی و تاجزاده نباید ادامه پیدا کند، چون به نفع کشور و جامعه و جناح‌ها نیست!

عبدی تاکید کرده است که «در شرایطی که اساساً مسئله امروز جامعه این مسائل نیست، فایده چندانی ندارد. متاسفانه امروز با مسائل مهم بسیاری در حوزه‌های مختلف روبرو هستیم و با وجود چنین شرایط سیاسی، فرصت مناسبی برای پرداختن به این قبیل مسائل نیست». این ادعا در حالی است که وی چندی پیش مدعی بود که باید در موضوع مشروب خواری، همانند دوره طاغوت رفتار کنیم! آیا این مسئله اصلی مردم است؟! آقای عبدی چندی پیش گفته بود که باید با تقلید از- یک تجربه شکست خورده- برخی از کشورهای اروپایی، مواد مخدر را آزاد کنیم! آیا این مسأله اصلی جامعه است؟!

مرعشی: خاتمی در همه دوره‌ها به هاشمی نزدیک بود

«حسین مرعشی» سخنگوی حزب کارگزاران در مصاحبه با روزنامه سازندگی در پاسخ به این سؤال که «آقای خوئینی می گویند اقای کروبی و خاتمی هرگز مخالف هاشمی نبودند، آیا این درست است؟» گفت: «آقای خاتمی در همه دوره‌ها به آیت الله هاشمی نزدیک بود، حتی در دوره‌ای که از وزارت ارشاد رفتند، مشاور آقای هاشمی و رئیس کتابخانه ملی بودند؛ اما آقای کروبی با آقای هاشمی یک اختلاف سلیقه‌هایی داشتند. با اینحال هرگز این اختلافات علنی نشد تا زمان انتخابات مجلس ششم. آن زمان آقای کروبی با اینکه آقای هاشمی در لیست دوم خردادی‌ها قرار بگیرد، موافق نبودند ولی هرگز به نقطه تقابل نرسید».

مرعشی در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به این سؤال که «گویا آیت الله هاشمی تصور می‌کرد که ناطق ادامه دهنده همان سیاست‌ها و راهی است که خود داشته، چون آقای ناطق خیلی به هاشمی نزدیک بود؟» گفت: «اینطور نیست. آقای ناطق از شخصیت‌های بسیار دوست داشتنی و عزیز هستند ولی سیاستی که آقای ناطق در مجلس چهارم دنبال می‌کردند و محور این سیاست هم جواد لاریجانی و مهندس باهنر بود، با سیاست‌های تعدیل هاشمی زاویه داشت».

در روزهای گذشته، موسوی خوئینی‌ها به تزئینی دانستن رأی مردم توسط هاشمی اشاره کرده و با ذکر خاطره‌ای از روزهای قبل از انتخابات دوم خرداد ۷۶ به شایعات همان روزها که گفته می‌شد نظر حاکمیت و رهبری ریاست جمهوری خاتمی نیست اشاره کرده و می‌گوید: «من و آقای کروبی رفتیم خدمت آقای هاشمی، گفتیم آقای هاشمی ظاهراً آنچه می‌فهمیم بنا نیست انتخابات روال عادی و طبیعی خود را طی کند…به ایشان گفتیم پرس‌وجو کنید ببینید اگر تمایل به یک فرد دیگری هست، از آنجا که آقای خاتمی هم دنبال پست و مقام نیست، کنار بکشد. آقای هاشمی در پاسخ گفت اتفاقاً من با آقای خامنه‌ای اینجا اختلاف نظر دارم. آقای خامنه‌ای نظرش این است که باید انتخابات خیلی پرشور باشد و مردم همه بیایند و هرچه مردم بیشتر بیایند بیشتر تأیید نظام است؛ اما من می‌گویم آقا شما بگویید نظرتان چه کسی است، ما همه می‌رویم کار می‌کنیم که همان بشود».

«فائزه هاشمی» سال ۸۸ گفته بود: «دولت اصلاحات، ادامه دولت سازندگی بود».

تاجرنیا: اصلاح طلبان، عدم سهم خواهی را فضیلت می‌دانند!

«علی تاجرنیا» از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «این فرهنگ در بین سیاسیون ما و از جمله دوستان اصلاح‌طلب جا افتاده است که سهم‌خواهی در ائتلاف‌ها را اقدام مثبتی نمی‌دانند و عدم سهم‌خواهی را فضیلت تلقی می‌کنند».

در روزهای گذشته «داریوش قنبری» از فعالین اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه آرمان گفته بود: «جریان اصلاحات بدون هیچ شرط و شروطی از روحانی حمایت کرد و هدف نجات کشور از بحران بود که کشور و مردم را تهدید می‌کرد…به نظرم شأن و جایگاه جریان اصلاحات خیلی بالاتر از این است که برای چند پست و وزارتخانه، وارد چانه زنی با دولت و آقای روحانی می‌شد یا دست به ائتلاف می‌زد. در سال ۹۲ جریان اصلاحات منافع خود را در نظر نداشت و در سال ۹۶ هم به منافع ملی و مردمی پایبند ماند و نه منافع جریانی خود. همواره منافع کشور مهم بوده و حتی از خود گذشتگی نشان داد و بر منافع ملت تاکید داشتند تا کشور از بحران‌های به‌وجود آمده، رهایی یابد».

برخلاف این ادعای تکراری، اصلاح طلبان قبل از انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم، بارها تاکید کرده بودند که چک سفید امضاء به روحانی نمی‌دهیم.

«احمد شیرزاد» عضو فراکسیون افراطیون اصلاح‌طلبان در مجلس ششم در مصاحبه با روزنامه اصلاح طلب بهار گفته بود پیروزی روحانی معجزه او نبوده و ما درویشانه و کریمانه بدون گرفتن سهم کنار نمی‌رویم.

همچنین «عبدالله نوری» وزیر کشور دولت اصلاحات نیز در دیدار با اعضای شورای مرکزی و شورای عمومی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی گفته بود: اصلاح‌طلبان باید بی‌رودربایستی مطالباتشان را مطرح کنند.

«علی صوفی» فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در همان مقطع به صورت تلویحی گفت: اگر مطالبات اصلاح‌طلبان برآورده نشود، فراکسیون امید تلافی می‌کند.

رقیب هراسی و دروغ پراکنی و وعده‌های نجومی در ایام انتخابات، سهم خواهی پس از روی کارآمدن دولت مطلوب، دروکردن کرسی‌های کابینه و انکار و شانه خالی کردن از مسئولیت وضع موجود پس از در اختیارگرفتن کابینه، خلاصه عملکرد اصلاح طلبان در فضای سیاسی کشور است.

مشاور نوبخت: قرار نبود با برجام از چاله دربیاییم و به قله برسیم!

«ابوذرندیمی» مشاور رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در مصاحبه با روزنامه قانون گفت: «ما در موضوع برجام و مذاکرات به دنبال سود بودیم و به در پی این بودیم که بیشتر از این با مشکل روبه‌رو نشویم و چندین قطعنامه را کم کنیم ولی هیچ‌کس به دنبال این نبود که ما از چاله در بیاییم و به قله برسیم. در آن زمان ما می‌دانستیم که غرب بهانه لازم را برای اذیت و آزار ما را دارند. امروز نیز ترامپ به دنبال مذاکره است ولی اگر جنگ به راه بیندازد، مشکلات فراوانی برای ما به وجود می‌آورد و برای مثال سبب فرار سرمایه و… می‌شود. این روزها ما باید به دنبال واقعیت باشیم و آرمانگرایی چندان مد نظر نیست.»

این روزها سومین سالگرد روز آغاز اجرای تعهدات ۱+۵ در برجام است. دولتمردان تاکید داشتند که با برجام تمامی تحریم‌ها یکباره و در روز اجرا- دی ۹۴- لغو شده و سرمایه خارجی به کشور بازگشته و مشکل رکود و گرانی و بیکاری و ازدواج جوانان و حتی آب خوردن مردم نیز در پسابرجام رفع می‌شود.

اما به جهت اینکه برجام از همان ابتدا یکطرفه بود، هیچ دستاوردی برای ایران داشت. برجام امضا و اجرا شد و در نهایت و به اذعان اصلاح طلبان و برخی دولتمردان، تحریم‌ها را سنگین‌تر کرد؛ به عبارت دیگر، یکی از تفاوت‌های پسابرجام با پیش از برچام این بود که قبل از برجام صنعت هسته‌ای داشتیم و تحریم هم بود؛ اما در پسابرجام در صنعت هسته‌ای بتن ریخته شد و تحریم‌ها هم بیشتر شد.

قبل از برجام دلار حدود ۳,۰۰۰ تومان بود وبعد از برجام دلار تا حدود ۱۹۰۰۰ توان نیز افزایش یافت و اکنون نیز دلار در کانال ۱۰ و ۱۱ هزارتومان است.

حالا که هیچکدام از وعده‌های برجامی دولتمردان و فعالین اصلاح طلب به وقوع نپیوسته است، برخی دولتمردان و اصلاح طلبان به تقلیل مطالبات برجامی و دستاوردسازی برای برجام برآمدند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۴:۲۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۶
    32 0
    یکمشت ...و عوامل آمریکا که تحت لوای گروهک اصلاح طلبی مشغول براندازی نرم و ترویج فساد و فحشا هستن
  • IR ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۶
    1 0
    چه کسانی بردند ؟
  • IR ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۶
    11 0
    آری زبان این تاجران ایران فروش این عبدان ناصالح به خاطر عملکرد گذشته و حال خود بسته و قاصر است آری شخم نزنید بگذارید آینده گان شخم بزنند و به ریش من و شما بخندند و بگریند از این نامردمی ها بی غیرتی ها مرگمان باد که به جای مرگ عزتمند مرگ خفت را قبول کردیم
  • سید IR ۱۶:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۶
    8 0
    اصلاح طلبان تهوع آور با آن تحلیل گر دیپلمه شان!
  • به دنبال حقیقت IR ۱۹:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۶
    11 0
    از ادامۀ روشنگری ها میترسند چون بتدریج واقعیت ها معلوم میشود و ... اصلاح طلبان اساساً در سایه زندگی میکنند و میترسند اگر چیزهایی روشن شود و آفتاب بر آنها بتابد لکه های دنیای پرفریبشان آشکار شود و هوادارانشان کاهش یابد. درآمدشان کم شود و .....
  • IR ۱۹:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۶
    8 0
    در اینکه جناح چپ و اصلاح طلبان مخصوصا دوم خردادی های برآمده از این جناح با هاشمی مشکل اساسی داشتند، شکی وجود ندارد ؛ اما باتوجه به انحرافشون از راه امام و خط اصیل انقلاب، دچار سردرگمی شده اند و هر دفعه یک سازی می زنند و این است وضع فعلی آنها که می بینیم.
  • IR ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۶
    10 0
    از کی تا حاله اقای جمارانی آیت ا....شده گویا کمبود آیت ا...گیر کردند .از خود این بنده خدا سئوال کنید اگر گفت من آیت الله ام ،قبول
  • IR ۲۱:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۶
    10 0
    اگر گذشته ها را شخم بزنیم باید برگ برگ خیانت اصلاح طلبان و دیگر همسویان آنها را مجددا به مردم معرفی کنیم و این یعنی بی آبرویی بیشتر اصلاح طلبان خیانت کار و دیگر همفکران آنها چه در مجلس ششم و چه در احزاب منحله آنها بیشتر روشن خواهد شد و با این روشنگری ریشه آنها کنده خواهد شد اینها هر گز دست از خیانت بر نمیدارند
  • IR ۲۲:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۶
    7 0
    امثال عباس عبدی این مبارز شرمنده از این می ترسد که نفاقشان رو شود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس