کد خبر 918662
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۲
بودجه هوا فضا

عضو کارگروه مشورتی هوافضای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به روند کند کشور در حوزه فضایی، گفت: بر اساس گزارش‌های ارائه‌شده از سند ۱۰ ساله هوافضا تنها ۲۰ درصد آن اجرایی شده است.

به گزارش مشرق، دکتر مهدی‌نژاد نوری، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر با اشاره به روند برگزاری جلسات شورای عالی فضایی، افزود: جلسات شورای عالی فضایی در دولت یازدهم و دوازدهم به ندرت تشکیل شده، اما کمیسیون دائمی شورای عالی فضایی برخی از اوقات تشکیل جلسه داده است.

وی اضافه کرد: با توجه به سطح عالی افراد حاضر در شورای عالی فضایی، مصوبات آن از اهمیت بالایی برخوردار است و به اعتبار آن باید ابلاغ و اجرا شود. بنابراین ممکن است علت برگزار نشدن جلسات این شورا، فراهم نبودن زمینه اجرای مصوباتی باشد که قرار است در آن تصویب شود.

عضو کارگروه مشورتی هوافضای ستاد راهبردی اجرای نقشه جامع علمی کشور به علل عدم پرتاب ماهواره‌های ساخته شده در کشور اشاره کرد و یادآور شد: سال گذشته یکی از ماهواره‌ها برای پرتاب روی سکو رفت و کاملا آماده پرتاب بود، اما از روی سکو کنار گذاشته شد که دلیل توقف آن مذاکرات سیاسی بوده است.

مهدی‌نژاد نوری تاکید کرد: این امر موجب شد که بر طبق گزارش‌ها، تاکنون حدود ۲۰ درصد از سند ۱۰ ساله هوافضا، مصوب ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، اجرایی شود که عمده آن متعلق به گذشته است.

وی در عین حال اضافه کرد: اخیرا اخبار خوبی در زمینه پرتاب‌ها و فعالیت‌های تحقیقاتی فضایی از سوی وزیر ارتباطات و رییس سازمان فضایی اعلام شده است که امیدواریم محقق شوند.

بیشتر بخوانیم:

توسعه ۴ ایستگاه ماهواره‌ای چندمنظوره در کشور

عضو هیات علمی دانشگاه مالک اشتر با بیان اینکه ایران در سال ۸۷ با پرتاب ماهواره "امید" و استقرار آن در مدار، در رده هشتمین کشور دنیا در دستیابی به فناوری پرتاب ماهواره به فضا قرار گرفت، خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر، این روند بسیار کند شده، به گونه‌ای که باعث پراکندگی تیم‌های علمی فعال در حوزه فضایی شده است.

وی با بیان اینکه برخی از پروژه‌ها در حوزه هوافضا به منافع کشور، مردم و آینده آنها گره خورده و از ماهیت راهبردی برخوردار هستند، گفت: در حال حاضر کشور ما در حال سرمایه‌گذاری در حوزه هوافضا است که می‌تواند در سال‌های آینده به درآمدزایی کلانی منجر شود. به گونه‌ای که در دنیا علاوه بر بعد خودباوری علمی و حفظ استقلال، شکوفایی اقتصادی گسترده‌ای را در پی داشته است، از این رو بسیاری از کشورها به دنبال رشد خدمات فضا پایه از جمله خدمات مخابراتی هستند.

این عضو هیات علمی دانشگاه مالک اشتر با ابراز امیدواری از اینکه در سال جاری دو پرتاب اجرایی شود، افزود: اجرای چندین پروژه مهم فضایی نظیر ساخت ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی و حتی خرید ماهواره و در مدار قراردادن آن می‌تواند به ایجاد کسب و کارهای دانش بنیان فضاپایه منجر شود.

وی با اشاره به کاربردهای فناوری‌های فضایی در حوزه‌های مختلف، یادآور شد: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید الگویی برای برنامه‌های گفتمانی در حوزه هوافضا طراحی کند. چند سال است که ما نقطه مداری داریم، ولی ماهواره‌ای در آن نداریم و کشور را تهدید به بازپس‌گیری کرده‌اند.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۰
    9 1
    راستی از پسر مبتکر معجزه هزاره سوم چه خبر ؟؟ نمنه خبر؟؟
  • IR ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۰
    15 2
    در عمل که چیزی نمیبینیم
  • دکتر صدر IR ۰۱:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۱
    9 0
    شاید فقط مشرق نیوز و فارس تا حدی موضوع سندفضایی کشور رو دارن پی گیری می کنن با وجود بند الف نقشه علمی کشور هست دارن دنبال می کنن بنده خدمت دوستان گفتم به شدت نیاز هست کشور هر چه زودتر تا تحمیل برجام موشکی به رهبری و نظام توسط دولت و غربگرایان به یک حداقل پرتابگر فضایی تا دو تن بار اقتصادی از نظر لودینگ بار برسه مثل لانگ مارچ دو چینی ها یا KSLV-II کره جنوی و اچ سه ژاپن وگرنه بعد از اون هیچ توجیهی نداریم برای داشتن صنعت موشکی...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس