پوشاک قاچاق

نائب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی گفت: طبق اطلاعات موثق، در جمعه گذشته، یکی از مجتمع‌های تجاری توانسته در یک شب، یک میلیارد تومان پوشاک محرز قاچاق بفروشد در حالیکه این حق کارگر ایرانی بوده است.

 سرویس اقتصاد مشرق - بهرام شهریاری، نائب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی گفت: برای مبارزه با قاچاق پوشاک نیازمند بستر مناسبی هستیم که از حدود دو سال پیش و با برگزاری جلساتی با حضور ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت صنعت و بخش خصوصی پوشاک آغاز شده است.

بیشتر بخوانید

* اقدامات برای مبارزه با قاچاق پوشاک چیست؟

وی اقدامات صورت گرفته برای مبارزه با قاچاق پوشاک را دو مورد اعلام کرد و گفت: اولین اقدام به شهریورماه سال ۹۵ برمی‌گردد که وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت دستورالعملی را ابلاغ کرد تا هر برند خارجی که بخواهد در ایران فعالیت داشته باشد، گواهی فعالیت نمایندگان و شعب شرکت‌های خارجی عرضه‌کننده پوشاک را دریافت کند و به عبارتی باید نماینده رسمی آن برند باشند. اگرچه این دستورالعمل در شهریورماه ابلاغ شد اما هیچکدام از برندها تا اسفندماه ۹۵ این اقدامات را انجام ندادند و هیچ ثبتی صورت نگرفت.

شهریاری ادامه داد: با فشارهایی که از سوی بخش خصوصی صورت گرفت، در نهایت ثبت‌سفارش در اسفندماه ۹۵ بسته شد و دیگر هیچ فردی نمی‌توانست به صورت قانونی پوشاک به کشور وارد کند مگر آنکه گواهی فعالیت دریافت کند.

نائب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی تصریح کرد: پس از این ماجراها، برخی واردکنندگان پوشاک خارجی به وزارت صنعت مراجعه کرده و تا به امروز، ۴۰ شرکت در سایت «ایرانیان اصناف» اقدام به اخذ نمایندگی برای برندهای وارداتی‌شان کرده‌اند؛ به عبارت دیگر، تنها ۴۰ شرکت دارای نمایندگی رسمی جهت واردات پوشاک برندشان هستند.

وی گفت: دومین اقدام صورت گرفته مربوط خردادماه سال ۹۶ است که با استناد به «دستورالعمل اخذ شناسه کالا ذیل آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز»، ثبت سفارش پوشاک منوط به اخذ شناسه کالا شده است. از ابتدای مردادماه سالجاری نیز به استناد «دستورالعمل ماده ۷ آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز» مهلت عرضه پوشاک خارجی بدون شناسه کالا، در سطح خرده‌فروشی به پایان رسیده است؛ بنابراین از این تاریخ به بعد، تمامی پوشاک خارجی فاقد شناسه کالا در سطح خرده‌فروشی بر اساس متن صریح «ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق»، کالای قاچاق تلقی شده و باید از سطح بازار جمع‌آوری شوند.

شهریاری افزود: شناسه کالا همان GTIN است که فروشندگان برندهای خارجی پوشاک باید بر روی تمام اجناس موجود در فروشگاه‌های خود نصب کنند؛ با نصب این شناسه، مشخص خواهد شد که این پوشاک از چه نوعی است، از کجا آمده است و اینکه این پوشاک متعلق به چه برندی است.

*جولان پوشاک برند محرز قاچاق در سطح بازار

نائب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی گفت: متأسفانه در حال حاضر برندهای پوشاک خارجی در کشور عرضه می‌شود که طی دو سال اخیر، نه تنها هیچ اقدامی برای گرفتن گواهی فعالیت نداشته‌اند، بلکه حتی اقدام به اخذ شناسه کالا برای پوشاک خود نکرده‌اند؛ به عبارت بهتر، محصولات این فروشگاه‌ها، برندهای محرز قاچاق هستند و این نامگذاری از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بوده است.

این فروشگاه‌ها، فروشگاه‌هایی نیستند که در مغازه‌های ۲۰ متری و در محله‌های خاصی باشند بلکه ما در خصوص فروشگاه‌هایی با متراژ بیش از ۱۰۰ تا ۲۰۰ متر صحبت می‌کنیم که در مجتمع‌ها و به خصوص مجتمع‌های تجاری تازه تأسیس قرار دارند.

وی اظهار داشت: در جلسات برگزار شده، مقرر شد تا به دارندگان پوشاک در سطح عرضه که فاقد شناسه کالا هستند، مهلت داده شود تا این کالاها را بفروشند و این تاریخ، اول مردادماه امسال بود؛ به این ترتیب، دیگر هیچ پوشاکی نباید پس از تاریخ مذکور، بدون شناسه در فروشگاه‌ها حضور داشته باشد.

*تعلل ۱۳۰ روزه در برخورد با فروشگاه‌های برندهای محرز قاچاق

شهریاری تأکید کرد: طبق آخرین جلساتی که در مردادماه با اعضای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، برگزار شد، قرار بر آن شد تا برای استقرار طرح، در مرحله اول، با فروشندگان برندهای محرز قاچاق برخورد صورت گیرد اما تا کنون حتی یک مورد برخورد هم صورت نگرفته است؛ من به عنوان نماینده‌ای از بخش خصوصی که دو سال است در جلسات شرکت کرده و با هم‌فکری با سایر افراد، راهکارهایی برای مبارزه با قاچاق پوشاک ارائه کرده‌اند، این گلایه را دارم که چرا برخوردها با تعلل حدود ۱۳۰ روزه از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ناجا و وزارت صمت همراه بوده است.

نائب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی گفت: برخی از افراد صنف پوشاک از من گلایه می‌کنند که گفته شده برندهای داخلی باید شناسه کالا بگیرند و ما هم این کارها را انجام دادیم اما هیچ اتفاق خاصی نیفتاده و هیچ برخوردی در سطح عرضه با این افراد صورت نگرفته است در حالیکه بنا بود ما شناسه کالا بگیریم تا به راحتی با برندها برخورد شود. البته مبارزه با برندهای محرز قاچاق اصلاً نیازی به داشتن شناسه کالا برای تولیدات داخلی ندارد چراکه این فروشگاه‌ها به راحتی قابل شناسایی هستند بنابراین اگر گفته می‌شود تولیدات داخلی باید شناسه کالا بگیرند، این آدرسی غلط است.

*دو آدرس غلط

شهریاری با اشاره به اینکه برخی مسئولان دولتی دو آدرس غلط را مطرح می‌کنند، گفت: برخی از این افراد ادعا می‌کنند که اگر ما این برندها را جمع کنیم و جلوی قاچاق را بگیریم، آیا شما تولیدکنندگان داخلی می‌توانید جوابگوی بازار باشید؟ در جواب به این افراد باید گفت که از سال ۸۰ تا سال ۹۰ که هیچ وارداتی نداشتیم و در آن زمان حتی کشورهای چین و ترکیه واردات پوشاکی به کشور ما نداشتند، ما توانستیم در این دهه کل نیاز بازار ایران را تأمین کرده و حتی هر ساله ۱۵۰ میلیون دلار را به آلمان صادر می‌کردیم. علاوه بر آن صادراتی را هم به کشورهای انگلستان داشتیم. بنابراین نباید اینگونه ادعا شود که اگر ما قاچاق را صفر برسانیم، آیا شما می‌توانید نیازهای بازار را تأمین کنید یا خیر.

وی گفت: نکته مبهم دیگری را که این افراد بیان می‌کنند این است که اگر برندهای خارجی موجود، کشور ما را ترک کنند، کارمندان آنها بیکار خواهند شد؛ این آدرس غلط است چراکه در سال گذشته اگر به یکی از پاساژهای معروف تهران مراجعه می‌کردیم، فقط سه برند ایرانی در آن وجود داشت اما امروزه با رفتن برخی برندهای خارجی، ۲۵ درصد از این فضاها توسط برندهای درجه یک ایرانی پر شده است. بنابراین ما می‌توانیم اشتغال آنها را حفظ کنیم، مضاف بر آنکه هر جنسی که ما بفروشیم، کارگر ایرانی منتفع خواهد شد.

نائب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی در پایان اظهار داشت: طبق اطلاعات موثق، در جمعه هفته گذشته، یکی از مجتمع‌های تجاری توانسته در یک شب، یک میلیارد تومان پوشاک محرز قاچاق بفروشد در حالیکه این حق کارگر ایرانی بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ادواد اسنودن زاده IR ۰۱:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۵
    11 0
    یک میلیارد همش این که چیزی نیست بنده برند ثبت شده ایرانی می شناسم که همین الان کت و شلوار با پارچه ایتالیایی رو می اورد تو ترکیه می دوخت با برند حتی فارسی توی شعبات خودش می فروخت ، به با کثر جاها هم قرار داد داشت و کت و شلوار به کارمندا و مدیران شون می داد و الان هم می ده، از نیروی انتظامی ،شهرداری .....بگیر تا اکثر ایرلاین ها ....... خلاصه دهن همرو با کت و شلوار هاشون خفه می کردن ، و خلاصه یک میلیارد براشون درامد یک ساعته و من الان باید توی شهرستان های استان کیلان برای یه کار در حد بخور نمیر بگردم و بیکار بشم مشرق جان بن خرید لباس می دن اره ؟؟؟ دهنتون اب افتاد ...
    • IR ۰۴:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۶
      0 0
      توکه اینقدر دلت پره اسمشو چرا نگفتی؟!تیریپ تشهیر برداشتی؟!
  • ادوارد اسنودن زاده IR ۰۱:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۵
    4 0
    خیلی خیلی ببخشید ولی وقتی از اماکن و تعزیراتی جایی یکی می اومد و ما به مدیران همون برندها گزارش می دادیم ،می دونی چی می گفتن هههههههه اون که خر ماست ؟؟؟؟؟؟؟ اینم بگم یادمه مدیر یه تولیدی ترک یه بار اومد و به دلایل فروش خوب تولیداتشون از ما تشکر کرد ههههه
    • نصیر IR ۰۱:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۶
      2 1
      پول گاز ایران توسط ترکیه سالهاست از طریق واردات داره تامین میشه مثل بخش زیادی از پول نفت از هند و چین.. پشت اکثر این 25 میلیارد قاچاق به ایران خود دولت جمهوری اسلامی خوابیده...وگرنه قاچاقی این قدر نقدینگی نداره میلیاردها دلار قاچاق کنه....
  • نصیر IR ۰۳:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۵
    13 1
    مشرق جان وقت کردی چند شرکت ایرانی پاکشوما و ایکس ویژن و..رو هم پیگیری کن در حالی که قیمت برندهای اصل ژاپنی کره ای اروپایی و..مثل ال جی سامسونگ بوش زیمنس هیتاچی توشیبا پاناسونیک سونی و.. در بازار حدود 3 برابر شدن بعضی برندهای ترکیه ای مثل هاراستون و ایتالیایی مثل زیرووات حتی از محصولات داخلی خود پاکشوما ایکس ویژن سپهر الکتریک و..ارزانتر شدن!!!!!! طبق تحقیقاتی که دوستان کردن داخل خود ترکیه تلویزیون ها و.. محصولاتی که در داخل ایکس ویژن پاکشوما و..مونتاژ میشه با مهر ساخت ایران به صورت کامل وارد ایران میشه و با رانتی به عنوان مواد اولیه و تولید کننده این شرکتها دارن می گیرن این محصولات رو با برند خود شرکت ها در داخل دارن می فروشن!!!!!! و بقیه محصولات هم دم مرز دمونتاژ و دوباره در داخل مونتاژ میشه...و توی این شرایط بحران شدید ارزی و کمبود شدید ارز ارز زیادی از کشور داره با این سوء استفاده خارج میشه به هیچ عنوان لوازم یدکی هم ندارن و گارانتی کاملآ صوری و ساختگی و با اولین خرابی کل گارانتی رو فسخ می کنن..با این کار چند تولید کننده واقعی داخلی رو هم که قطعه ساز هستن دارن ورشکست می کنن
    • IR ۰۱:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۶
      1 0
      وقتی مسئول کشور فرق مواد اولیه واقعی مثل ورق فولاد آهن روی منگنز مس یا نهایتا برد الکترونیکی سنسور چیپست و.. رو با قطعات ساخته شده پیش ساخته و آماده برای سی کی دی بلد نیست و اسم مونتاژ کار رو تولید کننده می زاره این کلاه برداری ها طبیعی هست
  • محمد IR ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۵
    32 0
    لباس خارجی با دلار گرون میاد. چطوری هنوز از تولید داخلی ارزونتره؟ اون هم قاچاق میشه! سوء مدیریت موج میزنه. الان باید تمام بازار از جنس های ارزون ایرانی پر بشه ولی متاسفانه تولیدات داخلی یا مدیران داخلی توان ندارند!
  • دکتر IR ۰۱:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۶
    2 1
    8 میلیارد دلار یک پنجم کل فروش نفت ایران هست!!!...این کشور رسما نابود شده!!
    • mosen IR ۱۹:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۶
      0 0
      روحا و جسما نمیفهمی چی میگی همون بهتر کلا چیزی نگی خخخخخ اصلا نمیدونی بعد از تحریم ایران چقدر نفت داره صادر میکنه اونم بدون افت حتی اتحادیه اروپا هم برای ایران احترام قائل شده و اجازه نداد ایران تولید نفتشو کاهش بدهد و دولت هم پولی که بجیب میزند بیش از صدها هزار میلیارد است البته همچنان احمقانه نفت خامی که همه کشورها باهاش تولیدشون رو افزایش میدهند مسئولین خرفت اینرا صادر میکنند با افتخار..... یک مسئول باسواد و عاقل وجود ندارد که جلوی صادرات بیخود نفت خام را بگیرد خب پس نباید انتظار داشت تولید داخلی, هم افزایش و کاهش قیمت داشته باشد....
  • همشهری GB ۲۳:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۶
    1 0
    هر روز میشنویم : قاچاق پوشاک ، قاچاق خودرو ، قاچاق گازوییل ، قاچاق بنزین و قاچاق .... چیزی هم وجود داره که قاچاق نشه !!! کلی هم قانون و آیین نامه داریم علیه قاچاق . تا چه زمانی سرمایه های بیت المال اینجوری بره توی جیب یه عده بی وجدان . این همه نهادهای نظارتی و بازرسی، حداقل یه حمایتی صورت گیرد و عزمی شود تا اقدام عملی درست و درمان صورت انجام بشه و روزنه های نفوذ رانت و فساد رو کور کنند. دل و قلب تون بتپه برای مردمی که همواره و همیشه در همه سختی ها با نظام و مسوولان همراه هستند.
  • IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۱۷
    0 0
    سازمان بازرسی کل کشور ،سازمان تعزیرات، وزارت اطلاعات اداره کل اقتصادی، دیوان محاسبات، بازرسان اتحادیه ها.===================خواببببببببببب
  • US ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۷
    0 0
    سلطان سکه واقعی بانک مرکزی است نه آن کسی که سکه خرید!/ سلطان واقعی قاچاق، «گمرک» است!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس