به گزارش ايسنا ، دكتر علي لاريجاني امروز - سهشنبه - در صحن علني مجلس اظهار داشت: آمريكا پس از گرفتاريهاي دروني و بهم ريختگي در حوزه اقتدار بينالمللي خود با بهرهگيري از ظرفيت رسانهاي و لابيهاي سياسي چند هدف را دنبال نمود كه اختلافافكني طائفي در كشورهاي منطقه، دامن زدن تبليغاتي جهت ايجاد نگراني در كشور و القاي تحليلهاي نارس در برخي مسئولان و برخي اظهارات و اقدامات نسنجيده و انعكاس آنان در رسانهها و پرداختن به امور فرعي و نزاعهاي كم حاصل حريف را در پيگيري اين اهداف مزورانه تشويق نمود.
رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به سخنان روز گذشته رهبر معظم انقلاب در سالگرد قيام 19 دي خاطرنشان كرد:سخنان رهبري در سالگرد قيام 19 دي راهبرد مقابله با دسيسهها و زيادهخواهيهاي آمريكا و غرب را در هم داستاني و هم افزايي دو عامل معرفي نمودند كه عامل نخست حضور هوشمندانه و توام با بصيرت ملت و عامل دوم استواري صبورانه مديران در ايستادگي در راه آرمانهاي انقلاب و مبارزه با استكبار است. با همراهي اين دو عنصر حريف فريبكار و عجول را به صحنه حماسهاي دعوت ميكنيم كه شور مجاهدت، فرسايش روحي براي دشمن تدارك نمايد.
وي با بيان اينكه انتخابات در نظام مردم سالار ايران امري شكلي و تصنعي نيست، گفت: انتخابات در ايران يك رقابت واقعي است، اما نه به سياق رفتارهاي غيراخلاقي متداول در برخي كشورهاي غربي و نه با تكيه بر قدرت ثروتمندان، بلكه صيانت از ركن جمهوريت نظام از آداب اسلامي برخوردار است.
لاريجاني تصريح كرد: عامل تداوم مستمر انتخابات كه امر بسيار مباركي از جهت ملي محسوب ميشود در 32 سال پس از انقلاب يعني 30 انتخابات تا حدود زيادي ابتناء دارد بر رعايت آداب و اخلاق انتخاباتي و اجراي قانون و اگر زماني آسيبي بر ساحت انتخابات وارد شد نظير آنچه پس از انتخابات سال 88 رخ داد، در عدم التزام به قانون و نافرماني در تن دادن به قواعد دموكراتيك انتخابات بود كه در تعبير رهبري معظم به جرزني سياسي از آن ياد شد.
رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه با اشاره به اينكه تاكيد رهبري بر اين جمله كليدي كه همه بدانند هيچ چيزي بالاتر از قانون نيست نه تنها در هر انتخابات بلكه همه امور اجرايي كشور ارتقابخش مدنيت اسلامي است، خاطرنشان كرد: متاسفانه رويههاي غلطي در سالهاي اخير در عدم التزام به قانون ديده ميشود كه نمونه اخير آن تاخير بيش از يك ماهه در ارايه بودجه به مجلس است.
وي ادامه داد: نگاه رهبر معظم نشان ميدهد تساهل در اين زمينه به معناي فهم مصلحت نيست، بلكه نوعي غفلت از وظيفه ملي تلقي ميشود و 30 انتخابات در ظرف 32 سال نماد يك مردم سالاري پويا است و قدرداني از اين نعمت انقلاب، در سلامت كار در آينده است.
لاريجاني با بيان اينكه در مرحله نخست خود كانديداها مخاطب اين نصيحت در داشتن قصد خدمت به مردم و رعايت اخلاق و قانون هستند، بيان داشت: رهبري معظم فرمودند رقابت غير از خصومت و تهمت زني متقابل است، رقابت به معناي اثبات خود با نفي ديگران نيست، قبول كنيم كه عدهاي و جريانهايي از مدتها پيش به قصد انتخابات بيتوجهي به اين امر داشتهاند و با بيپروايي سخن گفتهاند و به جاي معرفي خود و نقاط برجسته فكري خود بازار مكاره اتهامزني راه انداختند، بنابراين همگان اين هشدار رهبري را بايد جدي بگيرند و رسانهها نيز در اين امر بايد توجه تام داشته باشند كه انتخابات معركه بازي با حيثيات و شئونات افراد نيست.
به گزارش ايسنا، رييس مجلس شوراي اسلامي افزود: در واقع بايد فضايي ايجاد كنند كه آناني كه متاعي چشمگير براي سعادت كشور دارند و همت بلند، فرصت عرضه آن را بيابند و بيهنران با شعبده بازي و افسون در تهمتزني، مشت خود را باز كنند.
وي تاكيد كرد: اما مهمتر آنكه "كانديداها مباد كه در امر انتخابات غيرت ملي خويش را با تكيه بر كانونهاي ثروت و قدرت بر باد دهند"، زيرا سخن رهبري در اين باب از صراحت برخوردار است.
لاريجاني در ادامه اظهاركرد: مردم سالاري ديني در نظام ما به هيچ وجه از جنس دموكراسي سرمايه سالار غربي كه تكيه بر ثروت كمپانيها دارد نيست، چرا كه نمايندگان مجلس اگر بايد وامدار باشند صرفا وامدار ملت هستند كه ولي نعمت آنان محسوب ميشوند نه ثروتمندان كه با قصد ريبه، انتخابات و سياست را بازيچه اميال خويش ميكنند.
رييس مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: هشدار باش رهبر معظم در اين باب وقتي جديتر ميشود كه كانون ثروت به بيتالمال متصل باشد، شناعت اين امر مضاعف است كه منابع ملي كشور در خدمت اميال سياسي قرار گيرد.
لاريجاني افزود: آسيب تكيه بر كانونهاي قدرت كمتر از كانونهاي ثروت نيست، چرا كه نفوذ قدرت در امر انتخابات عملا صحنه رقابت انتخابات را از واقعيت تهي ميكند، و از اصالت مياندازد و اين نوعي توهين به شعور ملي است كه اين همه امكانات، وقت، فكر و ذكر ملت به بازي گرفته شود و عناصري از قدرت از نفوذ خود در انتخابات به صورت آشكار و پنهان بهره جويند.
رييس مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان ساخت: توسعه اكيد رهبر معظم انقلاب به دولت، وزارت كشور و شوراي نگهبان در صيانت از راي مردم كه جنبه امانت ملي دارد و قانون را محور كار قرار دادن نقشه راهي ميطلبد كه همه مسئولان مربوطه انتخابات با شفافيت در اجراي قانون اقدام نمايند و بدانند كه اگر قصد بر اين است كه مكر دشمن در امر انتخابات خنثي شود نصايح رهبري در اين سخنراني بايد اساس كار واقع گردد.
وي ابراز داشت: مجلس شوراي اسلامي با استقبال از نصايح و هشدارهاي رهبر معظم انقلاب كه بسيار به جا و همه جانبه و خيرخواهانه بود و ضمن سفارش به مسئولان اجرايي و نظارت در پيگيري جدي اين موارد، بر طبق قانون لازم ميداند معاونت نظارت مجلس سازوكاري را براي پيگيري تحقق نظرات معظم له در سطح قوه مقننه تدارك نمايد.