به گزارش مشرق به نقل از فارس، طبق گزارشهای جهانی منتشر شده درباره آمار توریست ایرانی در دیگر کشورها عمدهترین مقاصد گردشگری ایرانیان کشورهای تایلند، ترکیه و امارات هستند.
بر اساس آمار رسمی ترکیه، یک میلیون و 500 هزار ایرانی در سال ۲۰۱۱ به ترکیه سفر کردهاند که گردشگران ایرانی بعد از آلمان، روسیه و انگلیس بیشترین گردشگران ورودی به ترکیه محسوب میشوند.
ایران رتبه چهارم ورود گردشگر به ترکیه را داراست که درآمد حاصل از این گردشگران ایرانی برای ترکیه در سال 2011 رقمی معادل یک میلیارد دلار اعلام شده است.
تایلند که گردشگران ایرانی مقام نخست آمار توریستهای ورودی به این کشور را دارا هستند در سال 2010 طبق آخرین آمارهای منتشر شده 160 هزار ایرانی را جذب کرده است که درآمد حاصل از آن در سال 2010 رقمی بیش از 200 میلیون دلار برآورد شده است.
گردشگران ایرانی به حدی برای کشور تایلند مهم و قابل برنامهریزی هستند که با وقوع سیل اخیر در این کشور سفیر تایلند در ایران به طور رسمی در کشورمان تشکیل جلسه میدهد و خطاب به ایرانیان اعلام میکند که سیل، تأثیری بر جاذبههای تایلند نداشته و ایرانیان همچنان به سفرهای خود به این کشور ادامه دهند!
تایلند کشوری است که علاوه بر جاذبههای طبیعی که دارد از نظر فساد اخلاقی نیز در دنیا مطرح است.
دبی نیز که سالانه بین 250 تا 350 ایرانی را میزبانی میکند روزانه کشورمان 18 پرواز و هفتهای 126 پرواز مستقیما به دبی دارد که در نوع خود یک رکورد محسوب میشود این در حالی است که ما در کشورمان هیچ توری برای دبی نداریم و تمام سفرها به صورت انفرادی انجام میشود البته بخشی از گردشگران ایرانی در دبی برای ترانسفرینگ هستند و از دبی به دیگر کشورها سفر میکنند.
مقاصد جدیدی که ایرانیها پس از سه کشور ذکر شده برای خود تعریف کردهاند ارمنستان، گرجستان و بلغارستان است که پیشبینی میشود حجم عظیمی از گردشگران ایرانی نیز طی سالهای آینده به این کشورها سرازیر شوند.
یکی از بخشهای مهم سفرهای ایرانیها خرید است و توریست ایرانی در دنیا به عنوان توریست شاپینگ شهرت دارد بخشی از سفرهای ایرانیها به این کشورها به دلیل خرید اجناس ارزان است اما متأسفانه برخی شادیهای کاذب نیز که هزینههای غیرقابل جبرانی را برای کشورمان به دنبال میآورد در این موضوع قابل تأمل است.
موجی که از فرهنگ غیربومی و بیماریهای حاصل از فساد اخلاقی در این کشورها که به کشورمان وارد میشود.
متأسفانه علیرغم آنکه نرخ تورهای داخلی در ایران روندی صعودی دارد نرخ تورهای خارجی سیر نزولی را طی میکنند.
بارها مطرح شده است که تورهای خارجی ارزان قیمتتر از سفرهای داخلی در کشور هستند در حالیکه نکته مهم در این بحث این است که دیگر کشورها نرخ سفر را کم نمیکنند بلکه از نرخ واقعی تور میکاهند به این معنی که هتلداران و آژانسداران گردشگران بسیاری را با کمکردن هزینههای سفر جذب میکنند و در مقابل دولت این مابهالتفاوت کم کردن هزینه را به واسطه ورود گردشگر بسیار از سایر کشورها تأمین میکند.
در مقابل دولت نیز ضرری نمیکند بلکه با چنین تدابیری سود بسیاری را عاید خود کشور میکند چون با ورود توریست و جهانگرد، اقتصاد یک کشور به گردش درمیآید و هر توریستی با اقامت، حمل و نقل، خوراک و خرید گردش اقتصادی را به دنبال میآورد بطوریکه کشورها تلاش کردهاند تنها بخاطر برخی جاذبههایشان در فصول خاصی گردشگر جذب نکنند بلکه جاذبههایی را برای تمام فصول تعریف کردهاند بطوریکه کشوری مثل ترکیه که همواره گردشگر تابستانی داشته است با راهاندازی تور اسکی به دنبال جذب توریستها در زمستان نیز برآمده است.
سرازیر شدن حجم بسیاری از گردشگران ایرانی به برخی کشورهای خاص بویژه تایلند موضوعی است که علاوه بر خروج ارز، هزینههای غیرقابل جبرانی را در بخشهای بهداشت، خانواده و... به همراه خواهد داشت و لزوم توجه مسئولان به این مسئله بیش از پیش احساس میشود که فارس بنا دارد این موضوع را آسیب شناسی کند و از نظر صاحبنظران در این زمینه بهره گیرد.