به گزارش مشرق به نقل از مرکز خبر حوزه، ايشان در همايش دين و فلسفه که در مدرسه عالي دارالشفا برگزار شد، اظهار داشتند: دين يک جهان بيني خاص است، اما فلسفه يک جهاني بيني آزاد است، فلسفه در بدو پيداش سکولار بوده، اما دين لابشرط است.
ايشان افزودند: همه علوم يا الحادي يا الهي پديد ميآيند، هيچ علمي در دنيا سکولار و بيتفاوت نيست و تنها علمي که لايشرط متولد ميشود، فلسفه است.
ايشان اظهار داشتند: همه علوم در دامن عليت و معلويت کار انجام ميدهد و اگر اين قانون را برداريم راه فکر و انديشه بسته ميشود و اگر کسي قانون عليت را نپذيرفت، حق شک کردن را هم نخواهد داشت.
آيتالله جواديآملي گفتند: اگر فلسفه و جهانبيني راه صحيح را طي کند، هيچ علوم الحادي نخواهيم داشت، بلکه همه علوم الهي خواهند شد.
ايشان افزودند: علم سکولار نداريم. ممکن است عالم سکولار و بيتفاوت باشد، اما علم يا الحادي و يا الهي است.
ايشان ادامه دادند: فلسفه اگر رييس علوم است براي اين که موضوعات، مباني و مبادي علوم را تامين ميکند و آنها وامدار فلسفه هستند.
اين مفسر قرآن کريم با بيان اين که فلسفه بهترين و رساترين مبلغ در جهان است، خاطرنشان کردند: ما علمي به نام طبيعيات نداريم، هر چه داريم خلقت شناسي است و آنچه علوم را اسلامي ميکند، فلسفه است.
* تربيت دانشجوي مسلمان، بهترين راه اسلامي سازي دانشگاه
ايشان با اشاره به اسلاميشدن علوم در دانشگاهها بيان داشتند: راهاسلامي کردن دانشگاهها، اسلامي کردن علوم است، تربيت دانشجوي مسلمان لازم است، اما اگر علم را اسلامي کنيم به دنبال آن دانشمندان و جامعه مسلمان خواهند شد.
آيتالله جواديآملي با بيان اين که سقراط و ارسطو شاگردان حضرت ابراهيم(ع) هستند، گفتند: تاريخ مدرن خاورميانه نشان ميدهد، ارسطو و سقراط و ... همه از شاگردان حضرت ابراهيم(ع) بودند، چون تا زمان آن خاور ميانه يا ملحد بود و يا مشرک، وجود آن حضرت برهان را اقامه کرد و دنيا فهميد چه خبر است؛ بنابراين فکر ابراهيمي تمام خاورميانه و يونان را فرا گرفت و ارسطو و سقراطها تربيت شدند.
ايشان با بيان اين که حضرت ابراهيم(ع) بين حکمت علمي و نظري را پيوند داد، اظهار داشتند: فلسفه رييس همه علوم در تعليم و تبليغ است و تنها راه اسلامي کردن علوم فلسفه است.
آيتالله جواديآملي تصريح کردند: هر وقت فلسفه کمرنگ ميشد و يا آسيب ميديد، فقيهاني از شيعه و سني قيام ميکردند و اين فاصله را کم ميکردند.
ايشان خاطرنشان کردند: غرب با فلسفه صدرالمتالهين آشنا نيست و خيلي طول ميکشد اين فلسفه را بشناسد غرب فلسفه اسلامي را با ابن رشد مي شناسد؛ بر اين اساس مجمع حکمت عالي بايد آن را گسترش تدريس و تحليل دهد، چون غرب اين فلسفه را از رهآورد حوزهعلميه ميپذيرد.
* غرب از فلسفه موجود به ستوه آمده است
معظمله با بيان اين که غرب از فلسفه موجود به ستوه آمده است، اظهار داشتند: به اين فکر نباشيد که ديوانهاي دست به آتش زدن و يا کاريکاتور ميزند و يا چند سياستمدار دنيازده هتاکي کنند، اينها به حساب نميآيند، چون دانشمندان و مردم غرب اينها نيستند.
حضرت آيتالله جواديآملي يادآور شدند: مردم تحصيل کرده غرب منتظر ره توشه فلسفه علما و انديشمندان حوزه علميه هستند.
ايشان در پايان خاطرنشان کردند: فلسفه تريبون دين است، آن را بدست دين بدهيد و فلسفه جناب ابن رشد را در حوزه تدريس و رشد دهيد و به غربيها ارائه نماييد.
آيتالله جواديآملي با بيان اين که فلسفه تريبون دين است، گفتند: تحصيل کردههاي غرب منتظر رهتوشه فلسفي علما و انديشمندان، حوزه علميه هستند.