خبرگزاري فرانسه در گزارشي از کويت به قلم عمر حسن نوشت: ارتش امريکا با خارج کردن هزاران نيروي رزمي و بيش از يک ميليون انواع تجهيزات و ادوات از عراق بزرگترين عمليات لجستيک خود را از زمان جنگ جهاني دوم تقريبا به پايان رسانده است .

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق، سرهنگ دوني واکر فرمانده تيپ يکم از لشکر سوم امريکا اين عمليات را بزرگترين عمليات خروج وجابجايي از زمان جنگ جهاني دوم عنوان کرد.

وي در بازديد از يکي از پايگاه هاي نظامي امريکا در جنوب کويت که تجهيزات نظاميان امريکايي در عراق بدانجا منتقل شده است به خبرنگاران گفت: از يکسال پيش که اين عمليات آغاز شده ارتش امريکا حدود يک ميليون عدد انواع تجهيزات و ادوات از عراق خارج کرده است. نام اين پايگاه به علل امنيتي فاش نشده است.

واکر که تيپ تحت فرماندهي او مسئول نقل و انتقال اين تجهيزات است از يک کاروان ترابري جديد بازديد مي کرد که اماده عزيمت به عراق براي بارگيري محموله هاي جديد هستند.

قرار است عمليات خروج اين تجهيزات و ادوات تا پايان ماه ميلادي کنوني کامل شود. هر کاروان از اين تيپ ترابري شامل 40 دستگاه خودروي سنگين ترابري، کاميون هاي بزرگ و چندين خودروي زرهي براي محافظت از آن ها است.

اين کاروان ها هزاران دستگاه انواع تانک، خودروهاي نظامي مختلف، قطعات يدکي و تجهيزات نظامي عمومي نظاميان امريکايي را از عراق به کويت منتقل مي کنند.

تيپ مذکور بخشي از لشگر سوم ارتش امريکاست که مسئوليت عمليات لجستيک و پشتيباني گسترده را در جنگهاي عراق و افغانستان به عهده داشته است.

در نقطه اي ديگر از اين پايگاه کارواني از تريلرهاي حامل خودروهاي زرهي و ضد مين به تازگي از عراق رسيده اند. کاميون هاي بزرگ به صف ايستاده اند و کارگران سرگرم تخليه محموله هاي آنها هستند .

هزاران دستگاه تانک و خودروهاي نظامي سنگين فضايي بسيار گسترده را اشتغال کرده اند. اين تجهيزات و ادوات به دقت بازديد مي شوند تا پس از شستشو به امريکا يا افغانستان و يا يکي از شانزده کشور حوزه فعاليت لشگر سوم امريکا منتقل شوند.

به گفته ژنرال نيک تولياتوس از فرماندهان نظامي امريکا در کويت، دراين عمليات روزانه حدود 1500 کاميون سنگين به عراق مي روند تا تجهيزات نظامي را به کويت برگردانند.

وي افزود بخشي از اين تجهيزات به افغانستان انتقال داده شده اند ولي در حال حاضر انتقال نيرو و تجهيزات به افغانستان از عراق و کويت تقريبا به پايان رسيده است و بقيه تجهيزات به امريکا بازگردانده مي شوند.
در اين عمليات همچنين سه هزار تن انواع مهمات از عراق به افغانستان منتقل شده است.
سرهنگ جرالد اوهارا مسئول روابط عمومي لشگر سوم امريکا گفت: بيش از90 هزار نيروي رزمي امريکا از ابتداي ژوئن 2009 از عراق خارج شده اند.

امريکا چندي پيش اخرين تيپ رزمي خود را از عراق خارج کرد. قرار است استعداد نظاميان امريکايي در عراق تا اول سپتامبر آينده به 50 هزار نيرو کاهش يابد.

از ماه آينده ماموريت نظاميان امريکايي در عراق موسوم به عمليات طلوع جديد جايگزين عمليات ازادي عراق خواهد شد که در سال 2003 با يورش امريکا به عراق اغاز شد.

اوهارا گفت بيشتر نظاميان امريکايي خروجي از عراق به مقصد کويت هم اينک در حال بازگشت به امريکا هستند.

هم اينک بين 15 تا 20 هزار نظامي امريکايي در کويت مستقر هستند. اين نيروها در کمپ عارفجان مهمترين پايگاه ارتش امريکا در 70 کيلومتري جنوب شهر کويت و چندين پايگاه کوچکتر ديگر در شمال اين کشور نزديک مرز عراق استقرار دارند.

بنابر اعلام اوهارا شمار حملات به کاروانهاي نظامي امريکا به يک تا دو حمله در هفته کاهش يافته است.

وي مدعي شده اين حملات همانند حملاتي که در عراق عليه نظاميان امريکايي رخ مي دهد جدي و شديد نيستند.

ژنرال پيتر وانگجل جانشين فرماندهي لشگر سوم ارتش امريکا نيز گفت: اين کشور هنوز درباره آينده حضور نظامي خود در منطقه پس از خروج از عراق تصميم نگرفته است.

وي افزود: دولت هاي کويت و امريکا درباره حضور نظاميان امريکايي و تمديد پيمان دفاعي خود مذاکره خواهند کرد. پيمان دفاعي دو کشور در سال 2012 ميلادي منقضي مي شود.

وانگجل گفت: کويت يکي از مهمترين کشورهاي همکاري کننده با امريکا بوده است و ما مايليم روابطمان را با کويت ادامه دهيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس