کد خبر 892369
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۹
خوانساری

رئیس اتاق بازرگانی گفت: ۱۳۹ هزار کانتینر در بنادر کشور رسوب کرده که شامل ۷ میلیون تن کالاست که از این میزان ۲.۵ میلیون تن آن کالای اساسی است.

به گزارش مشرق، مسعود خوانساری صبح امروز در جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با انتقاد از باقی ماندن حجم زیادی از کالاهای وارداتی در گمرک اظهار کرد: در سال جاری 22 فروردین ماه تا 22 مرداد بیش از 33 بخشنامه از سوی دولت در ارتباط با مسائل ارزی صادر شده که به تبع آن نیز گمرک مجبور به صدور دستورالعمل‌های جدیدی شده که تعداد آن در حدود 160 دستورالعمل است.

وی افزود: بر این اساس تولیدکنندگان و تجار در سردرگمی خاصی به سر می‌برند و عدم قطعیت و بی‌اعتمادی در میان آنها نسبت به تصمیمات دولت ایجاد شده است.

تصمیم دولت درباره دریافت مابه‌التفاوت نرخ ارز جوانمردانه نبود

رئیس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: در هفته گذشته بیش از 200 فعال اقتصادی به اتاق بازرگانی تهران مراجعه و اعتراض داشتند که با بخشنامه 16 مرداد بانک مرکزی پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز را برای واردکنندگان تکلیف کرده در حالیکه همین امر عامل بروز مشکلاتی جدی شده است.

وی با بیان اینکه این تصمیم دولت جوانمردانه نبود گفت: فروردین ماه سال جاری دولت به صورت قاطعانه نرخ ارز را 4200 تومان اعلام کرد و بر اساس آن همه گشایش اعتبار کردند و دولت اعلام کرد که بدون محدودیت به تمام متقاضیان، ارز اختصاص می‌دهد اما بعد از گذشت چند ماه تصمیمش عوض شد و خواستار دریافت مابه‌التفاوت از واردکنندگان شد که این امر حساب و کتاب آنها را به هم ریخته است.

خوانساری با اشاره به اینکه در سرمایه‌گذاری‌ها توجیه اقتصادی ریالی و ارزی صورت می‌گیرد برخی از این تجار مواد اولیه خود را پیش‌فروش کرده‌اند اما اکنون ملزم به پرداخت مابه‌التفاوت شده‌اند که این امر آنها را دچار کلافی سردرگم کرده است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران خاطر نشان کرد: موضوع نقدینگی و گردش در بنگاه‌های اقتصادی امری مهم است که دریافت این مابه‌التفاوت از آن کار ساده‌ای به حساب نمی‌آید.

وی ادامه داد: تعدادی از اقلامی که هم اینک در گمرک باقی مانده است از سال گذشته ثبت سفارش شده‌اند و در سال جاری به دلیل اینکه بخشی از آنها وارداتشان ممنوع شده اجاره ترخیص نمی‌یابند.

7 میلیون تن کالا در بنادر کشور رسوب کرده است

خوانساری افزود: برخی از تولیدکنندگان به همین دلیل دچار سردرگمی شده‌اند و 139 هزار کانتینر در بنادر کشور رسوب کرده که شامل 7 میلیون تن کالاست که از این میزان 2.5 میلیون تن آن کالای اساسی است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: هزینه انبارداری، دموراژ  و موارد دیگر ناشی از تغییرات دستورالعمل‌های دولتی است که امروز تولیدکنندگان را نیز دچار مشکل کرده و منجر شده که کارخانه‌ها یکی پس از دیگری تعطیل شوند یا مجبور باشند نیروهای خود را تعدیل کنند و اگر وضعیت اقتصادی به همین شکل ادامه یابد تا 3 ماه آینده قحطی کالا و مواد اولیه در بازار خواهیم داشت.

رئیس اتاق بازرگانی تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه دولت به درستی از ظرفیت‌های بخش خصوصی کمک نمی‌گیرد گفت: فعالین اقتصادی در جلسه‌ با شورای عالی امنیت ملی مسائل خود را بازگو کردند و اتفاقا گزارش هم به رهبر معظم انقلاب اعلام شد؛ بر این اساس ایشان در جلسه با هیئت دولت توجه دولت را به این مهم جلب کردند چرا که با بخش خصوصی مشورت نمی‌شود.

وی افزود: فرمایشات رهبر معظم انقلاب در شرایط کنونی کشور بسیار حائز اهمیت و شایسته تقدیر است که باید فصل‌الخطابی برای تمام دولتمردان باشد.

خوانساری گفت: اگر هر نفر روزانه دو گالن سوخت، بنزین یا گازوئیل از مرزهای کشور خارج کند روزانه 800 تا 900 هزار تومان سود برایش ایجاد می‌شود که متاسفانه این کار شروع شده و توسعه خواهد یافت و لازم است که اصلاح قیمت حامل‌های انرژی در دستور کار قرار گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • امانی IR ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۹
    0 0
    جالب این هست که معاون سازمان برنامه وبودجه وهم رئیس ان با وقاحت تمام میگویند که دولت از افزایش نرخ ارز هیچ عایدی نداشته است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس