به گزارش مشرق، مجيد جلالي در گفتوگو با ايسنا در مورد ناهنجاريهاي فوتبال بويژه دلالي اظهار كرد: وقتي در موضوعي مانند فوتبال كه گردش مالي آن زياد است و تا حدودي حساب و كتاب هم ندارد و قوانين آن ناكافي است، بهترين جا براي آدمهاي فرصت طلب است. در حال حاضر هر كسي را با تخصصها و حرفههاي متفاوت در اطراف فوتبال ميبينيد كه دليلش همين فضاي كم قانون يا بيقانوني و گردش مالي زياد است. بايد اين فضا را قانونمند كرد. در اين صورت است كه ميشود با آن مقابله كرد.
جلالي ادامه داد: از اين تعجب ميكنم كه در حال حاضر ميبينيم تلاش ميكنند تا همين معدود كساني كه با اين پديده مبارزه ميكنند را هم از ميدان خارج كنند. تنها بخشي كه اميدوار بوديم با اين موضوع مقابله كند، سازمان ليگ بود. در اين چند سال هيچ كدام از ارگانهاي ديگر اقدامي نكردند.
سرمربي فولاد خوزستان در مورد اين كه چرا با توجه به مطرح شدن موضوع دلالي در جامعه اين افراد هنوز به راحتي كار خودشان را ادامه ميدهند؟ گفت: به اين دليل است كه اين افراد شبكه وسيع و قدرتمندي دارند و حتي در نهادهاي تصميم گير هم تاثير گذارند و در عزل و نصبها مستقيم وارد عمل ميشوند. حتي مسئولان هم براي اين كه ببينند كارشان پيش ميرود بايد با آنها همسو باشند.
او ادامه داد: سالهاي سال دلالها به حال خودشان رها شدند و حالا قدرتمند شدند، اگر يك حساب ساده انجام دهيم، در فوتبال 300 ـ 400 ميليارد گردش مالي وجود دارد و اگر خوشبينانه نگاه كنيم، 30 درصد از اين مبالغ به شبكههاي دلالي ميرسد، بدون حساس و كتاب و بدون اين كه مجبور شوند ماليات بدهند.
جلالي در مورد نقش فدراسيون فوتبال در اين موضوع گفت: اين پديدهاي است كه از دست فدراسيون هم براي آن كاري بر نميآيد. نقص قانون داريم و بايد فضاي فوتبال را قانونمند كنيم. بعضي از قوانين را خود مجلس بايد تدوين كند و يكسري از اين قوانين را هم بايد نهادهاي فوتبال تدوين كنند. به اين ترتيب است كه ميشود بر اين مساله غلبه كرد.
جلالي تغيير و تحولات را عاملي براي ايجاد فضا براي دلالي خواند و به ايسنا گفت: هميشه تغيير و تحولات و بيثباتي چيزي است كه به نفع دلالها است. اگر وزير ورزش و جوانان و رييس سازمان ليگ هر چه زودتر عوض شوند به سود آنها است. چون فضا براي مسئولاني كه جديد ميآيند ناشناخته است و مجبور هستند كه با آنها همكاري كنند.
او همچنين در مورد نقش ستاد منشور اخلاقي در موضوع دلالي گفت: تنها بخشي كه يادم ميآيد در اين سالها خواست با اين موضوع مقابله كند، سازمان ليگ بود و آن هم با طراحي منشور اخلاقي، اما اشكالهايي به آن وارد كردند كه قدرت اجرايي را از منشور اخلاقي و سازمان ليگ گرفتند.
وي گفت: نامش را منشور اخلاقي، ستاد فرهنگ، ستاد پاكسازي و يا هر چيز ديگر ميگذارند، لازمهاش اين است كه يك مجموعه جمع شوند و ستادي را تشكيل دهند كه با آنها مقابله كند. تجربه نشان داده كه سازمان ليگ به تنهايي نميتواند حريف شود.
مجيد جلالي به نقش مديران اشاره كرد و گفت: متاسفانه با شرايطي كه وجود دارد آنها هم نمي توانند كاري كنند. چون اين مديران هم خارج از بدنه فوتبال هستند و وقتي كه به فوتبال ميآيند اقداماتي در جهت منافع دلالها انجام ميدهند. در حالي كه خودشان هم نميخواهند، اما ناخودآگاه اين كار را انجام ميدهند، چون با فضا آشنا نيستند، اگر به طور مثال مديراني مانند مايلي كهن، مرتضوي و يا دهكردي مدير عامل باشگاهها شوند، بدنه فوتبال و شبكه دلاليها را ميشناسند و مي توانند با اين مساله مقابله كنند.
سرمربي فولاد خوزستان در مورد برنامههاي آمادگي اين تيم براي رويارويي با شاهين بوشهر گفت: هفته گذشته اردوي چهار روزه را در اهواز برگزار كرديم و صبح و بعدازظهر تمرين كرديم. اين هفته هم فشار تمريناتمان را كم كرديم تا براي بازي برابر شاهين در بوشهر آماده شويم.
وي افزود: در دور رفت مسابقات ليگ برتر عليرغم اين كه بازيهاي بسيار خوبي را انجام داديم به نتيجه مدنظرمان نرسيديم، بنابراين طوري كار را طراحي كرديم كه در دور برگشت هم از جنبه فوتبال و هم از نظر نتيجه به موفقيت برسيم.