کد خبر 887484
تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۱
زائران عتبات

مدیرعامل شرکت مرکزی کارگزاران امور زیارتی از کاهش شدید مسافرت‌های زیارتی به مقصد عتبات عالیات به دنبال نبود ارز مسافری خبر داد.

به گزارش مشرق، حسین رضائیان با بیان این که ما درک می‌کنیم که شرایط مملکت سخت است و صبوری نیاز دارد اما سیاست های ارزی اخیر سفرهای زیارتی را به حداقل ممکن رسانده است، توضیح داد: حدود 2500 دفتر زیارتی در کشور فعالیت می‌کنند که براساس تشکیلات، هر دفتر سـه کارمند دارد، یعنی 7500 خانواده و در مجموع 30 هزار نفر با مشکلات بزرگ اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند، چرا که با سیاست‌های ارزی اخیر سفرهای زیارتی با کاهش 80 درصدی نسبت به قبل مواجه شده و عملا ارزی برای انجام سفرهای زیارتی نیست.

بیشتر بخوانید:

رانت‌های کلانی که سیاست‌های دولت ایجاد کرد/ از امتیاز 30 هزار میلیاردی فولاد تا پرداخت ارز دولتی+ فیلم

بانک‌ها از تخصیص ارز زیارتی شانه خالی کردند

این فعال صنعت گردشگری زیارتی با طرح این پرسش بنیادی که آیا زیارت عتبات عالیات جرم است که ارز به مسافرین خارج از کشور از 500 تا 1000 یورو آنهم برای تفریحات بعضاً ناسالم اختصاصداده می‌شد، اما سفرهای زیارتی از دریافت ارز محروم شده‌اند، ادامه داد: ممکن است اعلام کنند که قرار بوده ارز زیارتی در اختیار سازمان حج و زیارت قرارگیرد و 250000 دینار نیز به زائرین داده شود، سوال من این است چه زمانی این تعهد اجرا شد!؟ گفتند دو بانک تجارت و پارسیان ارز می‌دهند جلسات مختلفی هم گذاشتند و در نهایت به بهانه‌هایی همچون نداشتن شعبات ارزی در شهرستان‌ها و نداشتن سیستم این امر مهم انجام نشد! سوال اینجا است این ارز کجا رفته آیا در اختیار بانک‌ها است؟ یا این هم در خیابان فردوسی به یغما رفت!؟

مدیرعامل شرکت مرکزی کارگزاران امور زیارتی در ادامه با اشاره به بیانات رهبر انقلاب درباره توسعه سفرهای زیارتی تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند مردم از سفرهای سیاحتی غیر ضروری اجتناب کنند و توصیه به زیارت کردند؛ اما واقعا بانک مرکزی چه مقدماتی را برای این امر مهم فراهم کرده است؟

فعالان دفاتر زیارتی مسافر کشی می‌کنند

رضائیان در ادامه به بحرانی شدن اوضاع دفاتر زیارتی اشاره و خاطرنشان کرد: به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم 30 هزار نفر در کشور و 7500 خانواده از محل فعالیت در حوزه زیارت عتبات عالیات ارتزاق می‌کنند، اما فعالان این قشر هم اکنون برای گذراندن زندگی خود مسافرکشی می‌کنند و زندگی برخی از آن‌ها به دلیل بیکاری و مشکلات اقتصادی در آستانه فروپاشی است.

مبادا از فرهنگ عاشورا بگذریم

وی در برابر این پرسش که برای رفع بحران از وضعیت سفرهای زیارتی چه راهکاری را پیشنهاد می‌کند گفت: اگر به ازای هر زائر حدود 300 دلار ارز جهت خدمات در عراق تخصیص یابد شاید بتوان صنعت سفرهای زیارتی را نجات داد، البته منظور ما ارز 4200 تومانی نیست که اگر باشد خواسته بالایی برای مردم متدین و شیعه ایران نیست. ارزی معادل 5000 تا 5500 تومان هم می تواند سفرهای زیارتی را برای شیعیان ایرانی فعال نگهدارد.

این فعال دفاتر زیارتی در پایان هشدار داد: ایران بزرگترین کشور شیعه در جهان است  و پرچمدار فرهنگ عاشورا در دنیا، مبادا به خاطر سوء مدیریت ها از بزرگترین فلسفه انقلاب اسلامی یعنی دفاع از فرهنگ حسینی بگذریم و مبادا مردم ارادتمند به اهل بیت و امام حسین(ع) را به بهانه های قابل رفعی همچون نبود ارز از زیارت عتبات عالیات محروم کنیم.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس