شواهد و آمار موجود نشان مي‌دهد كه در حال حاضر كشور با جمعيتي بالغ بر 16 ميليون متولد دهه 60 مواجه است كه در بهترين و خوش‌بينانه‌ترين نگاه حداقل نيمي از اين جمعيت در دل اين مشكلات قرار دارند. حال چه بايد كرد؟ پرسشي است كه كارشناسان، متوليان امور جوانان و سازمان‌هاي مسئول بايد پاسخ دهند.

به گزارش مشرق ، این روزها متولدين دهه 60 با مشكلات گوناگوني مواجه هستند. هجوم فارغ‌التحصيلان دهه 60 به بازار كار، تطابق نداشتن آموزش‌ها با نيازهاي اين افراد، نياز به تشكيل زندگي و بالا رفتن سن ازدواج، تنها بخشي از مشكلات متولدين دهه 60 است. اين درحالي است كه به باور كارشناسان هرچه سريع‌تر بايد برنامه‌اي جامع و همه جانبه براي حل مشكلات اين قشر از جامعه در دستور كار مسئولان قرار گيرد. ادامه داشتن اين مشكلات، بيش از 16 ميليون متولد دهه 60 را در آستانه بحراني از آسيب‌هاي اجتماعي و روحي قرار مي‌دهد؛ نسلي كه در دوران جنگ و موشك باران به دنيا آمد و صداي گريه‌اش در صداي مهيب رگبار و موشك گم شد.

كمترازسه ماه پيش بود كه معاون وزير كار از هجوم فارغ‌التحصيلان دهه 60 به بازار كار خبر داد و خواستار برنامه‌ريزي بهتر براي اشتغال اين افراد شد. در آن زمان با اعلام اين آمار براي چند هفته بحث و گفت‌وگو درباره مشكلات متولدين دهه 60 نقل محافل و رسانه‌ها شد و كارشناسان حوزه اجتماعي نسبت به مشكلات پيش روي اين قشر از جامعه اظهار نگراني كردند.

اما اين نگراني‌ها و هشدارها با گذشت زمان كمرنگ شد و مشكلات متولدين دهه 60 كه در بين افكار عمومي به دهه نسل «جنگزده» شهرت دارند، باز هم به فراموشي سپرده شد.
 
 
 
 

فراموش شده‌اند!؟

در حال حاضر مشكلات متولدين دهه 60 به دو گروه مشكلات اجتماعي و مشكلات شخصي تبديل مي‌شود. به باور محمد نظري، كارشناس اجتماعي در وهله اول در بحث مشكلات اجتماعي هجوم فارغ‌التحصيلان دانشگاهي اين دهه به بازار كار و تقاضاي كسب و كار مناسب از جمله مهم‌ترين مشكلات پيش روي اين افراد است.

به گفته وي، ازدواج و تشكيل زندگي در اولويت دوم مشكلات نسل متولد دهه 60 است. بسياري از اين افراد درحال حاضر با قرار گرفتن در سن ازدواج، براي تشكيل زندگي اقدام مي‌كنند، اما مشكلاتي كه اين روزها براي ازدواج بر سر راه آنها قرار دارد، باعث بالا رفتن سن ازدواج اين افراد شده است.

اين درحالي است كه طبق تحقيقات سازمان ملي جوانان وقت، در حال حاضر بيش از 12 ميليون نفر از جمعيت جوان كشور در سن ازدواج قرار دارند كه بيشتر اين افراد را متولدين دهه 60 تشكيل مي‌دهند.

بنا براظهارات نظري، يكي ديگر از مشكلات متولدين دهه 60، اين است كه بسياري از اين افراد در سنين كودكي به دليل درگير بودن كشور با جنگ تحميلي و تحريم‌ها به همراه خانواده خود به خارج از كشور مهاجرت كرده‌اند و به همين دليل با توجه به ويژگي‌هاي كشورهاي خارجي و غربت بزرگ شده‌اند و با فضاي كشورهاي خارجي خو گرفته‌اند. اين افراد پس از بازگشت به وطن با مشكلات فرهنگي و ارتباطي گوناگوني مواجه مي‌شوند.

مشكلاتي كه كمتر به آن توجه مي‌شود

اما به گفته محمد اعتمادي پزشک و استاد دانشگاه ، بخشي از مشكلات اصلي متولدين دهه 60 كه كمتر به آن توجه شده است، مشكلات روحي و رواني برخي از اين افراد است. اين مشكلات شامل پرخاشگري، گوشه‌گيري، لكنت‌زبان، مهارت نداشتن در ارتباط و حسادت نسبت به نسل‌هاي بعد از خود مي‌شود.

به باور اين روانشناس، در دوران موشك‌باران و در زماني كه جنگ در سال‌هاي 60 تا 65 به اوج خود رسيده بود، تعدادی از كودكان متولد اين سال‌ها با ترس و اضطراب ناشي از موشكباران و جنگ تحميلي دست و پنجه نرم كردند و علاوه براين در اثر موشكباران و صداهاي مهيب انفجار، استرس بالايي به مادران باردار درآن دروان وارد شد كه اين استرس به طور طبيعي بر فرزندان آنها هم اثرگذار بوده است. یک مادر دوران بارداری نیازمند آرامش های روحی و روانی است. این در حالی است که بسیاری از مادران در آن دوران بر اثر التهاب های جنگ ، موشک باران ها و اعلام خطر ها ، دچار استرس شدید می شدند.

علاوه بر اين، بسياری از متولدين دهه 60 نسبت به نسل بعدي خود يعني متولدين دهه70 حسادت ويژه‌اي دارند. اين افراد به دليل اينكه از امكانات كمتر، شرايط سخت‌تر و در نهايت فضاي ناملايم‌تري نسبت به متولدين دهه 70 برخوردار بوده اند، به طورطبيعي نسبت به آنها حسادت دارند.

برای مثال در حال حاضر شرایط ورود به دانشگاه و ادامه تحصیل برای متولدین دهه 70 بسیار آسان تر از متولدین دهه 60 است و نوجوانان امروزی به راحتی می توانند وارد دانشگاه شوند و امکانات بیشتری برای تحصیل و زندگی در اختیار آنها است.

شواهد و آمار موجود نشان مي‌دهد كه در حال حاضر كشور با جمعيتي بالغ بر 16 ميليون متولد دهه 60 مواجه است كه در بهترين و خوش‌بينانه‌ترين نگاه حداقل نيمي از اين جمعيت در دل اين مشكلات قرار دارند. حال چه بايد كرد؟ پرسشي است كه كارشناسان، متوليان امور جوانان و سازمان‌هاي مسئول بايد پاسخ دهند.

*مشكلات و آسيب‌هاي اجتماعي متولدين دهه 60 به تفكيك فراواني در جدول آمده است:

*جدول مشکلات و آسیب های متولدین دهه 60

ردیف         مشکلات اجتماعی و روانشناختی                 درصد فراوانی

1 -               هجوم بیکاران به بازار کار                         درصد بالا و رو به رشد

2-                بالا رفتن سن ازدواج                              درصد بالا و رو به رشد

3-                  مهاجرت                                          درصد نسبی و رو به ردش

4-                مشکلات عاطفی                                 درصد نسبی

5-          مشکلات روحی و روانی                               درصد نسبی

 
 
*علي البرزي

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • یکی ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
    2 0
    سلام خدا خیرتون بده واقعا ما جمعیت دهه شصتی حقیقتی هستیم...
  • س ۲۲:۳۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
    0 2
    عذر خواهي ميكنم اما: پرخاشگري، گوشه‌گيري، لكنت‌زبان، مهارت نداشتن در ارتباط و حسادت نسبت به نسل‌هاي بعد از خود مي‌شود. ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ديگه چيز ديگه اي نبود نثار ما كنيد؟؟؟؟؟؟ دزد -قاتل-راهزن؟؟؟؟ عقده اي؟ حالا مشكلات كار و تحصيل و ازدواج(كه البته الان 70ها هم كم و بيش همين هستند) يه چيزي ولي اينا ديكه شاهكار بود!!!!!
  • 1365 ۰۰:۲۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۰
    0 2
    >>>>بنا براظهارات نظري، يكي ديگر از مشكلات متولدين دهه 60، اين است كه بسياري(؟!؟!) از اين افراد در سنين كودكي به دليل درگير بودن كشور با جنگ تحميلي و تحريم‌ها به همراه خانواده خود به خارج از كشور مهاجرت كرده‌اند!!!!!! داداش این حرفو از کجا در آوردی؟ کی گفته خیلی ها رفتن خارج؟!! بابا اون زمان اینقدر بدبختی بود که طرف فکر رفتن به شهر دیکه رو به زور می کرد چه برسه به خارج!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس