به گزارش مشرق به نقل از العالم، یک پایگاه اینترنتی سعودی در خبری اعلام کرد، صدای ضبط شده نخست وزیر قطر که اخیرا منتشر شده، اقدامی از سوی "معمر قذافی" در آخرین روزهای زندگیش بود.
پایگاه خبری "ایلاف" به نقل از یک منبع مطلع سیاسی اعلام کرد، نوار ضبط شده "حمد بن جاسم" وزیر امورخارجه قطر درست است؛ این منبع به ایلاف تأکید کرد که این صدای ضبط شده را قذافی در هفته های آخر زندگیش و قبل از فرار و کشته شدن به دست انقلابیون منتشر کرد.
براساس این گزارش، صدای ضبط شده نخست وزیر، بخشی از موارد متعدد ضبط شده ای است که به چند کشور عربی ارسال شده است.
به گفته این منبع، قذافی مجموعه ای از صداهای ضبط شده بسیار با اهمیت را تحت عنوان "امانت قذافی" به یک کشور عربی سپرده است؛ مسائلی که فقط به کشور قطر اختصاص نداشته، بلکه مسائل متعددی را در بر می گیرد. ولی هنوز نمی توان گفت که آیا این صداهای ضبط شده در اختیار کشوری است اظهارات نخست وزیر قطر را فاش کرده، و یا این که نزد یک کشور دیگر قرار دارد.
ایلاف به نقل از منبع خود، با بیان اینکه صدای منتشر شده وزیر امورخارجه قطر فقط بخشی از اظهارات او است، و به دلیل حذف قسمتهایی از آن، از نظر فنی کیفیت پایینی دارد، تأکید کرد که "موسی کوسا" وزیرامورخارجه وقت لیبی یکی از حاضران جلسه ای بود که محتوای آن افشا شده است.
این پایگاه خبری سعودی با بیان اینکه هنوز مشخص نیست چه طرفی این صدای ضبط شده را قبل از افتتاح نشست شورای همکاری در ریاض منتشر کرده است، خاطرنشان کرد؛ انتشار این اظهارات برای قطری ها و یا کشورهای مرتبط با آن غافلگیر کننده نبود، و امکان دارد انتشار بقیه این نوار، زمان بیشتری طول بکشد.
"حمد بن جاسم" در این نوار ضبط شده گفته است که قطر در نهایت آل سعود را سرنگون می کند.
وی همچنین گفته بود: چندی پیش، ایالات متحده آمریکا و انگلیس، از بنده خواستند که گزارشی درباره وضعیت عربستان سعودی به آنها بدهم. آنان به من اطلاع دادند که سرانجام خواهان ساقط کردن رژیم آل سعود هستند، ولی در زمان کنونی از این کار میترسند، زیرا از روی کار آمدن اسلامگرایان افراطی در هراسند.
پس از پیروزی انقلاب مردم لیبی و سرنگونی رژیم قذافی، سیاستمداران جدید این کشور درباره ادامه دخالتهای قطر در کشورشان اظهار نگرانی کردند.
در همین راستا "علی الترهونی" مسئول سابق نفت و دارایی در دفتر اجرایی شورای انتقالی لیبی، قطر را به دلیل تسلیح و حمایت اخوان المسلمین و برخی جریانها، به تلاش برای هدایت و کنترل سیاستگذاری ها در لیبی متهم کرد.
الترهونی گفت که برای آینده لیبی به دلیل وجود احزابی مانند اخوان المسلمین و بعث و دیگر احزاب و جریانهایی که با خارج در ارتباطند نگران است.
"عبدالرحمن شلقم" نماینده سابق لیبی در سازمان ملل متحد نیز در اظهاراتی شدیدتر، قطر را به تلاش برای رهبری منطقه متهم کرد و گفت: اظهارات قطر درباره نقش این کشور در بازسازی لیبی چیزی فراتر از توهم نیست. این لیبیایی ها هستند که قطر را می سازند.
شلقم با کم اهمیت دانستن نقش قطر در آزاد سازی لیبی، به این کشور درباره گام نهادن در مسیر قذافی هشدار داد.