به گزارش مشرق به نقل از فارس، حمیدرضا حاجیبابایی، وزیر آموزش و پرورش امروز در حاشیه مراسم تجلیل از پژوهشگران و مخترعان برگزیده مراکز تربیت معلم که در مرکز تربیت معلم نسیبه تهران برگزار شد، در جمع خبرنگاران، در خصوص احتمال تقسیم دوره شش ساله ابتدایی به دو دوره سه ساله اظهار داشت: این موضوع قطعی است و مانعی هم برای اجرای آن وجود ندارد، چرا که از گذشته در بعضی مناطق این شیوه را داشتهایم؛ بر این اساس ممکن است دانشآموزان، اول تا سوم را در یک مدرسه و سوم تا ششم را در یک مدرسه دیگر درس بخوانند.
وی افزود: بر اساس سند تحول بنیادین، تحصیل در اول تا سوم ابتدایی به صورت «نظامدوری» است و بنابر آن دانشآموز به جهت وابستگیهای عاطفی سه سال اول را با یک معلم میگذراند.
حاجیبابایی اضافه کرد: این کار را از سال آینده شروع میکنیم، البته نمیتوانیم اعلام کنیم که این طرح یکباره اجرا شود اما به مرور زمان این کار اجرا میشود؛ همچنین دوره ابتدایی از لحاظ محتوا به طور یکپارچه، 6 ساله خواهد بود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به افت تحصیلی ناشی از پنج ساله بودن دوره ابتدایی و ورود یکباره دانشآموزان به دوره راهنمایی تأکید کرد: جمعبندی محققان از جهت آموزش و تربیتی با 23 سال پشتوانه پژوهشی این است که پایه ششم ابتدایی باید اجرا شود.
* برای استقرار ششم ابتدایی هیچ مشکلی از جهت تعداد معلمان و فضاهای آموزشی نداریم
حاجیبابایی در پاسخ به پرسشی در خصوص تأمین فضاهای آموزشی برای استقرار پایه ششم ابتدایی، به برنامه این وزارتخانه برای تحویل 2 هزار پروژه تا اول مهر سال آینده اشاره کرد و افزود: از جهت معلم، تعداد کلاسها و کتابهای درسی هیچ مشکلی نداریم و جداول مربوط به توضیح این موارد تا دو هفته آینده بیرون میآید؛ در آنها جزئیات فعالیت عوامل اجرایی و آموزشهای معلمان تشریح میشود.
وی همچنین تصریح کرد: پایه اول راهنمایی حذف نمیشود و همچنان وجود دارد، اما با توجه به اینکه در این مرحله کلاس پنجمیهای امسال در سال آینده به پایه ششم ابتدایی میروند، بنابراین دانشآموزی نداریم که سال آینده به اول راهنمایی برود.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: در نتیجه در سال تحصیلی آینده استثنائاً اول راهنمایی نداریم و در سال پس از آن دوم راهنمایی نخواهیم داشت و به این ترتیب طی پنج الی شش سال ساختار جدید به طور کامل مستقر میشود، اما به طورکلی دوره راهنمایی از جهت ساختار هیچ تغییری نمیکند و سه پایه به همراه سه پایه دبیرستان مستقر خواهد شد.
* فعالیت در مدرسه بدون کد کارمندی آموزش و پرورش تخلف است
وزیر آموزش و پرورش همچنین در خصوص جذب معلمان ورزش خارج از آموزش و پرورش در برخی مدارس و دریافت پول از اولیاء برای این کار گفت: هیچکس در هیچ شرایطی نمیتواند معلمی را خارج از رابطه آموزش و پرورش کند و این یک تخلف قانونی است که شخصی بدون کد کارمندی آموزش و پرورش در مدرسه حضور داشته باشد.
حاجیبابایی اضافه کرد: علاوه بر این، هیچکس هم نمیتواند بابت چنین نیرویی از اولیاء پول بگیرد تنها انجمن اولیاء و مربیان میتواند تصویب کند که مبالغی از اولیاء دانشآموزان به طور داوطلبانه و فقط برای فوقبرنامهها گرفته شود، نه برای آسفالت، دیوار و کارمند؛ البته من به عنوان وزیر اعتقاد چندانی به فوق برنامه ندارم و معتقدم که باید به سمت کارهای مشاورهای برویم.
وی تصریح کرد: بارها اعلام کردهایم که ساعت آموزش ابتداییها از 7.45 دقیقه تا 12.5 است، حال اگر بیش از این میزان و به عنوان فوقبرنامه دانشآموزان را نگه دارند، این موضوع چندان مورد پسند نظام آموزش و پرورش نیست؛ البته مخالفتی با فوق برنامههای اختیاری نمیکنیم.
حاجیبابایی همچنین در خصوص برگزاری آزمونهای مؤسسات آزاد در مدارس تأکید کرد: بخشنامهای از سوی مرکز سنجش وزارتخانه ارسال شده است که بر این اساس تمام این آزمونها باید با مجوز آموزش و پرورش برگزار شود.
* به کارگیری دانشجویان سربازی نرفته تربیت معلم به صورت متعهد خدمت یا سربازمعلم
حاجی بابایی در ادامه در رابطه با استخدام آن دسته از دانشجویان فعلی مراکز تربیت معلم که مشکل خدمت سربازی دارند، اظهار داشت: در رابطه با سربازمعلم شدن این افراد با نیروهای مسلح پیگیری کردهایم و کمک کردهایم که این کار انجام شود اما این موضوع که به جای سربازمعلمی، «متعهد خدمت» شوند، نیاز به قانون مجلس دارد که هر وقت قانون مجلس نهایی و به ما ابلاغ شد، از آن استقبال میکنیم و خوشحال میشویم که از این طریق به این دانشجویان کمک کنیم.