بررسی های تازه نشان می دهد در امریکا 24 میلیون نفر شغل ندارند و 49 میلیون نفر هم آن قدر فقیرند که غذا هم نمی توانند تهیه کنند.

به گزارش مشرق به نقل از شبکه خبر، فقر در شهرهای بزرگ امریکا افزایش یافته و شمار خانواده های آمریکایی که محتاج نان شب شده اند دولتمردان کشوری را که مدعی ابرقدرتی جهان است به شدت نگران کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن؛ یک گزارش تحقیقی در مورد فقر و بی خانمانی در آمریکا که با بررسی 29 شهر این کشور منتشر شده ؛ حاکی از افزایش درخواست برای دریافت غذا ظرف یک سال گذشته بوده است. گزارش شهرداران این 29 شهر حاکی است میزان درخواست اضطراری برای غذا به علت گرسنگی و فقر، در مدت یک سال گذشته 86 درصد افزایش یافته است.

 نیمی از این درخواست ها توسط خانواده هایی بوده است که گفته می شود 26 درصدد آنها شاغل اند و 19درصد درخواست ها توسط افراد سالمند و 11 درصد نیز توسط افراد بی خانمان ارائه شده است.

این تازه ترین تحقیق در مورد پیامدهای رکود اقتصادی سال های 2007 تا 2009 میلادی در آمریکاست به طوری که پس از گذشت دو و نیم سال از این رویداد؛ خانواده های آمریکایی کماکان با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند و نرخ بیکاری در این کشور به بالای 8/6 درصد رسیده است.

 بر اساس این گزارش حدود 24/4 میلیون آمریکایی شغلشان را از دست داده اند و یا اصلا شاغل نبوده اند . یافته های دولت این کشور همچنین نشان می دهد 49/1 میلیون آمریکایی در سال 2010 میلادی در فقر به سر برده اند ؛ بطوری که شمار خانواده هایی که به استفاده از سوبسیدهای اختصاص یافته به مواد غذایی وادار شده اند؛ با 16 درصد افزایش به 13/6 میلیون نفر رسیده است.

 در این گزارش بیکاری ؛ فقر؛ دستمزد پایین و اجاره بهای بالا در شهرهای آمریکا؛ از دلایل عمده فقیر شدن خانواده ها و دشواری تامین مواد غذایی توسط آنان عنوان شده است. این گزارش همچنین نشان می دهد شمار افراد بی خانمان در 29 شهر آمریکا به طور میانگین 6 درصد افزایش داشته است. این در حالی است که بودجه وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون ) حدود یک تریلیون (هزار میلیارد) دلار است و بسیاری از این بودجه که از مالیات های مستقیم و غیر مستقیم بر مصرف کالاها و خدمات و نیز به بهای کاهش هزینه های دولت در بخش بهداشت و درمان ؛ تامین اجتماعی و آموزش و پرورش تامین می شود؛ صرف جنگ افروزی دولت این کشور در خاورمیانه و شمال آفریقا می شود.

 در عین حال موسسات اعتبار سنجی فیچ و استاندارد اند پورز بار دیگر رتبه اعتباری چندین بانک معروف امریکایی و اروپایی را به علت تشدید تنش ها در بازارهای مالی و ادامه بحران بدهی منطقه یورو کاهش دادند . موسسه اعتبارسنجی استاندارد اند پورز رتبه اعتباری چند بانک فرانسوی و ده بانک اسپانیایی را کاهش داد.

موسسه اعتبار سنجی فیچ نیز که سومین مؤسسه بزرگ رتبه بندی مالی در جهان به شمار می رود، رتبه هفت بانک بزرگ امریکا و اروپا را از جمله بانک آو آمریکا ، گلدمن ساکس ، بارکلیز انگلیس، بی ام پی فرانسه ، دوویچ بانک آلمان و بانک اعتبار سوئیس را کاهش داد.

موسسه اعتبار سنجی معروف استاندارد اند پورز ( اس اند پی) هم پیشتر رتبه اعتباری پانزده بانک معروف اروپا و آمریکا را کاهش داده بود.

 

بحران اقتصادی امریکا ، موجی از اعتراضات به سرمایه داری راه انداخته است. مطالبات اجتماعي - اقتصادي مردم آمريكا در واقع مطالبات پنهان سياسي جامعه ای است که همه هم و غم دولتمردان و سیاستمدارانش جنگ افروزی و قدرت طلبی است.

به طوري كه مي توان گفت رويكرد جنبش ضد سرمایه داری موسوم به وال استریت را اشغال کن، داراي خواستگاه غيرسياسي در راستاي سياست هاي اقتصادي دولت ايالات متحده است. این جنبش وقتی راه افتاد که فشارهای اقتصادی زیاد شد و شعارهای انتخاباتی اوباما هیچ یک متحقق نشد .بازسازي اقتصاد آزاد و كلان، بهبود مسائل بيمه و تامين اجتماعي و بهداشت و درمان و اصلاح نحوه اخذ مالیات از ثروتمندان از شعارهای اوباما بود.

اوباما مي خواست در اقتصاد آمريكا يك شاكله جديد ايجاد كند ولي اين مساله نه تنها اجرا نشد بلكه اقتصاد نيمه فعال زمان جمهوريخواهان روند كندتري به خود گرفت تا جايي كه همگان بر اين باورند كه در عرصه اقتصادي، قوه مجريه ايالات متحده موفق نشد همگام با تحولات گام بردارد.

عده اي از كارشناسان بر اين عقيده اند كه جنبش روي داده اخير در آمريكا موسوم به جنبش وال استريت در ادامه حركت هاي مردم خاورميانه و اروپاست و دومينوي حركت هاي خاورميانه و اروپا موجب شده گروه هاي معترض در آمريكا نيز به حركت در آيند و حقوق خود را مطالبه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس