به گزارش مشرق،العالم به نقل از روزنامه المجد اردن نوشت: علت اصلي برجسته شدن نقش قطر، ماموريتي است که به اين کشور به عنوان صندوق پستي سريع و فعال براي خدمت به اسرائيل واگذار شده است.
این کتاب به نقش فعال قطر در تشویق شمار زیادی از کشورهای عربی بویژه کشورهای مغرب عربی برای در پیش گرفتن درهای باز در برابر اسرائیل تحت پوشش فعالیت های اقتصادی علنی و امنیتی محرمانه اشاره می کند.
"سامي ريويل" مولف اين کتاب که زماني مدير دفتر مديرکل وزارت امور خارجه رژيم صهيونيستي و مدير دفتر حفاظت منافع اين رژيم در دوحه بوده و در برقراري روابط ميان دوحه و تل آویو مشارکت داشته، تاکيد کرده است: اگر همکاري مقامات برجسته قطر و شرکتهاي بزرگ اين اميرنشين نبود؛ برقراري اين روابط بسيار مشکل مي شد.
ريويل تاکيد کرد: قطر از طريق پايگاههاي نظامي آمريکا براي برپايي قويترين روابط ميان اسرائيل با يک کشور عرب اقدام کرده است به نحوي که مقامات آن به برپايي رابطه اي باز با اسرائيل در تمامي سطوح از اقتصاد تا امنيت و مسائل پنهاني اقدام کرده اند.
روزنامه المجد نوشت: به رغم آن که قطر از نظر مساحت و جمعيت کشوري بسيار کوچک است و در زمينه مسائل اقتصادي مربوط به نفت و گاز و تمدن و دولت به معني کامل و واقعي کلمه جايگاهي ندارد اما دنباله روي اين اميرنشين از آمريکا و وجود پايگاه نظامي آمريکا در دوحه موجب واگذاري اين نقش برجسته به آن شده است.
سامي ريويل در این کتاب افزود: تنش هايي که در روابط مصر و قطر بوجود آمد به فشارهايي برمي گردد که مصر بر قطر اعمال کرد تا روابط رو به رشد خود با اسرائيل را مهار کند.
ريويل همچنين فاش کرد: قطر در سال 1994 بر ايجاد روابط ميان اسرائيل و نمايندگي ها و شرکتهاي هواپيمايي براي کاهش محدوديت ها بر مسافران و کالايي که از اسرائيل به سوي کشورهاي عربي مي آمد، نظارت داشت و اين اقدام زماني صورت گرفت که شوراي همکاري خليج فارس اعلام کرد تحريم اقتصادي غيرمستقيم وضع شده بر شرکتهاي فعال در اسرائيل و همکار با اين رژيم را متوقف کرده است.
به نوشته المجد، این نویسنده همچنين با استناد به موافقتنامه قطر و اسرائيل براي تاسيس یک شرکت کشت و صنعت پيشرفته مشتمل بر کارخانه توليد شير و پنير مبتني بر شيوه هاي علمي پيشرفته موجود در مزارع اسرائيل در وادي عربه، با هدف رقابت با توليدات عربستان و امارات تاکيد کرد که اين اقدام قطر، به نوعي همکاري قطر با اسرائيل عليه عربستان سعودي و امارات متحده عربي محسوب مي شود.
به نظر اين روزنامه، کليت کتاب يادشده از واقعيت قطر، شبکه الجزيره و شاهدان دروغين آن پرده بر مي دارد و اهميت اين کتاب که نسخه عربي آن در انتشارات جزيره الورد در قاهره منتشر شده است به خاطر آن است که مولف آن يکي از برجسته ترين معماران عادي سازي روابط ميان اسرائيل و بسياري از کشورهاي عربي است .
المجد نوشت: ریویل پيش از آن که مسئوليت بخش روابط با پيمان ناتو در وزارت خارجه اسرائيل را بر عهده بگيرد؛ ریاست تیم مامور پيشبرد روند عادي سازي روابط ميان اسرائيل و کشورهاي عربي خليج فارس و رشد همکاري اقتصادي ميان رژيم صهيونيستي و همه کشورهاي عربي را برعهده داشته است.