کد خبر 847536
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۲
کمیل خجسته

ملی‌جویان دو استدلال پایه‌ای دارند:آن‌ها با یادآوری رسوایی فروش اطلاعات کاربران توسط فیسبوک به کمپین ترامپ وظهور گرام به عنوان ارزدیجیتال بدون نظارت درباره ازبین رفتن استقلال کشور اظهارنگرانی می کنند.

به گزارش مشرق، کمیل خجسته کارشناس مسایل سیاسی و رسانه در کانال تلگرامی خود نوشت:

اجازه بدهید چرخ را از اول اختراع نکنیم. چرخ خودش موجب قدرتمند شدن انگلستان شد زمانی که با بخار عجین شد و عصر صنعتی‌شدن را به‌وجود آوردند. آنچنانی که انگلستان واردکننده پارچه تبدیل به بزرگترین صادرکننده آن در عالم شد. هر چند در مقابل گردش این چرخ‌ها عده‌ای که کسب و کارشان به‌هم ‌خورد نه‌تنها با آن مخالفت کردند بلکه ماشین‌ها و چرخ‌های جدید را شکستند. ماشین‌شکن‌ها همه کار می‌کردند. مثلا اینکه شبانه به کارگاه بارتلمی مخترع چرخ خیاطی حمله کردند و همه چرخ‌هایش را نابود کردند. اتفاقی که منجر به از دست رفتن جان بارتلمی شد. علی‌رغم این اتفاقات اما تاریخ معلوم کرد ماشین‌شکنان عاقبت خوشی برایشان متصور نیست و چرخ از آن‌ها عبور می‌کند.

 در کنار این گروه عده‌ی دیگری بودند که تلاش کردند چرخ‌ها را تسخیر کنند. سرمایه‌داران چرخ‌ها را در کارخانه‌هایشان جاسازی کردند و آنچنان سنگینی آن را روی دوش مردم انداختند که به‌قول امیل زولا در ژرمینال مانند "دیوی که از کارگر ارتزاق می‌کرد" شده بودند. چرخ تسخیرشده هم ماده خام فراوان نیاز داشت هم بازار خارجی و به همین دلیل پنبه مرغوب و ارزان هندوستان و بازار پرجمعیت آن به دادش رسید.
اینجا بود که گروه سوم ظهور کرد. گاندی با خادار در مقابل چرخ‌ها و پارچه‌های انگلیسی ایستاد.

 ماجرای تلگرام هم همان ماجرای چرخ و همان سه دسته هستند:


1) تسخیرکنندگان: دورف رییس تلگرام، نماد آنان است. اما از آن‌ها مهمتر امروز تسخیرشدگانی هستند که با پذیرش این تسخیر از وضع موجود دفاع می‌کنند.


2)ماشین‌شکنان: با اصل هر پیشرفتی مخالف هستند. یکی از کارهای گروه اول اینست که تلاش می‌کند گروه سوم را در این گروه جا بزند. این ماجرا حتی برای گاندی هم تکرار شد آنچنان که نهرو در نامه به دخترش توضیح می‌دهد "نهضت ما ضد صنعت نیست... ما فقط می‌خواهیم پنبه‌ها و عرق کارگران هندی برای هندی‌ها باشد و نه دشمنان هند."


3)ملی‌جویان که دو استدلال پایه‌ای دارند: آن‌ها با یادآوری رسوایی فروش اطلاعات کاربران توسط فیسبوک به کمپین ترامپ و ظهور گرام به عنوان ارز دیجیتال بدون نظارت ملی درباره از بین رفتن استقلال کشور اظهار نگرانی می‌کنند.


دومین استدلال حجم قابل تامل نیروی انسانی پای کار است. یک حساب سرانگشتی می‌شود تخمین زد که با توجه به فعالیت بیش از ده پیام‌رسان داخلی با متوسط 40 نیروی برنامه‌نویس این روزها حداقل حدود 400 نخبه فقط به‌صورت مستقیم زندگیشان به این کوچ وابسته شده است. بماند متخصصان شبکه و سخت‌افزار و... که در صف این توسعه هستند.
 

هر چند کوچ از خانه پر زرق و برق تلگرام سخت است اما گاندی با دل سپردن به چرخش چرخ‌های هندی از درون خانه‌های محقر هندی توانست پارچه‌های فریبای انگلیسی را شکست دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 19
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • IR ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    8 11
    گاندی شاید کوچ میکرد یا نمیکرد اما دختر نوجوان و پسر نوجوانش را حتما کوش میداد/ نامه تمام
    • IR ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
      12 4
      کوچ اجباری یعنی تبعید
    • IR ۲۳:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
      4 4
      کسی که برگشتن از آغوش دشمن به وطن خودش رو تبعید بدونه، ایرانی نیست، وطنفروش محضه
  • IR ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    4 10
    دیش ماهواره یا تلگرام فرق داره. همه شبکه ها آزاد هستند اما تلگرام را نباید همه ایران را کنترل کند
    • IR ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
      3 3
      آفرین به مشرق ... خودتی برادر !
  • IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    7 24
    گور بابای گاندی
    • IR ۲۱:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
      11 3
      بدبخت ! اگر بعضی مسولان کشور به اندازه گاندی غیرت ملی داشتند تا حالا کارها خیلی پیش رفته بود و بهانه را از دست احمقهایی مثل تو گرفته بود.
  • نسرین دانشی IR ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    16 19
    گاندی اگر ایران بود الان مردم با کمک بی بی سی و ماهواره و تلگرام کلی حرف برایش ساخته بودند و آمار اسبهای گران و ماشینهای لوکس و دارایی های خارجی اش را میدادند و حرفش به جایی نمیرسید. ایرانیان شهوت پرست به جایی نخواهند رسید
  • IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    8 10
    الحق چه زیبا گفته
  • IR ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    9 7
    باشه اقا شما خوبید
  • IR ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    17 2
    این ارسال به تلگرام روی این صفحه چی کار می کنه
  • ابوذر منتظرالقائم IR ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    16 2
    آقای کمیل خسته : دو صد گفته چو نیم کردار نیست. چرا تو تلگرام پیام گذاشتی؟ چرا در محل کارت دست از این "خانه ی پر زرق و برق" بر نمی داری؟ اولین اشکال کمیل خجسته آن است که تلگرام را "چرخ" فرض کرده که مستقل از فرستنده ی اول، می تواند در دستان تو کار کند و در خدمت تو باشد! دومین اشکال کمیل خجسته آن است که خانه ی تنگ و تاریک و نمور تلگرام را برای ایرانیان خانه ی پر زرق و برق دانسته ! تلگرام برای ایرانیان زجر فراوان و خسران و هرمان به بار آورد و هرگز خانه ی پر زرق و برق نبود. حالا، معلوم می شود چرا معتاد تلگرامیم ! ضعف دانشی داریم، برند زده هستیم و مسئله ناشناسیم !
    • IR ۰۳:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۹
      0 1
      به این دلیل که احمقی مثل تو توی تلگرام میخونه اینارو
  • IR ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    2 0
    بر اساس آیین نامه طرح ترافیک خبرنگاری، با توجه به محدودیت تعداد مجوز‌های قابل اعطا به خبرنگاران، روزنامه نگاران و عکاسان خبری در سال ۱۳۹۷ افراد شاغل در رسانه‌هایی که توسط بخش خصوصی اداره می‌شوند، نسبت به رسانه‌هایی که به هر نحوی به نهاد‌ها و منابع دولتی و عمومی وابستگی دارند، در اولویت قرار دارند.
  • IR ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    3 2
    به عنوان برنامه نویس با پاراگراف آخر موافقم ولی یه دیدگاهی توی کسب و کار اینترنتی هست اونم رقابت با غول های این فناوریه. متاسفانه اکثر شرکت های نرم افزاری ما تا به یه جایگاهی برسن مدیران ارشدش بارو بندیل رو می بندن و میرن خارج از کشور. بعدش علی آقا میمونه و حوضش.
  • US ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    5 4
    باش بیایید تلگرام رو هم از ما بگیرید...از ی طرف میگید جنگ نرم ... از ی طرف میبینید منطق ندارید فیلتر میکنید
  • IR ۲۰:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۸
    10 10
    واقعا کسانی که حامی تلگرام هستند آدم هستند یا سیب زمینی؟
    • IR ۰۳:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۹
      1 1
      خنگن
  • IR ۰۱:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۹
    1 1
    فرانسه هم تلگرام رو بست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس