به گزارش مشرق به نقل از کیهان، عرصه هایی که ایران در آن از قدرت بالایی برخوردار است، به گونه ای که در فتنه ۸۸ جنگ وبلاگی و سایبری را آمریکا به ایران باخت و پس از آن شکست، آشیانه بسیاری از فتنه گران که مانند پهپادها به دور از دید در صدد ضربه زدن به نظام بودند، شناسایی شد.پهپاد مخفف «پرنده هدایت پذیر از دور» است. این هواپیماهای بدون سرنشین همواره بزرگ ترین تجاوزها را در حاکمیت های مستقل انجام می دهند، کوچک بودن، رادار گریزی، قابلیت مانور بیشتر، مداومت پرواز و بهره نبردن از نیروی انسانی در هدایت مستقیم (که موجب کم شدن خسارات جانی و همین طور امنیت اطلاعاتی می شود) از مهم ترین ویژگی های هواپیماهای بدون سرنشین است که بزرگ ترین عملیات های تروریستی را انجام می دهند.
این جنگنده ها که اخیراً به عنوان جنگنده های استراتژیک نیز از آنان یاد می شود، یک جنگ را بدون اعلام رسمی آن آغاز می کنند. منابع غربی از فعالیت پهپادها فقط در پنج کشور افغانستان، پاکستان، سومالی، یمن و لیبی سخن به میان می آورند؛ اما اطلاعات ما حاکی است که آمریکا از این وسیله مرموز در بسیاری از کشورهای دنیا حتی دوردست ترین کشورها اقدام به عملیات های جاسوسی می کند و با این وسیله، همیشه در حال نقض حاکمیت ارضی کشورهاست.
بیشترین سرمایه گذاری در جهان در زمینه ساخت و تجهیز پهپادها را وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا انجام داده است؛ به طوری که فقط در طول پنج سال یعنی بین سال های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۵ حدود ۳ میلیارد دلار برای طراحی ساخت و تجهیز پهپادها هزینه کرده است. حادثه ۱۱سپتامبر ۲۰۰۱ باعث شد تا دولت آمریکا بودجه بیشتری را به طراحی و ساخت و تجهیز پهپادها اختصاص دهد. آمریکا از حملات هواپیماهای بدون سرنشین خود به عنوان بهترین استراتژی برای نابودی القاعده و طالبان یاد می کند و در همین راستا از سال ۲۰۰۴ تاکنون، حدود هزار و ۹۲۵ نفر از مردم عادی را با این نوع هواپیماها کشته است. بر اساس آمار یک بنیاد آمریکایی، هواپیماهای بدون سرنشین از سال ۲۰۰۴ به این سو، حدود ۲۶۰ حمله را فقط در خاک پاکستان انجام داده اند. در آبان گذشته در حالی که مردم قحطی زده سومالی سرگرم یافتن لقمه ای نان برای جبران گرسنگی ناشی از غارت منابع توسط آمریکا بودند، هواپیمای بدون سرنشین آمریکا در مناطق جنوبی سومالی ۵۲ غیرنظامی را کشته و ۵۰ تن را نیز زخمی کردند. هرچند این حملات در ابتدا به صورت موردی و با بهانه از بین بردن اعضای شبکه تروریستی القاعده آغاز شد؛ اما طی ماه های اخیر سمت وسوی دیگری یافته و به برنامه ای دائمی تبدیل شده است و قربانیان آنان مردم بی گناه و عادی سومالی هستند.
انقضای زودرس در سلاح استراتژیک
استفاده از پهپادها اگرچه در کشورهایی که نام بردیم برای آمریکا دستاوردهایی به همراه داشت؛ اما به کارگیری آن در ایران برای آمریکایی ها خوشایند نبود. دستیابی و کنترل آن توسط نیروهای ایرانی بدترین ضربه ممکن به این سلاح استراتژیک آمریکا بود، چراکه از دست دادن بهترین و پیشرفته ترین هواپیمای بدون سرنشین جاسوسی مطلبی کوچک نبود که آنها به راحتی از کنار آن بگذرند. اما قضیه چه بود؟
مقامات نظامی کشورمان اعلام کردند که با کنترل مناسب فضای کشور و تسلط اطلاعاتی نیروهای مسلح، واحدهای جنگ الکترونیک و پدافند هوایی موفق شدند با اقدامات عملیاتی خود یک فروند هواپیمای بدون سرنشین پیشرفته جاسوسی آمریکا از نوع « ۱۷۰ RQ» را که به طور محدود به مناطق مرزی شرق کشور تجاوز کرده بود، کشف کنند و از کنترل متجاوزان خارج سازند و آن را با اندک خسارتی سرنگون کرده و در اختیار بگیرند. این هواپیما نوعی هواپیمای بدون سرنشین شناسایی است که خبر ساخته شدن آن در سال۲۰۰۹ به رسانه های فعال در حوزه امور نظامی درز کرد و در سال۲۰۱۰ نیروی هوایی آمریکا وجود این نوع هواپیما را تأیید کرد. گزارش رسانه های آمریکایی از استقرار هزاران فروند هواپیماهای بدون سرنشین ارتش این کشور در افغانستان حکایت دارد. اخیراً نیز ژنرال «گلن والترز» معاون رئیس منابع و ستاد وزارت دفاع آمریکا از ارسال ۶۵۰۰ هواپیمای بدون سرنشین به خاورمیانه خبر داده است. شکار این نوع هواپیما می تواند کلیه تولیدات و محصولات این سلاح استراتژیک را با انقضای زودرس مواجه کند.
تلاش های آمریکا برای بازپس گیری!
شوک ناشی از در اختیار گرفتن این پهپاد بسیار بیشتر از گم شدن اولیه آن بود که به مدت یک هفته بدون سروصدا در رشته کوه های افغانستان به دنبال آن می گشتند. در اختیار قرار گرفتن این سیستم پیچیده نه تنها از دیدگاه آمریکایی ها نشانه هوش و ذکاوت و قدرت فوق العاده ایران در این باره است؛ بلکه این امکان را به ایران می دهد که فناوری به کار رفته در این سیستم را نیز در اختیار کشورهای دوست ایران برای مقابله با طرح های خطرناک آمریکا قرار دهد. به همین خاطر، مقامات آمریکا در نظر داشتند مأموریتی پنهان در ایران برای بازگرداندن یا نابودی هواپیمای بدون سرنشینی که به دست ایران افتاده است، انجام دهند؛ اما به دلیل خطر تحریک درگیری با ایران، از این اقدام صرف نظر کردند. آمریکایی ها گزینه های مختلفی را برای بازگرداندن این هواپیمای جاسوسی مد نظر قرار دادند. مطابق یک طرح پیشنهادی، قرار بود یک تیم برای بازگرداندن این هواپیما اعزام شود که احتمالاً کماندوهای آمریکایی مستقر در افغانستان و نیز عوامل متحد درون ایران در این ماجرا دخیل می شدند. گزینه دیگر، اعزام تیمی پنهان برای منفجر ساختن قطعات باقی مانده این هواپیما بود. گزینه سوم، نابودی لاشه هواپیما از طریق حمله هوایی بود، اما آمریکا که از نتیجه هرکدام از حرکت های فوق باخبر و از قدرت پاسخگویی ایران در هراس بود، با گزینه دردناک سکوت و انتظار کنار آمد.
قدرت ایران در ساخت پهپاد
ایران از دهه ۶۰ آغاز به ساخت پهپاد های گوناگون در جهت اهداف نظامی، تصویربرداری و آموزشی به نام های؛ صاعقه ۱، صاعقه۲، طوفان، سفره ماهی، باز، تیزپر، چابک پر، شاهین، سهند، ابابیل و.. کرده است.
یکی از شاهکارهای عملیاتی پرنده ابابیل که باعث معروفیت بیش از پیش آن در محافل رسانه ای دنیا شد، تصویربرداری از ناو هواپیمابر آمریکایی در آب های نزدیک ایران بود. در ابتدای اعلام این موضوع رسانه های غربی به انکار و زیر سوال بردن این ماجرا اقدام کردند؛ اما پس از انتشار تصاویر و فیلم ضبط شده که از وضوح بالایی نیز برخوردار بود، موجی از نظرات حاکی از تعجب، نگرانی و بعضاً تحسین در این باره منتشر شد. در این عملیات که بنابر اعلام فرماندهان نظامی حدود ۳۰ دقیقه به طول انجامیده است، ابابیل با عبور از اطراف ناو اقدام به تصویربرداری نموده و پس از چند دقیقه پرواز از حضور آن مطلع شدند که با پرواز چند فروند جنگنده F/A-18 هورنت و بالگردهای اس- اچ-۶۰ برای یافتن این پرنده اقدام شد که در نهایت این هواپیما به سلامت در پایگاه خود بازیابی شد.
دام های پهن ایران
فشار روانی و نظامی آمریکا بر افغانستان باعث شد این کشور حضور نظامی آمریکا را در افغانستان بپذیرد و از این پس شاهد خواهیم بود که حضور گسترده پهپادهای آمریکا برای تأمین امنیت نیروهای خود به عنوان یک اصل استراتژیک مورد تأکید قرار می گیرد، زیرا این سیستم های جدید، هم قدرت مانور نظامی فراوانی دارند و هم برای شرایط جاسوسی و ترور در افغانستان وسیله مناسبی هستند، ضمن اینکه آمریکا در طول ۱۰ سال گذشته به خاطر هراس از عدم توانایی و مدیریت یک جنگ گسترده علیه ایران، یک جنگ ریزگرد علیه ایران را آغاز کرده است و در این زمینه؛ چه در زمینه های اطلاعاتی و چه جاسوسی و نظامی شکست های سنگینی متحمل شده است که اکنون فرصت ابراز آن را ندارد.
آمریکا مرز خود را به لبه تیز قدرتمندترین حریف خود نزدیک کرده است و ایران با جسارت و جرئت آن گونه لبه تیغ را بر پیکر پر از چربی آمریکا می کشد که تا زمانی که به استخوانش می رسد به درجه نهایت درد نرسد و در آن زمان است که از شدت خون ریزی چاره ای جز بستری شدن ندارد. در سالیان گذشته اگرچه دام های پهن ایران اجازه ورود اشیای نورانی را به مرکزی ترین مناطق ایران می داد و مقامات آمریکایی فکر می کردند که ایران به خاطر عدم توانایی نمی تواند آنها را از حوزه جغرافیایی خود دور کند؛ اما هنگامی که تعدادی از آنها توسط سپر ضد(RPV) ایران منهدم شدند آمریکایی ها هیچ گاه حاضر به اعتراف به شکست های نظامی خود نشدند و هنگامی که ایران هواپیماهای آمریکایی را به برخی از مقام های کشورهای دوست نشان داد آمریکایی ها به شکست های خود اندک اشاراتی کردند؛ اما ایران اکنون به طراحی سیستم ها و کنترل گرهایی قادر شده و فناوری خود را به مرحله ای از تکامل رسانده که نه تنها می تواند باعث اخلال در راهبری این هواپیماهای به شدت هوشمند شود، بلکه هواپیماهای بدون سرنشین را به وسیله سیستم های کنترلی قدرتمند خود مجبور به نشستن در خاک خود می کند.
نکته آخر
در ۱۰ سال گذشته اگرچه آمریکا و ناتو با یک حرکت نمایشی توانستند افغانستان و عراق را به تصرف در آورند؛ اما جمهوری اسلامی ایران همواره به عنوان یک هدف نهایی مد نظر بوده است و ضربات سنگین ایران به این دشمن در کمین نشسته، به گونه ای بوده است که اکنون در مناظرات انتخاباتی آمریکا، کاندیداهای جدید آمریکا مهم ترین چالش و ناکارآمدی اوباما را عدم مقابله با ایران می دانند و اوباما که از نزدیک در جریان قدرت ایران بوده است؛ این گونه به سرزنش آنها پاسخ می گوید: »به گونه ای از ایران سخن به میان می آورند که گویا ایران هدف آسانی است!» آری اوباما حق دارد که در مقابل حریف های انتخاباتی خود به یکباره منفجر شود و سخن از ایران قدرتمند به میان بیاورد، آیا او اکنون دانسته است که ایران چیست؟
این شکست استراتژیکی آمریکا پس از اعلام دستگیری ۱۲ جاسوس سازمان سیا دومین پروژه ای بود که طی یک ماه گذشته از شکست های زنجیره ای آمریکا رونمایی شد و شاید اگر فشار جنگ روانی اوباما علیه ایران ادامه داشته باشد اعلام رسانه ای همین زنجیره ها باعث شود که دست و پای اوباما برای انتخابات آینده قفل شود.