به گزارش گروه خواندنی های مشرق، قرار است برجايفل به بزرگترين منطقه بومشناسي و توريستي در دنيا تبديل شود هرچند كه خيليها از همين الان مخالف عمليشدن اين برنامه هستند و ميگويند ايفلي كه سالانه هفت ميليون بازديدكننده دارد ممكن است با تغييرات ظاهرياش ديگر آن اعتبار و جذابيت گذشته را نداشته باشد.
شركت مهندسي گينگر كه تخصصش اجراي پروژههاي بومشناسي است، ميخواهد تا دو سال آينده برجايفل – يا به عبارت بهتر اطرافش را - از اين رو به آن رو كند و در اولين قدم ميخواهند برجايفل را تبديل به ريه و شش كل پاريس كنند. قرار است هزاران سبد از انواع گونههايگياهي در اين برج و اطرافش قرار داده شود و براي آبياري آنها هم از يك سيستم ويژه استفاده خواهد شد. روزنامه فيگارو جزييات طرح شركت گينگر را به دست آورده است.
به نوشته اين روزنامه و به گفته مسوولان شركت گينگر آنها با قراردادن اين همه گياه در برجايفل 2/84 تن دياكسيدكربن بيرون ميدهد و در عوض، جذبكننده 4/87 تن دياكسيد كربن خواهد بود كه نتيجه آن توليد كربن مثبت است. سخنگوي شركت گينگر ميگويد: «قرار است اطلاعات مربوط به پروژه، مخفيانه باقيبماند اما مطالبي كه روزنامه فيگارو نوشته، درست است.» قرار است جوانهها تا ژوئن سال آينده در گلخانههاي اطراف پاريس نگهداري شود و بعد به برج آورده ميشود تا طبق برنامه تا ژوئن 2013بوتههايش دورتادور برج را بگيرند.
اين گياهان حداقل تا جولاي 2016 ميهمان برجايفل خواهند بود. اين خبر در شرايطي منتشر شده كه خيلي از مقامات فرانسوي اصلا در جريان آن نبودهاند. نمونهاش ژانبرنارد براس، مسوول اداره توريست پاريس است كه گفته روحش از اين طرح بيخبر است. جالب اينكه خبر تغييرات ظاهري برجايفل به گوش بازديدكنندگان اين اثر تاريخي هم رسيده و آنها را شوكه كرده است.
دیلی تلگراف نوشت: يكي از كساني كه همراه خانوادهاش مشغول بازديد از برجايفل بوده گفته: «مهمترين نكته اين برج هنر مهندسي آن است و هركسي كه اينجا آمده، ميخواهد اين معماري جالب را ببيند. اگر ما به دنبال ديدن باغي پر از گل بوديم، قطعا به اينجا نميآمديم» با اينكه اجرايي شدن اين طرح در حد حرف است اما خيليها جلو آن را گرفتهاند. يكي از شهروندان پاريس اين برنامه را يك طرح بيمورد دانسته كه چيزي جز هدردادن پول نيست.
به گفته اين شخص، اصلا بعيد نيست كه تمام اين برنامهها، در اصل نقشهايي براي فساد مالي باشد. برجايفل در سال 1889 توسط گوستاو ايفل ساخته شد و در اصل ورودي بزرگي بود براي يك نمايشگاه جهاني كه آن سال در پاريس برگزار ميشد. آن اوايل خيليها به ساخت اين برج ايراد گرفته بودند و ميگفتند، ايفل تنها از بينبرنده طبيعت است اما چيزي نگذشت كه همه به اين هنر مهندسي احترام گذاشتند و حالا ايفل پرطرفدارترين محل توريستي در دنياست. ايفل نماد پاريس و فرهنگ فرانسوي است و قرار بود عمرش تنها 20سال باشد اما بعد از آنكه در طول جنگ جهاني اول، نظاميان فرانسوي ميتوانستند از آن به عنوان يك برج ديدهباني باارزش استفاده كنند، ديگر موضوع تخريب آن بهطوركلي منتفي شد.