به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، حجتالاسلام و المسلمين مصطفي پورمحمدي در سخنراني پيش از خطبههاي اين هفته نماز جمعه تهران با اشاره به اهميت امر به معروف و نهي از منكر تصريح كرد: نظام جمهوري اسلامي ايران به موضوع امر به معروف و نهي از منكر به طور جدي پرداخته و نهادهايي را با همين مقصود طراحي كرده است كه از جمله آنها ميتوان به سازمان بازرسي كل كشور اشاره كرد.
وي ادامه داد: سازمان بازرسي كل كشور در هر جا امري خلاف مقررات مشاهده كند طبق قانون بايد آن را كنترل كند و اگر خداي نكرده اين تعدي در دستگاهها و ادارات حكومتي شكل بگيرد، ظلم فراگير ميشود و اين تعدي و تجاوز به حقوق ديگران امالبلوا ميشود. به همين مقصود جمهوري اسلامي ايران و قانون اساسي براي روشن شدن تكليف، سازمانهايي را تعبيه كرده است.
رييس سازمان بازرسي كل كشور افزود: در كنار موضوع مهم امر به معروف نهي از منكر، نظارت عمومي وجود دارد كه در بندهاي مختلف قانون اساسي مورد توجه قرار گرفته است و هيچ سطحي در مديريت اجتماعي ما از چتر نظارتي مصون نيست. به عنوان مثال، بر بالاترين مقام اجرايي كشور، مجلس نظارت مي كند، بر دستگاههاي اجرايي، دستگاههاي نظارتي از جمله ديوان محاسبات، سازمان بازرسي كل كشور و ... نظارت ميكنند. بر مجلس شوراي اسلامي، شوراي نگهبان نظارت ميكند و ... .
سخنران پيش از خطبههاي اين هفته نماز جمعه تهران اظهار كرد: در بندهاي مختلف قانون اساسي موضوع نظارت، موضوعي عام و فراگير است و در حقيقت مهم اين است كه بتوانيم فرهنگ نظارتپذيري، خيرخواهي، نقدپذيري و انتقادشنوي را در جامعه فعال كنيم و پذيرش آن را بالا ببريم. تا كسي تذكر يا نقد ميكند نگوييم كه ميخواهد مانعتراشي و سنگاندازي كند.
پورمحمدي با تاكيد بر اينكه فرهنگ نظارتپذيري بايد در جامعه ترويج شود، خاطرنشان كرد: مديران بايد نقدپذير باشند، به ويژه صاحبان نفوذ و قدرت. بايد مجال نقدپذيري و تذكر دادن و نصيحت كردن را در جامعه هموار كنيم. رشد و حيات جامعه نيز در اين است. مشاهده ميكنيم كه در بسياري از مجامع بيروني براي اينكه جامعه ما را بد نشان دهند، سعي ميكنند فضاي جامعه را بسته و تيره و تار جلوه دهند.
وي با اشاره به تاكيدات رهبر معظم انقلاب در خصوص امر به معروف و نهي از منكر گفت: مسئولان بايد نقدپذير و تذكرپذير شوند. به هر حال دشمنان از هر مسيري ميخواهند به ما ضربه بزنند و ما با احياي نظارتپذيري، مشورتگيري و نقدپذيري بايد جامعه خود را اصلاح كنيم و رشد دهيم تا از بديها و ناپاكيها مصون بمانيم و از سوي ديگر به دشمنان مجال ندهيم كه موقعيت جامعه را تخريب كنند؛ بهويژه در شرايطي كه چشمان بسياري از نهضتهاي مردمي به ماست.
رييس سازمان بازرسي كل كشور اظهار كرد: امر به معروف و نهي از منكر امروز براي سلامت اجتماعي ما يك ضرورت و امر حتمي است و اگر ميخواهيم الهامبخش باشيم بايد آمر به معروف و ناهي از منكر باشيم.
پورمحمدي در بخش ديگري از سخنان خود با طرح اين سوال كه «چرا امام حسين (ع) توانست نقش عظيمي در تاريخ داشته باشد؟»، تصريح كرد: خود حضرت در كلمات مختلفي اين امر را رمزگشايي كرده است. زماني كه از مدينه به سمت مكه حركت ميكرد و تهديد شده بود كه اگر با يزيد بيعت نكني دستور داريم تو را به قتل برسانيم و حضرت چارهاي جز هجرت از مدينه نديد، در وصيتي براي محمدبن حنفيه به نكاتي اشاره كرد.
وي افزود: در اين وصيت اشاره شد كه من براي هوا و هوس، قدرتطلبي، راه بيهوده و بيجهت و ظلم به ديگران، اين مسير را نميپيمايم. من اين حركت را آغاز كردهام زيرا ديدم كه در مسير دين جدم انحرافاتي ايجاد شده و امت اسلامي از مسير صحيح منحرف شدهاند. قصد من اين است كه مسلمانان را به مسير صحيح بازگردانم. من تصميم دارم و اراده كردهام كه امر به معروف و نهي از منكر كنم.
رييس سازمان بازرسي كل كشور اظهار كرد: در اين وصيتنامه همچنين آمده بود كه من ميخواهم امت اسلامي را به مسير حقيقي خود بازگردانم و در حقيقت جا پاي جدم رسول خدا بگذارم و امت اسلامي را مسيري قرار دهم كه رسولالله در جهت رشد و كمال انسانها پيمود.
پورمحمدي خاطرنشان كرد: امام باقر (ع) ميفرمايند امر به معروف و نهي از منكر مسير پيامبران است. اگر ميخواهيد شهرها و آباديهايتان از گزند راهزنان در امان بماند، راه آن امر به معروف و نهي از منكر است. اگر ميخواهيد كسب و كارتان حلال شود و متجاوزان و دشمنانتان سر جاي خود بنشينند، راه آن امر به معروف و نهي از منكر است.
وي يادآور شد: تعبير ديگري از پيامبر مكرم اسلام داريم كه ميفرمايند پيوسته امت من در خير و خوبي خواهند بود اگر امر به معروف و نهي از منكر كنند و در امور خير و نيكي به يكديگر كمك كنند. اگر امر به معروف و نهي از منكر را ترك كنيم بركت و الطاف الهي از ما گرفته ميشود و به ناروا و به ناحق عدهاي بر عده ديگري مسلط شده و ظلم خواهند كرد.
رييس سازمان بازرسي كل كشور گفت: در تعبير ديگري از امام باقر (ع) ميخوانيم كه امر به معروف و نهي از منكر دو مخلوق الهي هستند و اگر شما آنها را ياري كنيد خدا شما را عزيز كرده و ياري ميكند و هر كس آنها را ترك و رها كند، ذليل و خوار خواهد شد. در اينجاست كه متوجه ميشويم هدف از قيام و نهضت امام حسين (ع) به دليل خصوصيات و مزاياي امر به معروف و نهي از منكر است.
پورمحمدي با اشاره به آياتي از كلامالله مجيد تصريح كرد: در قرآن نيز آمده زماني كه در جامعه استقرار يافتيد، نخست جامعه را ايماني كنيد و پس از آن نظام اقتصادي را در جامعه به درستي برقرار كنيد و پس از آن امر به معروف و نهي از منكر كنيد. مهمترين معروف آن است كه جامعه نمازگزار شود و اقتصاد جامعه سالم باشد و به فقرا و درماندگان نيز توجه شود.
وي افزود: در زيارت امام حسين (ع) اين فراز را به كرات ميخوانيم كه ما شهادت ميدهيم تو برقرار كننده و بهپا دارنده نماز بودي و سنت زكات را احيا كردي و امر به معروف و نهي از منكر را در جامعه برقرار كردي.
رييس سازمان بازرسي كل كشور اظهار كرد: بعضيها ميگويند امر به معروف كردن، تذكر دادن و هشدار دادن در جامعه موجب اختلاف، نزاع و درگيري ميشود؛ اين در حالي است كه جواب را قرآن داده است. اگر امر به معروف در جامعه ترك شود و اگر خوبيها از جامعه رخت بربندد و بديها بر جامعه مستولي شود، جامعه دامنگير اختلاف، تفرقه و چنددستگي خواهد شد. بنابراين نگوييم كه اگر نصيحت و تذكر دهيم، موجب اختلاف ميشود. خود قرآن نسخه آن را پيچيده و بيان كرده كه تخم اختلاف در دنياطلبي است. اگر ميخواهيم اختلاف از جامعه رخت بربندد همه بايد براي پاكي جامعه تلاش كنيم.