به گزارش مشرق به نقل از فارس، محمود احمدینژاد رئیس جمهور صبح امروز (شنبه) در همایش تبیین طرح تحول نظام مالیاتی که در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت امام حسین (ع) و یارانش اظهار داشت: ارزش شرکت در این همایش کمتر از جلسه عزای امام حسین (ع) نیست چرا که این نشست در راستای پیشبرد اهداف جامعه است.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز همه مصمم هستیم تا ایران را بسازیم تصریح کرد: پیشرفت هدف مشترک و آرمان ملت ایران است؛ رسیدن به قلههای تعالی بر پایه جامعه سعادتمند، پیشرفته هدفی است همه در آن مشترک هستیم.
وی با تأکید بر اینکه تحقق این اهداف با کار عالمانه و خستگیناپذیر و اصلاحات بنیادین امکانپذیر است یادآور شد: خادمان ملت در دولت برآمده از آراء مردم بدون توجه به هیاهوها و حرفهای بیارزش و توجه نداشتن به شعارهای داخلی و خارجی تلاش میکند تا عالمانه اصلاحات اساسی را در ساختارهای اقتصادی و مدیریتی کشور طراحی و اجرا کند.
احمدینژاد ادامه داد: آرزوهای چندین دولت و دهها سال پیگیری متخصصان و دانشمندان اقتصادی فرصت و بستر تحقق پیدا کردند؛ از این رو اگر عالمانه، خستگیناپذیر و همدل تصمیم گیری کنیم اهداف بزرگ قابل تحقق و اقدامات مهم اجرایی میشود.
رئیس جمهور بر همین اساس به دو عامل مهم که نقش کلیدی در ساختن کشور دارند اشاره و اضافه کرد: عامل اول عدالت است چرا که اگر عدالت نباشد پیشرفت پایدار اتفاق نیفتاده و امنیت، استقلال و آرمانهای انسانی فرصت تحقق ندارند.
وی با بیان اینکه عدالت فرصت شکوفایی همه استعدادهای انسانی در یک کشور است افزود: اگر میخواهیم کشوری پیشرفته و پایدار داشته باشیم که همه در رفاه باشند نیازمند عدالت هستیم.
احمدینژاد با بیان اینکه عدالت حتی فرصت شکوفایی استعدادهای طبیعی را نیز فراهم میکند اظهار داشت: مهمترین رسالت انبیاء الهی پس از دعوت به توحید زمینهسازی برای قیام عمومی در جهت استقرار عدالت است.
رئیس جمهور در عین حال عدالت را سکوی اول برای رسیدن به سعادت دانست و گفت: محبت، همدلی و اراده در سایه عدالت است چرا که اگر عدالت نباشد انگیزه کار از بین میرود.
وی در ادامه عامل دوم را مشارکت عنوان کرد و افزود: جامعهای موفق است که آحاد آن در مدیریت، ساختن و نگهداری آن جامعه مشارکت فعال داشته باشد و اگر این مشارکت نداشته باشد هیچ بخشی از جامعه اصلاح نخواهد شد.
احمدینژاد در ادامه سخنان خود تصریح کرد: دولت ۷ طرح را برای اصلاحات ساختاری در اقتصاد کشور دنبال میکند که مهمترین آن طرح تحول مالیاتی است؛ مالیات هم در جهت عدالت و هم در جهت مشارکت عمومی در ساختن کشور اهمیت دارد.
** بازنده اصلی کسانی هستند که مالیات را "پول زور" میدانند
رئیس جمهور با طرح این سؤال که چرا باید مالیات پرداخت کرد یادآور شد: یکی از مشکلات اساسی این است که بسیاری از افراد تصور میکنند مالیات پول زور است در حالی که اداره کشور هزینه دارد و اگر آن را پرداخت نکند برنده هستند در حالی که بازنده اصلی خود این افراد به شمار میروند.
وی با بیان اینکه درآمد یک فرد تنها محصول کار خودش نیست و مردم همدوره و کسانی هم که در طول تاریخ زندگی میکرده اند در این درآمد نقش دارند گفت: درآمد مبتنی بر یک سابقه تاریخی است.
وی اضافه کرد: اگر در جامعهای سلامت وجود نداشته باشد فعالیت اقتصادی معنا ندارد. در کشورهایی که مشکلاتی در آنها وجود دارد اقتصاد بیمعناست. از این رو برای حل مشکلات هزینههایی باید پرداخت شود.
احمدینژاد با تأکید بر اینکه ممکن است این تصور به وجود آید که باید هزینهها را توسط نفت پرداخت کنیم اظهار داشت: تاکنون نیز بخش مهمی از هزینهها از نفت داده شده است اما آیا نفت یک منبع پایدار است؟
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه اداره کشور هزینههایی دارد که بر دوش همگان است تصریح کرد: طبیعی است هرکس درآمد بیشتری دارد هم از گذشته تاریخی و هم از نوع خدمات امروز بیشتر استفاده میکند.
وی ادامه داد: باید سهم کارهای علمی، مدیریتی، حاکمیتی و امنیت پرداخته شود و همه باید این سهم را بپردازند. البته هرکس به نسبتی که از این فرصت استفاده میکند که بهترین شاخص، میزان درآمد است.
** انتخابات، ریاست و رای دادن مهم است
احمدی نژاد بر همین اساس پرداخت مالیات را بالاترین جلوه مشارکت در مدیریت کشور دانست و اظهار داشت: البته انتخابات، ریاست و رأی دادن نیز مهم است اما مهمتر مشارکت در مدیریت اقتصادی کشور است؛ در سازندگی نیز به همین شکل است و همه باید کار کنند تا کشور ساخته شود.
** سنگ اندازی برخی افراد جلوی طرح تحول اقتصادی
رئیس جمهور با بیان اینکه متأسفانه عدهای تلاش میکنند تا جلوی پای افرادی که طرح تحول اقتصادی را انجام میدهند سنگ بیندازند به قیام امام حسین اشاره کرد و گفت: امام حسین (ع) برای اصلاح اساسی قیام کردند و در واقع بزرگترین اصلاح تاریخ بشر را ایشان انجام دادند. چرا که ریل تاریخ را عوض کردند.
وی در ادامه خطاب به همکاران خود یادآور شد: طرح تحول مالیات را جدی بگیرید؛ فعالیتهای اقتصادی در کشور باید شفاف و نظام مالیاتی از آن شفافتر باشد چراکه هر نقطه ابهام منشأ بیعدالتی است. از این رو روند و ساختار دریافت مالیات باید ساده و برای همه قابل محاسبه باشد.
** ماموران مالیاتی باید چگونه باشند؟
احمدی نژاد با تأکید بر اینکه در محاسبات مالیاتی باید عدالت رعایت شود اظهار داشت: مبادا درگوشهای همکاری به خاطر مقدار کمی پول ارقام سنگین را از بیتالمال دریغ کند؛ مأموران مالیاتی باید مثل کسانی باشند که ورقه امتحان نهایی را تصحیح میکنند.
رئیس جمهور تأکید کرد: ملت ایران ملتی بافرهنگ است که همراهی خود را همواره نشان داده است؛ در هدفمندی یارانهها مردم همکاری بسیار زیبایی داشتند که در واقع تجلی تاریخی و پرافتخار از روح جمعی عدالتطلب و خداجوی ملت ایران بود؛ این همکاری هراس اجتماعی ملت ایران را در عرصه بینالملل صدپله بالا برد.
وی با تأکید بر اینکه باید به نکتهای برسیم که تمام فعالیتهای اقتصادی قابل رصد باشد افزود: ما برای در اختیار گذاشتن نیروی انسانی آموزش و تجهیزات همه توان خود را به کار میگیریم.
** نباید تصور شود یک قوه کارگر است بقیه ارباب
احمدینژاد در ادامه سخنان خود خطاب به سایر قوا یادآور شد: اداره کشور تنها با یک قوه نیست بلکه همه باید کمک کنند و یک قوه کارگر نباشد و بقیه تصور کنند ارباب هستند بلکه همه باید مشارکت و شفافسازی کنند.
رئیس جمهور تصریح کرد: بخش مهمی از ثروتها در ثبت اسناد، املاک و شرکتهاست که کمتر از بازار نیست.
وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر بخش مهمی از اقتصاد کشور در دست مؤسسات حقوقی و شخصیتهای حقوقی قرار دارد اظهار داشت: باید هماهنگی کاملی در این راستا صورت گیرد و اگر کسی سوء استفاده و ظلمی کرد سریع به آن رسیدگی شود.
احمدی نژاد تأکید کرد: در قانون گمرک مجلس خیلی خوب همکاری کرد قانون مالیات و اصلاح نظام بانکی نیز امید است که با همین سرعت و همدلی انجام شود و بتوانیم ۷ سرفصل تحول اقتصادی را عملیاتی کنیم.
رئیس جمهور همچنین خطاب به ملت ایران گفت: مالیات یک حق عمومی است و حق ۷۵ میلیون انسانی است که امروز با ما زندگی میکند و افرادی که در آینده خواهند آمد. نفت باید صرف جاده، فرودگاه، بندر، صنعت و شبکههای آبیاری شود تا نسلهای آینده از آن استفاده کند. از این رو نمیتوان نفت را صرف هزینههای مصرفی و جاری کرد.
وی همچنین گفت که ممکن است برخی بگویند مالیاتها خوب هزینه نمیشود که در جواب بگوییم بله ممکن است در برخی موارد به این شکل باشد. اما در طول ۶ سال گذشته هزینههای مصرفی کاهش بسیاری کرده است. که از آن میان میتوان به کاهش 25 درصدی کارکنان دولت اشاره داشت.
احمدینژاد در عین حال ثروت عمومی را مثل یک استخر زلال عنوان کرد و افزود: اگر شخصی موجب آلودگی این استخر شود هم خود هم زندگی خود و کل ملت را آلوده میکند؛ مهلکترین سم ورود آلودگیهای مالی به زندگی یک فرد و جامعه است چرا که خانواده را از بنیان متلاشی میکند.
رئیس جمهور ادامه داد: هرچقدر سیستم بانکی رباخواری را توجیه کند اما ربا کار خود را انجام میدهد اسم مهم نیست بلکه ماهیت است که اهمیت دارد؛ آلودگی مالی منجر به آلودگی اخلاقی و از بین رفتن خانواده و تخریب اخلاقها میشود.
وی یادآور شد: اقتصاد باید برپایه اجتناب از حرام و تأکید بر حلال باشد؛ یکی از مواردی که باید برای آن بالاترین حد کرامت را برای مردم قائل شد نظام مالیاتی کشور به شمار میرود چرا که شخصیت مردم محترم است.