به گزارش مشرق به نقل از فارس، آندرويد مجهز به امکاناتي براي کنترل نحوه استفاده کاربران از اينترنت و وب و برنامه هاي مختلف نرم افزاري است و اين اطلاعات را براي سرورهايي ارسال مي کند که تحقيقات بيشتر مشخص مي کند متعلق به چند آگهي دهنده بزرگ آنلاين هستند.
بررسي هاي Intel Labs و دو دانشگاه پنسيلوانيا و دوک ثابت مي کند که از مجموع 30 برنامه محبوب و پرکاربرد سيستم عامل اندرويد 20 برنامه به گونه اي طراحي شده اند که بتوانند چنين اطلاعاتي را براي شرکت هاي ثالث ارسال کنند. 15 برنامه در کنار اطلاعات مربوط به نحوه استفاده از وب حتي موقعيت مکاني کاربران خود را هم براي آگهي دهندگان ارسال مي کنند.
براي انجام اين بررسي از گوشي Nexus One ساخت گوگل که مجهز به سيستم عامل Android 2.1 استفاده شده است و همين مسأله ثابت مي کند که گوگل کاملا از اين تخلف مطلع بوده و به طور عمدي چنين کاري انجام مي دهد.
گوگل پيش از اين در جريان جمع آوري اطلاعات براي سرويس نماي خياباني خود هم اطلاعات شخصي کاربران شبکه هاي واي فاي مجاور را جمع آوري کرده بود و افشاي اين مسأله موجي از محکوميت و اعتراض هاي شديد را براي گوگل به ارمغان آورد.
يک بررسي جديد نشان ميدهد گوگل با سوءاستفاده از سيستم عامل آندرويد خود اطلاعات شخصي کاربرانش را در اختيار آگهي دهندگان قرار ميدهد.