کد خبر 82315
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۰ - ۱۵:۴۶

لطفعلي پور كاظمي پس از افتتاح همايش دو روزه پزشكي ورزشي گفت: ما وظيفه داريم جديد‌ترين اطلاعات علم روز ورزش جهان را براي بهبود شرايط سلامتي ورزشكاران فراهم كنيم كه با برگزاري اين همايش سعي كرديم اين اتفاق بيفتد.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا ، هفتمين همايش سراسري پزشكي ورزشي و سومين نمايشگاه تخصصي تجهيزات پزشكي ورزشي از امروز (چهارشنبه) به مدت دو روز در محل هتل المپيك برگزار مي‌شود.

در حاشيه اين همايش رييس فدراسيون پزشكي ورزشي در نشست مطبوعاتي اظهار كرد: اين همايش در راستاي رسالت فدراسيون برگزار مي‌شود تا جديدترين اطلاعات علم روز ورزش جهان كه توسط دانشمندان و پزشكان به دست مي‌آيد، در اختيار ورزش و ورزشكاران قرار بگيرد. در مورد فوريت‌هاي پزشكي و آسيب‌هاي حادي كه ممكن است براي ورزشكار در محيط ورزشي پيش بيايد، در اين همايش بحث و بررسي خواهد شد و كارگاه آموزشي برگزاري مي‌كنيم. در زمينه دوپينگ هم آخرين داروهاي ممنوعه و مكمل‌هاي مجاز و غير مجاز معرفي خواهند شد. ما به دنبال اين هستيم كه تكنيك‌هاي جديد درماني و روانشناسي ورزشي و جلوگيري از استرس‌هايي كه در مسابقه وجود دارد كه ناشي از تنش‌هاي عصبي است و از مسائل خانوادگي و اجتماعي نشات مي‌گيرد را مورد بحث و بررسي قرار دهيم.

وي افزود: حدود 800 نفر از پزشكان در هفتمين همايش فدراسيون پزشكي ورزشي شركت دارند. در اين همايش اساتيد دانشگاه‌هاي تهران و شهيد بهشتي حضور دارند. اين همايش با همكاري سازمان نظام پزشكي، كميته ملي المپيك،‌ انجمن علمي پزشكي ورزشي، انجمن پزشكان ورزش، مراكز تحقيقات دانشگاه تهران و شهيد بهشتي، انجمن پرستاري و روانشناسي و وزارت بهداشت و درمان برگزار مي‌شود.

پوركاظمي با بيان اينكه كليه آموزش‌ها به صورت سي‌دي و كتابچه همين امروز در اختيار علاقه‌مندان قرار مي‌گيرد تصريح كرد: كادر پزشكي و متخصصان، روانشناسان، متخصصان تغذيه و پرستاران در اين همايش مهمانان ما هستند. تعداد زيادي از مربيان و ورزشكاران هم دوست داشتند در اين نشست حاضر باشند و از كارگاه‌هاي آموزشي بهره ببرند.

رييس فدراسيون پزشكي ورزشي با بيان اينكه حضور در اين همايش براي پزشكان امتياز دارد، تاكيد كرد: اين همايش امتياز بازآموزي براي پزشكان به حساب مي‌آيد. اگر پزشكان در اين كارگاه‌هاي ما شركت كنند، 16 امتياز مي‌گيرند. پزشكان بايد هر ساله در اين همايش‌ها شركت كنند چرا كه امتياز اين همايش‌ها براي گرفتن مجوز پروانه پزشكي و تمديد آن نياز است.

وي در پاسخ به پرسش يكي از خبرنگاران مبني بر اينكه شما براي مرگ بدون دليل و ناگهاني ورزشكاران در طول مسابقه چه تدابيري مي‌انديشيد و آيا قرار است پزشكان در اين همايش آموزش ببينند تصريح كرد: طبق تعريف اگر فردي ناگهان به كما برود و فوت كند بدون اينكه هيچ ضربه‌اي به او وارد شود دچار مرگ ناگهاني شده است. مهم‌ترين علت اين نوع مرگ هم مادرزادي است. پيشنهاد مي‌كنم همه جوانان و نوجواناني كه در خانواده‌هايشان استعداد مرگ ناگهاني دارند، نزد پزشكان ورزشي و متخصص بروند و معاينه قلبي شوند. احتمال دارد كه اين دسته از افراد در دوران كودكي نياز به جراحي داشته باشند. بيماري‌هاي مادرزادي قلبي عمدتا حاد هستند. كبودي لب و سياهي انگشت‌ها از علائم آن است. اين مسئله از همان ابتدا توسط دكتر داخلي تشخيص داده مي‌شود و فورا به فكر درمان مي‌افتد. ممكن است در اين افراد قلب سوراخ باشد يا به سمت راست قفسه سينه تمايل پيدا كند يا... بايد همان اوايل جراحي صورت بگيرد البته احتمال فوت هم وجود دارد. بسياري از ناهنجاري‌هاي مادرزادي احتمال فوت دارند و در بدن انسان به صورت نهفته هستند و در حين فشار تمرين‌ها عود مي‌كنند. بنابراين انتظار داريم افراد از سنين خردسالي، نونهالي، نوجواني و جواني و بزرگسالي توسط هيات‌هاي پزشكي ورزشي معاينه شوند، اكو قلب يا آزمايش خون بدهند. در سراسر جهان همه ساله شايد از تعداد 500 نفر يك نفر بيماري نهفته مادرزادي داشته باشد كه آمار بالايي است.

وي درباره ورزشكاران ايراني كه به اين مرگ دچار شده‌اند گفت: ما در فوتبال يك نمونه داشتيم كه در مسابقه‌هاي جام رمضان در اواسط بازي فوت كرد. افشين شعبانيان دونده دوي ماراتن كه 25 ـ 26 سال سابقه دوندگي داشت، به همين صورت فوت كرد. منوچهر توسلي كوهنوردي بود كه بالاي قله دارآباد به علت ايست قلبي ناشي از ناهنجاري‌هاي قلبي ناگهان درگذشت.

رييس كميسيون پزشكي ورزشي كميته ملي المپيك درباره اقدامات صورت گرفته در اين كميسيون براي ورزشكاران المپيكي يادآور شد: ما جلسات هفتگي با رييس و دبيركل كميته داريم. همه ورزشكاراني كه موفق به كسب سهميه شده‌اند را معاينه مي‌كنيم. هر ورزشكاري كه مراجعه مي‌كند اكو و نوار قلب مي‌دهد و كبد او مورد بررسي قرار مي‌گيرد چرا كه مكمل‌هايي كه مي‌خورد روي كبد تاثير مي‌گذارد. از طرفي ما معاينه‌هاي دندانپزشكي، چشم‌پزشكي و آموزش مكمل‌ها و مواد نيروزا به همه كساني كه سهميه گرفته‌اند را داريم. در فاصله 8 ماه مانده تا المپيك پيش‌بيني حدود 45 ورزشكار در بخش انفرادي در المپيك لندن را داريم. تعدادي از معاينه‌ها از ورزشكاران تمام شده و ما منتظر آغاز مرحله دوم معاينات هستيم. برخي از ورزشكاران به دارو و برخي به جراحي نياز دارند. خوشبختانه تاكنون نتايج معاينات پزشكي خوب بوده و همه سالم هستند. در بخش مكمل‌ها هم 21 مكمل را كه در آزمايشگاه ستاد ملي مبارزه با دوپينگ و وزارت بهداشت به تاييد رسيده‌اند و مواد نيروزا ندارند، به ورزشكاران معرفي شدند تا از آن‌ها استفاده كنند. ما اميدوار هستيم كه ورزشكاران المپيكي ايران با سلامت كامل اعزام شوند و به سلامت به كشور برگردند.

وي از برگزاري كنگره بين‌المللي ارتوپدي در هفته اول اسفندماه به ميزباني كيش خبر داد و تاكيد كرد: در اين كنگره بيشتر درباره زانو و طب ورزشي بحث و تبادل نظر خواهد شد. اين كنگره با حضور كشورها و سخنرانان خارجي و با همكاري انجمن متخصصان زانو و فدراسيون پزشكي ورزشي برگزار مي‌شود. هشتمين همايش سراسري پزشكي ورزشي قرار است ارديبهشت در اصفهان برگزار شود.

رييس فدراسيون پزشكي ورزشي در پاسخ به این پرسش كه برگزاري اين همايش‌ها تا چه حد مي‌تواند در به روز كردن علم ورزشي در كشور تاثيرگذار باشد، تاكيد كرد: برگزاري اين همايش‌ها بسيار سودمند است چون استادهاي طراز اول و اساتيد دانشگاه تدريس مي‌كنند و از آن‌جايي كه با علم روز دنيا در ارتباط هستند و نتايج آخرين تحقيقات را مي‌دانند، مي‌توانند تاثيرگذار باشند. قطعا وقتي متخصصان جامعه پزشكي يك جزوه علمي از دستاوردهاي تغذيه را ارائه مي‌دهند، براي ورزش ما مفيد است. براي المپيك در بحث روانشناسي بهترين‌هارا انتخاب كرديم. اكنون در اردوهاي كشتي، وزنه‌برداري، دووميداني از روانشناس استفاده مي‌كنيم. در بحث تغذيه متخصصان رژيم‌هاي غذايي فردي به ورزشكاران مي‌دهند. تلفن پزشكان در اختيار ورزشكاران قرار داده شده تا در هر شرايطي كه مي‌خواهند باشند، از مشاوره و نظرات پزشكان استفاده كنند. گاهي پيش مي‌آيد كه يك ربع قبل از مسابقه مي‌گويند در يك وزن تعداد ورزشكاران تكميل شده و بايد ورزشكار به وزن ديگر برود، در اين شرايط پزشك نمي‌تواند كاري بكند. در رشته‌هايي كه وزن‌ها مشخص است بيشترين حساسيت روي ورزشكار است.

رييس فدراسيون پزشكي ورزشي درباره تخلفات باشگاه‌هايي كه مكمل‌هاي غير مجاز مي‌فروشند خاطرنشان كرد: ستاد نظارت بر سلامت باشگاه‌ها تشكيل شده و كارش را آغاز كرده است. اين ستاد در در طول 6 ماه گذشته، درباره 4 هزار باشگاه دولتي و خصوصي تحقيق كرده كه در اين بين ما به 700 باشگاه تذكر داديم و هزار باشگاه تشويق‌نامه دريافت كردند. چنانچه باشگاه‌ها بيش از دو بار تخلف داشته باشند، بار سوم توسط حراست وزارت ورزش و نيروي انتظامي در آن‌ها پلمب مي‌شود. باشگاه‌داران حق ندارند در داخل باشگاه مكمل بفروشند. مربيان هم حق نوشتن مكمل براي كسي را ندارند. مكمل بايد با دستور پزشك و از طريق داروخانه تهيه شود. جامعه ورزش همگاني حدود 15 ميليون نفر هستند. ما به آن‌ها توصيه داريم از مكمل‌هاي طبيعي شامل گوشت، حبوبات، نشاسته و سبزيجات استفاده كنند اما ورزشكار حرفه‌اي رژيم غذايي‌اي دارد كه توسط پزشك ارائه مي‌شود و انكار ناپذير است. برخي ورزشكاران روزانه بايد 5 تا 10 هزار كالري مصرف كنند. آن‌ها نمي‌توانند در روز يك كيلو گوشت،‌ دو كيلو برنج يا... بخورند بنابراين مي‌روند و از عصاره اين مواد غذايي استفاده مي‌كنند.

دبير ستاد ملي مبارزه با دوپينگ درباره اجلاس پاريس به خبرنگاران هم گفت: اين اجلاس دوسالانه در بحث دوپينگ برگزار شد كه همه كشورها در آن شركت داشتند. از ايران سجادي و من به عنوان رياست و دبير نادو، رغبتي و اردستاني حضور داشتيم. عملكرد نادوي ايران از نظر وسعت كار در زمينه نمونه‌گيري، آموزش و پژوهش در اين اجلاس ارائه شد. خوشبختانه ما جزو 4 كشور برتر آسيا هستيم. رييس و دبيركل وادا از كانادا به پاريس آمده بودند و گزارشي از عملكرد اين سازمان ارائه دادند. همچنين در اين اجلاس درباره ليست داروهاي 2012 بحث شد و پيشنهاداتي براي سال 2013 ارائه شد. كافئين و نيكوتين قرار است آزمايشي در المپيك لندن مورد بررسي قرار بگيرد تا ببينيم آيا تاثيري در افزايش نيروي ورزشكاران دارند يا نه. بايد ديد آيا سيگار، قهوه و نسكافه بايد بخشي از دوپينگ باشند يا نه. قرار است در المپيك لندن اين مسئله به طور آزمايشي بررسي شود اما آنچه مسلم است ورزشكاران فعلا مجاز به خوردن قهوه است (با شوخي).

در اين نشست مسئول كميته آموزش فدراسيون پزشكي ورزشي هم طي سخناني كوتاه ضمن ارائه برنامه همايش گفت: متخصصان پزشكي ورزشي در روز اول همايش درباره بيماري‌ها و در روز دوم پيرامون آسيب‌هاي ورزشي سخنراني دارند. بعدازظهر هم از ساعت 13 تا 18 كارگاه‌هاي آموزشي تغذيه ورزشي، بازآموزي مدون پزشكي ورزشي، كارگاه حمل مصدوم و كمك‌هاي اوليه، مبارزه با دوپينگ، روانشناسي و فيزيوتراپي برگزار مي‌شود كه در اين بخش ما از بهترين و بالاترين سطوح دانشگاهي دعوت كرديم كه بهترين تركيب علمي و اجرايي در كنار هم قرار بگيرند.

مرادي در پايان در پاسخ به پرسش يكي از خبرنگاران مبني بر اينكه آيا در اين همايش مقاله هم ارائه خواهد شد اظهار كرد: اين همايش كنگره نيست بنابراين مقاله‌اي در آن ارائه نمي‌شود. در كنگره بحث و بررسي صورت مي‌گيرد اما در همايش آموزش. ما ترجيح داديم پايه‌هاي آموزشي را تقويت كنيم و هرچند سال يك بار كنگره بين‌المللي پربار برگزار كنيم. هدف و فكر ما اين است كه با حمايت رييس فدراسيون، كنگره‌هاي بين‌المللي در سطح خوب برگزار كنيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس