کد خبر 79361
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۰ - ۰۸:۴۴

به‌دنبال مخالفت آلمان با اقدام نظامي عليه كشورمان، دولت فرانسه نيز به مخالفان جنگ عليه ايران ملحق شد.

به گزارش مشرق، تهران‌امروز نوشت: در نشست وزيران خارجه اتحاديه اروپا در بروكسل درباره گزارش جديد آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در مورد فعاليت هسته‌اي ايران كه موضوع مورد بحث بود، با وجود تلاش برخي وزيران اروپايي از جمله اوري روزنتهال، وزير خارجه هلند براي دفاع از مواضع آمريكا و رژيم صهيونيستي در مورد برنامه هسته‌اي ايران، اكثريت شركت‌كنندگان، مخالفت خود را با اين مواضع اعلام كردند كه كاترين اشتون، مسئول سياست خارجي اين اتحاديه در تلاش براي ايجاد هماهنگي آراي اعضا تاكيد كرد: ما بايد روشن كنيم كه آنچه رخ داده قابل‌قبول نيست.

پس از انتشار گزارش آمانو كه چندي پيش رويكرد تند فرانسه كه خواستار نشست فوري شوراي امنيت شده و واكنش احتياط‌آميز آلمان درباره جنگ عليه كشورمان را به همراه داشت، اكنون با اعلان رسمي فرانسه طي سخنان آلن ژوپه، وزير خارجه‌اش درباره مخالفت اين كشور با هر اقدام نظامي عليه ايران و وستروله، وزير خارجه آلمان، كه گفت: «ما در مباحث مربوط به مداخله نظامي در ايران شركت نخواهيم كرد.»، فضاي اختلاف ميان سران غرب بر سر برخورد با جمهوري اسلامي ايران شكل ملموس تري به خود گرفته است و سناريوي آمريكا براي اجماع عليه كشورمان را كه به‌تازگي در نشست اپك درصدد همراه ساختن روسيه و چين با خود بوده، با دست اندازهاي بيشتري مواجه ساخته است.

تلاش رژيم صهيونيستي براي اثبات ادعاي گزارش آژانس

اسرائيل در آستانه انتشار گزارش و پس از آن با عمليات رواني در جريان تشكيل جلسه شوراي امنيت تلاش كرد پنج كشور عضو به همراه آلمان كه عليه ايران مواضع مختلفي از خود نشان داده‌اند، را تحت فشار رواني قرار دهد تا به نوعي ابتدا با مطرح كردن بحث نظامي به ارزيابي مواضع اين كشورها پرداخته و سپس در صورت عدم موفقيت در همراه ساختن جمعي اين كشورها براي حمله نظامي، تشديد تحريم‌ها را در دستور كار خود قرار دهد كه با واكنش‌هاي متفاوتي روبه رو شد از جمله مخالفت روسيه و چين با تحريم‌هاي بيشتر و مواضع بعضا تند و سپس احتياط آميز فرانسه و آلمان كه به‌طور رسمي از مخالفت با سناريوي جنگ سخن گفتند.

در اين راستا كابينه رژيم صهيونيستي به تازگي در نشستي به بررسي گزارش ضد ايراني مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي درباره ايران پرداخت و در تحرك خصمانه تلاش كرد تا صحت ادعاي آمانو در گزارش مغرضانه خود را به اثبات برساند. بنيامين نتانياهو، نخست وزيررژيم صهيونيستي در اين نشست با تاكيد بر جنبه‌هاي نظامي گزارش آمانو ادعا كرد گزارش اخير صحت و درستي حرف‌هاي دولت‌هاي جهان از جمله اسرائيل درباره ايران و اينكه اين كشور در حال توسعه سلاح‌هاي هسته‌اي است را تاييد كرد! همچنين وي مدعي شد جامعه بين‌المللي بايد قبل از اينكه دير شود، جلوي مسابقه تسليحاتي ايران را بگيرد، چراكه اين مسئله، همه را در معرض خطر قرار داده است. شيمون پرز رئيس رژيم صهيونيستي چندي پيش در همين راستا ادعا كرده بود كه حمله نظامي به ايران نزديك شده است و وي احساس مي‌كند چيزي هست كه سبب تقدم راهكار نظامي بر راهكار ديپلماتيك مي‌شود. اين اقدامات در حالي است كه عامير كاهانوويچ، رئيس يكي از شركت‌هاي سرمايه‌گذاري بزرگ در اسرائيل در گزارشي با عنوان «نگاه اقتصادي به مسئله ايران» اعلام كرده: «هزينه‌هاي اقتصادي حمله نظامي به ايران با واكنش موشكي انتقام‌جويانه ايران و متحدان اين كشور در لبنان و غزه روبه‌رو خواهد شد كه اين مسئله براي اسرائيل بسيار پرهزينه خواهد بود. محتمل‌ترين گزينه پذيرش ايران هسته‌اي است.»

نشست بروكسل و اختلاف اروپاييان درباره ايران

با گذشت چند روز پس از جنجال سازي‌هاي رسانه‌اي عليه ايران به بهانه برنامه هسته‌اي صلح‌آميز و انتشار شايعات در رسانه‌هاي اسرائيلي عليه كشورمان، سران كشورهاي مختلف اروپايي بر رد هرگونه اقدام احتمالي نظامي عليه ايران تاكيد كردند. در اين‌باره نشست جديد وزيران خارجه اتحاديه اروپا در بروكسل با محوريت موضوع فعاليت هسته‌اي ايران در حالي برگزار شد كه وزير خارجه هلند درصدد دفاع از مواضع آمريكا و رژيم صهيونيستي در مورد برنامه هسته‌اي ايران، بر آمد كه اكثريت شركت‌كنندگان مخالفت خود را با اين مواضع اعلام كردند.

وزير امور خارجه فرانسه، آلن ژوپه ادعا كرد: «اين روشن است كه گزارش آژانس بين‌المللي انرژي اتمي نشان مي‌دهد ايران در راستاي پروژه خود براي ساخت بمب‌اتمي پيشرفت‌هايي به دست آورده است.» در ادامه با تاكيد بر مخالفت كشورش با هر اقدام نظامي عليه ايران، حمله پيشگيرانه اسرائيل به ايران را عامل برهم زدن كل ثبات منطقه دانست به طوري كه ديگر اصلاح آن امكانپذير نخواهد بود. وي در اين راستا بر باز ماندن مسير مذاكره و اعمال تحريم عليه كشورمان تاكيد كرد و همچنين خاطرنشان كرد: «اگر گزارش آژانس تاييد كند كه برنامه هسته‌اي ايران داراي اهداف نظامي است، فرانسه قاطعانه از تشديد تحريم‌ها عليه تهران حمايت مي‌كند.

از سوي ديگر دولت آلمان در تازه‌ترين اظهارنظر خود درباره اقدام نظامي عليه كشورمان طي اظهارات گيدو وستروله، وزير خارجه آلمان، پيش از شروع نشست وزراي خارجه اتحاديه اروپا در بروكسل گفت: «ما در مباحث مربوط به مداخله نظامي در ايران شركت نخواهيم كرد.

از جمله مخالفان ديگر اقدام نظامي، وزير خارجه لوكزامبورگ بود كه مورد حمايت گروه‌هاي تندرو آمريكايي و اسرائيلي است. وي در اين رابطه گفت غرب با اين كار به هدف خود نمي‌رسد و پيامدهايي دارد كه در نهايت به تقويت ايران مي‌انجامد. اين واكنش‌هاي جديد مقامات آلمان و فرانسه در حالي است كه ويليام هيگ، وزير خارجه انگليس دراقدامي نسبتاپ هماهنگ با آمريكا گفت كه اگر در طولاني مدت توافقي در خصوص موضوع هسته‌اي ايران به‌وجود نيايد اين كشور راه حل نظامي را كنار نمي‌گذارد وي در اين رابطه گفت: ما در حال حاضر اين گزينه را در نظر نمي‌گيريم. ما خواستار اقدام نظامي نيستيم و از آن حمايت نمي‌كنيم. در عين حال مي‌گوييم كه همه گزينه‌ها بايد در آينده روي ميز باقي بمانند. و افزود: البته ما در ماه‌هاي آينده به دنبال افزايش فشار قانوني صلح‌آميز! عليه كشورمان به عنوان بخشي از رويكرد دوسويه خود خواهيم بود كه مذاكرات واقعي را نيز در بردارد و در عين حال فشار بيشتري را از طريق تحريم‌ها به ايران اعمال مي‌كند.

در ادامه نشست و در حالي كه نحوه واكنش اتحاديه اروپا در برابر ايران به صف آرايي وزيران اروپايي منجر شده بود، كاترين اشتون، مسئول سياست خارجي اين اتحاديه در تلاش براي همسو كردن آراي اعضا تاكيد كرد: ما بايد روشن كنيم كه آنچه رخ داده قابل قبول نيست. در اين صف‌آرايي جديد عليه ايران، اسرائيل در جبهه اقدام نظامي عليه ايران در رتبه اول قرار دارد كه آمريكا با سكوت ضمني در اين‌باره كه به معناي نوعي تاييد غيرمستقيم جنگ نظامي است، در كنار آن قرار مي‌گيرد. در حقيقت مي‌توان اينگونه ارزيابي كرد كه اسرائيل درصدد است تا با فشارهاي تحريمي عليه ايران، جو بين‌المللي را عليه كشورمان بيش از پيش متشنج ساخته تا به اهداف خصمانه خود مشروعيت ببخشد.

انگليس نيز با مواضعي چندگانه موضع جنگ نظامي را در دستور كار خود آماده مي‌بيند. اما ساير قدرت‌هاي اروپايي راهكار تشديد تحريم‌ها عليه كشورمان را چاره كار دانسته و روسيه و چين هم همچنان بر طبل مذاكره و گفت وگوي صلح آميز پافشاري و با هرگونه برخورد قهرآميز و نظامي مخالفت كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس