به گزارش مشرق، عليرضا ضيغمي در گفتگو با مهر با اشاره به آغاز دور جديد مذاکرات با شرکتهاي چيني براي سرمايه گذاري در طرحهاي پالايشگاهي و بنزين سازي ايران، گفت: در حال حاضر شرکتهاي چيني در ساخت پالايشگاه نفتي شازند اراک مشارکت دارند که قصد داريم همکاري هاي نفتي با شرکتهاي مختلف چيني در ساير طرحهاي پالايشگاهي کشور توسعه دهيم.
مدير عامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي با بيان اينکه دور جديد مذاکرات نفتي با چين به دنبال اعلام آمادگي شرکتهاي اين کشور براي حضور بيشتر در صنعت پالايش نفت ايران انجام مي شود، تصريح کرد: شرکتهاي چيني اخيرا پيشنهادهاي مختلفي را در بخش تامين فاينانس و مشارکت در اجراي پروژه هاي مختلف پالايشگاهي ارائه کرده اند.
وي با تاکيد بر اينکه مذاکرات با شرکتهاي چيني براي مشارکت در طرحهاي بنزين سازي پالايشگاههاي موجود و توسعه پالايشگاه نفت اصفهان و آبادان در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: همچنين با توجه به ساخت 7 پالايشگاه جديد نفت و ميعانات گازي در کشور پيشنهادهايي هم براي مشارکت در اين طرحهاي جديد توسط چيني ها ارائه شده است.
معاون وزير نفت در بين پالايشگاههاي جديد ساخت و اجراي پالايشگاه نفت آناهيتا کرمانشاه، شهريار تبريز و پارس شيراز از اولويت بيشتري برخوردار است، يادآور شد: در مجموع بايد پس از برگزاري مذاکرات در مورد پيشنهادهاي مطرح شده تصميم گيري نهايي انجام داد.
در همين حال حسين نقره کار معاون امور بين الملل وزير نفت آذر ماه سال گذشته از سرمايه گذاري 7 ميليارد و 500 ميليون يورويي چيني ها در ساخت پالايشگاههاي جديد نفت در ايران خبر داده و گفته بود: در حال حاضر شرکت سايناشور( شرکت بيمه سرمايهگذاري چين) براي سرمايهگذاري در اين بخش اعلام آمادگي و ضمانت کرده است.
سال گذشته هم شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران و سينوپک چين با امضاي تفاهم نامه اي براي سرمايه گذاري در ساخت و توسعه پالايشگاههاي نفت به توافق رسيده بودند.
در حال حاضر پالايشگاههاي ميعانات گازي ستاره خليج فارس با ظرفيت 360 هزار بشکه، خوزستان با ظرفيت 180 هزار بشکه، هرمز با ظرفيت 300 هزار بشکه، پارس با ظرفيت 120 هزار بشکه، آناهيتا با ظرفيت 150 هزار بشکه، شهريار با ظرفيت 150 هزار بشکه و کاسپين با ظرفيت 300 هزار بشکه 7 پالايشگاه جديد نفت خام و مايعات گازي کشور هستند.
براي ساخت و بهره برداري از اين 7 واحد پالايشي در مجموع به حدود 23 ميليارد دلار منابع مالي نياز است که با توجه به محدوديت منابع سرمايه اي در حال حاضر اولويت بندي براي ساخت اين پالايشگاهها در شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران تعريف شده است.
با ساخت 7 پالايشگاه جديد نفت ظرفيت پالايش نفت خام و مايعات گازي کشور از يک ميليون و 670 هزار بشکه فعلي به حدود سه ميليون و 200 هزار بشکه در روز افزايش مي يابد.
معاون وزير نفت با اشاره به آغاز دور جديد مذاکرات نفتي تهران- پکن، از آمادگي شرکتهاي چيني براي مشارکت در طرحهاي بنزين سازي ايران خبر داد و اعلام کرد چينيها پيشنهاداتي براي فاينانس برخي پالايشگاههاي نفت ارائه کردهاند.