به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، آيتالله عباس واعظ طبسي در افتتاحيه يادواره شهداي روحاني استانهاي خراسان افزود: بايد حواسمان را جمع کنيم، زيرا زمان عجيبي است و بيداري اسلامي متاثر از نظام اسلامي است.
وي ادامه داد: امروز از يک طرف فشارهاي آمريکا و جنگ رواني آن و از طرف ديگر آژانس بينالمللي انرژي اتمي و ژستهايي که در برابر نظام ميگيرد، حرکتهايي انفعالي است و تهديدات رژيم صهيونيستي عليه ملت ايران، جنگ رواني است و ما به خاطر اينکه در برابر اين اقدامات مقاوم باشيم، صرف شعار نميشود و برنامهريزيهاي زيادي را انجام دادهايم و تدبير رهبري و سياستهاي حکيمانه امام راحل را داريم.
واعظ طبسي تصريح کرد: برنامههايي که به منظور گراميداشت ياد و خاطره شهدا برگزار ميشود، بسيار مطلوب است، اما همه بايد آماده باشيم و جواب جنگ نرم دشمن را با جنگ نرم بدهيم و نبايد تحت تاثير جريانات قرار گيريم و در اين راه خداي ناکرده به علما و روحانيون جسارت کنيم.
وي افزود: اگر کار فکري علما و برداشت صحيح امام راحل از اسلام ناب محمدي(ص) نبود، قطعا جمهوري اسلامي و شهدا نبودند و اينکه ما توانستيم در طول هشت سال جنگ تحميلي، دفاع مقدس را به خوبي اداره کنيم و در دنيا سربلند شويم، همه و همه به خاطر کارهاي فکري و علمي است که در حوزهها و توسط روحانيون انجام شد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: امروز با کمال تاسف بايد بگويم حرکتهاي ضد روحانيت و جريانهاي فکري نفوذي اعلام خطري است براي ما که حواسمان را جمع کنيم و تکليف امروز خودمان را به درستي بشناسيم.
وي تصريح کرد: حواسمان را جمع کنيم که اگر روحانيت تضعيف شد، بزرگترين خسارت را کردهايم.
وي تاکيد کرد: اگر اين همه برجستگي که در فرهنگ ما وجود دارد و اين سخنان و مباني فکري را که توسط آنان در جهان تاثيرگذار بودهايم، ناديده بگيريم و به سراغ حرفهايي برويم که نتيجهاي جز تضعيف روحانيت ندارد، همه ضرر خواهيم کرد و بايد با هماهنگي و وحدت در مقابل دشمن بايستيم و با حفظ فضاي صميمي، در آنجا که بايد نقد کرد و تذکر داد، آن را انجام دهيم تا عدهاي فضا را باز نبينند و با سخنان خود درصدد تضعيف رهبري برآيند.
واعظ طبسي افزود: انجام اين امور وظيفه صاحبان فکر و انديشه در حوزه و دانشگاه است که اطراف قضايا را به خوبي ببينند و در مواقع لازم جمعبندي کرده و تصميم صحيح را اتخاذ کنند.
اين عضو مجلس خبرگان گفت: امروز شاهديم که يک نيروي بااخلاص و باتجربه که داراي مباني فکري قوي و اعتقادي است و توانسته بسياري از حرکتهاي دفاعي ما را در داخل و خارج شکل دهد، مورد غضب آمريکا قرار گرفته و دولتمردان اين کشور صراحتا اعلام ميکنند که قصد ترور وي را دارند که اگر در اين شرايط در فضاي داخلي کشور و در بين دوستان و به خصوص آن جرياني که مدعي اصولگرايي هستند، اتحاد بيشتري وجود داشته باشد، دشمنان مايوستر شده و هر اندازه احساس کنند که هر کس به دنبال کار خودش است، فشار رواني بيشتري را خواهند داشت.
وي افزود: دشمن را بايد شناخت و بنا به مسووليت خود در برابر آن ايستاد و ما در عرصههاي گوناگون نظامي، سياسي و اجتماعي، کاملا آمادهايم و به ياري خداوند انقلاب را پيش ميبريم و به تمامي اهداف انقلاب دست خواهيم يافت.
واعظ طبسي در بخش ديگري از سخنان خود به موضوع انتخابات اشاره کرد و گفت: در آستانه انتخابات هستيم و کشور ما به عنوان يک کشور استثنايي داراي انتخابات آزاد است و طبيعي است که در چنين فضايي تمامي جريانات فکري و سياسي به فعاليت ميپردازند و ما بارها گفته و تاکيد ميکنيم که هر جريان فکري که معارض با نظام نباشد، ميتواند در انتخابات شرکت کند.
وي تاکيد کرد: گاهي عدهاي در چهره و سيماي جمهوري اسلامي و ارزشهاي انقلاب درصدد نفوذ هستند که در چنين فضايي بايد حواسمان را جمع کرده و ميدان را خالي نگذاريم و حرکتهاي نفيي و اثباتي ما کاملا حساب شده باشد.
مدير عالي حوزه علميه خراسان در ادامه سخنان خود به نحوه تشکيل و شکلگيري حوزه علميه خراسان اشاره کرد و گفت: اين حوزه در اواسط سال دوم هجري و به دست مبارک امام هشتم(ع)، تاسيس شد و بنا به آنچه که از مرحوم شيخ طوسي نقل ميکنند، حدود 37 نفر از متفکران و علماي بزرگ در آن دوره تربيت شدند.
طبسي افزود: در بين سالهاي 5 تا 6 هجري، سلايق و افکار گوناگوني در حوزه مطرح شد و نفس آن بيانگر اين بود که حوزه محور فعاليتهاي علمي، فکري و مباحث فلسفي و کلامي بسيار فراوان بوده و در سطح گستردهاي ميتواند اين فعاليتها ادامه داشته باشد که فضاي به وجود آمده باعث شد تا حوزه بتواند با تلاش و احساس مسووليت بيشتر در برابر فتنهها و تهاجم دشمن، به خوبي کار کند و توطئههاي آنان را خنثي سازد.
نماينده وليفقيه در خراسان تاکيد کرد: از همان دوران تاسيس حوزه، علما و فقها، در برابر دشمن و تبليغات سياسي و فرهنگي آن بسيار حساس بودند و فعاليتهاي خود را در کارهاي علمي و پژوهشي خلاصه نميکردند و به جامعنگري و دورنگري در مسائل فکري و علمي، توجه بسيار داشته و مسائل سياسي و اجتماعي را به خوبي پيگيري ميکردند.
وي تصريح کرد: اين ديدگاه که يک چهره علمي از شرايط اجتماعي منزوي باشد، براي وي قداست محسوب ميشود، همواره محکوم بوده و هميشه کساني داري محبوبيت و تاثيرگذاري بيشتر در جامعه هستند، که در عرصه مسائل سياسي و فرهنگي فعاليت بيشتري داشته باشند.
طبسي گفت: پرداختن به مسائل سياسي و اجتماعي و دفاع از حريم اسلامي، در کنار انجام امور علمي، از مهمترين کارهاي حوزه است.
اين عضو مجلس خبرگان افزود: مقام معظم رهبري در مواقع لازم سخنان خود را نسبت به انتخابات و موضوعات ديگر مطرح ميکنند، اما نبايد همه چيز را به ايشان سپرد و امام جامعه را تنها گذاشت.
وي ادامه داد: يکي از مسووليتهاي مهم بر عهده حوزه، حفظ نظام و ارزشهاي انقلاب اسلامي است و اگر خداي نکرده افرادي که داراي انحرافات فکري هستند، در پستهاي حساس نظام ورود يابند، در کوتاه مدت تاثيرات نامطلوب خواهند داشت که بايد به اين موضوع توجه ويژهاي داشت.
طبسي افزود: هر شهيدي که در جريان انقلاب و هشت سال دفاع مقدس از دست دادهايم، زيانبار بوده و هر کدام از آنان بيبديل بودند و در برخي از حوزهها هنوز افرادي قوي مانند شهيد مطهري، هاشمينژاد و بهشتي نداريم.
اين عضو مجلس خبرگان تصريح کرد: يکي از مسووليتهاي ما اين است که افراد متعهد و ارزشمندي را به جامعه تحويل دهيم که در اين راه داشتههاي علمي و عملي به تنهايي کافي نيست و بايد وقت گذاشت و افراد مستعد و نخبه را شناسايي و آنان را تربيت کرد و به جامعه تحويل داد.
وي در پايان گفت: روحانيون منفعل از فضا نباشند و فشارها را تحمل کنند و در جايي که لازم است حرف بزنند و از برچسب زدنها و تهمتها نترسند و مقاوم و پابرجا براي حفظ دين و نظام تلاش کنند.