کد خبر 7840
تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۸۹ - ۲۲:۱۱

علي لاريجاني، روز سه شنبه در بيست و يکمين گردهمايي ائمه جمعه سراسر کشور در مجتمع آدينه تهران با بيان اينکه رهنمودهاي ولايت فقيه چراغ راهنماي کشور است، اظهار داشت: براي ايجاد وحدت در کشور در ميان مسئولان هيچ محوري مهمتر از ولايت فقيه نيست.

به گزارش مشرق به نقل از خانه ملت، وي خاطرنشان کرد: توجه به وحدت و کارآمدي دو نکته مهم براي توسعه کشور است و محوري براي وحدت مهمتر از ولايت فقيه وجود ندارد.

وي با بيان اينکه رئيس مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: توجه به مسائل باستان گرايي دروغين که در صدسال اخير و در زمان فرح پهلوي بارها شاهد آن بوديم از جمله مسائلي است که هيچ نيازي به طرح کردن آن ديده نمي شود.

وي يادآور شد: توجه به باستان گرايي دروغين ازجمله مسائل خرد و انحرافي است که بايد نسبت به آن حساس بود و اجازه مجال به آن نداد.

نماينده مردم قم در بخش ديگري از سخنان خود به مسئله کارآمدي قوا پرداخت و افزود: روحانيت بايد توجه ويژه اي به مسئله کارآمدي داشته باشد ضمن اينکه در اين ميان وظيفه مجلس ايجاد کارآمدي، تصويب قوانين خوب و متناسب با اسلام با نظارت و تدبير دقيق است.

رئيس قوه مقننه اظهار داشت: از آن جهت که فکر مي‌کردم مجلس بايد به مسائل اسلام توجه ويژه اي داشته باشند طرح ايجاد مرکز پژوهش هاي اسلامي در قم را مطرح و اجرايي کرديم تا اين مرکز کمکي باشد به استقرار و توجه به مسائل اسلامي.

وي در ارتباط با اشاره به وظيفه نظارتي مجلس گفت: براي انجام نظارت بهتر، معاونت نظارت در مجلس هشتم استقرار يافت.

لاريجاني در ادامه در خصوص کارآمدي روحانيت و نقش آنها گفت: کارآمدي روحانيت بنيه ديني مردم را تقويت و احيا مي کند به نحوي که من شاهد اين موضوع بوده ام که هر شهري که حوزه علميه فعال و قدرتمندي داشته باشد، شرايط فرهنگي آن نسبت به شهرهاي ديگر مطلوب تر بوده است.

وي با بيان اينکه در بودجه امسال، 300 ميليارد تومان براي عمران مساجد اختصاص يافته است، اظهار داشت: استاندارها تکليفشان مشخص است، بايد در کنار توجه به استقلال حوزه هاي علميه، مديران کمک هاي لازم را به اين مراکز پرداخت کنند.

رييس قوه مقننه در ادامه از عدم تخصيص بودجه از طرف دولت به حوزه هاي علميه گلايه کرد و افزود: معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهوري بايد بودجه هاي عمراني را در نيمه اول سال به حوزه هاي علميه پرداخت مي کرد.

لاريجاني در ادامه بار ديگر به کارآمدي دولت تاکيد کرد و افزود: دولت بايد مسئله کارآمدي را به طور جد مورد توجه قرار دهد.

رئيس مجلس شوراي اسلامي تاکيد کرد: مقام معظم رهبري در ديدار اخيرشان با ارائه آمار و اطلاعات دقيق توصيه هايي را ارائه فرمودند که بايد تابلويي براي رفع مشکلات جامعه و مسائل اجتماعي اقتصادي و فرهنگي باشد.


در ادامه رئيس قوه مقننه يادآور شد: ما معتقديم اقتصاد کشور اگر از جنس توليد محور نباشد نمي توانيم به استقلال برسيم. واردات کالا گرچه موجب مي شود قيمت کالاها کاهش يابد اما در عين حال توليد را از بين مي برد.

وي خاطرنشان کرد: ما نيازمند اين نيستيم که مرغ به کشور وارد کنيم يا سالانه يک ميليارد و 200 مليون دلار براي واردات ميوه (آناناس، انگور...) اختصاص دهيم.

رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: ما در راستاي حمايت از توليد، قانوني را در مجلس به تصويب رسانديم که حامي توليدات داخلي در بخش صنعت يا کشاورزي و.. باشد.

وي خاطرنشان کرد: ما علاقه اي به ورود جدل هاي بي مورد و بي اساس نداريم ما خواهان کارآمدي هستيم و توجه به برنامه ريزي دقيق داريم.

نماينده مردم قم در مجلس يادآور شد: در امور فرهنگي مبارزه با فساد نيازمند اقدام جدي است اين کار بايد به صورت سازمان يافته باشد.

وي با اشاره به صحبت هاي شهيد مطهري افزود: شهيد مطهري بر روي آفات انقلاب هواره بر مسئله فرهنگي تاکيد مي فرمودند و لازم است امروز به اين موضوع با دقت توجه شود.




روحانيت در همه اعصار در کنار ملت بوده است


رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر اينکه نقش روحانيت در استقلال کشور درخشان و ماندگار است، خاطرنشان کرد: روحانيت در همه اعصار در کنار ملت بوده است.

وي در ادامه به نقش تاثيرگذار روحانيت در کشور پرداخت و افزود: خوشحاليم که موضوع نمازجمعه از موضوعات مهم مورد توجه کشور است و لازم است از اين موضوع صيانت شود؛ چرا که نمازجمعه مرجع تذکرات ديني و سياسي است.


وي افزود: از جايگاه نماز جمعه است که هم مسائل سياسي و هم مسائل داخلي و خارجي کشور بيان مي‌شود و چون ائمه جمعه ناصحانه حرف مردم را مطرح مي‌کنند همه بايد به سخنان آنها توجه داشته باشند.


رئيس مجلس اظهار داشت: نماز جمعه از اين جهت که انعکاس دهنده حرف هاي مردم از سوي ائمه جمعه است، تريبوني است که مردم خواسته هاي خود را با حاکميت در جريان مي گذارد.


رئيس قوه مقننه به نقش روحانيت اشاره کرد و افزود: نقش روحانيت در طول تاريخ انقلاب و تاريخ ايران بسيار درخشان و مهم است. پس از صفويه دو کار مهم در کشور انجام شد، نخست توجه به وحدت دروني کشور و دوم تشکيل دولت ملي در قالب تشيع به عنوان مذهب رسمي کشور.


لاريجاني تصريح کرد: در زمان حکومت افشاريان و کريم‌خان کشور دچار آشفتگي هايي شد و در زمان قاجار دو جنگ مهم با روسيه رخ داد. در جنگ نخست دربار به روحانيت اهميتي نداد و منجر به شکست شد اما در جنگ دوم علما اعلام جهاد کردند و خواستار حضور مردم در صحنه جنگ شدند اين عامل موجب بازپس گيري اراضي متصرفي ايران شد.


رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: در هنگامي که سفارت روسيه دو زن مسلمان گرجي را به اسارت گرفت حضور روحانيت مردم را به قيام دعوت کرد و اين نمونه اي از نقش علما در تاريخ سياسي کشور است.


رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر اينکه نقش روحانيت در استقلال کشور درخشان و ماندگار است، خاطرنشان کرد: روحانيت در همه اعصار در کنار ملت بوده؛ از قيام تنباکو به رهبري ميرزاي شيرازي تا نقش شيخ فضل الله نوري، آيت الله بهبهاني، آيت الله طباطبايي.


لاريجاني يادآور شد: تاريخ نويسان گرچه با روحانيت همواره سر ستيز داشتند؛ اما نتوانستند نقش روحانيت را ناديده بگيرند چرا که آنها (روحانيت) همواره در کنار مردم و با مردم بودند.


وي با بيان اينکه علاوه بر جريان روحانيت، دو جريان ديگر در تاريخ ايران فعال بود که يکي نيروهاي دربار بودند و ديگري هم جريان منورالفکري بود، اظهار داشت: دربار با حيله هايي که داشت به دنبال کسب قدرت بود و جريان روشنفکري در بزنگاه ها همواره مردم را تنها مي گذاشت يا به مردم خيانت مي کرد؛ چرا که از درک حرکت‌هاي مردمي ناتوان بود يا رسماً با قدرت‌هاي بيگانه مراوده داشت؛ بنابراين با سکوت خود همواره با خائنين همراهي مي‌کرد.


رئيس مجلس شوراي اسلامي به حماسه هشت سال دفاع مقدس و نقش روحانيت پرداخت و افزود: در دفاع مقدس سه جريان وجود داشت، نخست بقاياي دربار در داخل و خارج که آب به آسياب دشمن مي‌ريختند و در خارج با رژيم عراق در ارتباط بودند، دوم روشنفکرهايي که در نه ماه اول جنگ فرمانده‌اي جنگ را در دست داشتند که هيچ دستاوردي را کسب نکردند و جريان سوم که روحانيت بود.


وي يادآور شد: روحانيت در همه بخش‌هاي جنگ حضور داشت، هم در پشت جبهه و هم در پيشاني جبهه‌هاي جنگ روحانيت در کنار مردم بود و اين افتخاري براي روحانيت است.


لاريجاني در ادامه به نقش آمريکا در دشمني با نظام جمهوري اشاره کرد و افزود: دشمنان نظام پس از پيروزي انقلاب اسلامي بيکار ننشستند، نقشه اي را طرح ريزي کردند تا براين اساس جمهوري اسلامي را با مشکلاتي مواجه کنند اما وقوع جنگ در حمايت آمريکا از صدام در طول هشت سال دفاع مقدس به شکست انجاميد. امريکا سپس ارتش خويش را به منطقه فرستاد و در اغلب کشورهاي حوزه خليج فارس مستقر کرد و سپس در افغانستان و پاکستان جبهه‌اي با رنگ مذهبي باز شد؛ اما استراتژي درست انقلاب همچنان استوار و پابرجا به پيش مي رفت.


رئيس قوه مقننه يادآور شد: به بهانه يازدهم سپتامبر لشگرهاي خود را به افغانستان و عراق آوردند اما پس از ده سال نه تنها حوزه افغانستان سامان نيافت؛ بلکه ناامني و جنگ همچنان شدت گرفت و تروريست و مواد مخدر بيشتر و بيشتر شد.

رئيس مجلس گفت: گرچه اعلام مي‌شود، آمريکا را در حال خارج شدن از عراق است؛ اما اخبار شواهد حاکي از اين است که اين موضوع کذب است چرا که آنها در شش منطقه در حال ساخت وسازهاي بسيار سنگين هستند و قصد دارند پنجه هاي خود را در عراق نشان دهند.


وي عملکرد اوباما را در بحث فلسطين به هنرپيشه حرفه‌اي تشبيه کرد و افزود: صحبت هاي اوباما درخصوص نگراني از وضعيت کودک آسيب ديده در غزه و خوشحالي وي در ايجاد کشور فلسطين در سال آينده در سازمان ملل درست همانند نقش هنرپيشه اي حرفه اي است.


لاريجاني يادآور شد: در حادثه جنگ سي وسه روزه آمريکا و اسرائيل به اين نتيجه رسيدند که نمي توانند با تئوري گذشته مشکلات خويش را حل کنند.


رئيس مجلس تاکيد کرد: ما نبايد به اين شرايط ظاهري توجه کنيم، پشت جنگ عراق سرمايه‌داران آمريکايي و صهيونيستي قرار دارند. براي آنها مردم افغانستان عراق، لبنان، فلسطين و ... هيچ ارزشي ندارند هدف آنها رونق بازار تجاري و سلاح و عدم توسعه در کشورهاي اسلامي است.


وي افزود: در افغانستان و پاکستان و کشورهاي عربي پول نفت آنها را مي‌گيرند براي اينکه به آنها سلاح تحويل دهند. فروش 120 ميليارد دلاري سلاح به کشورهاي حوزه خليج فارس ازجمله اين شواهد است.
رئيس قوه مقننه تاکيد کرد: موضوع مهم اين است که تسلط آمريکا بر منطقه با هدف عقب نگه داشتن کشورهاي اسلامي در جريان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس