کد خبر 78179
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۲

طراح جوان استراليايي با ابداع سيستم آبياري كشاورزي الهام گرفته از سوسك كوچك، توانست جايزه 10 هزار دلاري امسال «جيمز دايسون» را دريافت كند.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از ايسنا، سيستم آبياري Airdrop ادوارد ليناكر كه از هواي نازك اطراف، آب استخراج مي‌كند مي‌تواند راه‌حل جالبي براي مشكلات زمين‌هاي زراعي خشك باشد.
 
اين طراح 27 ساله توانست در اين رقابت بر طيف گسترده‌اي از طراحان و مبتكران پيروز شده و اين جايزه 10 دلاري را كه براي حمايت از پروژه‌هاي طراحي، تحصيلات فناوري و مهندسي، موسسات خيريه تحقيقات پزشكي و اجتماع محلي برنامه‌ريزي شده، به دست بياورد.

دستگاه Airdrop يك راه‌حل كم هزينه و خود نيرو ده براي رشد محصولات در نواحي خشك محسوب مي‌شود.

ليناكر، دانش‌آموخته دانشگاه فناوري سووين‌بورن در ملبورن، متاثر از يكي از بدترين خشكسالي‌هاي استراليا در قرن اخير به دنبال راهي براي جذب آب از هوا در طبيعت بود كه با بررسي سوسك صحرايي نابيب كه در يكي از خشك‌ترين بخش‌هاي زمين زندگي مي‌كند توانست به راه‌حل جالبي دست يابد.
 

اين سوسك، آب مورد نياز بدن خود را از شبنم‌هاي صبحگاهي بر روي پوست خود در اوايل صبح به دست مي‌آورد.

دستگاه Airdrop نيز از اين مفهوم استفاده و بر اين اساس كار مي‌كند كه در خشكترين هواها نيز مولكول‌هاي آب وجود دارند كه مي‌توان با كاهش دما تا نقطه ميعان، آن‌ها را استخراج كرد.

اين دستگاه، هوا را وارد شبكه‌اي از لوله‌هاي زيرزميني مي‌كند و دماي آنرا پايين آورده و آب استخراج شده را مستقيما به ريشه درختان منتقل مي‌كند.

به گفته جيمز ديسون، تقليد از طبيعت يك سلاح قوي براي مهندسان محسوب مي‌شود. دستگاه Airdrop نشان داده كه چگونه قوانين ساده و طبيعي مانند ميعان آب را مي‌توان از طريق طراحي ماهرانه و مهندسي قوي به ابزاري مؤثر تبديل كرد.

طبق تحقيقات ليناكر، 11.5 ميلي‌ليتر آب را مي‌توان از هر يك متر مكعب هوا در خشك‌ترين بيابانها به دست آورد. نسخه‌هاي جديدتر اين دستگاه مي‌تواند اين ميزان را افزايش دهد.

ليناكر كه طراحي وي مورد تقدير بسيار اين رقابت قرار گرفت، گفت: دستيابي به جايزه 10 هزار دلاري اين رقابت براي من به اين معني است كه مي‌توانم سيستم Airdrop را توسعه داده و آزمايش كنم. اين دستگاه از پتانسيل لازم براي كمك به كشاورزان جهان برخوردار بود و من آماده هر چالشي در اين مسير هستم.

اگرچه اين دستگاه، طراحي جديد محسوب نمي‌شود اما به گفته ليناكر از مزيت‌هايي نسبت به كارهاي قبلي برخوردار است از جمله اينكه انرژي بسيار كمتري نسبت به مدلهاي قبلي مصرف مي‌كند.
 

همچنين يك جايزه 10 هزار دلاري ديگر به دپارتمان دانشگاه محل تحصيل ليناكر براي حمايت از ديگر مهندسان جوان در ادامه دادن تحقيقات وي اعطا شد.

از ديگر برندگان اين رقابت طراحي يك تقسيم كننده اتاق قابل حمل و جمع‌شدني موسوم به «صفحه Kwick» بود كه توسط مايكل كورن از رويال كالج هنر لندن طراحي شده بود.

اين طراحي به متخصصان مراقبت هاي بهداشتي اجازه خواهد داد تا از فضاي در دسترس بهترين استفاده را برده و حداكثر حريم خصوصي، كرامت و حفاظت ممكن را براي بيماران فراهم كنند. اين طراحي از هم‌اكنون توجه خدمات ملي سلامت و بهداشت را جلب كرده است.

شركت در اين رقابت براي همه دانشجويان طراحي صنعتي يا مهندسي طراحي كه در استراليا، اتريش، بلژيك، كانادا، فرانسه، آلمان، هلند، ايتاليا، ايرلند، ژاپن، مالزي، نيوزلند، روسيه، سنگاپور، اسپانيا، سوئيس، انگليس و آمريكا تحصيل كرده‌اند، آزاد است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس