کد خبر 78176
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۵

رييس مركز تحقيقات ديابت خوزستان گفت: سن ابتلا به ديابت در گذشته بيش از40 سال بود، ولي در حال حاضر به دليل تغذيه نامناسب و كم‌تحركي، اين سن به كمتر از 20 سال رسيده است.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از ایسنا، دكتر حاجيه شهبازيان در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا - منطقه‌خوزستان، اظهار كرد: ‌ديابت، بيماري شايعي در جامعه است و حدود 85 تا 90 درصد افراد ديابتي، به ديابت نوع 2 مبتلا هستند.

وي افزود: در حال حاضر ميزان ابتلا به ديابت در جامعه به سرعت در حال افزايش است و پيش‌بيني شده ميزان افراد مبتلا به اين بيماري در خاورميانه تا 15 سال آينده به دو برابر افزايش يابد.

رييس بخش غدد بيمارستان گلستان اهواز خاطرنشان كرد: معمولا ‌ميزان ابتلا به ديابت در زنان و مردان برابر است، با اين وجود در سال‌هاي گذشته ابتلا به ديابت در خانم‌ها اندكي افزايش يافته است. سن ابتلا به ديابت هم به سرعت در حال كاهش است. در گذشته افراد با سن بيش از40 سال به اين بيماري مبتلا مي‌شدند، اين در حاليست كه اكنون اين بيماري در افراد كمتر از 20 سال هم مشاهده مي‌شود.

وي ادامه داد: افزايش دسترسي به مواد غذايي پركالري، تغيير نوع تغذيه و همچنين كاهش تحرك از جمله دلايل افزايش ابتلا به ديابت در جامعه است. استفاده بيش از حد از مواد غذايي پركالري، مانند فست‌فودها و ماشيني شدن زندگي، شرايط را براي ابتلا به بيماري ديابت فراهم مي‌كند.

شهبازيان گفت‌: ابتلا به بيماري‌هاي كليوي از مهمترين عوارض ديابت است. همچنين تاثير اين بيماري بر چشم، دستگاه عصبي و سيستم عروق بدن را هم نمي‌توان ناديده گرفت. افرادي كه ديابت دارند، چهار تا پنج برابر بيشتر از ديگر افراد به بيماري‌هاي قلبي مبتلا مي‌شوند.

دانشيار دانشگاه علوم پزشكي جندي‌شاپور اهواز تاكيد كرد: 85 درصد بيماران ديابتي به اضافه وزن و چاقي مبتلا هستند و كمتر مي‌توان موردي را مشاهده كرد كه به صورت ژنتيكي به ديابت مبتلا شده باشد.

وي گفت: با ورزش مستمر مي‌توان خطر ابتلا به ديابت را به نصف كاهش داد. همچنين تغذيه سالم و استفاده از مواد غذايي كم‌كالري در كاهش ابتلا به ديابت موثر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس