کد خبر 77659
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۰ - ۱۶:۲۰

مسئولیت انتقال افراد ایرانی به حج سازمان حج و زیارت است و توسل به راهی جز مسیر قانونی این اقدام را توجیه نمی کند اما نماینده وزارت خارجه عربستان سعودی در خراسان رضوی نیز باید پاسخگوی عملکرد خود باشد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، روزهای پرهیجان و سرشار از معرفت ورود کاروانیان به جده در اوج خود قرار داشت که رویدادی شگفت انگیز بر روی خروجی رسانه ها قرار گرفت.

خبر این بود، تعدادی از مشتاقان خانه خدا که ویزای آنها در کنسولگری عربستان سعودی در مشهد صادر شده است به علت نداشتن کد ویژه از انجام فرائض حج باز مانده اند.

دلواپسی فضا را دربر می گیرد، دلهره ها افزایش پیدا می کند، زنان و مردانی که خود را به پشت دروازه های مکه رسانده اند با همه وجود می لرزند.

ماجرا چه بود؟

در ساعات بعد از انتشار خبر اول، مشخص می شود گروهی که تصور می کردند تاخیر در ثبت نام حج تمتع سالهای زیادی طول می کشد دست به اقدامی موازی زده اند و از طریق واسطه به کنسولگری عربستان در مشهد رسیده اند.

اخبار تکمیلی در این خصوص تایید می کند این افراد به لحاظ هزینه، خیلی فراتر از مبالغ مورد مطالبه سازمان حج و زیارت خرج کرده اند و به عشق حاجی شدن تا 8 میلیون تومان هم پرداخت کرده اند.

همچنین شواهد حاکی از آن است که روال متداول یک سفر خارجی در کنسولگری طی شده و مقامات این مرکز دیپلماتیک با تایید پاسپورتها و زدن مهر ویزا عملا چراغ سبز را در برابر مسافران متقاضی ورود به این کشور روشن کرده اند و مهمتر اینکه در طول حضور در مشهد تا جده این افراد مورد پرسش قرار نگرفته و مانعی برای خروج از کشور، پرواز و طی مراحل تشریفات نداشته اند اما در کنترل نهایی عدم انطباق کدها همه رویاها را آوار می کند تا عده ای که قلب و روح و وجودشان محرم بود از سفر باز بمانند.

یک واقعیت

البته روایت این ماجرا به معنای دفاع از اقدام مسافران برگشت داده شده نیست آنها واقفند که کانال واحد انتقال افراد ایرانی به حج عمره و تمتع سازمان حج و زیارت است. قطعا توسل به راهی جز مسیر قانونی با این توجیه  که 15 سال دیگر باید صبر کرد این اقدام را توجیه نمی کند. اما از سوی دیگر جای این پرسش از نماینده وزارت خارجه عربستان سعودی باقی است که چرا چیزی را که پلیس کشور شما تایید نمی کند مهر می زنید. مگر رفتار کنسولی به صورت زنجیره ای نیست، آیا وزرات خارجه و شرطه سعودی دو جزیره هستند؟

یک اظهارنظر

برای آگاهی از ریشه این ماجرا با اداره کل حج و زیارت خراسان رضوی تماس گرفتیم. البته مجردی مدیر کل مجموعه به مکه مشرف شده بود و غلامرضا دانش معاون وی به پرسش ما پاسخ داد.

وی گفت: این اتفاق از سوی سازمان حج و زیارت با دقت پیگیری می شود. در حال حاضر دو پرسش مطرح است. اول اینکه آیا افرادی دست به جعل ویزا زده اند و دوم اینکه ویزا صادر شده است اما پلیس عربستان به دلایل سیاسی یا هر بهانه دیگری از پذیرش آنها خودداری کرده است.

دانش افزود: آنچه مسلم است اینکه سفر به حج از کانال سازمان انجام می شود و اداره حقوقی این مجموعه چرایی قضیه را پیگیری خواهد کرد.

وی از وجود افرادی در داخل کنسولگری برای ایجاد این مشکل اظهار بی اطلاعی کرد و یادآور شد: این قضیه نیز در دست بررسی است.

دانش عنوان داشت: در این اتفاق سازمان مدعی است و هر کس یا مجموعه ای خطایی مرتکب شده تا عده ای از هموطنان دچارمشکل شوند باید پاسخگو باشند.

معاون اداره کل حج و زیارت خراسان رضوی با تأیید این نکته که در گذشته نظیر این سفر از طریق کشور ثالث وجود داشته است تصریح کرد: شاید پلیس سعودی بهانه گرفته باشد، به هر حال باید مرجع صادر کننده ویزا شناسایی و محرز شود.

به جای کلام آخر

از اتفاقات نادر اینکه در همهمه دلواپسی در این خصوص از فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد خبر رسید که عده ای کلاهبردار با سوء استفاده از احساس پاک عاشقان سرزمین وحی با دریافت مبالغ سنگین از گروهی اخاذی و آنها را برای عزیمت از کشور ثالث به مکه به فرودگاه فرا خوانده اند که در فرودگاه موضوع لو رفته و این گروه مأیوس و مالباخته دچار مشکل شده اند. به نظر می رسد مقابله با افرادی که اعتقاد وعلائق ایمانی شهروندان را هدف قرار می دهند اقدامی اجتناب ناپذیر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ایرانی ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۵
    0 0
    چرا این همه چونه زدند آقا نه طلبیده.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس