کد خبر 77086
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۰ - ۰۲:۵۹
به گزارش مشرق، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی ساعت 8:25 دقیقه صبح امروز (سه‌شنبه) به ریاست علی لاریجانی رئیس قوه قانون‌گذاری کشورمان و با دستور بررسی طرح استیضاح سید شمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد و دارایی که این طرح 27 مهرماه با 22 امضا و در 4 بند تقدیم هیئت رئیسه مجلس شده بود، برگزار شد.
حسینی چهارمین وزیر استیضاحی در مجلس هشتم و سومین وزیر دولت دهم است که طرح استیضاح وی در مجلس مطرح می‌شود.

نمایندگان مجلس هشتم تاکنون مرحوم علی کردان وزیر کشور دولت نهم، حمید بهبهانی وزیر سابق راه و ترابری دولت دهم و مجید نامجو وزیر نیرو دولت دهم را استیضاح کردند و در جلسه علنی امروز نیز طرح استیضاح سید شمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی را بررسی می‌کنند.

* لاریجانی: دادستان رسیدگی کند
** کریمی: برخی نمایندگان با 36 نامه از «‌‌آریا» حمایت کرده‌ا‌ند

در ابتدای جلسه امروز، جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد، در تذکری با استناد به ماده 23 آئین‌نامه داخلی پارلمان با بیان اینکه برخی از مسئولان با کوتاهی و برخی دیگر با قصد حادثه سختی را در فضای اقتصادی کشور ایجاد کردند، گفت: در اولین جلسه مجلس، نمایندگان با تشکیل جلسه غیرعلنی، به بحث و تحلیل این موضوع پرداختند و در اقدام دوم نیز مجلس گزارش کمیسیون اصل 90 در این خصوص را قرائت کرد.

وی در ادامه مطرح شدن طرح استیضاح وزیر اقتصاد را دیگر اقدام خوب مجلس برشمرد و تصریح کرد: استیضاح وزیر اقتصاد اقدام مناسبی است که ضرورت داشت و چه خوب بود در فتنه 88 نیز به همین کم و کیف عمل می‌شد و یا چه خوب بود به قضیه نمایندگانی که در این قضیه طبق اعترافات خودشان با نوشتن 36 نامه، از این فرد حمایت کردند، نیز رسیدگی می‌شد.

در ادامه علی لاریجانی در پاسخ به این تذکر، ضمن درست دانستن سخنان وی، گفت: اگر در هر قوه‌ای یا هر جای دیگری، کسی در این موضوع دخالت داشته، دادستان کل کشور موظف است به این موضوع رسیدگی کند اما این مسئله باعث نمی‌شود که راجع به افراد اطلاعات غلط بدهند و افراد را تخریب کنند بعضی از حرف‌هایی که در برخی رسانه‌ها مطرح می‌شود، قطعا غلط است و تعدادی از این افراد به خود بنده مراجعه کرده و گفته‌اند که والله ما این موضوع را نگفته‌ایم.

* جعفری: گزارش نمایندگان از شوراهای نظارتی می‌توانست مانع از استیضاح شود

در ادامه بهروز جعفری نماینده مردم سمیرم در مجلس طی تذکر شفاهی پیش از بررسی استیضاح وزیر اقتصاد گفت: ما افرادی را به عنوان نماینده مجلس در مجامع نظارتی تعیین کرده‌ایم که اگر اینها گزارش‌های خود را از شورای پول و اعتبار یا شورای واگذاری‌ها به موقع ارائه می‌دادند شاید مجلس تدبیر می‌کرد و یا دیوان محاسبات اقدامی انجام می‌داد که کار به استیضاح نمی‌کشید.

* احمدی‌بیغش: دوستان می‌گویند وزیر اقتصاد در روزهای اخیر لابی‌گری کرده است

محمود احمدی‌بیغش نماینده مردم شازند همچنین طی تذکری آئین‌نامه‌ای گفت: برخی رسانه‌ها در خصوص استیضاح می‌گویند که وزیر اقتصاد در روزهای اخیر لابی‌گری کرده است؛ ما چقدر باید این بی‌انصافی‌ها را تحمل کنیم چراکه در همین مجلس وقتی ما می‌خواهیم یک انتخابات کوچک مثل انتخابات هیئت رئیسه برگزار کنیم، افراد چند کیلومتر راه می‌روند تا رای بیاورند.

در ادامه علی لاریجانی ضمن وارد ندانستن این تذکر گفت که افراد می‌توانند نظر دهند و نمایندگان هم در مورد استیضاح رای خواهند داد.

* نکونام: سو رفتار مالی نمایندگان به اثبات نرسیده است

محمدابراهیم نکونام نماینده اصفهان و رئیس کمیسیون اصل 90 طی تذکری در پاسخ به تذکر کریمی‌قدوسی، با بیان اینکه موضوع فساد مالی اخیر در کمیسیون اصل ۹۰ به صورت جامع مطرح شد، گفت: تمام نمایندگان براساس اختیارات نمایندگی مراجعاتی از موکلین‌شان دارند که برای تقویت بخش خصوصی نامه‌هایی را به سیستم بانکی می‌نویسند، اما این‌که در ماجرای اخیر پشت این نامه‌ها سوءرفتار مالی وجود داشته باشد برای ما ثابت نشد.

وی افزود: طبیعی است در صورتی که متهمین دستگیر شده در دستگاه قضایی با اتکا به اسناد اقرار به این موضوع کنند در این رابطه اقدام خواهد شد، اما این موضوع در کمیسیون اثبات نشده است.

علی لاریجانی در واکنش به این تذکر از توضیحات نکونام قدردانی کرد و گفت: ایشان روشن کردند که کمیسیون اصل ۹۰ با نگاه منصفانه‌ای به همه ابعاد توجه دارد.

* احمدی‌نژاد برای دفاع از حسینی وارد ‌صحن ‌مجلس شد

پس از این تذکرات، محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور کشورمان برای دفاع از حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی در جلسه استیضاح وی، وارد صحن علنی مجلس شد و محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور، سیدمجتبی ثمره هاشمی دستیار ارشد رئیس جمهور، ‌محمدرضا میرتاج‌الدینی معاون پارمانی رئیس‌جمهور و سیدشمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد، وحیدی وزیر دفاع و بهمنی رئیس کل بانک مرکزی هنگام ورود احمدی‌نژاد به صحن علنی او را همراهی می‌کردند.

* توکلی(موافق) : ثروت گروه آریا در 6 سال‌ 94 هزار برابر شده/ عدم ‌کفایت حسینی محرز است

در ادامه بررسی دستورکار جلسه امروز، احمد توکلی نماینده تهران و یکی از استیضاح کنندگان وزیر اقتصاد با بیان اینکه مردمی که به ما مدعیان اصولگرایی دل بسته بودند، توقع نداشتند که در دوران دولت و مجلس طرفدار عدالت رکورد رانت‌خواری و سوءاستفاده زده شود، اظهار داشت: مردم توقع داشتند، دولتمردان مسئول در این رسوایی بزرگ مسئولیت بپذیرند و تن به استعفا داده و خود را در معرض قضاوت دستگاه قضایی قرار دهند، اگر هم ‌استعفا ندادند، رئیس دولت آنها را برکنار کند و با این کار ننگ ویژه‌خواری را از دامن جریان اصولگرایی بزداید‌ اما در اینکه این آقایان نه تنها مسئولیت نپذیرفتند بلکه عذرخواهی هم نکردند، در جلسه غیرعلنی مجلس نیز طوری سخن گفتند که گویی جایزه هم باید بگیرند.

این نماینده اصولگرای مجلس ادامه داد: در پی بی‌توجهی دولتمردان به این توقعات به حق مردم در استعفای مسئولان مربوط و یا برکناری آنها اکنون مردم از ما نمایندگان انتظار دارند با استیضاح وزیران مربوط چه قاصر و چه مقصر از حیثیت نظام جمهوری اسلامی پاسداری کنیم و با عزل متخلفین و حمایت از دستگاه قضا در برخورد با مسببان به بخشی از وظایف خود در قبال ویژه‌خواری چند هزار میلیارد تومانی عمل کنیم.

وی در ادامه با اشاره به چگونگی انجام‌گیری این اختلاس گفت: فعالیت گروه امیرمنصور آریا در سال 1385 با تاسیس یک شرکت توسعه سرمایه‌گذاری به دست چند خواهر و برادر و با همدستی دوستان خود با سرمایه 50 میلیون تومان شروع شد و طی 3 سال سرمایه این شرکت 200 برابر شد و به 100 میلیارد تومان رسید و تا امسال 60 شرکت دیگر تاسیس و خریداری شد.

این نماینده مجلس همچنین تصریح کرد: تلخ‌تر از این داستان، میزان تسهیلات و اعتبارات غیرقانونی حکایت وثیقه‌هایی است که در قبال تاراج بیت‌المال گذاشته شده است؛ 72 درصد وثایق گرفته شده چک و سفته است نه ملک و مستقلات و این یعنی هیچ، چرا‌که طبق آخرین اطلاعات هنوز این گروه بیش از 3 هزار و 600 میلیارد تومان بابت کلاهبرداری و یا مانده تسهیلات دریافتی به نظام بانکی بدهکار است.

وی اضافه کرد: اما مسئولان با خوشحالی به مردم خبر می‌دهند که این گروه حدود 4 هزار و 700 میلیارد تومان دارایی دارد و مردم نگران استیفای حقوق بانک‌ها نباشند ولی نمی‌گویند که خودشان یا ماموران تحت امرشان طی این سال‌ها چگونه عمل کرده‌اند که این گروه از سال 85 تا 90 با آورده 50 میلیون تومان توانست 4 هزار و 700 میلیارد تومان ثروت بیندوزد. یعنی طی حدود 6 سال ثروتش 94 هزار برابر شد.

نماینده تهران در خانه ملت همچنین گفت: قطعا مسئولیت این موضوع به گردن دستگاه‌های دیگری نیز هست به عنوان مثال می‌توان پرسید چرا ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی که در سال‌های گذشته رسما اعلام کرده در دو حوزه مفاسد بانکی و زمین‌خواری متمرکز شده است، به چنین خیانت بزرگی پی نبرده است اما آنچه از مجلس برمی‌آید به دنبال گزارش کمیسیون اصل 90 که وزیر اقتصاد را از 6 جهت مقصر شناخته، استیضاح وزیری است که مسئولیت مستقیم داشته است.

توکلی همچنین گفت: در قوه مجریه تمام مسئولین باید در قبال نیروهای زیر دست خود به قوه ناظر باید پاسخگو باشد که در خصوص وزیر اقتصاد نیز اختیارات گسترده‌ای که در زمینه اداره بانک‌ها به وی سپرده شده است، مسئولیت سوءاستفاده اخیر مالی در بانک‌ها را نیز متوجه وی می‌کند.

این نماینده مجلس همچنین تاکید کرد:‌ اگر وزیر از رخ دادن چنین تخلفات مالی دربانک‌ها بی‌خبر بوده است، پس در انجام وظایف ریاست مجمع سهل‌انگاری کرده و اگر مطلع بوده است که وامصیبتا.

وی اضافه کرد: در هر دو حالت عدم کفایت وی در تصدی این مسئولیت خطیر محرز است که متاسفانه مدارک متقن حاکی از آگاهی جناب وزیر است چرا‌که طبق اسناد موجود حداقل سه نامه در تاریخ‌های 5 / 7 /88 و 29/ 9/ 88 و 8/6/89 به امضای مشاور وزیر و مدیر کل بازرسی او است که با ذکر مصادیق متفاوت نسبت به اقدامات متخلفانه گروه امیر منصور آریا هشدار می‌دهد. همچنین دفاع از منابع دولت در بانک‌ها و جلوگیری از اتلاف منابع بانکی بر عهده وزیر اقتصاد است این اختلاس نشان داد که حسینی نمی‌تواند نماینده امینی برای سهام دولت باشد.

توکلی همچنین گفت: داستان غم‌انگیز انتخاب آقای خاوری و جهرمی و صدور حکم مدیر عاملی آنها بدون مقررات و مصالح کشور را خواهید شنید اما در اینجا کافی است توجه کنید که با قانون‌های موجود، تمامی مسئولیت خاوری وجهرمی عقلا، شرعا و قانونا بر عهده آقای حسینی است. حتی اگر به فرض محال انتخاب آنها درست می‌بود، اگر نظارت درستی اعمال می‌شد با تشخیص ناکارآمدی و بروز علائم فساد، از اختیار قانونی خود، در عزل مدیران استفاده کند تا از این فاجعه پیشگیری کند.

توکلی در ادامه تصریح کرد: این نکته حائز اهمیت است که حداقل 4 معاون و یک مدیر کل ستادی آقای وزیر به حکم او عضو هیئت مدیره بانک‌های دولتی و غیردولتی هستند که از این 5 نفر تنها یکی سابقه بانکی دارد و 4 نفردیگر بدون هیچ سابقه بانکی برخلاف مقررات نصب شده‌اند که ظاهرا آاقای وزیر خود را برای همیشه مصون از پاسخگویی می‌دید که بی‌اعتنایی به قانون عادت وی شده بود.

* حسینی(موافق): بخشی از کوتاهی‌های نظام بانکی در فساد اخیر به وزارت اقتصاد برمی‌گردد

در ادامه جلسه علنی بررسی طرح استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی، سید‌عماد حسینی نماینده مردم قروه و یکی از طراحان طرح استیضاح طی سخنانی گفت: در برخی از سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری به شفافیت و دسترسی به اطلاعات تأکید شده است که این تأکیدات نشان از اهمیت مبارزه با فساد دارد اما جای این سؤال است که در 3 سال اخیر چگونه یک نفر بدون حضور در مزایده و مناقصه پیروز شده است.

نماینده مردم قروه در مجلس تصریح کرد: عدم شفافیت اطلاعات دقیقا برخلاف سیاست‌های کلی است ‌اما اگر وزیر اقتصاد که از سال‌های اخیر تاکنون وزیر است، سیستم‌های وزارتخانه را هوشمند و فعال می‌کرد، آیا گروه آریا می‌توانست اموال مردم را ببلعد.

حسینی ادامه داد: عدم ارتباط‌سنجی گروه آریا یکی از دلایل اصلی وقوع تخلف مالی اخیر است و در این زمینه بخشی از کوتاهی‌های نظام بانکی هم به وزارت اقتصاد بازمی‌گردد.

این طراح طرح استیضاح وزیر اقتصاد گفت: در زمینه فساد بانکی اخیر عدم ثبات سیاست‌ها و فقدان اطلاع‌رسانی نیز از زمینه‌سازهای فساد بوده‌اند البته بسیاری از ضعف‌های نظام بانکی به خاطر استفاده از سیستم‌های خارجی است.

حسینی همچنین تأکید کرد: چرا ‌با وجود توان داخلی برای مکانیزه کردن سیستم بانکی، وزارت اقتصاد سراغ سیستم‌های خارجی می‌رود؛ مجموعه این عوامل، مواردی هستند که بر اساس آن نمایندگان خواستار استیضاح وزیر اقتصاد شده‌اند.

* دهدشتی(موافق): ‌حسینی از سفر خاوری به لندن مطلع بود/ انتصاب جهرمی ناقض شایسته‌سالاری ‌بود

سید‌حسین دهدشتی نماینده مردم آبادان در ادامه جلسه علنی استیضاح وزیر اقتصاد طی سخنانی گفت:‌ آیا وزیر اقتصاد قواعد اسلامی و عقلانی را در نفس مدیران رعایت کرده یا رفیق‌بازی در عزل و نصب‌ها مؤثر بوده است چراکه‌ وزیر اقتصاد به یقین می‌دانست که جهرمی تخصص کافی برای تصدی مدیرعاملی بانک صادرات را نداشت لذا باید تلاش می‌کرد که وی را منصرف کند اما چرا به رقم علم و یقین بر عدم صلاحیت جهرمی، برای وی استعلام هم گرفت.

وی خاطرنشان کرد: تعجبی ندارد که در این ساختار رفاقت‌گرا افراد تأییدیه می‌گیرند البته وزیر اقتصاد فقط نماینده ۴۲ درصد از سهام دولت بود و با چه استدلالی وی توانسته بود نمایندگان دیگر را هم در شورای‌عالی بانک‌ها مجاب به نفع جهرمی کند.

دهدشتی در ادامه سخنرانی خود به موضوع منصوب شدن خاوری به عنوان مدیرعامل بانک ملی هم اشاره کرد و در این زمینه گفت: خاوری در سال ۸۸ به دعوت وزیر اقتصاد مدیرعامل بانک ملی شد اما در مهرماه سال ۸۹ یعنی یک سال و نیم پس از نصب وی، بانک مرکزی تأیید صلاحیت مدیران بانکی را امری لازم اعلام کرده و اسامی مدیران تأیید صلاحیت شده را منتشر می‌کند اما در میان اسامی اعلام شده نامی از خاوری وجود نداشت.

وی افزود: خاوری دارای دو تابعیت بود و نصب اینگونه افراد با تابعیت دوگانه ممنوع است همچنین که حسینی از قریب‌الوقوع بودن سفر خاوری به لندن مطلع بود اما آیا اطلاع نداشت که وی قرار است به لندن رفته و از آنجا دیگر به ایران باز نگردد.

* جعفری(موافق): صمصامی پورمحمدی رانپذیرفت، عزل شد؛ حسینی اولین حکم را برای او زد

در ادامه عیسی جعفری نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ طی سخنانی در موافقت با استیضاح وزیر اقتصاد و امور دارایی در صحن علنی مجلس به حمایت‌های ویژه و برخی انتصابات در موضوع اختلاس اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: امری که آقای سیدحمید پورمحمد معروف به دکتر پورمحمدی با حکم رئیس جمهور قائم مقام رئیس کل بانک مرکزی است، وی لیسانس حقوق و فوق‌لیسانس مدیریت دولتی دارد و دکتری هم ندارد‌ البته به خلاف خود را دکتر معرفی کرده است.

وی افزود: ‌پورمحمدی با مصاحبه با ماهنامه پیام که نشریه داخلی بانک مرکزی است، در دی ماه 88 به خبرنگاری که خطاب به وی می‌گوید آقای دکتر لطفا مختصری در مورد ‌خودتان توضیح دهید، اظهار می‌دارد من متولد 28 دی ماه سال 46 هستم، تحصیلات خود را در مقطع دیپلم در رشته اقتصاد،‌ لیسانس در رشته حقوق، فوق‌لیسانس در رشته مدیریت و دکتری در رشته علوم اقتصادی را به پایان رسانده‌ام.

جعفری ادامه داد: از همان روز اول به صمصامی سفارش شده بود که پورمحمدی را نگه دارد، چرا‌که هر کاری بخواهی می‌کند و دکتر صمصامی که او را از جلسات دولت می‌شناخت، چند روز پس از سرپرستی‌اش ظهر روز پنجنشبه مورخ 18/2/87 وی را عزل می‌کند. بلافاصله به او تلفن می‌شود که تا ظهر شنبه او باید به کارش برگردانده شود، ولی صمصامی نمی‌پذیرد، شاید همین مقاومت یکی از دلایل عدم معرفی صمصامی برای وزارت بود.

این نماینده مجلس در بخشی دیگری از سخنانش اظهار داشت: رفیق‌بازی اجازه نمی‌دهد که پورمحمدی بیش از 4 روز بیکار بماند و در 23 /2/87 به عنوان مشاور عالی رئیس کل بانک مرکزی منصوب می‌شود‌ و تا وقتی که آقای حسینی در تاریخ 16/5/87 به وزارت می‌رسد، اولین حکمی که می‌زند، حکم معاونت امور بانکی برای پورمحمدی بود.

وی گفت: حدود یک سال بعد پورمحمدی به قائم مقامی رئیس کل بانک مرکزی برگزیده می‌شود؛ نقش وی در بروز فاجعه اخیر بانکی بسیار پررنگ است که البته تحت پیگرد قرار گرفته و بازداشت شده است.

جعفری افزود: علت بازداشت این است که مسئولیت نظارت و بازرسی بانک‌ها، صدور مجوز بانک‌های خصوصی و نظارت بر اعتبارات بر عهده این شخص بود که در نطق‌های بعدی در این خصوص صحبت خواهد شد.

این نماینده مجلس در ادامه اظهار داشت: فرهاد همتی گل سفیدی به یکی از شاهکارهای رفیق‌بازی و حمایت‌های ویژه به دست عناصری که به کمک آقای حسینی پر و بال تازه یافتند،‌ است.

وی ادامه داد: فرهاد همتی خواهرزاده پورمحمدی و دانشجوی فراگیر پیام نور در شاهین‌شهر در سال 85 به شرکت بازرگانی ایران ترانسپورت جهت استخدام توصیه می‌شود، ‌پس از فارغ‌التحصیلی با معدل 13.75 باز هم با سفارش به شرکت دولتی ایران ترانسپورت معرفی می شود تا زمینه ارتقا جهشی برای وی فراهم شود.

جعفری گفت: همتی گل‌سفیدی بلافاصله بعداز استخدام در ایران ترانسپورت بدون کار در این شرکت برای کار به بانک صادرات منتقل می‌شود. و به عنوان مدیر عامل صندوق مشترک ایران و ونزوئلا به کاراکاس مامور می‌شود؛‌ یک جوان مجرد با لیسانس حقوق با آن کیفیت و بدون تجربه و دانش بانکی و بدون دانستن زبان و با پشتیبانی دایی جان به این سمت رسیده بود.

وی اظهار داشت: ‌اخیرا با پایان ماموریتش این شخص به عنوان عضو هیئت مدیره بانک توسعه بین‌الملل انتخاب و روانه کاراکاس می‌شود؛ بانک توسعه بین‌الملل متعلق به بانک توسعه صادرات ایران و دولتی است و طبق قانون مسئولیت نصب هیئت مدیره آن با وزیر اقتصاد است.

جعفری گفت: انتظار دارید که با این شیوه اداره کشور که برخلاف دستورات دین و علم و تجربه است، فساد زیاد نشود؟

نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در پایان سخنانش اظهار داشت: مطالعات علمی در مورد فساد به ما می‌گوید که با این روش مدیریت باید منتظر بروز فساد باشیم و اگر فسادی رخ نداد تعجب کنیم.

* نکونام: استیضاح‌کنندگان مجاز به بیان موضوعاتی غیر از دلایل استیضاح نیستند

حجت‌الاسلام محمد‌ابراهیم نکونام رئیس کمیسیون اصل ۹۰ نیز طی تذکری با استناد به تبصره ۳ ماده ۲۲۳ آئین‌نامه داخلی پارلمان، اظهار داشت: طبق آئین‌‌نامه، استیضاح‌کنندگان مجاز نیستند در ضمن ارائه دلایل استیضاح، موضوعات دیگری را به مورد استیضاح مطرح کنند اما تعدادی از دوستان در زمان بیان صحبت‌هایشان، درباره فردی که هم‌اکنون در زندان است و نیز درباره اقوام آن فرد، سخنانی را مطرح کردند درحالی که در جلسه امروز مجلس، استیضاح وزیر اقتصاد است.

علی لاریجانی در پاسخ به وی گفت: یکی از عناوین استیضاح مقاومت در برابر اعمال نفوذ است که باید به آن توجه شود.

* لاریجانی جلسه ‌استیضاح وزیر اقتصاد را ترک کرد/ باهنر رئیس شد

پس از این سخنان علی لاریجانی رئیس مجلس ‌جلسه علنی مجلس را برای دیدار و گفت‌وگو با یک هیئت از کشور مصر ترک کرد و اداره جلسه را به محمدرضا باهنر نایب رئیس اول مجلس سپرد و پس از پائین آمدن از جایگاه هیئت رئیسه ضمن خوش و بش با محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور و محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور و عذرخواهی از آنان جلسه علنی را ترک کرد.

* اکبریان(موافق): اگر حسینی نظارت می‌کرد "‌افتضاح‌ بزرگ ۳ هزار میلیاردی" پیش نمی‌آمد

عزیز اکبریان نماینده مردم کرج نیز طی سخنانی به عنوان یکی از طراحان استیضاح وزیر اقتصاد، با بیان اینکه نقش مدیران را می‌توان در هدایت، حمایت و نظارت تبیین کرد، یادآور شد: نظارت فرآیندی است برای پالایش مستمر مدیران امور و نظارت برای مدیران رده‌های بالا از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است.

این نماینده مجلس ادامه داد: چرا در موضوع کشف تخلف ۳ هزار میلیاردی دروغ می‌گویید؟ اشتباه امیر منصور آریا در جریان یک چک در بانک اهواز منجر به افشا و لو رفتن وی شده است، مشاور وزیر و مدیرکل بازرسی به شما درباره فعالیت‌های امیر منصور آریا هشدار داده بودند، ریاست کمیسیون اصل ۹۰ در اواسط مهر ۸۸ در خصوص فعالیت‌های مشکوک امیر منصور آریا به شما هشدار داده بود، اما متاسفانه شما ترتیب اثری ندادید.

نماینده کرج در خانه ملت در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: آقای وزیر شما چه پاسخی به ملت شهیدپرور ایران دارید؟ مدیران نظارتی وزارت اقتصاد آنچنان در خواب غفلت فرو رفتند که بیش از ۳ هزار میلیارد تومان تخلف صورت گرفته است و ای‌کاش استعفا می‌دادید و از مردم عذرخواهی می‌کردید و سربلند می‌شدید اما متاسفانه شما تاکنون حتی حاضر به پوزش و عذرخواهی هم نشدید.

این طراح استیضاح وزیر اقتصاد در ادامه سخنانش تاکید کرد: آقای وزیر اگر بازرسی و نظارت داشتید، این افتضاح بزرگ پیش نمی‌آمد. از شما سؤال داریم که تاکنون چند پرونده درباره فعالیت‌های مشکوک اقتصادی به قوه قضائیه فرستاده‌اید؟ آیا به وظایف قانونی خودتان عمل کرده‌اید؟

اکبریان در خاتمه گفت: ‌فقط فرار خاوری کافی بود که یک دولت استعفا دهد و از مردم عذرخواهی کند، از نمایندگان مجلس می‌خواهم که به وظیفه قانونی خودشان عمل کنند و به وزیر مجددا رای اعتماد ندهند.

* موسوی(موافق): علت اصرار حسینی برای انتصاب خاوری در بانک ملی چه بوده است

حجت‌الاسلام سید‌ناصر موسوی لارگانی نماینده به عنوان طراح استیضاح وزیر اقتصاد، از دلیل وظیفه نظارتی وزیر اقتصاد سخن به میان آورد و گفت: وزیر اقتصاد در بازرسی بانک‌های ملی و صادرات دارای مسئولیت‌های مستقیم بوده و باید از تضییع حقوق دولت و ملت جلوگیری می‌کرد.

به گفته وی، ماده ۱۱ قانون، اختیار عزل مستقیم مدیر سازمان حسابرسی را به مجمع می‌دهد و چنانچه سازمان حسابرسی به نحو احسن به وظیفه خود عمل نکرده باشد، باز هم کوتاهی در علاج مشکل بانکی برعهده وزیر خواهد بود و هرگونه قصوری در این وظیفه که منجر به زیان مالی شود، برعهده وزیر اقتصاد است.

حجت‌الاسلام موسوی با ذکر این نکته که وزیر اقتصاد مسئول مستقیم شورای‌عالی مبارزه با پولشویی است، تصریح کرد: هماهنگ کردن دستگاه‌های ذیربط و پیگیری اجرای قانون در کشور و ارزیابی فعالیت‌های مشکوک و ارسال پرونده‌ها به قوه قضائیه، برعهده وزارت اقتصاد است.


* کعبی(موافق): وزیر اقتصاد باید استعفا می‌داد یا عزل می‌شد

‌عبدالله کعبی نماینده مردم آبادان و یکی از طراحان طرح استیضاح وزیر اقتصاد طی سخنانی گفت: مردم محروم کشور امروز برای اخذ وام ۲میلیون تومانی باید از ۷ خوان رستم عبور کند لذا چگونه ممکن است که بدون توصیه و مماشات دولتمردان فساد بانکی اخیر رخ داده باشد.

وی خاطرنشان کرد: اگر چنین اختلاسی در یک کشور توسعه یافته اتفاق می‌افتاد، وزیر استعفا داده و یا عزل می‌شد؛ این فاجعه به اعتماد عمومی خدشه وارد کرده و برخی از مردم فکر می‌کنند که از در و دیوار تخلف می‌بارد.

* رضا‌حسینی(موافق): حسینی روش و منش سوداگران سیاسی را در پیش گرفته است

سید‌مصطفی رضاحسینی نماینده شهر بابک در مجلس طی سخنانی در موافقت با استیضاح وزیر اقتصاد با بیان اینکه در سخنانم نگاه و انتظارات مردم در مورد مبارزه با فساد و رانت را بیان می‌کنم، گفت: مردم برای دریافت وام، مدت‌ها در نوبت قرار دارند و اگر یک زمان قسط آنها عقب بیفتد با جریمه و هزاران مشکل دیگر روبرو می‌شوند.

این نماینده مجلس ادامه داد: آقای وزیر اقتصاد هیچ حساب کرده‌اید ضربه‌ای که به مردم و نظام زده‌اید چقدر بوده است؟ آقای وزیر آن روزی که به شما رای اعتماد دادیم، روحیه و منش پهلوانی در شما دیدیم، اکنون در شما چه شده که منش و روش سوداگران سیاسی را در پیش گرفته‌اید؟

نماینده شهربابک اظهار داشت: جامعه سوال دارد که آیا این اتفاق آخرین رویداد نامیمون است و چرا در نظام جمهوری اسلامی چنین مسائلی رخ می‌دهد؟ چطور می‌شود در کشورهای مختلف که به بی‌خدایی مشهور هستند اگر چنین فاجعه‌ای رخ دهد بالاترین مقام مسئول به نشانه پذیرش خطا و برای بازگرداندن اعتماد عمومی به سیستم از سمت خود استفعا و یا حتی خودکشی می‌کند اما در کشور اسلامی هیچ کدام از این اتفاق‌ها رخ نمی‌دهد و به شدت سعی در تکذیب و سیاسی کردن موضوع دارند.

وی تاکید کرد: ما از مردم عذرخواهی می کنیم به خاطر اینکه از روزی که قانون شکنی آغاز و تبدیل به ژست شد و رئیس جمهور در انتصاب مدیران مورد نظرش اصرار داشت، هیچ اعتراضی نکردیم. شاید اگر آن زمان ایستادگی می‌کردیم امروز چنین مشکلاتی پیش نمی‌آمد.

* باهنر: دولت در مبارزه با پولشویی جدی عمل کرده است

محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس که ریاست بخشی از جلسه علنی استیضاح وزیر اقتصاد را برعهده داشت، طی سخنانی خطاب به نمایندگان گفت: یکی از استیضاح‌کنندگان به مقوله پولشویی اشاره کرد، موضوع پولشویی را مدتی است که نظام بین‌الملل علیه ما مطرح کرده و ما بخشی از آن را سیاسی می‌دانیم البته در زمینه پولشویی دولت با جدیت ورود کرده است، به نحوی که امروز همان نظام بین‌الملل می‌گوید که دولت قدم‌های مثبتی برداشته است.

نایب رئیس مجلس تصریح کرد: استیضاح بحث دیگری است و نمایندگان باید در سخنان خود مباحث امنیتی را رعایت کنند لذا بحث استیضاح وزیر اقتصاد در مقوله مبتلا به روز است و نمایندگان آن را با بقیه خلط نکنند.

* قاضی‌پور(موافق): حسینی از 11‌ بانک برای ‌یک ‌‌شورای‌عالی پول غیرقانونی می‌گرفت

نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه نیز در موافقت با استیضاح حسینی وزیر امور اقتصاد و دارایی با بیان اینکه حداقل 2 سال است وزیر اقتصاد برای یکی از دبیرخانه‌های شورای‌عالی از 11 بانک پول غیرقانونی با اجبار می‌گیرد‌، این سؤال را مطرح کرد که این کار غیرقانونی به چه حقی انجام می‌شود و افزود: اگر این مبالغ اخذ شده را صرف مبارزه با برخی مسائل می‌کردید، آیا افتضاح اخیر بانکی پیش می‌آمد.

نماینده مردم ارومیه ادامه داد: بانک ملی ‌در بانک قرض‌الحسنه مهر سپرده گذاشته تا این بانک قرض‌الحسنه با کارکنان نهاد ریاست جمهوری و مدیران وزارت اقتصاد و سازمان حسابرسی از 20 تا 25 میلیون تومان وام قرض‌الحسنه بگیرند که مدرک این مسئله موجود است.

قاضی‌پور اظهار داشت: کارمندان وزارت اقتصاد و سازمان حسابرسی و نهاد ریاست جمهوری که با امضای آقای خاوری ویژه‌خواری کرده‌اند، نمی‌توانند بر ‌عملکرد بانک ملی نظارت کنند.

* نقوی(موافق): حسینی مقصر است و باید رأی اعتماد مجلس را پس بدهد

سیدحسین نقوی حسینی نماینده ورامین نیز به عنوان یکی از موافقین استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی طی سخنانی در صحن مجلس گفت: در خصوص فساد اقتصادی مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و تمام نمایندگان مجلس و صاحب‌نظران معتقدند که فساد اقتصادی رخ داده است لذا باید ببینیم که آنچه رخ داده است، در شرح وظایف وزیر اقتصاد است یا خیر که وزیر اقتصاد خود را رئیس مجمع عمومی بانک‌ها می‌داند و موفقیت‌های این بانک‌ها را ناشی از خدمات وزارت اقتصاد برشمرده پس مسئولیت فساد مالی بانکی بر عهده وی است و این موضوع در شرح وظایف حسینی وجود دارد.

نماینده ورامین درخانه ملت در تشریح پاسخ سؤال سوم نیز یادآور شد: وزیر اقتصاد در جریان فساد اقتصادی بوده است‌ چرا‌که مشاور دکتر حسینی و مدیر کل دفتر بازرسی وزارتخانه در 5/7/88 و رئیس کل اداره حراست بانک صادرات در 6/7/ 88 نسبت به وضعیت مالی گروه آریا هشدار می‌دهد و مجددا در 8/6/89 یعنی قبل از اختلاس و این اتفاقات به وزیر اعلام می‌شود که تسهیلات پرداختی به این گروه با ریسک بالایی روبرو است اما هیچ توجهی به این موضوعات از سوی وزیر نمی‌شود.

نقوی حسینی همچنین یادآور شد: در 29/9/88 همان آقای مشاور از جهرمی می‌خواهد که تسهیلات دریافتی و تعهدات 32 شرکت امیرمنصور آریا را مشخص کند که چقدر در هر مورد دریافت شده است و چه مرجعی در خصوص این تسهیلات تصمیم گرفته است اما پاسخی داده نمی‌شود.

وی افزود: در 3/9/89 بازرسان اداره کل بازرسی و حسابرسی بانک ملی گزاره مبسوطی را تقدیم مسئولین بانک ملی می‌کند و در رابطه باگروه آریا و کسری وثایق هشدار می‌دهند اما باز هم توجه نمی‌شود.

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: در نتیجه پس از بررسی مدارک مشخص شد که دکتر حسینی در جریان مشکلات مالی این گروه قرار داشته است و در این جریان مقصر است چرا‌که با تمام هشدارهای داده شده و علیرغم تمام گزارشات و مدارک اما جواز بانک آریا در اسفند 89 به این گروه داده می‌شود که مسئول مستقیم آن وزیر اقتصاد و دارایی است.

نقوی در پایان تاکید کرد: ما بر اساس این جمع‌بندی‌ها وزیر اقتصاد را در جریان اختلاس مقصر می‌دانیم و حسینی باید رای اعتماد مجلس را پس ‌دهد.

* دلخوش(مخالف): استیضاح حسینی چاره کار نیست/ بانک مرکزی عذرخواهی کند

سیدکاظم دلخوش نماینده مردم صومعه‌سرا نیز به عنوان مخالف استیضاح وزیر اقتصاد سخن می‌گفت با ابراز تاسف از سوءاستفاده مالی اخیر با تاکید بر اینکه اگر به فرمان هشت‌ماده‌ای رهبر معظم انقلاب توجه می‌شد، شاهد چنین مشکلاتی نبودیم،‌یادآور شد: نباید مشکلات اقتصادی را آغشته به مسائل سیاسی یا بالعکس کنیم. همانطور که رهبری فرمودند نباید در فضای غبارآلود تصمیم اشتباهی گرفت.

وی با یادآوری اینکه مجلس هشتم یکی از مجالس خوب در دوران پس از انقلاب بوده و همواره در جهت رهنمودهای رهبری از هیچ تلاشی فروگذار نکرده، گفت: درست است که باید با مفاسد اقتصادی برخورد قاطع داشت اما باید توجه داشت که در فضای غبارآلود از اصل ماجرا دور نشویم و خدای ناکرده انسان‌های باتقوایی را به اسم حقوق محرومین از نظام و دولت حذف نکنیم چرا که ما باید تا می‌توانیم جاذبه داشته باشیم.

نماینده مردم صومعه سرا با بیان اینکه سالهاست در امور اقتصادی، کمیسیون اصل 44و اصلاح نظام اقتصادی تلاش‌های آقای حسینی را دیده‌ام، یادآور شد: آقای حسینی در دو مرحله‌ای که مجلس به وی رای اعتماد داد‌ بالاترین حد نصاب را آورد و در حالی که مسائل اقتصادی بسیار حساس است و بیشترین سؤال‌ها از وی صورت گرفت، وی با تعامل خوب به همگی آنان پاسخ داد.

دلخوش کارنامه وزیر اقتصاد در معوقات بانکی، بحث‌های نظارتی و مالی و شورای عالی پول و اعتبار را درخشان نامید و گفت: وزارت اطلاعات و دستگاه قضایی و کمیسیون اصل 90 درخصوص فساد مالی اخیر کار خود را انجام داده و می‌دهند ضمن اینکه باید کمیسیون اصل 90 یک بار دیگر مرور شود که ببینیم چه میزان تقصیر بر گردن وزیر اقتصاد است.

نماینده مردم صومعه سرا با اشاره به رعایت سلسله مراتب اداری گفت: باید دید آقای حسینی از دستورات چه کسی پیروی کرده آیا ایشان جز از دستورات رئیس جمهور پیروی کرده است. البته رئیس جمهور بر اساس قانون دستوری می‌دهد و نمی‌تواند از خود دستوری صادر کند.

وی با بیان اینکه برخی استیضاح کنندگان این کار را برای پاسخگویی به افکار عمومی می‌کنند، ‌گفت: برخی فکر می‌کنند مردم چنین توقع دارند، جواب مردم این نیست البته بانک مرکزی باید عذرخواهی کند و من از رئیس جمهور می‌خواهم عذرخواهی صورت گیرد. البته همچنان می‌گویم که چاره کار استیضاح نیست.

وی با اشاره به معرفی وزارت اقتصاد از سوی سازمان بازرسی کل کشور به عنوان یکی از برترین دستگاه‌های در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری گفت: قوه قضائیه می‌بایست از حلقوم هر کسی که بیت‌المال را خورده آن را بیرون بکشد اما سؤال این است که آیا با وزارتخانه‌ای که به عنوان برترین دستگاه در مبارزه با مفاسد اقتصادی نامیده شده باید چنین برخوردی شود؟

* وزیر اقتصاد: پرونده اختلاس را فرد با تجربه‌ای رسیدگی می‌کند
** این فساد آمیزه‌ای از تخلف، تقلب،‌ تبانی و سهل‌انگاری است

سید شمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد در مراسم استیضاح خود که در صحن علنی مجلس برگزار شد، خطاب به نمایندگان مجلس تصریح کرد: بیش از ۳ سال است که به من اعتماد کردید و مسئولیتم را پذیرفتید و اکنون این شرایط فراهم شد که یک روستازاده در چشم و دل شما شناخته شود و بنده نیز از هیچ تلاشی فروگذار نکردم.

حسینی بر همین اساس به اجرای قانون سیاست‌های کلی اصل ۴۴، قانون مالیات بر ارزش افزوده، قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، لایحه اصلاح قانون گمرکی و لایحه اصلاح نظام مالیاتی و همچنین اصلاح اساسنامه جامع حسابداران اشاره کرد که به شفافیت موضوع اقتصاد در کشور و استحکام آن می‌افزاید.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: در این ۳ سال ۲ تهدید جهانی همواره علیه کشور ما وجود داشته است؛ بحران فراگیر اقتصادی و تحریم ناجوانمردانه کشورهای غربی علیه ما وجود داشته که با همدلی و اتکا به خداوند متعال این مشکلات مدیریت شد و در واقع همه این موارد حکایت از ظرفیت‌های بزرگ درون جمهوری اسلامی ایران دارد.

حسینی با بیان اینکه مجلس به این موضوع نگاه نمی‌کند که یک یا دو سال پیش به وزیری اعتماد کرده بلکه اگر آن وزیر در موضعی است که باید فرا خوانده شده و استیضاح شود با کسی تعارف ندارد، افزود: این یک افتخار است و همکاران بنده نیز در دولت به این موضوع افتخار می‌کنند.

وی ادامه داد: نمایندگانی که به این جمع‌بندی استیضاح رسیده اند قصدشان خدمت به خدا و مردم بوده است و نباید این استیضاح را یک اقدام سیاسی بدانیم حتی در این صورت نیز در جهت اعتلا بوده است.

وی بر همین اساس مفسده اخیر را واقعیتی تلخ و تکان‌دهنده دانست و تصریح کرد: این سوءاستفاده بزرگ آمیزه‌ای از تقلب، تخلف، تبانی و سهل‌انگاری در سیستم بانکی بود و گروهی فاسد به سیستم بانکی رخنه کرده و از ضعف آن سوء‌استفاده کردند که به دلیل ناکار‌آمدی نظارتی در بانک‌ها و مقاطع بالاتر پس از چند ماه پنهان‌کاری حجم وسیعی از آن ماه‌ها در خدمت یک گروه خاص قرار گرفت و به توزیع ناعادلانه درآمد منجر شد.

حسینی یادآور شد: آیا نظام ما این مفسده را پذیرفت و آیا با آن با بی‌توجهی برخورد کرد؟ سران سه قوه و در رأس آن مقام معظم رهبری بدون کوچکترین تأملی مبنی بر اینکه شاید دست‌هایی در سطوح بالا در آن دخالت داشته باشند، دستور برخورد قاطع را صادر کردند.

وزیر اقتصاد ادامه داد: مگر بنده اندکی مقاومت در برابر این فساد انجام دادم؟ اگر تاکنون مانده‌ام و استعفا نداده‌ام به این دلیل بوده که این مفسده در دوره مسئولیت من اتفاق افتاده است از این رو باید مسئولانه برای جبران آن تلاش کنم.

وی یادآور شد: بنده ۲۶ سال پیش با یک ساک برزنتی از یک شهرستان کوچک به تهران آمدم و اگر قرار باشد بدون آن به شهرستانم برگردم باید نماز شب بخوانم و دعا کنم که خدایا چگونه این ذره ناقابل را در موقعیتی قرار دادی که عذرخواهی از مردم کنم.

حسینی گفت: در ۲۷ شهریورماه در همین موضع مطرح شد که هیچ وزارتخانه‌ای هیچ تذکری داده نشده بود من همان نوشته را پشت این تریبون مطرح کردم اما کسی گوش نداد چون درد و آلام شما بسیار زیاد بود، اما امروز عزیزی آن هشدار بازرسی را دلیل جرم من می‌‌داند و من به قاضی و دیوان عدالت واگذار می‌کنم.

وزیر اقتصاد اضافه کرد: امروز فرد باتجربه ای این پرونده را رسیدگی می‌کند، اگر من از این مفسده مطلع بودم و تقصیرکار بودم مرا به چنگال عدالت می‌دهد؛‌ صبوری کنید من مجرم نیستم و آگاه به جرم هم نیستم؛ مسئول هستم و مسئولیتم را ایفا می‌کنم.

وی خطاب به نمایندگان اظهار داشت: آیا واقعا شما می‌پذیرید که من می‌دانستم فردی تابعیت دوگانه داشته و او را به صدارت یک بانک منصوب کنم مطمئناً اینگونه نبوده است؛ من برای هر انتصابی باید استعلام بگیرم آی مدارک آن را ارائه نکردم؟ من صلاحیت تخصصی‌ آن فرد را می‌دانستم و اگر تخلف کرد باید با وی برخورد شود.

حسینی ادامه داد: اکنون بازپرس و وزیر دادگستری حضور دارند آیا من وساطت کردم خاوری آزاد شود و به خارج برود؟ آیا من در تهران بودم؟ خیر، بنده در تهران نبودم و هیچ تذکر و توصیه‌ای نکردم. اگر اینها را ملاک قضاوت قرار دهید قضاوت ما آگاهانه نیست.

وزیر اقتصاد گفت: امروز من را به خاطر حکم انتصاب جهرمی مورد سؤال قرار می‌دهید اما آیا بنده به جهرمی این حکم را داده‌ام؛ سؤال شده که آیا اول هیئت مدیره تصویب کرد جهرمی مدیر عامل شود و بعد از بانک مرکزی تأییدیه آمد که باید گفت این یک روال است اول هیئت مدیره در همه بانک‌های خصوصی فرد را انتخاب بع به بانک مرکزی معرفی کرده و پس از تأیید حکم زده می‌شود.در تاریخ 12/7/1388 هیئت مدیره بانک صادرات جهرمی را به عنوان مدیر عامل برگزیده در 27/7/1388 تأییدیه بانک مرکزی آمده و در 29/7/1388 حکم مدیرعاملی جهرمی توسط رئیس هیئت مدیره باک صادرات صادر و کاملاً روال قانونی دارد.

وی در خصوص حکم وکیلی اظهار داشت: آقای وکیلی در تاریخ ۱۹/۱۰/۸۹ حکم انتصابشان صادر شده و قانون برنامه پنجم در تاریخ ۱۰/۱۱/۸۹ در قانون برنامه پنجم ابلاغ شده است؛ این را هم به شما واگذار می‌کنم اما بنده طی این مدت همیشه اعتقاد داشتم نهاد بانک مرکزی مسئول نظارت بر بانک‌هاست باید در عزل و نصب‌ها هم ورود کند.

حسینی با بیان اینکه پاراف بهمنی پای حکم وکیلی وجود دارد و بنده این هماهنگی را با آقای بهمنی داشته‌ام اما امروز این به عنوان تخلف است، تصریح کرد: وکیلی فوق لیسانس اقتصاد با نمره ممتاز از دانشگاه تهران داشته برادر شهید و رزمنده دفاع مقدس است و حدود ۲۷ سال سابقه کار دارد؛ اطلاعاتی که به برخی از نمایندگان داده شده درست نیست.

وزیر اقتصاد ادامه داد: ما در این ماجرا سعی کردیم مسئولانه برخورد کنیم و به اصل مشکل رسیدگی شود و در این راستا با قوه قضائیه نهایت همکاری را داشتیم و همچنین با مجلس و کمیسیون اصل ۹۰ همه نوع همکاری صورت گرفت.

وی با بیان اینکه مدیرعاملان ۳ بانک سهل‌انگاری کردند، افزود: در جایی که باید عزلی صورت می‌گرفت آن عزل انجام شد و ما در راستای اصلاح قوانین و مقررات حرکت کردیم.

حسینی یادآور شد: حدود ۲ ماه پیش نتیجه یک سال تلاش در دولت منجر به اساسنامه حسابداران رسمی شد و تمام مواردی که مربوط به حسابرسان این شرکت‌ها بود را ارجاع دادیم.

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه بنده به دنبال رای اعتماد شما نیستم چرا که شما خود داوری عادلانه دارید، تصریح کرد: اما در این فرآیندها به سرمایه‌های کشور که کارکنان خدوم بانکی هستند اعتماد را برگردانید. اگر لایق بودم که مورد اعتماد شما باشم بسیاری از کاستی‌ها را جبران خواهم کرد و در غیر این صورت نیز از شما تشکر می‌کنم.

وزیر اقتصاد اضافه کرد: امروز فرصت مغتنمی فراهم شد تا من در حضور شما باشم و در آزمون پروردگار و در یک جبهه و شرایط حساس قرار گیرم؛ امروز سیستم بانکی ما بری از خطا و کاستی نیست اما اگر دو سه سال پیش باز گردیم در اینجا محورهایی عنوان شد که یکی از آنها طرح تحول نظام بانکی بود.

وی بر همین اساس به وام‌های خرد و مشکلاتی که در این راستا وجود داشت اشاره کرد و افزود: از مشکلات دیگر نیز بحث ضعف سیستم نظارتی عنوان شد که بانک جامع اطلاعات مشتریان در همین زمینه ایجاد شد.

حسینی با بیان اینکه بنا به گفته دادستان این جرم مهندسی شده بود، یادآور شد: السی‌ها در آن ثبت نمی‌شدند و امکان رصدشان وجود نداشت و شما این را بر عهده دولت گذاشتید که سیستم نظارت درست شود.

وزیر اقتصاد همچنین به کاستی‌هایی که در خصوص مبارزه با پولشویی وجود داشت، اشاره کرد و گفت: ظرفیت مبارزه با پولشویی و مصوبه مجلس بسیار بالاست؛ اینکه آیا جرم پولشویی اتفاق افتاده یا خیر از مصادیقی است که قاضی پرونده آن را مشخص می‌کند.

* جلسه ‌صبح ‌مجلس پایان یافت/ احمدی‌نژاد در جلسه عصر از حسینی دفاع می‌کند

جلسه علنی نمایندگان مجلس که از صبح امروز برای بررسی طرح استیضاح سید شمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی تشکیل شده بود، ظهر امروز با اعلام علی لاریجانی رئیس مجلس پایان یافت.

علی لاریجانی پیش از پایان جلسه علنی صبح امروز، اعلام کرد: برای تنفس 2 ساعته نمایندگان جلسه صبح امروز را به پایان می‌بریم و جلسه بعدی مجلس ساعت 14 تشکیل می‌شود، در جلسه نوبت عصر نیز آقای رئیس جمهور و 2 نماینده دیگری که باید سخنرانی کنند، سخنانشان را مطرح می‌کنند.

رئیس مجلس همچنین ضمن تشکر از رئیس جمهور و همکارانش، گفت: تعدادی از بانوان کشور انقلابی مصر امروز میهمان جلسه علنی مجلس شورای اسلامی هستند که ما از آنها تشکر می‌کنیم.

لاریجانی با بیان اینکه ما به انقلاب مصر افتخار می‌کنیم، گفت: از 23 بانوی کشور انقلابی مصرف که امروز میهمان جلسه علنی مجلس هستند نیز تشکر می‌کنیم و ما به شما که میهمان کشور ما هستید، افتخار می‌کنیم.

* جلسه عصر آغاز شد/ رئیس مجلس درگذشت آیت‌الله عمید زنجانی را تسلیت گفت

جلسه علنی عصر امروز ساعت 14:15 دقیقه ظهر امروز آغاز شد و علی لاریجانی در ابتدای این جلسه که به بررسی استیضاح حسینی وزیر اقتصاد اختصاص دارد طی سخنانی اظهار داشت: رحلت آیت‌الله عمید زنجانی را که از دانشمندان اسلامی و از حقوقدانان برجسته کشور بودند به خانواده محترم وی و جامعه علمی کشور تسلیت می‌گویم.

وی با بیان اینکه آیت‌الله عمید زنجانی سال‌ها همکار سابق ما در مجلس هم بود،‌ ابراز امیدواری کرد که خداوند آیت‌الله زنجانی را با اولیای خود محشور کند.

* احمدی‌نژاد: جمهوری اسلامی ایران الگویی برای بیداری جهانی است

محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور کشورمان در جلسه استیضاح حسینی وزیر اقتصاد طی سخنانی اظهار داشت: برخلاف تصور 8 ماه گذشته در حال حاضر این تحولات رنگ و بوی دیگری دارد؛ در تمام دنیا یک بیداری در حال وقوع است و یک نارضایتی عمومی نسبت به وضع موجود شکل گرفته است و همه به دنبال یک نظم جدید هستند.

احمدی‌‌نژاد با تأکید بر اینکه در همه جای دنیا فریاد عدالت، آزادی و کرامت‌خواهی و تقاضا برای اعمال حاکمیت ملی به آسمان‌ها بلند شده است، گفت: این همان فریادی است که ملت ایران صدها سال به ویژه پس از انقلاب اسلامی می‌زد.

رئیس جمهور تصریح کرد: در این شرایط که نظم مادی به پایان رسیده و دنیا به دنبال نظم جدید است نوبت هنرمندی و هنرنمایی ملت ایران است و ما باید الگوهای متعالی مبتنی بر فرهنگ و اسلام ناب و اندیشه‌های متعالی را به دنیا عرضه کنیم.

وی بر همین اساس به عرضه الگوی سیاست‌مداری، اقتصادی، فرهنگی، تربیتی و زمامداری عادل و مردم‌سالاری اشاره کرد و افزود: اکنون ملت ایران می‌تواند به این نیازهای جامعه بشری پاسخ دهد.

احمدی‌نژاد با تأکید بر اینکه در نقطه مقابل مستکبرانی قرار دارند که بیش از 400 سال بر همه دنیا حاکم بودند، اظهار داشت: امروز همه نارضایتی‌ها علیه آنها است؛ آنها با یکدیگر متحد شده و امکانات خود را بسیج کرده‌اند و با شعارهای جدید می‌خواهند تحولات را مدیریت کنند و بر بیداری ملت‌ها سوار و آنها را به نفع خود مصادره کنند.

رئیس جمهور در ادامه یادآور شد: بنده به رئیس یک دولت بزرگ اسلامی گفتم این حوادث شباهت‌هایی با حوادث اوایل قرن بیستم دارد؛ حکومت عثمانی عدالت را رعایت نکرد و موجب شد دنیای استعماری غرب از دنیاطلبی برخی استفاده کرده و صد سال بر منطقه مسلط و فرهنگ و ثروت ما را به تارج برده است.

وی تأکید کرد: امروز نیز آنها به دنبال استفاده از فرصت‌های ملت ما هستند؛ اسلحه و پول جمع‌آوری می‌کنند و یک عده را وعده پست و مقام می‌دهند و تلاش می‌کنند جریان بیداری و عدالت‌خواهی ملت‌ها را مدیریت کنند.

احمدی‌نژاد اضافه کرد: اگر آنها بتوانند خاورمیانه را مدیریت و رژیم صهیونیستی را تثبیت کنند دوباره یک دوره طولانی بر دنیا مسلط خواهند شد؛ آنها به دنبال تسلط بر منطقه و ما به دنبال آزادی در منطقه هستیم.

رئیس جمهور بر همین اساس جمهوری اسلامی ایران را مانع اصلی مستکبران دانست و تصریح کرد: بزرگترین مشکل برای مستکبران ایران اسلامی است؛ امروز ملت ایران در برابر آنها ایستاده و طراحی‌هایشان را خنثی می‌کند.

وی ادامه داد: دشمنان برای شکستن قامت ملت ایران برنامه‌های زیادی را طراحی می‌کنند و هر روز طراحی‌های جدیدی را پخت و پز می‌کنند تا بر ملت ما فشار بیاورند.

احمدی‌نژاد بر همین اساس به محور نخست تحت عنوان حقوق بشر اشاره کرد و افزود: اساس انقلاب اسلامی ایران برای احیای حقوق بشر بود اما کسانی که پایه‌گذار کشتارها و جنایت‌های چند میلیونی در دنیا هستند و دیکتاتورها را مورد حمایت قرار می‌دهند و ترورها و غارت‌های اقتصادی به دست آنهاست با جمع کردن یک مشت کاغذ به بهانه نقض حقوق بشر به دنبال فشار آوردن به ملت ایران هستند.

رئیس جمهور محور دوم را موضوع هسته‌ای شدن ایران عنوان کرد و گفت: گرچه ایران هسته‌ای است اما آنها به دنبال این هستند با سوء استفاده از مدیریت ضعیف آژانس این مسئله را مطرح کنند که ما به دنبال بمب هستیم.

وی تأکید کرد: درست کردن 4 تکه کاغذ و لپ‌تاپ برای آمریکا کار پیچیده‌ای نیست؛ سازمان سیا، قورباغه را به جای خرگوش قالب می‌کند از این رو می‌خواهند به این طریق بگویند که ایران دنبال بمب است.

احمدی‌نژاد محور دیگر را داستان‌های اخیر و توطئه ترور عنوان کرد و افزود: دروغ‌های اوباما نیز در این زمینه مشخص شد چرا که اگر آنها پایبند به کنوانسیون مسئولیت دیپلماتیک بودند ابتدا باید ما را در جریان قرار می‌دادند نه اینکه کنفرانس خبری بگذارند.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه ملت ایران جزء بزرگترین قربانیان ترور در دنیا است، اظهار داشت: 40 نماینده مجلس، رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر و 16 هزار نفر در ایران قربانی ترور هستند و هیچ کشوری مثل ما قربانی ترور نیست اما آنها به دنبال قطعنامه و ایجاد فشار هستند.

وی با بیان اینکه امروز روز وحدت و همدلی است تصریح کرد: همه باید برای مقابله با طراحی‌های ناجوانمردانه مستکبران همدل باشند.

احمدی‌نژاد در ادامه سخنان خود به ارائه گزارش کوتاهی از شرایط داخلی کشور و همچنین موضوع استیضاح پرداخت و گفت: در طول انقلاب اسلامی کارهای بزرگی انجام شده اما طی 7 سال گذشته اقداماتی صورت گرفته که برخی از آنها استثناء بوده و جزء آرزوها به شمار می‌رفته است.

رئیس جمهور بر همین اساس به هسته‌ای شدن جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: هسته‌ای شدن در تاریخ ایران و حتی سایر کشورها نظیر ندارد؛ هر کدام از کشورهایی که هسته‌ای شده‌اند بین 15 تا 20 سال مشکلاتی را تحمل و کار علمی و فنی انجام داده‌‌اند.

وی همچنین به پرتاب ماهواره و فضایی شدن، نانوتکنولوژی، اول شدن رشد علمی و رشد 2.2 کارهای عمرانی اشاره و اضافه کرد: برخی اقدامات صورت گرفت که در کشورهای دیگر 20 سال زمان می‌خواست؛ قانون اصل 44 به عنوان تئوری اقتصادی جمهوری اسلامی تصویب شد، کار بسیاری سنگینی که جا داشت 2 یا 3 دولت کار دیگری انجام ندهند و همه تمام خود را روی اصل 44 بگذارند و این قانون تصویب و شروع شده و با سرعت در آن جلو می‌رویم.

احمدی‌نژاد یادآور شد: دولت با همه توان خود برای اجرای طرح مسکن وارد شد و برای اولین بار در 60 سال اخیر پلکانی‌ها در بازار مسکن مهار و آرامش در فضای ذهنی مردم ایجاد شد.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه قانون مدیریت حمل و نقل به وسیله نمایندگان به تصویب رسید و دولت آن را اجرا کرد افزود: دو میلیون خودرو سوختشان عوض شد و 1.5 میلیون خودرو از رده خارج شدند و شاخص‌های آلودگی بسیار بهبود پیدا کرد.

وی بر همین اساس به کاهش مصرف سوخت اشاره و اضافه کرد: اگر ما همان روند را ادامه می‌دادیم الان 130 میلیون لیتر بنزین باید مصرف می‌کردیم. این اقدامات بسیار بزرگی است.

احمدی‌نژاد در ادامه به سهام عدالت اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر 40 میلیون نفر از سهام عدالت برخوردار شده‌اند که به عنوان یک پشتوانه برای مردم به شمار می‌رود.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه برای اولین بار در کشور فاصله حقوقی پایین‌دستی‌ها و بالادستی‌ها کاهش پیدا کرد، اظهار داشت: وضع بازنشستگان بهبود یافته و ضریب جینی کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: مراکز علمی دو برابر شده، صادرات غیر نفتی از کمتر از 7 میلیارد در سال 83 به 32.6 رسیده‌ایم. در همین 7 ماه امسال از 24 میلیارد عبور کرده‌ایم و اینها اقداماتی بود که شما تصویب کردید و دولت اجرا کرد.

* احمدی‌نژاد: دولت به حسینی نیاز دارد/ ‌هر هفته نصف وزرا در مجلس هستند

محمود احمدی‌نژاد ‌گفت: استیضاح از یک سو به معنی توضیح خواستن ‌و از سوی دیگر به معنی برداشتن یک وزیر است‌ اما ممکن است در این خصوص ابهاماتی مطرح شده باشد و باور ندارم که استیضاح کنندگان به دنبال برداشتن وزیر باشند بلکه ابهامات و سؤالاتی برای آنان پیش آمده است.

احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: ‌اعتقاد من این است که حسینی از بهترین وزرای اقتصاد بوده است‌. وی وزیری جوان، پرانرژی و عالم به کار است و تن به کارهای بزرگ داده است؛ حسینی شبانه‌روز و در ایام تعطیل هم دست از کار برنداشته است.

وی اظهار داشت: نمایندگان مجلس دوبار بالاترین رای‌ها را به وزیر اقتصاد داده‌اند اما امروز حسینی استیضاح می‌شود. گزارشات اصل 90 مجلس سند پاکی دولت است و دولت هم همانند مجلس به دنبال ریشه کن کردن مفاسد است.

"پیش از سخنانم، با آقای باهنر ‌شوخی جدی کردم و ‌گفتم که در طول 5 تا 6 ماه اخیر هر روزی ‌با هر وزیری که کار داریم، می‌گویند صبر کنید تا از کمیسیون بیرون بیاد، می‌گوییم از کدام کمیسیون، می‌گویند از کمیسیون مجلس. ماشاءالله مجلس وزرا را از ما گرفته است. هر هفته بیش از نصف وزرا در خدمت مجلس هستند.

لاریجانی در این هنگام خطاب به احمدی‌نژاد گفت که "احتمالا وزرا جای دیگر می‌روند و به شما اطلاعات غلط داده‌اند" که احمدی‌نژاد هم خطاب به لاریجانی گفت: می‌گویند کمال همنشین در من اثر کرد؛ وزرا در کمیسیون‌های مجلس از این کارها یاد گرفته‌اند.

احمدی‌نژاد خطاب به نمایندگان مجلس گفت: به خوبی می‌دانید کاری که غرب در تحریم‌ها علیه ایران انجام داده، ناجوانمردانه‌ترین اقدامات بوده است. کشورهای غربی ستاد گسترده‌ای تشکیل داده‌اند و تمام مبادلات، خرید و فروش‌ها و قراردادهای کشورمان را رصد می‌کنند تا خطوط‌مان را کور کنند.

وی با بیان اینکه باید به دشمن اجازه ندهیم که از تحرکات خود استفاده لازم را ببرد، تصریح کرد: ‌اتفاقاتی در جایی رخ داده که باید پدر عوامل آنها را در بیاوریم و در این خصوص دولت گزارش‌های لازم را به دستگاه قضایی ارائه داده است.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اتفاقی رخ داده و همگی بسیج شده‌ایم تا این معضل را حل کنیم و انتظار از مجلس هم این بود که به همین اندازه حساس باشد‌ تا مشکلات کنونی ریشه‌کن شود.

وی در ادامه گفت: انتظار دارم کشور از وجود حسینی استفاده کند و دولت در شرایط کنونی به وزیر اقتصاد نیاز دارد. بنده بیشتر از همه ضعف دارم اما باید دست به دست هم دهیم و مشکلات را حل کنیم.

* احمدی‌نژاد: با متخلفان در هر مقام حتی در دولت برخورد قاطع شود

محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور کشورمان در ادامه سخنان خود اظهار داشت: میان دولت و مجلس اتفاق نظر به وجود آمد و یک طرح بزرگ اقتصادی اجرا شد، برخی می‌گویند اشکالاتی است و کسی منکر این اشکالات نیست.

وی ادامه داد: باید این مشکلات را با اشکالاتی که مورد انتظار بود مقایسه کرد. برخی انتظار تورم ۸۰، ۷۰ درصدی و بحران اقتصادی را داشتند که اینگونه نشد و خدا را از این بابت شکر می‌کنیم.

رئیس جمهور افزود: برای اولین بار دولت کوچک شد و ۱۰ درصد کل کارکنان کاهش پیدا کرد. ۴ وزارتخانه با هم ادغام شدند بدون اینکه مشکلی در فضای کشور بوجود بیاید که این یک اتفاق بزرگ است.

احمدی‌نژاد خطاب به نمایندگان مجلس گفت: همه این کارها نتیجه همدلی است. ما با هم کار کرده‌ایم و امروز نتیجه گرفته‌ایم. امروز در شرایطی که دنیا با رکود شرایط اقتصادی روبرو است و بحران اقتصادی فراگیر است، اقتصاد کشور ما فعال بود و طرح‌های بزرگ اقتصادی در کشور به راه افتاده است.

وی با تشریح شرایط اقتصادی افزود: یکی از اصلاحات بزرگ اقتصادی در کشور امروز در شرف اجرا شدن است. نهادهای بین‌المللی که معمولا موفقیت‌های ملت ایران را اعلام نمی‌کنند، مجبور شدند به این موفقیت اذعان کنند.

رئیس جمهور گفت: همین امسال عده‌‌ای انتظار داشتند که با هدفمند کردن رایانه‌ها تولید ما دچار مشکل و رشد آن منفی شود ولی برخلاف آن تمام تولیدات اصلی کشور در این ۶ ماه به نسبت ۶ ماه سال قبل رشد بالایی داشت. این به این معناست که کشور و اقتصاد آن سرپاست.

احمدی‌نژاد ادامه داد: بورس ما جزو فعال‌ترین بورس‌های دنیاست و برای چندمین سال پیاپی جزو موفق‌ترین بورس‌های دنیاست. اینها همه در سایه همدلی و همکاری بوجود آمده است. لذا با کمک شما، هرکجا قانونی نیاز بود با تصویب آن به دولت کمک کرده‌اید.

وی گفت: اما اتفاقی که افتاد این است که در یک جا عده‌ای سوء‌استفاده کرده‌اند و موضع دولت و مردم در این موضوع از اول مشخص بوده است. ما مخالف یک ریال سوءاستفاده هستیم و هر کس و در هر مقامی است و در هر جایگاهی است باید با او برخورد قاطع شود. امروز نیز به دنبال آن هستیم و از اول نیز به دنبال آن بودیم. هر کس در هرکجا است اگر در دولت است و یا در هر کجای کشور است باید با او برخورد شود.

رئیس جمهور کشورمان گفت: در یک جایی در خارج از سیستم بانکی ال سی‌های تقلبی درست کردند لذا دستگاه قضایی باید آنها را دستگیر کند در این موضوع هرکس پشتیبانی کرده و یا رشوه گرفته و یا هر کس هر غلطی کرده است باید قاطعانه با او برخورد شده و به ملت معرفی شود. اما این نباید موجب بددلی و تضعیف همدلی میان قوای کشور شود. چرا که ما همه در یک جبهه قرار داریم. در دو جبهه نیستیم.

احمدی‌نژاد ادامه داد: همه ایستاده‌ایم تا ریشه فساد را بکنیم دولت و مجلس و سایر قوا ایستاده‌ایم تا فساد را ریشه‌کن کنیم. اما این فساد در کشور یک قاعده نیست، لذا اتفاقی افتاده است که باید دست آنها قطع شده و به ملت معرفی شود.

وی افزود: هر کس از این فساد خبردار شد، حرکت کرد تا این موضوع ریشه‌کن شود. تا اثری از این فساد در کشور ما باقی نماند ما جمهوری اسلامی هستیم و خودمان را با دیگران مقایسه نمی‌کنیم. در ایران یک فساد کوچک هم زشت است. ما نباید خودمان را با اروپائیان مقایسه کنیم. مگر بقیه زندگی ما مانند آنهاست.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در ایران کسی نمی‌خواهد فریب‌کاری کند. اینجا حقیقتا همه می‌خواهند که فساد ریشه‌کن شود. لذا من عرض می‌کنم در این اتفاق همه متوجه شده‌ایم که بالاخره در سیستم اشکالات ساختاری وجود دارد. ما هم در ساختارها اشکال داریم و هم در قوانین و مقررات اشکال داریم و هم در رفتارها اشکال داریم که باید آنها را برطرف کرده و آن را به یک فرصت برای کشور تبدیل کنیم.

احمدی‌نژاد ادامه داد: نباید در این ماجرا افراد همدیگر را متهم کنند. عده‌ای بنده را متهم کنند چه حاصل خواهد شد. از اینکه افرادی همدیگر را متهم کنند،‌چه چیز حاصل خواهد شد؟

وی گفت: مجلس و دولت باید از این اتفاقی که افتاده است یک نتیجه متعالی بگیرند و راه فساد را بسته و ساختارها را اصلاح کنند؛ از طرف دیگر نیز باید مراقب بود که شبکه بانکی خون اقتصاد کشور است. اکثریت مدیریت و کارکنان بانک‌ها سالم، دلسوز هستند ولی اشکالاتی هم وجود دارد که باید اصلاح شود.

رئیس جمهور تصریح کرد: آبروی افراد بسیار مهم است آبروی یک نماینده، آبروی یک وزیر، آبروی یک کارمند، لذا ما جمهوری اسلامی هستیم یکی می‌گوید اگر وزیر نیفتد آبروی مجلس می‌رود، ولی من مطمئنم اکثریت مجلس این اتحاد را ندارد مجلس ما بهترین مجلس دنیاست؛ چرا که بر پایه حق ایستاده است و حق‌طلب و عدالت‌طلب است و بخوبی در مقابل مستکبران ایستاده است و از حقوق ملت دفاع می‌کند، مجلس ما یک مجلس زنده است ما باید عدالت را اجرا کنیم.

* لاریجانی(مخالف): لازم دیدم از وزیر اقتصاد دفاع کنم‌/ مجلس به حسینی رأی اعتماد مشروط دهد

پس از سخنان احمدی‌نژاد، علی لاریجانی طی سخنانی در مخالفت با استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی گفت: نمایندگان می‌دانند که من ‌در مواقع رأی اعتماد و استیضاح وزرا سخنرانی نکرده‌ام و بیشتر ترجیح دادم که به غیر از رأی اعتماد به رستم قاسمی وزیر نفت، از نظرات نمایندگان استفاده کنم اما امروز لازم دیدم که از وزیر اقتصاد دفاع کنم.

وی تصریح کرد: حادثه فساد اقتصادی بزرگ که رخ داد، آنقدر مهم است که هر 3 قوه باید نسبت به آن احساس مسئولیت کنند و با وحدت ریشه فساد را خشکانده و از کشمکش سیاسی جلوگیری کنند.

لاریجانی ادامه داد: قوه قضائیه در مسیر برخورد با مفسدان حتی برخی‌ها را هم دستگیر کرد که مجلس هم از این موضوع حمایت کرده است لذا هر قوه باید به وظیفه خود در قبال این پرونده عمل کند.

وی خاطر نشان کرد: قوه مقننه در راستای وظایف خود کمیسیون اصل 90 را مأمور رسیدگی به پرونده کرد، قوه قضائیه نیز دادستان کل کشور را مأمور پیگیری پرونده کرد و قوه مجریه هم به نوبه خود کمیته‌ای برای پیگیری موضوع تشکیل داد.

رئیس مجلس ادامه داد: پس از بیانات قاطعانه رهبر معظم انقلاب نباید تردیدی در قطع دست مفسدان پرونده فساد اخیر وجود داشته باشد.

لاریجانی همچنین گفت: بررسی پرونده فساد اخیر وسیله‌ای خواهد شد که روش برخورد با مفسدان اقتصادی تغییر و ساز و کارهای جدید هم ایجاد شود البته استیضاح حق مجلس است اما انتظار می‌رود که با مدیران متخلف نیز برخورد شود.

وی افزود: در رسیدگی و برخوردها باید مبنا حق باشد؛ بنده با برخی نظرات استیضاح‌کنندگان موافقم و معتقدم در وزارت اقتصاد قصور شده است اما از طرفی هم نظرم این است که همکاران کمی تندروی کردند.

رئیس قوه مقننه در ادامه سخنان خود تأکید کرد: در ابتدای برملا شدن پرونده بنده با وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی دیدار داشتم و به آنها اعلام کردم که اگر موضوع به زیان شما هم باشد، باز آن را مطرح کنید؛ روز گذشته هم جلسه‌ای با وزیر اقتصاد داشتم و به وی گفتم بهتر است که کنار بروید، چون این اقدام شما احترام به افکار عمومی است اما کناره‌گیری برای وزیر اقتصاد دشوار بود.

"اخیرا در جلسه سران قوا هم گفتم که در اقدام استیضاح‌کنندگان وزیر اقتصاد رفتار سیاسی نمی‌بینم بلکه منتقد آقایان این است که قصور وزیر اقتصاد محرز شده است."

لاریجانی همچنین اظهار داشت: برداشت بنده این است که در شرایط کنونی که آقای احمدی‌‌نژاد استیضاح را تخریب وزیر و این اقدام را مضر می‌داند، پیشنهاد کرد‌م که وی را عوض کنند اما احساس می‌کنم که سخن اصلی آنان این است که باید با متخلف برخورد جدی شود اما نه قبل از روشن شدن موضوع.

وی افزود: وزیر اقتصاد از کارآمدی خوبی برخوردار است و در زیر مجموعه وی هم تخلفاتی صورت گرفته اما ما هم در گزارش کمیسیون اصل 90 به دست داشتن وزیر در پرونده فساد اخیر نرسیدیم.

رئیس مجلس با بیان اینکه شاید وزیر اقتصاد کناره‌گیری را تخریب خود می‌داند، خاطر‌نشان کرد: امروز که وزیر اقتصاد صراحتا اعلام کرد که من عذرخواهی می‌کنم، این یعنی عذرخواهی از قصور پیش آمده از مردم و نمایندگان لذا تلاش ما باید این باشد که به کارگزاران تفهیم کنیم که اگر قصوری داشتند، عذرخواهی کنند، در غیر این صورت به فرهنگ ارزشی عذرخواهی کمکی نکرده‌ایم.

وی در ادامه گفت: احتمال دارد که استیضاح وزیر اقتصاد زمینه‌ای برای کشمکش دو قوه ایجاد کند که این کشمکش رسیدگی به پرونده را دچار مشکل خواهد کرد و ما نباید علیرغم عذرخواهی وزیر اقتصاد، مجددا هزینه ایجاد کنیم.

رئیس مجلس تصریح کرد: با شرایطی که رسیدگی به این پرونده به وجود آورده و قدری هم قبض کاری در شبکه بانکی پیش آمده است، ما نباید آ‌ن را تشدید کنیم، نمایندگان امروز به وزیر اقتصاد کارت زرد داده و کارت قرمز را هم نشان دادند.

لاریجانی اضافه کرد: بنده ضمن ارج نهادن به مسائل مطروحه از سوی استیضاح‌کنندگان و از طرفی با توجه به کارآمدی وزیر اقتصاد پیشنهاد می کنم که به وی رأی اعتماد مشروط بدهید.

وی در ادامه سخنان خود به وزیر اقتصاد توصیه کرد که شما اشکالات مد نظر استیضاح‌کنندگان را مورد توجه جدی قرار داده و نصب افراد از مسیر سهل‌انگاری را تکرار نکنید.

رئیس مجلس همچنین خطاب به وزیر اقتصاد گفت: در کارهای اقتصادی نباید برخی توصیه‌ها را حمل به صحت کنید البته در رسیدگی به این پرونده نیز هیچ تأخیر و سهل‌انگاری نباید باشد و شما باید در مقام بازوی دادستان عمل کنید.

لاریجانی در پایان اظهار داشت: بنده اقدامات وزیر اقتصاد را در دوران وزارت دنبال می‌کردم، اقدامات وی از عقلانیت خوبی در کار و رفتار برخوردار ‌‌و وزیر اقتصاد وزیر کارآمدی است.

* توکلی: عذرخواهی الان حسینی به هیچ دردی نمی‌خورد/ از استدلال لاریجانی متأسفم

احمد توکلی نماینده مردم تهران در ادامه جلسه استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی گفت: بحث امروز مجلس خیلی حساس است و من امیدوارم که خدا همه ما را به راه راست هدایت کند و انشاءالله مجلس به رای استیضاح رای محکمی می‌دهد.

وی در ادامه سخنانش گفت: آقای لاریجانی به من فرمود که دیروز عصر آقای حجازی به وی زنگ زده و گفته که حضرت آقا فرمودند من در استیضاح دخالت نمی‌کنم چرا‌که این حق مجلس است.

زمانی که توکلی صحت این گفته خود را از لاریجانی جویا شد، رئیس مجلس ضمن تایید سخنان توکلی اظهار داشت: بنده قبلا هم این موضوع را گفته بودم.

توکلی افزود: آقای حسینی در جریان توضیحات خود گفت که از مردم عذرخواهی می‌کنم البته بعد از سه ماه و پس از اینکه استیضاح‌شان شروع شد و پس از اینکه در جلسه کمیسیون اصل 90 پس از 4 ساعت صحبت برای اینکه استعفا دهد و یا عذرخواهی کند و زیر بار نرفت لذا امروز می‌گوید "آقای احمدی‌نژاد دیشب به من سفارش کرده است که عذرخواهی کنم‌" که این عذرخواهی به هیچ دردی نمی‌خورد.

این نماینده موافق استیضاح حسینی با بیان اینکه استیضاح حق ما نمایندگان است، گفت: آقای همتی گل سفیدی خواهرزاده حمید پورمحمدی با یک لیسانس فراگیر پیام نور واحد شاهین‌شهر به سفارش دایی خود استخدام می‌شود و بدون هیچ تخصصی به بانک توسعه صادرات می‌رود و از آنجا به کاراکاس می‌رود.

احمد توکلی با بیان اینکه همتی گل‌سفیدی فردی مجرد، بی‌سواد و با معدل 13 است که حتی زبان انگلیسی نیز بلد نیست، گفت: اما این فرد 3 سال به عنوان نماینده این بانک در آن کشور می‌ماند و پس از این مدت که ماموریتش به پایان رسید و برگشت دوباره آقای وکیلی به وی حکم می‌دهد و او را عضو هیئت مدیره بانک توسعه بین‌الملل که زیرمجموعه بانک توسعه صادرات است، منصوب می‌کند.

وی با بیان اینکه حسینی از ما پرسید "آیا شما می‌پذیرید من از تابعیت دوگانه خاوری مطلع بودم؟"، اضافه کرد: بله من مطمئنم که شما مطلع بودید و شاهد آن این است که وقتی در یک اداره سطح پایین در یک شهرستان یک آبدارچی می‌خواهند استخدام کنند، همه جور تحقیقی در خصوص وی انجام می‌دهند.

‌این نماینده تهران اضافه کرد: خود حسینی در جلسه کمیسیون گفت "من خاوری را از کانادا دعوت کردم به ایران بیاید" همچنین خاوری نیز در جلسه معارفه خود گفت "من برای خدمت به وطنم از کانادا به ایران آمده‌ام" لذا شما می‌دانستید که خانواده خاوری در کانادا هستند.‌

نماینده تهران در مجلس در ادامه با اشاره به اسناد برخی تخلفات گروه آریا تاکید کرد: بر اساس نامه‌های بسیاری که از سوی مشاوره وزیر و مدیر کل بازرسی وزارتخانه به حسینی داده می‌شد، وزیر اقتصاد باید از این تخلفات با خبر می‌بود و اگر با خبر نشده است، وزیر مقصر است و تخلف کرده که از حیطه کاری خود باخبر نبوده.

وی با ابراز تاسف از سخنان لاریجانی در مخالفت با استیضاح حسینی گفت: متاسفم که لاریجانی وقتی می‌خواهد استدلال کند، می‌گوید ما مشروط رای می‌دهیم و فهرستی از شرایط وزارتخانه را که شرایط ذاتی وزیر است و انجام نشده است‌ را به او می‌دهیم تا او انجام دهد.

نماینده تهران ادامه داد: حسینی امروز در صحن مجلس دو دروغ به نمایندگان گفت و صدای او نیز در دست من موجود است. حسینی راجع به خاوری گفت "مگر من در تهران بودم که وساطت کنم" که باید بگویم شما به خود بنده گفتید، با آقای خاوری در اهواز برخورد بدی شد و خاوری با ناراحتی با من تماس گرفت و من از خارج تلفن کردم به آقای بختیاری و ایشان نیز وساطت کردند تا خاوری را اخراج نکنند.

توکلی در خصوص دروغ دوم وزیر اقتصاد گفت: حسینی گفته "مگر من به جهرمی حکم انتصاب داده‌ام؛ من چه کاره بانک صادرات هستم" که باید بگویم حسینی به شخص بنده و آقای عبدالهی در کمیسیون اصل 90 گفت "پس از اینکه برخی افراد در دولت دوم وزیر نشدند، احمدی‌نژاد به من گفت که آنها را به کار بگیر و جهرمی را به ریاست بانک صادرات بگذار، که من به جهرمی گفتم به بانک مسکن برو که گفت نمی‌روم و من رفتم کار را درست کردم".

این نماینده مجلس در ادامه صدای ضبط شده حسینی در جلسه کمیسیون اصل 90 را در صحن مجلس پخش کرد و تاکید کرد: وزیری که در مقابل نمایندگان مجلس خلاف واقع می‌گوید، اگر تمام کارهایش گل باشد باز هم صلاحیت ندارد لذا دروغ گفته است و باید استیضاح وی رای بیاورد.

* جهانگیر‌زاده(موافق): عذرخواهی حسینی را می‌ستایم/ منصوبان وزیر اقتصاد کارآیی ندارند

جواد جهانگیرزاده نماینده مردم ارومیه امروز در جلسه استیضاح حسینی وزیر اقتصاد طی سخنانی موافقت خود با این استیضاح را اعلام کرد.

جهانگیرزاده گفت: مبنای نمایندگان برای استیضاح وزیراقتصاد، اطلاعات موثقی است که در دست داریم و قطعا بر این موضوع تاکید می‌شود که وی ذره‌ای برای خود برداشتی نکرده است که اگر اینطور نبود، برخورد شدیدی با وی می‌شد؛ اما موضوع پرسش مردم و نمایندگان از شخص وزیر است.

نماینده مردم ارومیه در مجلس با بیان اینکه بزرگترین افتضاح اقتصادی در زمان این وزیر رخ داده است، گفت: با وجود این فساد بزرگ هیچ فردی عکس‌العملی جدی انجام نداد؛ بر اینکه دادستان محترم بر روی پرونده مصرانه کار می‌کند، تردیدی نیست؛ اما مجلس نیز باید اقدامی جدی انجام می‌داد.

وی خطاب به وزیر اقتصاد گفت: آقای وزیر اقتصاد مایل بودیم وضعیت بانک‌ها چون آبی زلال توسط شما نظارت شود، مجلس به شما رای داد و شما بر اساس اعتماد ما موظف به حفظ امنیت نظام پولی و بانکی بودید بنابراین گمان نمایندگان بر این است که شما در این وظیفه موفق نبوده و حتی از این مساله مطلع نبوده‌اید که دلیل این عدم اطلاع باید مشخص شود چرا‌که تصویری که به جهانیان داده می‌شود، تصویری نگران کننده است و فعالان اقتصادی دچار مشکلات بزرگتری خواهند شد.

جهانگیرزاده با ستودن عذرخواهی وزیر اقتصاد و امور دارایی تصر‌یح کرد: عذرخواهی وزیر را می‌ستایم اما با کسانی که تخلفات بزرگی را انجام داده‌اند، چه برخوردی خواهد شد؟ آقای س‌.ل یکی از افراد وزارتخانه و از منصوبین آقای حسینی است که هیچ تخصصی در کار محول شده نداشته است، همچنین افرادی از کارخانه سایپا، وزارت آموزش و پرورش و ... روی کار آمدند که همگی منصوبین وزیر اقتصاد هستند‌ اما هیچ یک لیاقت و کارآمدی لازم را نداشتند.

* حسینی: عزمم برای خدمت به مردم در این مجلس عزم‌تر شد

سیدشمس‌الدین حسینی در ادامه با بیان اینکه علاوه بر اینکه تحت ریاست هستم، تحت ولایت و زعامت نیز هستم، تصریح کرد: بنده در کمیته ۳ نفره که به تأیید مقام معظم رهبری رسیده است، حضور دارم که دادستان کل کشور، وزیر اقتصاد و آقای نکونام عضو آن هستند و پس از این جریان این مسئولیت به بنده داده شده از این رو چنین پیامی را دریافت نمی‌کنم.

وی با تأکید بر اینکه به مسئولیت خود ادامه می‌دهم، یادآور شد: اصلا از بنده درخواست استعفا نشده است؛ آقای نکونام یک روحانی حاضر در جلسه هستند و می‌توانند پشت تریبون قرار گیرند.

حسینی ادامه داد: اگر اینجا دادگاه است بگذارید آقای نکونام به عنوان شاهد برخی سخنان را بیان کند و اگر مجلس است چرا در فضایی قرار می‌گیرید که بعد به دقت نمی‌توان به آن رسیدگی کرد.

وزیر اقتصاد یادآور شد: چند دقیقه پیش یک اتفاق جالب افتاد و آقای جهانگیرزاده گفت که آقای س.ل یعنی سهراب لاریجانی مشاور شما در غرب مازندران است؛ بنده تقاضا دارم یک نفر را مأمور کنید آیا در وزارت اقتصاد یا کل کشور چنین حکمی وجود دارد؟ و اینکه بنده ریالی پرداخت کردم؟

وی ادامه داد: آقای جهانگیرزاده گفت که به آقای لاریجانی می‌گویم که اطلاعاتی که بنده دادم صحیح نبوده است.

حسینی با بیان اینکه سه دقیقه قبل به وزیری که نه رابطه فامیلی و نه رابطه سیاسی با آقای احمدی‌نژاد داشته و نه اینکه رئیس مجلس او را می‌شناخته است به راحتی بر اساس یک اطلاع نادرست اتهام زده شد، افزود: چگونه می‌خواهیم چهره واقعی نظام را نشان دهیم؛ چهره واقعی نظام باید بر اساس عقلانیت باشد.

وزیر اقتصاد با تأکید بر اینکه اگر بنده مقصر بودم کمیسیون اصل ۹۰ باید گزارش می کرد، اظهار داشت: بنده از آقای جهانگیرزاده تشکر می‌کنم که خود گفت اطلاعاتش صحیح نبوده است تا اگر روزی آقای توکلی با وزیری صحبت کرد وزیر فکر نکند که در جیب آقای توکلی ضبط صوت قرار داده شده است.

وی با بیان اینکه در این جلسه مطرح شد که آقای حسینی به آقای جهرمی حکم داده است افزود: بنده حکمی به آقای جهرمی ندادم بلکه قدرت‌الله شریفی به عنوان رئیس هیئت مدیره بانک صادرات این حکم را داده است.

حسینی ادامه داد: بگذارید مردم بدانند حسینی اگر قصور کرده خائن نیست و اینکه برخی به عنوان استیضاح محاکمه‌ای را انجام می‌دهند که نه وکیلی در آنجا هست و نه مدرکی وجود دارد و ‌آنها نیز قاضی نیستند.

به گزارش خبرنگار فارس در ادامه سخنان وزیر اقتصاد، لاریجانی خطاب به وی گفت: آقای توکلی می‌گویند که برخورد شما تند بوده است و اینکه اگر آقای توکلی با کسی صحبت می‌کند باید مراقبت باشد در جیبش ضبط صوت نباشد.

وی افزود: زمانی ما می‌خواهیم بگوییم فردی دروغ گفته است باید برای اثبات آن عبارت‌های گفته شده را تطبیق داد؛ این دروغ نبود و بنده به قرآن کریم قسم یاد می‌کنم دروغ نگفتم؛ آنچه که آقای توکلی از بنده شنیده‌اند را اگر می‌خواستم کتمان کنم به وی نمی‌گفتم و این نواری را که خواندند مشخص کرد که بنده گفته‌ام قدرت عزل و نصب وی را ندارم و باید تأیید صلاحیت شود.

حسینی تصریح کرد: اگر بنده تندی کردم از آقای توکلی پوزش می‌خواهم اما از وی می‌خواهم از دروغ‌های من به عنوان جرم به کمیسیون اصل ۹۰ شکایت کند و این کمیسیون رسیدگی کند.

وزیر اقتصاد در خصوص وساطت کردن به عنوان بازپرس آقای اژه‌ای خود صحبت کردند که به عنوان دادستان کل کشور به قاضی زنگ زده و گفته است که ادله‌ای وجود ندارد که بخواهیم خاوری را بازداشت کنیم گفت: بنا به گفته آقای جهانگیرزاده آقای اژه‌ای توصیه‌پذیر نیستند پس چگونه بنده به وی توصیه کردم.

وی همچنین خطاب به آقای بختیاری افزود: آقای بختیاری آیا بنده و دفترم به شما تلفن کردیم؟

حسینی یادآور شد: این جلسه نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران کشوری آزاد و نظامی مردمسالار است که اگر کلمات وزیر اندکی دقت نداشته باشد یک نماینده با نهایت شهامت وی را به محاکمه می‌کشاند.

وزیر اقتصاد همچنین در خصوص آشنایی‌اش با آقای احمدی‌نژاد گفت: در آذرماه سال 1386 در آستانه سفر آقای احمدی‌نژاد به حج، بنده مدیر یک بخش پژوهشی وزارت بازرگانی بودم و همراه با آقای موحدی نزد وی رفتیم؛ پس از آن آقای میرکاظمی به بنده گفت که در جلسات هدفمندی یارانه‌ها شرکت کنم و پس از ۴ماه گفتند می‌خواهیم شما رابه عنوان معاون وزیر انتخاب کنیم در واقع آقای احمدی نژاد به قوه کارشناسی بنده اعتماد کرد.

وی به یکی از دیدارهای نوروزی خود با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری فرمودند حساب و کتاب از ما بر اساس میزان مسئولیتمان است و بنده نیز به عنوان مسئولیتم حساب و کتاب می‌کند از این رو هرچه شما بگویید قبول می‌کنم چرا که قطعا رأی شما درست است.

حسینی در خاتمه افزود: بنده در این مجلس یک بار دیگر عزمم برای خدمت به مردم عزم‌تر شد و هیچ ادعایی ندارم الا اینکه مدیون نظام و کشورم هستم.

* توکلی: من صدای حسینی را ضبط نکردم/ لاریجانی: شما اشتباه کردید

احمد توکلی نماینده مردم تهران طی تذکری آیین‌نامه‌ای و پس از سخنان سیدشمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد در جلسه علنی امروز گفت: آقای حسینی بنده را متهم کردند که ضبط صوتی در جیبم گذاشتم و صدای آقای حسینی در کمیسیون اصل ۹۰ را ضبط کرده‌ام اما در کمیسیون اصل ۹۰ تمام مذاکرات ضبط می‌شود و بنده امروز فایل صوتی آقای حسینی را از کمیسیون اصل ۹۰ گرفتم.

علی لاریجانی در پاسخ به وی گفت: بنده راجع‌به این موضوع توضیح دادم البته شما هم یک اشتباهی انجام داده‌اید چرا‌که این اقدام شما مغایر آیین‌نامه داخلی مجلس است چراکه طبق ماده ۵۵ آیین‌نامه، تمام اسناد مربوطه‌ای‌ که باید در کمیسیون‌ها بررسی شوند، نمایندگان می‌توانند این اسناد را ملاحظه کنند اما نباید این اسناد از کمیسیون خارج شود‌ بنابراین شما نباید فایل صوتی وزیر اقتصاد را از کمیسیون اصل ۹۰ می‌گرفتید.

*اعتماد مجدد مجلس ‌به وزیر اقتصاد‌‌/ حسینی به "صور اسرافیل" بازگشت

پس از کش و قوس‌ها و تذکرات فراوان و از استماع توضیحات سیدشمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد و سخنان موافقان و مخالفان وی، لاریجانی اعلام کرد بهارستان نشینان آماده باشند و رای‌ خود را داخل گلدان‌ها بیندازند که پس از این سخنان رئیس مجلس رای‌گیری از نمایندگان آغاز شد.

- در جریان رأی‌گیری برای «عدم اعتماد» مجلس به حسینی وزیر اقتصاد تعدادی از نمایندگان خواستار بیان تذکر بودند که علی لاریجانی رئیس مجلس خطاب به آنان گفت: درست نیست در حین رأی‌گیری تذکری بیان شود و این خلاف قاعده است، اجازه دهید بعد از رأی‌گیری تذکرتان را مطرح کنید.

پس از جمع کردن آرا، نمایندگان با 93 رأی موافق، 141 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 244 نماینده حاضر، با استیضاح حسینی مخالفت ‌و وی را در وزارت اقتصاد ابقا کردند که بر این اساس وی به فعالیت خود در ساختمان وزارت امور اقتصاد و دارایی در خیابان "صور اسرافیل" ادامه می‌دهد.

* لاریجانی پایان جلسه علنی مجلس برای بررسی استیضاح وزیر اقتصاد را اعلام کرد

علی لاریجانی دقایقی پیش و بعد از اعلام رای اعتماد مجدد مجلس به حسینی وزیر اقتصاد و دارایی زنگ پایان جلسه نوبت بعداز ظهر امروز مجلس را به صدا در‌آورد و ابراز امیدواری کرد که حسینی در فصل جدید فعالیت خود توفیقات بیشتری داشته باشد و به نصایح نمایندگان توجه کنند.

لاریجانی همچنین اعلام کرد که جلسه بعدی مجلس فردا (چهارشنبه) راس ساعت 8 صبح برگزار می‌شود.
حاشيه هاي خواندني جلسه استيضاح
* رئیس مجلس پس از سخنرانی تعدادی از طراحان استیضاح، برای ساعتی جلسه علنی صبح را به منظور ملاقات با هیئت بانوان مصری، ترک می‌کند اما پیش از خروج از جلسه و برای آنکه بی‌احترامی به میهمانان حاضر در جلسه که رئیس‌جمهور یکی از آنهاست، نشود، از جایگاه هیئت رئیسه پایین آمده و ضمن خوش و بش با احمدی‌نژاد، به گفت‌وگوی کوتاهی با وی و معاون اول و معاون پارلمانی رئیس‌جمهور می‌پردازد.

* محمدرضا تابش رئیس فراکسیون اقلیت مجلس پس از ورود رئیس‌جمهور به صحن علنی، در کنار صندلی او حضور یافته و با احمدی‌نژاد گفت‌وگو می‌کند.

*سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اولین وزیری است که در صحن علنی حضور دارد. تعدادی از وزرا نیز بعداً به جمع اعضای حاضر هیئت دولت در صحن علنی می‌پیوندند که رستم قاسمی وزیر نفت و سید مرتضی بختیاری وزیر دادگستری از آن جمله هستند.

*احمدی‌نژاد از همان ابتدای جلسه علنی صبح امروز تا پایان،‌ در صحن علنی حضور دارد (در حالی که روال 6 سال اخیر بیانگر این است که معمولا زمانبندی حضور رئیس جمهور در مجلس طوری بود که دقایقی بعد از ورودش سخنرانی کرده و سپس جلسه را ترک می کرد).

زمان جلسه صبح امروز مجلس اجازه سخنرانی به رئیس‌جمهور برای دفاع از حسینی را نمی‌دهد؛ به همین دلیل سخنرانی احمدی‌نژاد به جلسه نوبت عصر پارلمان موکول می‌شود.

*احمدی‌نژاد در حضوری بهنگام رأس ساعت ۱۴ و پس از تنفس دو ساعته نمایندگان در حالی که حدود ۲۰ تن از وکلای ملت در صحن علنی حضور دارند، در جلسه حاضر می‌شود.

*احمدی‌نژاد در حین سخنرانی خود در جلسه نوبت عصر مجلس برای این که تلویحا بگوید تعامل وزرا با مجلس بسیار زیاد است، خطاب به نمایندگان می‌گوید: "الحمدلله در هفته حدود نیمی از وزرای کابینه در مجلس حضور دارند و در اختیار شما هستند!!"

علی لاریجانی رئیس مجلس نیز با کنایه‌ای به رئیس‌جمهور همراه با لبخند، پاسخ می‌دهد: "آقای رئیس‌جمهور احتمالاً به شما اطلاعات غلط دادند، وزرا جای دیگری می‌روند!!"

رئیس جمهور با نهایت حاضر جوابی و زیرکی به لاریجانی جواب می‌دهد: "کمال همنشینی با نمایندگان مجلس در وزرای کابینه هم اثر کرده و آنان از نمایندگان یاد گرفتند که می‌گویند به مجلس می‌آیند اما جای دیگری می‌روند!!"

رئیس‌جمهور با قاطعیت در بخشی از نطق خود خطاب به نمایندگان: "هر کسی هر غلطی کرده، باید با او برخورد و به ملت هم اعلام شود!!"

* در جلسه عصر امروز مجلس، علی لاریجانی رئیس قوه مقننه، به عنوان مخالف استیضاح وزیر اقتصاد، در حالی که حدود نیم ساعت از وقت وزیر را برای سخنرانی گرفته بود، به موافقت با ماندن حسینی در وزارت اقتصاد پرداخت و سخنرانی کرد. گویا گفت‌وگوی صبح امروز حسینی وزیر اقتصاد با لاریجانی در جایگاه هیئت رئیسه و تنفس 2 ساعته و نهار مشترک رؤسای دو قوه مثمرثمر بوده است.

پس از پایان صحبت‌های لاریجانی رئیس مجلس در دفاع از وزیر اقتصاد، عزیز اکبریان نماینده کرج که به عنوان طراح استیضاح حسینی در صحن علنی سخنرانی کرده بود، خطاب به برخی نمایندگان با صدای بلند می‌گفت: "مجلس، مجلس لاریجانی نیست بلکه مجلس همه نمایندگان است!!"

*احمد توکلی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در جلسه نوبت عصر پارلمان نیز به سخنرانی در موافقت با "عدم اعتماد" به وزیر، پرداخت اما پس از قرار گرفتن پشت تریبون زمانی که می‌خواست از روی برگه‌هایی که در اختیار داشت، مطالبی را قرائت کند، متوجه می‌شود که عینکش را به چشم نزده است و از یکی از حضار می‌خواهد عینک او را برایش بیاورند که لاریجانی بار دیگر به مطایبه می‌گوید"لابد نمایندگان عینک شما را زده‌اند!"

در حین سخنرانی توکلی در جلسه عصر، مهدی کوچک‌زاده نماینده تهران یادداشتی به وی می‌دهد.

توکلی در صحبت‌های خود می‌گوید: "حسینی، وزیر اقتصاد در جلسه امروز پارلمان دو بار به نمایندگان دروغ گفته است."
او صدایش گرفته اما خطاب به وزیر اقتصاد می‌گوید: "آیا شما به نمایندگان ملت دروغ می‌گویید!؟!"

*حسینی در جلسات نوبت صبح و عصر مجلس، سخنرانی و در بخشی از سخنانش نیز تأکید می‌کند: "من مجرم نیستم، والله اگر من به این تخلف سه هزار میلیاردی آگاه بوده و سکوت کرده باشم، استیضاح روشن بهتر از استعفای خاموش است، بنده با یک کیف برزنتی از روستا به تهران آمدم و اگر به من رأی عدم اعتماد هم بدهید کیف برزنتی خود را برداشته و مجدداً به روستا بازمی‌گردم؛ در کشور قحط ‌الرجال نیست."

حسینی در جریان صحبت‌های عصر امروز خود چندین بار از لفظ "کمیسیون 90" استفاده می‌کند به همین دلیل لاریجانی به وی تذکر می‌دهد که "کمیسیون 'اصل ۹۰' است!"

*احمدی‌نژاد پیش از آغاز رأی‌گیری، در جملات کوتاهی خطاب به نمایندگان می‌گوید: "من می‌خواهم از همه تشکر کنم، بحث‌های بسیار خوبی شد، انشاءالله آقای حسینی را بدهید ببریم دولت، ما همه شما را دوست داریم، این را اعتقادی می‌گویم، هر اتفاقی هم باشد، باز هم شما را دوست داریم و کنار شما خواهیم بود انشاءالله، موفق باشید".

*از صبح امروز تا عصر موضوع تخلف بزرگ بانکی به میزان 3 هزار میلیارد تومان در صحن علنی مجلس در حال بررسی است. محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی حدود ساعت 15 در خانه ملت حاضر می‌شود. گویا آقای رئیس‌کل از صبح تا عصر درگیر جلسات مهم‌تری بوده است.

*در حاشیه جلسه استیضاح وزیر اقتصاد نیز خبرهایی هست. اکبر اعلمی نماینده مجلس ششم در حاشیه جلسه علنی عصر با حضور در جایگاه خبرنگاران، به گفت‌وگو با برخی از خبرنگاران دوم‌خردادی مجلس می‌پردازد.

*رأی‌گیری انجام می‌شود و حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم، حجت‌الاسلام روح‌الله حسینیان، حجت‌الاسلام قدرت‌الله علیخانی، محمدمهدی مفتح و جواد جهانگیرزاده به عنوان ناظران شمارش آرا در جایگاه هیئت رئیسه حاضر شده و بر نحوه شمارش آرا نظارت می‌کنند.

*نمایندگان ملت بالاخره پس از تشکیل 5 ساعت و 35 دقیقه جلسه علنی، تکلیف وزیر اقتصاد را تعیین می‌کنند و از مجموع 224 آرای مأخوذه، ۹۳ رأی موافق، 141 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع به "عدم اعتماد" به حسینی وزیر اقتصاد می‌دهند که بر این اساس حسینی مجدداً به صوراسرافیل بازمی‌گردد.

*نمایندگان ملت پس از وزیر ماندن حسینی، با ذکر صلواتی جلسه را به پایان می‌برند.

"جلسه بعدی مجلس 11 آبان ماه رأس ساعت 11 صبح با ادامه بررسی دستور هفتگی تشکیل می‌شود"، این آخرین جمله لاریجانی در صحن علنی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۳
    0 0
    نزدیک انتخاباته و یک فیلم جدید به نمایش درمی آید: "مجلس سوپرمن می شود"
    • IR ۲۳:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۲
      0 0
      حرف بدون سند متقن نزن
  • ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۳
    0 0
    مجلس ضعیف بهتر از این هم نمی تواند رفتار کند .
    • IR ۲۳:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۲
      0 0
      منبع حرفات؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس