به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از فارس از شهرستان ساری، صغری خانی صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به تعداد زایمانهای زودرس که 10 درصد از زایمانها را شامل میشود، اظهار داشت: شایعترین علت مرگ و میر کودکان زایمانهای زودرس است و به دلیل اینکه اندامهای بدنی کودک به علت عدم رشد مناسب قادر به تحمل زندگی بیرون رحمی نیست.
وی تصریح کرد: عفونتهای نقش موثری در زایمانهای زودرس دارند و عوامل محیطی و هر علتی دیگری که محیط داخل رحم برای نوزاد مناسب نباشد منجر به زایمان زودرس میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام اینکه در برخی موارد پزشکان دستور زایمان زودرس را صادر میکنند، بیان کرد: در مسمومیتهای ناشی از حاملگی و فشار خون بالا پزشکان را مجبور به صدور مجوز برای زایمان زودرس میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام اینکه در برخی موارد پزشکان دستور زایمان زودرس را صادر میکنند، بیان کرد: در مسمومیتهای ناشی از حاملگی و فشار خون بالا پزشکان را مجبور به صدور مجوز برای زایمان زودرس میکند.
وی درباره نقش تغذیه در مورد زایمان زودرس خاطرنشان کرد: اثر تغذیه در زایمان زودرس به صورت غیرمستقیم اعمال میشود و در موارد معمولی تاثیرگذار نیست.
عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام اینکه کمتحرکی در زایمانهای زودرس نیز اثرگذار نیست، یادآور شد: کم تحرکی نقش خود را در زایمان با بروز چاقیهای نامتناسب نشان میدهد که مشکلات و مسائل دیگری را مطرح میکند.
خانی بیشترین زایمانهای زودرس را در سنین قبل از 18 و بعد از 35 سال عنوان کرد و یادآور شد: عوارض بدحاملگی در طیف سنی 18 سالگی و35 سالگی زیاد مشاهده میشود.
وی در مورد نقش اشعه موبایل و تاثیرگذاری آن بر زایمانهای زودرس خاطرنشان کرد: تاثیر اشعههای موبایل بر روی زایمانها نه مورد تایید و نه تکذیب میشود که بررسی این موضوع نیاز به مطالعات و تحقیقات گستردهتری دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در مورد تاثیر زایمانها طبیعی و نقش آن بر سلامت مادر و کودک بیان کرد: عارضه عمل جراحی، عوارض بیهوشی و برشی خیلی بزرگی که بر روی شکم ایجاد میشود و همینطور عارضه عفونت و آبسه کردن از مواردی است که به طور شفاف در سزارین قابل مشاهده است.
خانی در مورد فرهنگسازی درباره زایمان طبیعی یادآور شد: برای فرهنگسازی زمان زیادی احتیاج داریم زیرا برای انجام عمل سزارین در کشور تبلیغات وسیعی شد و همانطور که برای تبلیغ سزارین وقت زیادی صرف شد باید چند سال در مورد انجام زایمانهای طبیعی در کشور فرهنگسازی شود.
این مسئول بهداشتی درمانی مازندران با اعلام اینکه بیمهها نقش بسیار اثرگذاری در انجام سزارین دارند، خاطرنشان کرد: عوامل اقتصادی و اجتماعی در انجام سزارین نقش دارند که برای کاهش سزارین نیاز به زمان زیادی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام اینکه بیمارستانهای خصوصی نقش اثرگذاری در ترویج سزارین دارند، تاکید کرد: 90 درصد زایمانهای ناشی از سزارین در این بیمارستانها اتفاق میافتد.
وی با اعلام افزایش رشد 15 تا 20 درصدی میزان سزارین در کشور یادآور شد: اخیرا موضوع خوشایند کردن فرایند زایمان مسائلی مطرح است و در برخی از مراکز روشهای کاهش درد در زایمانهای طبیعی را در برنامه کاری خود قرار دادند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: ریلکس و آرامسازی، تکنیکهای تنفسی همراه با آرامسازی، منحرف کردن فکر از درد زایمان و استفاده از طب سوزنی که درد زایمان را کمتر میکند در حال انجام است که روشهای مناسبی برای تشویق زایمانهای طبیعی است.
وی در پایان درباره اینکه آیا در مازندران امکانات برای کاهش سزارین وجود دارد، خاطرنشان کرد: انجام زایمان فیزیولوژیک در مازندران را بررسی کردیم و هستههای آموزشی آن نیز تشکیل شد ولی در حال حاضر این امکان وجود ندارد.