به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، هلند و سوييس در صدر قرار گرفتند و بلژيك، آلمان و ژاپن در رتبههاي برتر بعدي قرار گرفتند در حالي كه انگليس در رده هشتم و بالاتر از آمريكا و فرانسه قرار گرفت. بنا بر يافتههاي اين بررسي، رشوه براي برنده شدن در پروژههاي بخش دولتي و قراردادهاي ساخت و ساز بسيار متداول است در حالي كه بخش كشاورزي كمترين موارد رد و بدل شدن رشوه را دارد.
بر اساس گزارش اين گروه، قرار گرفتن چين و روسيه در انتهاي فهرست با توجه به حضور جهاني شركتهاي اين دو كشور نگرانكننده است و رشوه و فساد تاثير قابل توجهي در جوامعي كه اين شركتها فعاليت مي كنند و توانايي شركتها براي رقابت منصفانه در اين بازارها دارند.
ساير اقتصادهاي در حال توسعه در اين فهرست بالاتر قرار گرفتند. هند نوزدهم و برزيل يك رتبه بالاتر از ايتاليا، چهاردهم شد. اين گزارش خواستار اقدام بين المللي بيشتر براي ممنوع كردن پرداخت رشوه از سوي شركتها در كشورهاي خارجي شد. از شركتكنندگان در اين نظرسنجي پرسيده شده بود چقدر احتمال دارد شركتهاي هر يك از اين كشورهاي خارجي رشوه پرداخت كنند.
در اين بررسي خاطرنشان شده است كه شركتها تقريبا به طور معمول به شركتهاي ديگر نيز همانند مقامات دولتي رشوه مي دهند.
يك بررسي نشان داد شركتهاي روسي و چيني در هنگام تجارت در خارج از كشور خود، بيشتر احتمال دارد رشوه پرداخت كنند.اين دو كشور در بررسي انجام گرفته توسط گروه ضد فساد "ترانس پرنسي اينترنشنال" از سه هزار مدير شركت تجاري، در ميان 28 كشور بدترين امتياز را كسب كردند.