به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از برنا، دانشمندان یک تیم بین المللی، در بررسی سلولهای مغزی، ژنهایی به نام "رتروترانس پوزون" (retrotransposon) را شناسایی کردهاند، که مسئول هزاران تغییر کوچک در DNA بافت مغز هستند و میتوانند ساختار آنرا در طول زندگی انسان تغییر دهند.
محققان دریافتهاند، این ژنها به طور خاص در نواحی از مغز که مربوط به تجدید و نوسازی سلول است فعالیت میکنند. با کشف جایگاه ژنهای مذکور در انسان، پزشکان می توانند جهشهای ژنی که اثر گذار در عملکرد مغز یا در بروز بیماری است را شناسایی کنند.
این تحقیق برای اولین بار نشان داد، سلولهای مغزی به طور ژنتیکی از دیگر سلولهای بدن متفاوت بوده و هر سلول مغزی از سلول مغزی دیگر تمایز دارد.
با این کشف، محققان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا تشکیل تومور مغزی و یا بیماریهایی مانند آلزایمر، با تغییر در عملکرد"رتروترانسپوزونها" رخ میدهد یا علل دیگری در ابتلا به آنها وجود دارند.
این تحقیق،علاوه بر اطلاعات جدیدی که در مورد چگونگی کارکرد مغز میدهد، باورهای پیشین در مورد اینکه ساختمان ژنتیکی سلولهای مغزی، طی مدت زندگی فرد ایستا و یکنواخت است را به طور کامل نقض می کند.