یک تحلیلگر آمریکایی ضمن اذعان به قدرت بالای نیروی دریایی ایران نوشت: به عکس سلاح هسته‌ای که نوعی بازدارندگی انفعالی ایجاد می‌کند، توان نیروی دریایی ایران به این کشور بازدارندگی فعال بخشیده است.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، فارس به نقل از "فارین افرز" نوشت: "جاناتان ریو"، تحلیلگر آمریکایی در مقاله‌ای اذعان کرد که ایران توانسته است در حوزه نیروی دریایی به قدرت بسیار بالایی دست پیدا کند و این در حالی است که جهان بر روی برنامه هسته‌ای ایران تمرکز کرده است.
 
 
این تحلیلگر آمریکایی که اصرار داشت مخاطبان خود را قانع کند که نیروی دریایی ایران تهدیدی برای منطقه خلیج فارس محسوب می‌شود، نوشت: اگر برنامه‌های ایران در حوزه نیروی دریایی تا سال 2025 تحقق یابد، باید در محاسبات راهبردی منطقه‌ای که همواره دارای شرایط شکننده‌ای است، تجدید نظر شود.  
 
 
به نوشته ریو، ایران پس از پایان جنگ هشت ساله با عراق همواره بر اصل بازدارندگی تکیه کرده است. نیروی زمینی ایران که 450 هزار نفر به طور تقریبی در آن عضویت دارند توان جنگ‌های طولانی مدت را دارد و نیروی هوایی این کشور نیز می‌تواند از مراکز حساسی همچون نطنز یا مراکز مهم موجود در شهر تهران حفاظت کند، هرچند که توان آن در پیاده‌سازی عملیات دوربرد مشمول محدودیت‌هایی می‌شود. با این حال، با هر دو نیروی قبلی متفاوت است. نیروی دریایی ایران صاحب بهترین تجهیزات، بهترین آموزش و بهترین سازماندهی در بین نیروهای ایرانی است و در شرایطی که بمب اتم بازدارندگی منفعلانه ایجاد می‌کند، این نیرو به ایران امکان می‌دهد که در عرصه سیاست خارجی فعال عمل کند.
 
 
بر اساس این گزارش، نیروی دریایی ایران شامل نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی و نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می‌شود که اولی مسوولیت حفاظت از دریایی خزر، دریای عمان و آب‌های خارج از خلیج فارس را به عهده دارد و دومی مسوولیت دفاع از خلیج فارس وتنگه هرمز را داراست.
 
 
این تحلیلگر آمریکایی همچنین تصریح کرد که ایالات متحده اکنون در فضایی خارج از خلیج فارس و دریای عمان با کشتی‌های ایرانی مواجه است و شاید مجبور شود در فضایی که روزگاری فکر می‌کرد برایش امن است، فعالیت‌های خود را گسترش دهد.
 
 
بنابر گزارش فوق، ایران با دادن اختیارات بیشتر به فرماندهان عملیاتی و کاستن از تمرکز فرماندهی توانسته است بر قدرت واحدهای کوچک نیروی دریایی خود همچون قایق‌های تندرو بیفزاید، همچنانکه در سال 2007 یک واحد از این نیروها توانست تعدادی از نیروهای انگلیسی را دستگیر کند.
 
 
ریو اذعان کرد که این قدرت یافتن نیروی دریایی ایران ناشی از محدودیت‌هایی است که آمریکا بر این نیرو در جریان جنگ هشت‌ساله‌اش با عراق اعمال کرد. از همان زمان بود که ایران تصمیم گرفت که نیروی دریایی خود را خودکفا کند.
 
 
در پایان این گزارش تاکید شده است که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با وجود سلاح‌های پیشرفته‌ای که از غرب خریداری کرده‌اند، در هر نبرد دریایی با ایران بازنده خواهند بود، لذا همواره نیازمند کمک آمریکا هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس