به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، رضا طلايينيك كه در هجدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها شركت كرده بود، با بيان اين مطلب، افزود: ماهيت انتخابات به مولفههايي مانند افكار عمومي، ارتباطات اجتماعي و سياسي و همچنين تعامل آحاد مردم با يكي از سرنوشتسازترين رويدادهاي جامعه و كشور مرتبط است؛ بنابراين بدون رسانه اصلا نميتوان انتخابات برگزار كرد.
وي افزود: رسانهها براي ايفاي نقش درست و تاثير حداكثري در انتخابات بايد به سه اصل اخلاق، آگاهيبخشي و رقابتسازي آزاد كمك كنند.
طلايي نيك همچنين گفت: رسانه با صيانت از حريمهاي اخلاقي و غنيسازي محتوا و همچنين ابتكارات رسانهاي ميتواند به رقابتيتر شدن انتخابات و اصل مشاركت مردم كمكي بنيادي كند.
وي افزود: در انتخابات پيشرو مشاركت حداكثري توام با رقابت جدي و سازنده دو هدف راهبردي است كه براي مسئولان نظام و منافع ملي و همچنين مطالبات مردم، تحقق مشاركت حداكثري توام با رقابت جدي و سازنده بسيار تعيين كننده است كه رسانه در هر دو مولفه نقش ويژهاي دارد.
طلايينيك همچنين در پاسخ به اين پرسش كه آيا برنامهاي براي حضور در انتخابات داريد؟ گفت: عضو هيچ حزب و تشكل رسمي انتخاباتي نيستم، اما ارتباطات دوستانه و نزديكي با اكثريت اصولگرايان در بخشهاي مختلف اصولگرايي دارم، بنابراين به عنوان فردي اصولگرا همكاريها و تعامل جدي براي كمك به انتخابات خواهم داشت.
وي همچنين در پاسخ به پرسش ديگري در مورد اينكه آيا در انتخابات آينده مجلس كانديدا خواهيد شد؟ گفت: البته هنوز پاسخ به اين سوال زود است؛ اما اصرار همشهريان در حوزه انتخابيه به دليل عدم نامزدي در دوره گذشته ادامه دارد. بايد راهي براي پاسخ به دلخوري مردم به دليل نامزد نشدن در دوره گذشته در زادگاهم (بهار و كبودرآهنگ) به علت بيماري بيابم.
طلايينيك همچنين در مورد انتخاب اعضاي جديد مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: من در حال حاضر در مجمع فعاليت ندارم و به عنوان مشاور با مجمع همكاري ميكنم. به دليل فعاليتهاي دانشگاهي و تدريس خواسته بودم همكاريهايم را با مجمع كاهش دهم كه چند ماه قبل با اين درخواست موافقت شد.
وي درباره آينده مجمع نيز توضيح داد: در اين باره اطلاعاتي از تركيب دور جديد اعضاي مجمع نداريم و طبق قانون اساسي مقام معظم رهبري در رابطه با تركيب اعضاي متغير تصميمگيري خواهند كرد؛ اما به طور طبيعي مانند دورههاي گذشته ميتوان پيشبيني كرد كه تعدادي از اعضاي مجمع تغيير كنند و اين ضرورت سياستگذاري و مشاورههاي راهبردي براي نهادهاي عالي نظام است.
اين نماينده سابق مجلس همچنين در پاسخ به پرسش ديگري درباره استيضاح وزير اقتصاد و رويكرد مجلس در اين رابطه گفت: عذرخواهي و پاسخگويي جديتر به افكار عمومي و اقدامات جبراني موثر ميتوانست از استيضاح وزير اقتصاد پيشگيري كند؛ اما متاسفانه فرهنگ عذرخواهي و پاسخگويي شفاف و جديتر به افكار عمومي هنوز در بخشهاي قابل توجهي از رفتارهاي مديريتي نهادينه نشده است.
وي افزود: بنابراين تاخير در عذرخواهي و اقدامات جبراني اقناع كننده براي افكار عمومي موجب طرح استيضاح وزير اقتصاد در مجلس شده است.
طلايينيك درادامه خاطرنشان كرد: هر چند هر استيضاحي عوارض و مشكلات خاص خود را ميتواند در پي داشته باشد؛ اما صيانت از اعتماد عمومي به عنوان يكي از سه مولفه اصلي سرمايه اجتماعي گاهي ضرورت استفاده حداكثري از اختيارات نظارتي را در نهادهاي گوناگون اجتنابناپذير ميكند؛ اما به هر حال نوع پاسخگويي و رفتار آقايان حسيني و رييسجمهور در جريان استيضاح وزير اقتصاد در سرنوشت استيضاح بسيار تعيين كننده خواهد بود. وي ادامه داد: ممكن است به رغم استيضاح نمايندگان در صورت پذيرش اشتباهات و اشكالات در راي نهاييشان تصميم ديگري بگيرند كه مشكلات كمتري براي مديريت اقتصادي دولت پيش نيايد.
کد خبر 75664
تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۰
- ۰ نظر
- چاپ
يك نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي با يادآوري اينكه ماهيت انتخابات ايفاي نقش رسانهها را اجتنابناپذير كرده، تصريح كرد: بدون رسانه امكان برگزاري انتخابات وجود ندارد.